Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2988 times
Been thanked: 5261 times
Status: Offline

Re: Profesor Trnavci s Univerziteta u Bihaću oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje studentice

Post by Nora Ibsenova » 30 Oct 2025, 10:51

Previse je 8 godina za dokazivanje ovakvih stvari. Covjeku je ugled trajno narusen. Prijave za seksualno uznemiravanje se moraju istrazivati bez ikakvog uplitanja medija, tek kad sud ocjeni da su optuzbe utemeljene sa njima treba izac u javnost.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Re: Profesor Trnavci s Univerziteta u Bihaću oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje studentice

Post by Nora Ibsenova » 30 Oct 2025, 10:52

A doticnu treba osudit na zatvor, a ne na novcanu nadoknadu. Unistis covjeku zivot, priredis mu 8 godina agonije, i onda te sud kazni sa 5k.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 10579 times

Post by Koraci_u_noci » 30 Oct 2025, 10:54

To bi bio najispravniji put. Al u principu je dovoljno da neko nekog prijavi i vec mu se vjeruje, to sto tvrdi uzima zdravo za gotovo i stvar se pocinje razvlacit po medijima. Uopste se i ne pomisli da je neko zrtva laznih optuzbi
Pobjeci sad od svega zelim

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 30 Oct 2025, 10:58

Izgleda da joj ovo nije jedini slucaj. 2024 je isto tvrdila da je silovana pa povukla tvrdnje

Naime, kada je policija došla u kuću i zatekla Ervinu, a što stoji u policijskom izvještaju, sa nekoliko muškaraca u vidno alkoholiziranom stanju ista je tvrdila kako radi za više instance vlasti, te zatražila da bude odvedena u kladuški Dom zdravlja jer je silovana. Međutim, tu je zaključeno kako se silovanje nije desilo, a naknadno je od Piralić policija po uputama dežurne tužiteljice tražila da napiše i potpiše izjavu u kojoj bi opisala silovanje. Tada je to odbila te je zaključeno kako se to krivično djelo nije ni desilo.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1458 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 30 Oct 2025, 11:05

Nista Noro, kad te ko iznervira spremis 5 milja i znas taktiku kako ga usutkat

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 30 Oct 2025, 11:09

tuzlak1212 wrote: 30 Oct 2025, 11:05 Nista Noro, kad te ko iznervira spremis 5 milja i znas taktiku kako ga usutkat
Moje su taktike stos u zvalje, ko bi se s nasim sudovima zajebavao.

Ja sam svoj problem davno rjesila sa 500KM, nisam se zajebavala sa sudovima jer sto bih.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10004 times
Been thanked: 10246 times

Post by Zana » 30 Oct 2025, 11:18

Fina je :julia
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 30 Oct 2025, 11:19

Malo je seljankasta

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2977 times
Been thanked: 24658 times

Post by HAVANA » 30 Oct 2025, 11:46

Zana wrote: 30 Oct 2025, 10:33
HAVANA wrote: 30 Oct 2025, 10:32 Jebala mater ludu posra se covjeku u zivot.Cuj 8 godina.

Ma ko zna, možda nije lagala
Slicnu situaciju imao kod malog od sure prije mjesec.Nevjerovatno sta su sve u stanju izvesti,budala svakakvih.Izdao im stan,navodno ukro joj on novcanik i dokumente itditd Sreca policija imala vec dosije kao i kod ove,lazne prijave silovanja i svasta nesta… a kraju policija nasla sve u stanu,kod njih…Istjerali ih i mrs al su dobro unakazile stan…Dvije kobile mater i cerka napumpanih usana i sisa…Istu stvar uradile covjeku u sa prije dvije godine,bilo silovanje po novinama blabla jedva se covjek opro…Svasta sam vidio u zivotu al sto zensko pogan moze bit kad pobudali to je nevjerovatno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1458 times

Post by tuzlak1212 » 30 Oct 2025, 11:55

ne svijet dzaba izrekao onu mudrost "nit j... nit kuci vodi"

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 30 Oct 2025, 12:44

HAVANA wrote: 30 Oct 2025, 11:46
Zana wrote: 30 Oct 2025, 10:33

Ma ko zna, možda nije lagala
Slicnu situaciju imao kod malog od sure prije mjesec.Nevjerovatno sta su sve u stanju izvesti,budala svakakvih.Izdao im stan,navodno ukro joj on novcanik i dokumente itditd Sreca policija imala vec dosije kao i kod ove,lazne prijave silovanja i svasta nesta… a kraju policija nasla sve u stanu,kod njih…Istjerali ih i mrs al su dobro unakazile stan…Dvije kobile mater i cerka napumpanih usana i sisa…Istu stvar uradile covjeku u sa prije dvije godine,bilo silovanje po novinama blabla jedva se covjek opro…Svasta sam vidio u zivotu al sto zensko pogan moze bit kad pobudali to je nevjerovatno.
ovo ti je višak

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2025, 14:32

Masamune wrote: 30 Oct 2025, 10:39 Znači bilo na sudu i dokazano je da je u pitanju laž.

I onda opet neko uleti sa pričom možda nije lagala.

Živimo u baš odvratnom vremenu kad ljudi ustanovljene činjenice na sudu opet tumače kako godi njima ili njihovom pogledu na svijet.

Nema ovdje ni neke političke pozadine pa da se može govoriti o nekom montiranom procesu.

Ovo je sve za jedno dobro propitivanje kod psihologa.
Kao što ima hrpa muškaraca koji će za svaku ženu koja je silovana reći “Sigurno je ona kriva” jer je za njih to ipak žensko,

tako isto imaš hrpu žena koje će reći iako je dokazano da muškarac nije kriv “ma treba to još jednom provjeriti da li je kriv” jer je za njih to ipak muško.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 30 Oct 2025, 14:37

Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2025, 14:32
Masamune wrote: 30 Oct 2025, 10:39 Znači bilo na sudu i dokazano je da je u pitanju laž.

I onda opet neko uleti sa pričom možda nije lagala.

Živimo u baš odvratnom vremenu kad ljudi ustanovljene činjenice na sudu opet tumače kako godi njima ili njihovom pogledu na svijet.

Nema ovdje ni neke političke pozadine pa da se može govoriti o nekom montiranom procesu.

Ovo je sve za jedno dobro propitivanje kod psihologa.
Kao što ima hrpa muškaraca koji će za svaku ženu koja je silovana reći “Sigurno je ona kriva” jer je za njih to ipak žensko,

tako isto imaš hrpu žena koje će reći iako je dokazano da muškarac nije kriv “ma treba to još jednom provjeriti da li je kriv” jer je za njih to ipak muško.

Gdje je dokazano? Na korumprinamom BH sudu gdje rade potkupljive sudije? Ja sam "samo" zbog toga rekla "ko zna ..."
Ja više nikom ništa ne vjerujem, ni policiji ni sudovima, nikom

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23507 times
Been thanked: 21540 times

Post by Masamune » 30 Oct 2025, 15:06

Koraci_u_noci wrote: 30 Oct 2025, 10:48 Imamo jedan svjez primjer iz svijeta sporta. Lazne optuzbe za varanje u sahu su najvjerovatnije dovele do samoubistva jednog poznatog velemajstora, Daniela Naroditskog, koji je bio omiljen medju svima, a radio je i kao komentator, streamer, ucitelj i kreator sadrzaja vezanih za sah
Mi smo imali slučaj u vezi jednog doktora na UKC-u u Tuzli. Jako dobar i ugledan doktor koji nikad nije imao mrlju na sebi. Jedno 5-6 žena sa kojima je radio su ga optužile da je jednu od njih seksualno napastvovao i silovao. Ona je to unutar poslovne organizacije prijavila, a ostale su je u tome podržale tako što su se zajedno potpisale da to potvrđuju.

Čovjek se jedva izvukao i to se vuklo na sudu godinama. Na kraju se uspio odbraniti i dokazati da su to bile lažne optužbe. Sve je to bilo unaprijed planirano da njega sklone sa te pozicije na kojoj je bio kako bi tu doveli nekog drugog ili drugu, pa su tražili način kako da ga maknu.

Međutim, dok je to trajalo on je prošao pakao sa vlastitom porodicom, prijateljima i sve do toga da su ga jednom neki kreteni prebili jer su stvarno mislili da je to uradio.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58326 times
Been thanked: 10466 times

Post by ElTriconi » 30 Oct 2025, 15:08

Zato je imperativ da policija i sudstvo radi svoj poso, kad se pusti da rulja provodi zakon onda moze neduzan glavom platit 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23507 times
Been thanked: 21540 times

Post by Masamune » 30 Oct 2025, 15:10

ElTriconi wrote: 30 Oct 2025, 15:08 Zato je imperativ da policija i sudstvo radi svoj poso, kad se pusti da rulja provodi zakon onda moze neduzan glavom platit 🤔
U ovakvim slučajevima sud je najbolje što imamo pogotovo kad ne postoje politički pritisci.

Ako smo došli do toga da iskazujemo nepovjerenje u pravosuđe i njihove odluke onda smo debelo zaglibili kao društvo. Onda bismo se komotno mogli vratiti u Srednji vijek i paliti ljude na lomačama čim nam se nešto ne svidi kod njih ili čim pomislimo da su neki nasilnici.

Dakle, presumpcija nevinosti ipak mora postojati.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2025, 17:29

Masamune wrote: 30 Oct 2025, 15:10
ElTriconi wrote: 30 Oct 2025, 15:08 Zato je imperativ da policija i sudstvo radi svoj poso, kad se pusti da rulja provodi zakon onda moze neduzan glavom platit 🤔
U ovakvim slučajevima sud je najbolje što imamo pogotovo kad ne postoje politički pritisci.

Ako smo došli do toga da iskazujemo nepovjerenje u pravosuđe i njihove odluke onda smo debelo zaglibili kao društvo. Onda bismo se komotno mogli vratiti u Srednji vijek i paliti ljude na lomačama čim nam se nešto ne svidi kod njih ili čim pomislimo da su neki nasilnici.

Dakle, presumpcija nevinosti ipak mora postojati.
I sutra kada taj isti sud donese neku odluku koja njima paše, onda će ti isti što kritikuju sud ga hvaliti kao da je najpošteniji i najpravedniji sud na svijetu.
Ljudi nisu svjesni da time daju argumente onim svinjama koji imaju isti mentalni sklop kao silovatelji i pedofili (i koji bi sutra to isto uradili da imaju priliku) da počnu govoriti “Osuđen je, ali pitanje je da li je on stvarno kriv?”
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 30 Oct 2025, 17:40

Vjerujem da naglasak treba staviti upravo na korumpiranost svega, svakoga pa i sudova. Da se radi kako treba ne bi ni meni ni bilo kome nikad ni u šali pala na pamet mogućnost da je neko kriv oslobođen a neko nevin osuđen.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2025, 18:16

Zana wrote: 30 Oct 2025, 14:37
Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2025, 14:32

Gdje je dokazano? Na korumprinamom BH sudu gdje rade potkupljive sudije? Ja sam "samo" zbog toga rekla "ko zna ..."
Ja više nikom ništa ne vjerujem, ni policiji ni sudovima, nikom
Pa evo, napisao sam slično Masamuneu, nemoj onda kada sutra bude slučaj silovanja, gdje silovatelj ne samo da izgleda kao neko gdje se vidi iz aviona da je perverznjak već i da bude osuđen, da ti onda skače pritisak i da se pitaš u kakvom društvu živimo ako neko još i dalje sumnja u njegovu krivicu.

Ne radi se tebi ovdje o tome da li je sud pravedan, već o tome da ovaj put jedan muškarac nije krme, jer kladim se u svoj zadnji zub, da ne bi pisala o sudu to, da je osuđen.

Nikakva razlika između takvog razmišljanja i one druge strane, kada je god neko žensko žrtva, odmah se pišu komentari “Ko zna da li je se to baš tako desilo”.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 30 Oct 2025, 18:40

Ne znam, nakon vijesti o policiji i profesoru i podvođenju jetima ja sve s rezervom čitam

Post Reply

Return to “Mediji”