Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
..ma sve ok..nije to bilo u samom sarajevu..i u hrvatskoj se tuklo najvise..susjed na susjeda u mijesanim sredinama..zato samo ocu rec da su to floskule nesto kao i ono cuvajte mi bratstvo i jedinstvo ko zjenicu oka.. 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
laganini wrote:..alfa stari posli ovi sranja u devedesetim givorit o multikulturnosti je neukusno...ja bi reka sacuvaj me boze sarajevske multikulturnostiAlpha wrote:Sarajevo je vazda bilo multikulturno i multietnicko , to zna citav svijet , da je po tim vasim pricama takvo nikad nebi bilo , tako da vam ta citava prica pada u vodu..
jeste multi, i opet su bolji od drugih musti sredina u ex yu.
no , nisu oni tema.
-
Alpha
- Inventar foruma

- Status: Offline
istorija i cinjenice su na nasoj straniČarobni wrote:Takvu sliku dobiješ samo ako si sklon generalizaciji.Konsultant wrote:Tesko ces upoznati neki veci procenat. Uvijek ces cuti one najgrlatije,a takvi su malogradjani. Ako je njih veca skupina, takvu sliku dobijes.Čarobni wrote:Da li kompleks niže vrijednosti ljude tako lahko navodi na loše stavove o stanovnicima jednog grada?
Koliko stanovnika jednog grada moramo upoznat da bismo mogli reći: "Svi su 'vaki, svi su 'naki?"
Dobijamo li duševnu satisfakciju kad stanovnike nekog grada bombardujemo svojim predrasudama?
Ako čovjek sebi dopusti da mu vrlo mala grupica građana, koje je upoznao, kreira sliku o gradu s preko 100, 200, 300 hiljada ljudi, onda mu zaključivanje i nije baš jača strana.
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
..zivim blizu grada di je prije rata bilo desetak posto srba..i niko nije ubijen ranjen niti sam vidio da su imali neke neugodnosti...kako to nazvat.. 
laganini wrote:..zivim blizu grada di je prije rata bilo desetak posto srba..i niko nije ubijen ranjen niti sam vidio da su imali neke neugodnosti...kako to nazvat..
..daj mi definiraj pojam vrijednosti 
-
Alpha
- Inventar foruma

vi odma na politiku otisli... 
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
-
Alpha
- Inventar foruma

sto bi rekao jedan moj stariji kolega kad ovako krene neka prica , ko vam je kriv sto se niste razvili vec i dalje zivite pored septicke jame... 
a u ovome ovde slucaju je skepticka...
a u ovome ovde slucaju je skepticka...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
gdje se ovo nalazi u sarajevu
Last edited by SPINERKA on 09 Nov 2015, 15:03, edited 1 time in total.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4464 times
- Been thanked: 3441 times
Ja sam od djece dobio zescu kritiku kad sam ih vukao po Bosni toliko puno a tek onda odveo u Sarajevo. Kazu da je Sarajevo prava stvar, sve ostalo su muhe i balega.. njihove rijeci..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
http://www.huffingtonpost.com/college-t ... 07448.htmlSPINERKA wrote:HUFFINGTON POST: Sarajevo među deset najljepših gradova svijeta - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/204272/huffin ... pVUh9.dpuf
gdje se ovo nalazi u sarajevu
mozda -mostar
Sarajevo, Bosnia
Sarajevo, the capital and largest city in Bosnia and Herzegovina, has a dreamlike authenticity. Sarajevo is nestled in the Alps, and sits on the Miljacka river. It is overflowing with with beautiful mosques, churches, and historical architecture as well as local shops and stalls selling merchandise. What makes this city extremely unique is the evidence of past wars that remains. Shells of buildings stand where bombs went off in or near them and monuments that had been erected since the war have been damaged by opposing sides.
E pa meni se ne svidja ovaj opis nikako... Radi ovoga je grad "lijep" ??? Bolesno, HP, bolesno!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
..grad kao grad mislim urbanisticki gradjevinski sarajevo u nekoj kotlini..magla..smog..o sadrzajnom dijelu nebi nisam sudionik.. 
Sarajevo je prava stvar... Prilično sam svijeta, imao mogućnost vidjeti gradova i ne pamtim da mi je bilo tako dobro bilo gdje na prvu.. Možda jer sam se vode tamo nalokao, možda jer...Melek wrote:Ja sam od djece dobio zescu kritiku kad sam ih vukao po Bosni toliko puno a tek onda odveo u Sarajevo. Kazu da je Sarajevo prava stvar, sve ostalo su muhe i balega.. njihove rijeci..
I ponavljam nimalo loša iskustva nemam, naprotiv... Ali sam primjetio na nekim forumima i kod nekih forumaša - pogled s visoka ( jasno ne svi) Naravno ovdašnji članovi su izuzeti, posebno stariji.
Svakako to je moj pogled, a mislim i da nije toliko bitan broj upoznatih sarajlija, koliko vrijeme provedeno s njima i u gradu, da bi se dobio neki realan dojam... I naravno ni dojam s foruma teško, da može dati pravu sliku... Ograničena je to komunikacija, lišena puno bitnih stvari.
Napisano se uvijek može pročitati na više načina, bez da se zna u kakvom je raspoloženju pisac i čitatelj.
Ja mislim da je isti prosjek odličnih, dobrih i seronja ljudi, kao i svugdje
Habibti, ya nour el - ain... 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4464 times
- Been thanked: 3441 times
A to u vezi malogradjanstine - to je osobina svih jacih gradova. U stvari ne gradova nego pojedinih stanovnika istih. Sve je to individualno. Imate ljude kosmopolite koji zive u jednom gradu i njih nije briga za porijeklo ostalih, imate uspjesne ljude, stvaraoce, biznismene kojim je malogradjanstina ni na kraj pameti. A onda opet imate luzere koji svoje neuspjehe nadomjestaju tom cinjenicom da su iz velegrada pa tom cinjenicom trakasiraju provincijalce. Zadnja slamka.. A onda imate i provincijalce koji su de facto ljubomorni na sve i svasta sto su rodjeni tamo gdje jesu..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Odlican post, Melek! Upravo tako!Melek wrote:A to u vezi malogradjanstine - to je osobina svih jacih gradova. U stvari ne gradova nego pojedinih stanovnika istih. Sve je to individualno. Imate ljude kosmopolite koji zive u jednom gradu i njih nije briga za porijeklo ostalih, imate uspjesne ljude, stvaraoce, biznismene kojim je malogradjanstina ni na kraj pameti. A onda opet imate luzere koji svoje neuspjehe nadomjestaju tom cinjenicom da su iz velegrada pa tom cinjenicom trakasiraju provincijalce. Zadnja slamka.. A onda imate i provincijalce koji su de facto ljubomorni na sve i svasta sto su rodjeni tamo gdje jesu..
Simptomaticno mi je nazvati nekoga malogradjaninom samo jer je iz grada/sela/mjesta manjeg nego sto je tvoje.
Kosmopolita nije nuzno onaj koji je rodjen negdje nego je state of mind, sto je vec diskutabilno u nasem podneblju.
Sama cinjenica da si rodjen u Sarajevu (Berlinu,NY, Londonu) te ne cini ni po cemu boljim ili vrijednijim od covjeka rodjenog u Rahicu, Semizovcu, Remsecku ili bilo gdje drugo. To je sva nauka
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
storm wrote:Sarajevo je prava stvar... Prilično sam svijeta, imao mogućnost vidjeti gradova i ne pamtim da mi je bilo tako dobro bilo gdje na prvu.. Možda jer sam se vode tamo nalokao, možda jer...Melek wrote:Ja sam od djece dobio zescu kritiku kad sam ih vukao po Bosni toliko puno a tek onda odveo u Sarajevo. Kazu da je Sarajevo prava stvar, sve ostalo su muhe i balega.. njihove rijeci..
I ponavljam nimalo loša iskustva nemam, naprotiv... Ali sam primjetio na nekim forumima i kod nekih forumaša - pogled s visoka ( jasno ne svi) Naravno ovdašnji članovi su izuzeti, posebno stariji.
Svakako to je moj pogled, a mislim i da nije toliko bitan broj upoznatih sarajlija, koliko vrijeme provedeno s njima i u gradu, da bi se dobio neki realan dojam... I naravno ni dojam s foruma teško, da može dati pravu sliku... Ograničena je to komunikacija, lišena puno bitnih stvari.
Napisano se uvijek može pročitati na više načina, bez da se zna u kakvom je raspoloženju pisac i čitatelj.
Ja mislim da je isti prosjek odličnih, dobrih i seronja ljudi, kao i svugdje
nazalost moram dodati--zavisi s kim si se druzio--bosnjak, srbin , hrvat....bitna razlika u dobivanju -dojma
S ljudima... Bitna činjenica vjerojatnoSPINERKA wrote:storm wrote:Sarajevo je prava stvar... Prilično sam svijeta, imao mogućnost vidjeti gradova i ne pamtim da mi je bilo tako dobro bilo gdje na prvu.. Možda jer sam se vode tamo nalokao, možda jer...Melek wrote:Ja sam od djece dobio zescu kritiku kad sam ih vukao po Bosni toliko puno a tek onda odveo u Sarajevo. Kazu da je Sarajevo prava stvar, sve ostalo su muhe i balega.. njihove rijeci..
Ja mislim da je isti prosjek odličnih, dobrih i seronja ljudi, kao i svugdjeoh .pio vodu ..i nisi imao problema sa stomakom..
nazalost moram dodati--zavisi s kim si se druzio--bosnjak, srbin , hrvat....bitna razlika u dobivanju -dojma
A i voda je
Imam trenirani želudac
Imam trenirani želudac
-
Alpha
- Inventar foruma

a kako bi ti nekoga nazvao da dodje da zivi i radi u tvome gradu gdje si rodjen i da pljulje po svemu i ne postuje nista i neko nametanje..Melek wrote:A to u vezi malogradjanstine - to je osobina svih jacih gradova. U stvari ne gradova nego pojedinih stanovnika istih. Sve je to individualno. Imate ljude kosmopolite koji zive u jednom gradu i njih nije briga za porijeklo ostalih, imate uspjesne ljude, stvaraoce, biznismene kojim je malogradjanstina ni na kraj pameti. A onda opet imate luzere koji svoje neuspjehe nadomjestaju tom cinjenicom da su iz velegrada pa tom cinjenicom trakasiraju provincijalce. Zadnja slamka.. A onda imate i provincijalce koji su de facto ljubomorni na sve i svasta sto su rodjeni tamo gdje jesu..
Last edited by Alpha on 09 Nov 2015, 16:25, edited 1 time in total.
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
-
Alpha
- Inventar foruma

a prave saralije nazolost su ko sto nam je stopa pdv-a u manjini danas ... a ovi iz manjih mjesta sa svojim pokvarenim mentalitetom sto su dosli sto po svemu pljuju i nista ne postuju to su takozvane sarajlijice....
Last edited by Alpha on 09 Nov 2015, 16:26, edited 1 time in total.
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬