ironman wrote: 23 Jun 2025, 13:49Naredne godine stiže igra čiji je cilj preživljavanje potonuća Titanica![]()
Biće tu jagme. Još ako je dobor urade ima da bude GOTY
ironman wrote: 23 Jun 2025, 13:49Naredne godine stiže igra čiji je cilj preživljavanje potonuća Titanica![]()
Pa to i jest strašno, što se nikada neće većini ni ogaditi.
Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 16:52
Što bi trošili vrijeme na kreiranje novih likova, franšiza i misija, kada mogu samo uzeti neku staru igricu i uljepšati je ili uzeti 3 djela neke stare igrice i prodati to kao kolekciju? Narod će ionako to kupovati.
Xbox je još gori. Series S nema ni 500.Ne bi me čudilo da su napravili PS5 namjerno ograničenijom nego što je moralo, da bi mogli kasnije uzeti pare na Pro.
Imaju kod mene one tri žice sa strane, žuta, bijela i crvena, umjesto skartaKrokodil Behko wrote: 02 Jul 2025, 17:12Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 16:52
Što bi trošili vrijeme na kreiranje novih likova, franšiza i misija, kada mogu samo uzeti neku staru igricu i uljepšati je ili uzeti 3 djela neke stare igrice i prodati to kao kolekciju? Narod će ionako to kupovati.
Imaš li ti skart na TV?
Ja to nemam u kući već 10 god, pa ne znam kako bih nakačio PS1
Xbox je još gori. Series S nema ni 500.Ne bi me čudilo da su napravili PS5 namjerno ograničenijom nego što je moralo, da bi mogli kasnije uzeti pare na Pro.
Usable Storage: Approximately 364 GB
Mnogo manje nego ovaj moj PS4 slim. On ima negdje oko 850 gb
Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 17:26Imaju kod mene one tri žice sa strane, žuta, bijela i crvena, umjesto skartaKrokodil Behko wrote: 02 Jul 2025, 17:12
Imaš li ti skart na TV?
Ja to nemam u kući već 10 god, pa ne znam kako bih nakačio PS1
Xbox je još gori. Series S nema ni 500.
Usable Storage: Approximately 364 GB
Mnogo manje nego ovaj moj PS4 slim. On ima negdje oko 850 gb![]()
Ali čak da je i danas nemoguće igrati PS1 i PS2 na današnjim uređajima, poenta je da nam kradu pare gdje ne treba.
Čim kontent koji si skinuo kao DLC može stati na memoriju PS 5-a, znači da je moglo od početka stati na igricu bez plaćanja.
Evo ja volim igrati one WWE igre, kečere.
Kada su krenuli prvi put sa DLC-om prije 15 godina, to je bilo prihvatljivo jer je sadržaj bio uglavnom novi borci koji su se pojavili tek nakon izlaska igre pa nije bilo vremena da ih utrpaju u igricu.
Ali danas se ti DLC-i sastoje uglavnom od kečera iz 80-ih, 90-ih i kečera koji su već dio rostera. Znači onih koji su već mogli biti u igrici.
Čista prevara.
Čak sam čitao na internetu da ima igrica koje ne možeš završiti ako ne platiš za DLC. WTF?!
Tekken i neke druge igre su to super odradili. Platiš za novu igru i kao bonus dobiješ i starije verzije igre u istoj igrici.Krokodil Behko wrote: 02 Jul 2025, 17:34Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 17:26
Imaju kod mene one tri žice sa strane, žuta, bijela i crvena, umjesto skarta![]()
Ali čak da je i danas nemoguće igrati PS1 i PS2 na današnjim uređajima, poenta je da nam kradu pare gdje ne treba.
Čim kontent koji si skinuo kao DLC može stati na memoriju PS 5-a, znači da je moglo od početka stati na igricu bez plaćanja.
Evo ja volim igrati one WWE igre, kečere.
Kada su krenuli prvi put sa DLC-om prije 15 godina, to je bilo prihvatljivo jer je sadržaj bio uglavnom novi borci koji su se pojavili tek nakon izlaska igre pa nije bilo vremena da ih utrpaju u igricu.
Ali danas se ti DLC-i sastoje uglavnom od kečera iz 80-ih, 90-ih i kečera koji su već dio rostera. Znači onih koji su već mogli biti u igrici.
Čista prevara.
Čak sam čitao na internetu da ima igrica koje ne možeš završiti ako ne platiš za DLC. WTF?!
Pa normalno da je to tako, ali postoje i igrači koji bi platili da svoje omiljene igre igraju u 4K HDR. Npr, kad upališ remastere prvih tomb raidera, imaš i staru originalnu grafiku. Razlika je ogromna
U pa nije to ništa. Masamune još uvijek ne zna ništa o kraljici Himiko![]()
Sve je to politika konzola i proizvođača igrica zajedno.ironman wrote: 02 Jul 2025, 17:41 A ne mozes takve gigante kakav je gta ili rdr zamijeniti necim boljim tek tako..
To su generacijski proizvodi..
Pricam o konzolama..
Pa evo kako reče Behko, ljudi vole igrati svoje stare igre u boljoj verziji, i tu nemam ništa protiv. Nemam ništa niti protiv remejkova, remastera, 9. ili 10. djela neke igre, trilogija, kompilacija itd. Meni smeta kada je fokus samo na tome.Masamune wrote: 02 Jul 2025, 17:46 Nazife ponestaje im ideja, jer se grafika ne mijenja više značajno kao nekad.
Prije si imao 2d igre, pa 3d, pa pucačine kao half life sve do toga da zadnjih recimo 5 godina imaš grafiku koja gotovo pa oslikava realni svijet. Sad samo rade na sitnim detaljima što se grafike tiče, a ideje, priču i ostalo su već značajno ispucali.
Zato se vraćaju na stare igre tipa resident evil 2 pa urade remake sa današnjom grafikom. Ti igraj staru dvicu to je tvoj izbor. Ja ću i staru i novu jer su obje odlične.
Ja bih dao i 500 KM za Chrono Trigger sa super nintenda da je danas urade sa grafikom FFVII Rebirth.
Remake će isto ispucati. Mnogo manje ćeš imati remake-ove 2035. godine ovih sad igara, jer razlika u grafici neće biti velika kao između 2025. i 2015. godine... pogotovo prije 2015. godine.
Što se tiče tvojih zamjerki u vezi DLC i slično tu se slažem. To je danas strategija publishera. Dok se igre prodaju dobro to će ostati tako.
To si u pravu. Ako je nešto pozitivno danas u poređenju sa prošlošću video igara je, jest da možda ne valja ono šta ti nude ali danas imaš mogućnosti više nego ikad da brzo i jednostavno dođeš do nečega šta ti želiš.Masamune wrote: 02 Jul 2025, 18:54 Pa jeste, standardi su opali što se tiče kvalitete igara. Međutim, ima ih više nego ikad prije pa probereš ono nešto što ti se svidi u moru igara. Uvijek ima nešto da se probere od novih za bilo koga bio to remake ili nešto novo.
Da tako je nekad bilo.Naseef Mushroom wrote: 02 Jul 2025, 19:18To si u pravu. Ako je nešto pozitivno danas u poređenju sa prošlošću video igara je, jest da možda ne valja ono šta ti nude ali danas imaš mogućnosti više nego ikad da brzo i jednostavno dođeš do nečega šta ti želiš.Masamune wrote: 02 Jul 2025, 18:54 Pa jeste, standardi su opali što se tiče kvalitete igara. Međutim, ima ih više nego ikad prije pa probereš ono nešto što ti se svidi u moru igara. Uvijek ima nešto da se probere od novih za bilo koga bio to remake ili nešto novo.
Nešto šta je prije 20-30 godina bilo teško ili gotovo nemoguće, kao npr. da dođeš do japanske verzije jedne igre, neke horor igre bez cenzure ili neke igre stare 20 godina, danas to možeš srediti za par minutica, bilo to preko PlayStation Store, Ebay ili ako se sa nekim dogovoriš preko Facebooka.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest