Puno posla?Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 19:57Nista eto nabavio neki comp pa udaram po igricama, jedva sam stao na noge ovaj mjesec,![]()
Ja san bome malo se rasteretila ovih misec dana
Al sad počinjem turbo
Moderator: spacebound

Puno posla?Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 19:57Nista eto nabavio neki comp pa udaram po igricama, jedva sam stao na noge ovaj mjesec,![]()

Puno koštalo para, pa da vratim novac na "zamisljenu nulu" to sam mislio.Zanki wrote: 19 Nov 2025, 20:01Puno posla?Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 19:57
Nista eto nabavio neki comp pa udaram po igricama, jedva sam stao na noge ovaj mjesec,![]()
Al sad počinjem turbo![]()

I toMutevelija wrote: 19 Nov 2025, 20:08Puno koštalo para, pa da vratim novac na "zamisljenu nulu" to sam mislio.Zanki wrote: 19 Nov 2025, 20:01
Puno posla?
Al sad počinjem turbo![]()

Digo sam se na noge.Zanki wrote: 19 Nov 2025, 20:11I toMutevelija wrote: 19 Nov 2025, 20:08
Puno koštalo para, pa da vratim novac na "zamisljenu nulu" to sam mislio.![]()

Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 20:12 Mi muškarci smo toliko cijenjeni da nam nisu mogli dodijeliti ni jedan drugi dan, kako ga ne bismo morali dijeliti sa Svjetskim danom toaleta, koji se također obilježava danas. Kakvo sr****
Haha komentara od prosle godine
A ima tu metafore muškarac je neophodan kao toalet.
Haj živi bez toaleta.
![]()
19.11.2024. Svjetski dan toaleta obilježava se 19. novembra i to kako bi se skrenula pažnja na sanitarnu krizu za milijarde ljudi širom svijeta, koji žive bez pristupa sigurnom obavljanju nuždi. Ako smatrate da je ovaj datum beznačajan, varate se
![]()
Koje trolanje , mora da je neka feministkinja za te ravnopravnosti određivala kad je bio datum ili feminisac.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 20:12 Mi muškarci smo toliko cijenjeni da nam nisu mogli dodijeliti ni jedan drugi dan, kako ga ne bismo morali dijeliti sa Svjetskim danom toaleta, koji se također obilježava danas. Kakvo sr****
Haha komentara od prosle godine
A ima tu metafore muškarac je neophodan kao toalet.
Haj živi bez toaleta.
![]()
19.11.2024. Svjetski dan toaleta obilježava se 19. novembra i to kako bi se skrenula pažnja na sanitarnu krizu za milijarde ljudi širom svijeta, koji žive bez pristupa sigurnom obavljanju nuždi. Ako smatrate da je ovaj datum beznačajan, varate se
![]()
Koje trolanje , mora da je neka feministkinja za te ravnopravnosti određivala kad je bio datum ili feminisac.

Mute, inform yourself. To je veliki problem u svijetu, posebno u zemljama poput Indije gdje su npr. silovanje i fizicki napad jako cest pojav i to da nema sigurnih i normalnih wc prostora samo daje jos vise prilika muskarcima da jos lakse napastvuju zene. Iz tog razloga neke moraju cekat do veceri ili mraka da obave nuzdu. Tema nimalo smjesna. Ili djeca.. poznati primjer su 12. godisnja Roshni i 10 godisnji Avinasha koje su nepoznati muskarci prebili zbog obavljanja nuzde u javnosti (a gdje ce drugo kad nemaju wc?), i posto su visa kasta, ko zna jesu li ih kaznili ili ne.Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 20:12 19.11.2024. Svjetski dan toaleta obilježava se 19. novembra i to kako bi se skrenula pažnja na sanitarnu krizu za milijarde ljudi širom svijeta, koji žive bez pristupa sigurnom obavljanju nuždi. Ako smatrate da je ovaj datum beznačajan, varate se
![]()

To ja i kažem sjete nas se ko toaletaMasamune wrote: 21 Nov 2025, 07:43 Et da Mute ovo nije spomenuo ne bih ni znao.
Vičem jučer kolegicama danas je dan muškaraca, a one će meni vaš dan je svaki dan...
I štaš gledam ih kao cuko ono kad mu nešto nije jasno, okrenem se u monitor i nastavim raditi. Jebeš ti nas![]()

Pa i muškarcima je neophodan toalet, ne znam kako toalet ispinova opet nekako da su muškarci nasilnici a žene žrtve i ubaci napastovanje , a dan je obično taj da se skrene pažnja na rak testisa kao i mentalno zdravlje i činjenicu da muškarci više oduzimaju sebi živote, zapravo cijeli Novembar je da se skrene pažnja na touvijek_kontra wrote: 21 Nov 2025, 03:47Mute, inform yourself. To je veliki problem u svijetu, posebno u zemljama poput Indije gdje su npr. silovanje i fizicki napad jako cest pojav i to da nema sigurnih i normalnih wc prostora samo daje jos vise prilika muskarcima da jos lakse napastvuju zene. Iz tog razloga neke moraju cekat do veceri ili mraka da obave nuzdu. Tema nimalo smjesna. Ili djeca.. poznati primjer su 12. godisnja Roshni i 10 godisnji Avinasha koje su nepoznati muskarci prebili zbog obavljanja nuzde u javnosti (a gdje ce drugo kad nemaju wc?), i posto su visa kasta, ko zna jesu li ih kaznili ili ne.Mutevelija wrote: 19 Nov 2025, 20:12 19.11.2024. Svjetski dan toaleta obilježava se 19. novembra i to kako bi se skrenula pažnja na sanitarnu krizu za milijarde ljudi širom svijeta, koji žive bez pristupa sigurnom obavljanju nuždi. Ako smatrate da je ovaj datum beznačajan, varate se
![]()
A gdje je tek higiena i zdravstveni rizik.. i unatoc svim pokusajima, doniranju itd., to i dalje ostaje veliki problem. Drugarica se pre neki dan vratila iz Indije poslije mjesec dana i to navodi kao jedan od glavnih problema Indije.

I toalet je .muskarac izgradio.

Kao sto sam rekla, probaj procitati i informirati se i o nekim drugim stvarima jer ocigledno je da pokusavas biti pametan o stvarima o kojim pojma nemas.Mutevelija wrote: 21 Nov 2025, 08:47 Pa i muškarcima je neophodan toalet, ne znam kako toalet ispinova opet nekako da su muškarci nasilnici a žene žrtve i ubaci napastovanje , a dan je obično taj da se skrene pažnja na rak testisa kao i mentalno zdravlje i činjenicu da muškarci više oduzimaju sebi živote, zapravo cijeli Novembar je da se skrene pažnja na to
Prema podacima National Crime Records Bureau (NCRB), u 2023. godini zabilježeno je 448.211 slučajeva zločina protiv žena.
To iznosi stopu od 66,2 incidenta na 100.000 žena.
Međutim, veliki broj predmeta čeka na suđenje — sudska zagušenja su oko 90%.

Dobro moguće to za Indiju, mada je meni nemoguće pojmiti da muškarci neće izgraditi halu samo sa bi mogli žene uhoditi maltretirati, jer kod nas i prije 500 godina a i prije toga sigurno su postojali poljski WC-ovi a nije komotno ni muškarcu sa vrši ni veliku ni malu nuždu na otvorenom, nekako narušava privatnost ko životinja, zato smo gradili valjda te zgrade ćenife da se odvojimonos životinja i primitivizmauvijek_kontra wrote: 21 Nov 2025, 09:20Kao sto sam rekla, probaj procitati i informirati se i o nekim drugim stvarima jer ocigledno je da pokusavas biti pametan o stvarima o kojim pojma nemas.Mutevelija wrote: 21 Nov 2025, 08:47 Pa i muškarcima je neophodan toalet, ne znam kako toalet ispinova opet nekako da su muškarci nasilnici a žene žrtve i ubaci napastovanje , a dan je obično taj da se skrene pažnja na rak testisa kao i mentalno zdravlje i činjenicu da muškarci više oduzimaju sebi živote, zapravo cijeli Novembar je da se skrene pažnja na to
I da, zene u Indiji su jako i cesto diskriminirane, sto se vidi i u koristenju toaleta. I to nije spinovanje vec zalostna istina.
Mnoge zene, posebno na selu, nemaju pristup sigurnim i cistim sanitarnim prostorijama, sto za muskarci ne vrijedi. Cak i u gradovima postoji manjak zenskih javnih toaleta. Da ne pricam da zene imaju menstruaciju, sto kod muskaraca nije slucaj, jel tako? Pa zamisli kako to tek tad izgleda.
A muskarci mnogo lakse koriste javni prostor za toalet i drustveno im je to prihvatljivije. U gradovima postoji vise javnih toaleta za muskarce koju su bolje odrzavani i bez dugih redova. Zato je njima pristup sanitarnim uslovima generalno mnogo jednostavniji i sigurniji nego zenama.
Pa da ne bude da samo ja pametujem, evo ti statistike:
Prema podacima National Crime Records Bureau (NCRB), u 2023. godini zabilježeno je 448.211 slučajeva zločina protiv žena.
To iznosi stopu od 66,2 incidenta na 100.000 žena.
Međutim, veliki broj predmeta čeka na suđenje — sudska zagušenja su oko 90%.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests