A sta ce ti..
Da budes opet beba i stojis u stalku..
Moderators: Urednik foruma, VIP

A sta ce ti..

Da budem opet.. sta god.

uvijek_kontra wrote: 29 Nov 2025, 01:50Da budem opet.. sta god.
Iako mi je jedna nepoznata zena jednom rekla da sam "the last one" i da ce ovo biti kraj za moju dusu. Malo sam se razocarala jer je ustvari nisam ni pitala. Na ja, moglo je i gore, zar ne?![]()

Ma ne znam..HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 07:43 A neka svako po svom i neka se nada a sta ce bit niko ne zna.Prije 20 dana mi je ona divna i predivna drugarica umrla od raka,dusa sama od sebe,vjecito vesela i nasmijana,pozitivna...Eno cerka jos ispunjava zelje...Dvije su ispunjene.Dio pepela posadjen na vikendici sa japanskom tresnjom.Drugi dio je brat po zelji prosuo po sarajevu dok je skakao padobranom 977 put.Trecu ne znam jos.I mrtva ih je okupila i nasmijala.Poslije sahrane je bilo okupljanje i ples u jednom klubu.Po osmijehu i plesu znana,osmijehom i plesom ispracena.Njena zelja.Svi je ispostovali.Ako ima neko dobro mjesto poslije ovoga svega ona je u njemu.Zasluzila je po svim parametrima ljudskosti,pozitive i dobrote.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Prvo primi moje saučešće.Matan wrote: 29 Nov 2025, 13:39Ma ne znam..HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 07:43 A neka svako po svom i neka se nada a sta ce bit niko ne zna.Prije 20 dana mi je ona divna i predivna drugarica umrla od raka,dusa sama od sebe,vjecito vesela i nasmijana,pozitivna...Eno cerka jos ispunjava zelje...Dvije su ispunjene.Dio pepela posadjen na vikendici sa japanskom tresnjom.Drugi dio je brat po zelji prosuo po sarajevu dok je skakao padobranom 977 put.Trecu ne znam jos.I mrtva ih je okupila i nasmijala.Poslije sahrane je bilo okupljanje i ples u jednom klubu.Po osmijehu i plesu znana,osmijehom i plesom ispracena.Njena zelja.Svi je ispostovali.Ako ima neko dobro mjesto poslije ovoga svega ona je u njemu.Zasluzila je po svim parametrima ljudskosti,pozitive i dobrote.
prije isto 20 dana umrla je kcerka od sestre, od raka isto..
42 godine..dvoje male djece ostalo iza nje..
ali, onako razmisljajuci, na sprovodu, svatio sam da je to samo dio zivota, nekoga uzme ranije, nekoga kasnije..
i ne mislim da postoji neko bolje mjesto od ovoga, to je to,barem ja mislim..
i svatko zivi, onoliko dugo, dok zive i oni koji su ga poznavali..

Hvala!Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 16:07Prvo primi moje saučešće.Matan wrote: 29 Nov 2025, 13:39
Ma ne znam..
prije isto 20 dana umrla je kcerka od sestre, od raka isto..
42 godine..dvoje male djece ostalo iza nje..
ali, onako razmisljajuci, na sprovodu, svatio sam da je to samo dio zivota, nekoga uzme ranije, nekoga kasnije..
i ne mislim da postoji neko bolje mjesto od ovoga, to je to,barem ja mislim..
i svatko zivi, onoliko dugo, dok zive i oni koji su ga poznavali..
Ima neko afričko pleme gdje kada neko umre, svi se smiju i slave, jer je otišao na bolje mjesto.
To se ja smatram i kod nas prihvata, nije žalost što je ta osoba umrla pa da svi žale jer je na strašnom mjestu.
Glavni razlog tuge je što tu osobu nećemo na ovom svijetu više vidjeti, nećemo nikada više razgovarati sa njom,niti je ikada više dodirnuti.
Ljudi plaču i kada se neko živ i zdrav odseli u Australiju jer znaju da će tu osobu vidjeti samo jednom u nekoliko godina.
Evo ja ne bih mogao nikada ovako uraditi kao Havana, koliko god to želja bila preminule osobe. Previše bih bio tužan što neću tu osobu nikad više na ovom svijetu vidjeti da bih mogao zapjevati i zaplesati.

Zašto hvala sa upitnikomMatan wrote: 29 Nov 2025, 17:59Hvala?Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 16:07
Prvo primi moje saučešće.
Ima neko afričko pleme gdje kada neko umre, svi se smiju i slave, jer je otišao na bolje mjesto.
To se ja smatram i kod nas prihvata, nije žalost što je ta osoba umrla pa da svi žale jer je na strašnom mjestu.
Glavni razlog tuge je što tu osobu nećemo na ovom svijetu više vidjeti, nećemo nikada više razgovarati sa njom,niti je ikada više dodirnuti.
Ljudi plaču i kada se neko živ i zdrav odseli u Australiju jer znaju da će tu osobu vidjeti samo jednom u nekoliko godina.
Evo ja ne bih mogao nikada ovako uraditi kao Havana, koliko god to želja bila preminule osobe. Previše bih bio tužan što neću tu osobu nikad više na ovom svijetu vidjeti da bih mogao zapjevati i zaplesati.
Nesto drugo je kod mene u pitanju..
Imam dvije sestre i petoricu brace..tata se dva puta zenio..
i svi su stariji od mene, svi jos zivi..
svi imaju djecu, odraslu vec..
i sa sestrama i sa bracom se vidjam barem dva puta godisnje, kad odem u Bosnu, a sa djecom slabo, jer su se razisla po svijetu..
isto kao i ova sto je umrla, nedavno..u Njemackoj je umrla..
i zadnji put sam je vidio prrije par godina, kad je bila kod mene u posjeti..
tako da je za mene i dalje ziva, negdje je u Njemackoj..
ako me razumijes, nemam osjecaj da je umrla, vec da i dalje zivi negdje svojim zivotom,
kao i ostala djeca, koja su razbacana po citavoj Evropi, jedni u Njemackoj, drugi u Austriji, treci u Svicarskoj..
i tako i ona je i dalje ziva za mene..
Što to opet smatraš kao napad?HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 18:06 Ne kontam sta uraditi kao havana? Zena umrla i njena cerka ispunjava njene zelje sta i kako.Kakav havana? Da se meni desi i ja bi ih ispunio,ja sta cu drugo?Necu ja radit sta je meni qrcu cejf nego sta je pokojnik zelio...Kao sto sam i za oca ucinio...

Ne smatram sta cu smatrat nego citas li uopste,kakvi mi i kakav ja?Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 18:22Što to opet smatraš kao napad?HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 18:06 Ne kontam sta uraditi kao havana? Zena umrla i njena cerka ispunjava njene zelje sta i kako.Kakav havana? Da se meni desi i ja bi ih ispunio,ja sta cu drugo?Necu ja radit sta je meni qrcu cejf nego sta je pokojnik zelio...Kao sto sam i za oca ucinio...
Nije to bila kritika kako ste vi to uradili, već da ja to ne bih mogao uraditi, ma koliko se trudio.

Pa eto da neko umre ko mi je blizak član familije ili dobar prijatelj, i kaže pred smrt da je njegova velika želja da nastavimo život dalje, da slušamo muziku i gledamo humorističke serije, ja sve mogu to pokušati da mu ispunim želju, ali kako zapjevati ili nasmijati se ako je otišla draga osoba? Koliko god se trudio da to ispoštujem, ne ide, to je jače od mene.HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 18:23Ne smatram sta cu smatrat nego citas li uopste,kakvi mi i kakav ja?Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 18:22
Što to opet smatraš kao napad?
Nije to bila kritika kako ste vi to uradili, već da ja to ne bih mogao uraditi, ma koliko se trudio.

Pa i nemas nekog izbora.Ako si volio,postovao,cijenio tu osobu ispunices mu zelju.Tuga je tu svakako.Ne znam sta drugo uraditi?Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 18:30Pa eto da neko umre ko mi je blizak član familije ili dobar prijatelj, i kaže pred smrt da je njegova velika želja da nastavimo život dalje, da slušamo muziku i gledamo humorističke serije, ja sve mogu to pokušati da mu ispunim želju, ali kako zapjevati ili nasmijati se ako je otišla draga osoba? Koliko god se trudio da to ispoštujem, ne ide, to je jače od mene.HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 18:23
Ne smatram sta cu smatrat nego citas li uopste,kakvi mi i kakav ja?
Ma ne znam, mogao bih pokušati, ali poznavajući sebe, syebao bih se tu noć. Još kada bi zapjevala ili zasvirala neka naša zajednička pjesma, tu bi bio kraj za mene.HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 18:40Pa i nemas nekog izbora.Ako si volio,postovao,cijenio tu osobu ispunices mu zelju.Tuga je tu svakako.Ne znam sta drugo uraditi?Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 18:30
Pa eto da neko umre ko mi je blizak član familije ili dobar prijatelj, i kaže pred smrt da je njegova velika želja da nastavimo život dalje, da slušamo muziku i gledamo humorističke serije, ja sve mogu to pokušati da mu ispunim želju, ali kako zapjevati ili nasmijati se ako je otišla draga osoba? Koliko god se trudio da to ispoštujem, ne ide, to je jače od mene.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests