Tabu smrti
Moderator: Krokodil Behko
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4300 times
- Been thanked: 2112 times
- Status: Offline
Re: Tabu smrti
Sta svasta ljudi stavljaju javno cccc ni u smrti bez tiktoka
a gori je Rum sto stavlja ovdze
a gori je Rum sto stavlja ovdze
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41566 times
- Been thanked: 28354 times
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Pripremi se
Jedna tvoja noć će sigurno biti zadnja, smrt će ti doći iznenada i nema povratka.
Jedna tvoja noć će sigurno biti zadnja, smrt će ti doći iznenada i nema povratka.
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Svi mi imamo trun usađenog straha od smrti, I sve činimo da zaobiđemo i pomisao na nju..
U ova dva dana stiže mi haber da sa ovog prolaznog dunjaluka na bolji i pravedniji svijet otišlo je par dobrih i velikih insana koje sam poznavao.
Ma kolko to mi negirali ,svakog nas odlazak drugih podsjeti da je smrt bliža od jake za vratom..
Kaže ulema da smrt počinje od nogu kako insan ne bi mogao bjezati od bola i strahota koje osjeća u tim trenucima, a završava sa ocima kako bi mogao vidjeti sve sto se tada događa.I onoga dana kada preselis s ovog prolaznog u vječni zivot i tada ce sunce izaci sa istoka, sijati cijeli dan a onda ce zaci na zapadu. I toga dana ce ljudi ici svojim poslovima okrenuti sebi i svojim problemima, planovima i vizijama. Narednih dana ce svijet izgledati isto kao da nikada nisi bio na dunjaluku.I onda se zamislim oko kakvih minornih stvari mi se raspravljamo i nerijetko i na hator jedni drugima dolazimo...Bliski rođaci ,braća i sestre godinama ne pričaju zbog sitnica.
Koliko je samo velikana zivjelo na zemlji koji su "vedrili" i "oblacili" pa kad su otisli svijet je nastavio da zivi bez njih. Ljudi ce se brzo brate i sedtro naviknuti da nisi tu, da si negdje na drugom mjestu, da si otisao. Tuga onih koji te vole bice poput vode koja isparava da bi se s vremena na vrijeme vratila poput kise slicne suzama iz ociju koje vise ne vide blisku osobu.
Pa čemu se oholiš hej čovječe.Kome? Čemu?
Ljudi te lahko zaborave dok si živ a još lakše kada preseliš na ahiret, zato čini dobra djela dok još možeš..
To ti je jedino što ćeš sa sobom ponijeti.Nit kuće, ni auta , ni firme .Ništa .Samo ti i tvoja djela..
U ova dva dana stiže mi haber da sa ovog prolaznog dunjaluka na bolji i pravedniji svijet otišlo je par dobrih i velikih insana koje sam poznavao.
Ma kolko to mi negirali ,svakog nas odlazak drugih podsjeti da je smrt bliža od jake za vratom..
Kaže ulema da smrt počinje od nogu kako insan ne bi mogao bjezati od bola i strahota koje osjeća u tim trenucima, a završava sa ocima kako bi mogao vidjeti sve sto se tada događa.I onoga dana kada preselis s ovog prolaznog u vječni zivot i tada ce sunce izaci sa istoka, sijati cijeli dan a onda ce zaci na zapadu. I toga dana ce ljudi ici svojim poslovima okrenuti sebi i svojim problemima, planovima i vizijama. Narednih dana ce svijet izgledati isto kao da nikada nisi bio na dunjaluku.I onda se zamislim oko kakvih minornih stvari mi se raspravljamo i nerijetko i na hator jedni drugima dolazimo...Bliski rođaci ,braća i sestre godinama ne pričaju zbog sitnica.
Koliko je samo velikana zivjelo na zemlji koji su "vedrili" i "oblacili" pa kad su otisli svijet je nastavio da zivi bez njih. Ljudi ce se brzo brate i sedtro naviknuti da nisi tu, da si negdje na drugom mjestu, da si otisao. Tuga onih koji te vole bice poput vode koja isparava da bi se s vremena na vrijeme vratila poput kise slicne suzama iz ociju koje vise ne vide blisku osobu.
Pa čemu se oholiš hej čovječe.Kome? Čemu?
Ljudi te lahko zaborave dok si živ a još lakše kada preseliš na ahiret, zato čini dobra djela dok još možeš..
To ti je jedino što ćeš sa sobom ponijeti.Nit kuće, ni auta , ni firme .Ništa .Samo ti i tvoja djela..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2921 times
- Been thanked: 24212 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55459 times
- Been thanked: 9889 times
- Status: Online
Dva kvadrata, tri milje kvadrat
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 869 times
- Been thanked: 1299 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55459 times
- Been thanked: 9889 times
- Status: Online
To je puno, treba to na peses godina i kud koji mili moji. Na tako atraktivnim lokacijama gubit pare, pa ja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4235 times
- Been thanked: 4412 times
Ne bojim se, samo kad bude vreme neka dođe brzo...
Nedavno nam je preminula koleginica, baš neposredno pre nego da odem na odmor. Nije skupila u penziji ni godinu dana, skoro 40 godina radila kod nas u organizaciji. Bile smo u dobrim odnosima, uvek kad treba nekome pomoći, nekoga obradovati za rođendan, organizovati neki izlet za zaposlene, nas dve smo to onako lagano...Ona je katolikinja pa nije bilo opela, održana su dva govora, jedan od strane direktora naše organizacije a drugi njena ćerka održala i ispraćena je uz muziku...
Neposredno nakon toga, rekoh koleginici da ja želim da me kremiraju, neka neko zna za to, jedan moj rođak isto to želeo, cela familija bila u čudu, kao gde će paliti cveće, kako neće biti uobičajene sahrane
Šta vas se tiče, a i njega briga što ste vi u čudu 
Nedavno nam je preminula koleginica, baš neposredno pre nego da odem na odmor. Nije skupila u penziji ni godinu dana, skoro 40 godina radila kod nas u organizaciji. Bile smo u dobrim odnosima, uvek kad treba nekome pomoći, nekoga obradovati za rođendan, organizovati neki izlet za zaposlene, nas dve smo to onako lagano...Ona je katolikinja pa nije bilo opela, održana su dva govora, jedan od strane direktora naše organizacije a drugi njena ćerka održala i ispraćena je uz muziku...
Neposredno nakon toga, rekoh koleginici da ja želim da me kremiraju, neka neko zna za to, jedan moj rođak isto to želeo, cela familija bila u čudu, kao gde će paliti cveće, kako neće biti uobičajene sahrane
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24506 times
- Been thanked: 10648 times
Jeste, mislim da treba poštovati pokojnikove želje, koliko god bile neuobičajene za njegove najbliže
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8241 times
- Been thanked: 19392 times
Nevjerovatna situacija dogodila se u Bangkoku na Tajlandu kada je žena (65) za koju se vjerovalo da je mrtva i da će biti kremirana u budističkom hramu "Wat Rat Prakhong Tham" pronađena živa.
Doktor je kasnije potvrdio da je žena imala tešku hipoglikemiju - stanje u kojem nivo šećera u krvi pada na kritično nizak nivo, navode lokalni izvještaji. Također je isključio mogućnost da je pretrpjela respiratornu insuficijenciju ili srčani zastoj, prema izvještajima.
Brat žene je rekao da je njegova sestra bila prikovana za krevet posljednje dvije godine i da je, kako joj se zdravlje pogoršavalo, izgledalo kao da je prestala disati.
Doktor je kasnije potvrdio da je žena imala tešku hipoglikemiju - stanje u kojem nivo šećera u krvi pada na kritično nizak nivo, navode lokalni izvještaji. Također je isključio mogućnost da je pretrpjela respiratornu insuficijenciju ili srčani zastoj, prema izvještajima.
Brat žene je rekao da je njegova sestra bila prikovana za krevet posljednje dvije godine i da je, kako joj se zdravlje pogoršavalo, izgledalo kao da je prestala disati.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6655 times
- Been thanked: 5992 times
Gledam malo prije na vijestima.Maja wrote: 25 Nov 2025, 21:47 Nevjerovatna situacija dogodila se u Bangkoku na Tajlandu kada je žena (65) za koju se vjerovalo da je mrtva i da će biti kremirana u budističkom hramu "Wat Rat Prakhong Tham" pronađena živa.
Kaze brat, cinilo se kao da je prestala disati. Kao.
Prije da se nisu brinuli o njoj. Sad citam tu sta se desilo. Jadnica, kako je mrsava bila.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2824 times
- Been thanked: 5047 times
Od danas dzinglovi
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
A poza kao da se slika kraj Ferrarija.
Vidi ko joj je lajkovao objavu. Dvije koze se našle.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Naseef Mushroom wrote: 26 Nov 2025, 06:40A poza kao da se slika kraj Ferrarija.
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2824 times
- Been thanked: 5047 times
A jeste primjetili da joj je glava neproporcionalno veca od tijela. Ja imam poznanicu isto tako sitna, niska, a velika glava. Iako je pametna, veeeelika je cvaka, mislim da je to povezanoNaseef Mushroom wrote: 26 Nov 2025, 06:40A poza kao da se slika kraj Ferrarija.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Svi idu na spavanje očekujući da će se probuditi.
Ali Allah nam u Kur’anu kaže da je i sam san oblik smrti.
„Allah uzima duše u času njihove smrti, i one koje ne umru u snu.
Zatim zadržava one kojima je odredio smrt, a ostale vraća do određenog roka.“
(Kur’an, 39:42)
Neke duše budu zadržane.
Druge budu vraćene.
Zato, svaki put kada spustiš glavu na jastuk,
sjeti se svojih molitvi.
Oprosti onima koji su ti nanijeli nepravdu.
Očisti svoje srce.
Jer san ne garantuje buđenje —
Ali Allah nam u Kur’anu kaže da je i sam san oblik smrti.
„Allah uzima duše u času njihove smrti, i one koje ne umru u snu.
Zatim zadržava one kojima je odredio smrt, a ostale vraća do određenog roka.“
(Kur’an, 39:42)
Neke duše budu zadržane.
Druge budu vraćene.
Zato, svaki put kada spustiš glavu na jastuk,
sjeti se svojih molitvi.
Oprosti onima koji su ti nanijeli nepravdu.
Očisti svoje srce.
Jer san ne garantuje buđenje —
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom