Demencija/Alchajmerova bolest/MOPS

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31460 times
Been thanked: 29189 times
Status: Offline

Re: Demencija/Alchajmerova bolest/MOPS

Post by Morgen » 22 Aug 2024, 20:02

Naseef Mushroom wrote: 22 Aug 2024, 19:45
Morgen wrote: 22 Aug 2024, 19:29

Pa imas pravo.
Ako ona to poveruje, nju ce to uciniti srecnom, i to je najvaznije. Govoriti joj, da joj sin ne dolazi će je jako rastužiti.

Mene naprimer moja majka zvala zadnje 3 godine Ljiljana, to joj je sestra, ja sam je ostavila da misli da sam njena sestra, jer ona već odavno nije znala da ima cerku.
Kad bih joj stalno govorila da sam ja njena cerka i da se zovem drugačije, to bi nju samo iritiralo i učinilo tuznom.
Moram reći ženi da nije u pravu da ću u džehenem jer mi je Morgen rekla da sam time zaradio dženeta :D.

Sjećam se jedne scene u Dr. House sa onim doktorom koji se zvao Eric, njega mati isto nije prepoznavala, i jednom kada joj je došao u posjetu ona je se sjetila njegovog imena, njemu drago što mu zna ime, zagrli je, a ona mu kaže “Kako neću znati tvoje ime? Imala sam sina koji je se isto zvao Eric” :(
Reci joj! 😊

U dom gde je moja mama boravila, bio je jedan stariji gospodin sigurno preko 90 godina isto imao Alzheimer, on je mene zvao Elke, kad god sam došla rekao mi je ofarbala si kosu Elke, lepo ti stoji
Posle sam celo vreme razmišljala šta je ta Elke bila u njegovom životu. Jako sam bila tužna kad je umro. Uostalom jako je tužno vidjeti kako im retko dolazi rodbina u posetu

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41566 times
Been thanked: 28354 times
Status: Offline

Re: Demencija/Alchajmerova bolest/MOPS

Post by Rum » 22 Jul 2025, 16:24

FILM INFO :
BRUCE WILLIS trenutno po najnovijim medijima,došao je do tolikog stadijuma demencije,da se ne seća uopšte da je ikada bio glumac,odnosno velika Hollywoodska zvezda.
FB_IMG_1753194223612.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Post Reply

Return to “Zdravlje”