Eronet, BH Telecom, m:tel

Modeli mobitela, operateri, besplatni sms, iPod

Koju mobilnu mrežu koristite?

Eronet
11
21%
BH Telecom
30
58%
m:tel
4
8%
drugu
7
13%

Total votes: 52

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:
Has thanked: 129 times
Been thanked: 106 times
Status: Offline

Re: Eronet, BH Telecom, m:tel

Post by Komshija » 18 Nov 2025, 09:57

Takve su najgore.... :DD

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2396 times
Been thanked: 6082 times

Post by Beni » 18 Nov 2025, 11:08

kad znas ljude rijesi sve za 10min

kolega hoce da prenese broj, inace bi morao ici na salter il prodajno mjesto da to dobije

Image
Screenshot_20251118_110952_Chrome.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fuck you a friendly note to start the day

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 18 Nov 2025, 11:14

Pa naravno to sam i rekao za prepaid broj....papir moras dati onome gdje zelis prenjet broj da se vidi kako si izmirio sve obaveze i nisi ostao nista duzan...u stele ne ulazim pricam za regularni put....regulatorna agencija trazi izjavu da je tvoj broj to se ne moze izbjeci....nekako je i logicno posto nisi na pretplati da se to trazi jer nisi nigdje evidentiran....dok je za pretplatu vjerovatno druga prica kod prenosa broja...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41971 times
Been thanked: 28809 times

Post by Rum » 18 Nov 2025, 12:31

Beni wrote: 18 Nov 2025, 11:08 kad znas ljude rijesi sve za 10min

kolega hoce da prenese broj, inace bi morao ici na salter il prodajno mjesto da to dobije

Image

Screenshot_20251118_110952_Chrome.jpg
Ja jucer dobiio prenos sa eroneta na novotoel,mreza plus za 3 dana gotovo
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 18 Nov 2025, 13:37

Komshija wrote: 18 Nov 2025, 11:14 Pa naravno to sam i rekao za prepaid broj....papir moras dati onome gdje zelis prenjet broj da se vidi kako si izmirio sve obaveze i nisi ostao nista duzan...u stele ne ulazim pricam za regularni put....regulatorna agencija trazi izjavu da je tvoj broj to se ne moze izbjeci....nekako je i logicno posto nisi na pretplati da se to trazi jer nisi nigdje evidentiran....dok je za pretplatu vjerovatno druga prica kod prenosa broja...
ja ne znam sta mi cekmao tipa kao Srbija i EU da se moras registrovati kad kupis novi broj ili da imas vremensi rok da postojeci broj registrujes

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 18 Nov 2025, 14:15

Beni wrote: 18 Nov 2025, 13:37
Komshija wrote: 18 Nov 2025, 11:14 Pa naravno to sam i rekao za prepaid broj....papir moras dati onome gdje zelis prenjet broj da se vidi kako si izmirio sve obaveze i nisi ostao nista duzan...u stele ne ulazim pricam za regularni put....regulatorna agencija trazi izjavu da je tvoj broj to se ne moze izbjeci....nekako je i logicno posto nisi na pretplati da se to trazi jer nisi nigdje evidentiran....dok je za pretplatu vjerovatno druga prica kod prenosa broja...
ja ne znam sta mi cekmao tipa kao Srbija i EU da se moras registrovati kad kupis novi broj ili da imas vremensi rok da postojeci broj registrujes
Vjerovatno zbog kriminala,nema sta drugo biti....u crnoj gori kad kupujes bez licne karte ti nece prodat ni na trafici,evidentira te i tek onda ti proda broj...

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 18 Nov 2025, 14:18

Komshija wrote: 18 Nov 2025, 14:15
Beni wrote: 18 Nov 2025, 13:37

Vjerovatno zbog kriminala,nema sta drugo biti....u crnoj gori kad kupujes bez licne karte ti nece prodat ni na trafici,evidentira te i tek onda ti proda broj...
Pa jes ja sam moro svoju yetell kraticu u srbiji registrovat

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10351 times
Been thanked: 12229 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 18 Nov 2025, 16:59

Ah, stara dobra vremena.
Prije petnaestak god, mogao si kupiti deset start paketa na trafici, ko da biraš sličice za album.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 18 Nov 2025, 17:07

Krokodil Behko wrote: 18 Nov 2025, 16:59 Ah, stara dobra vremena.
Prije petnaestak god, mogao si kupiti deset start paketa na trafici, ko da biraš sličice za album.
Meni prije dvije godine na eronet standu otiso da produzim ugovor i uzmem uredjaj i dade mi lik 5sim kartica, kaze evo ti ove tourist kartice ima giga na njima pa trosi i mjenjaj :valja

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8551 times
Been thanked: 20291 times

Post by Maja » 01 Dec 2025, 22:31

Istekao mi broj na novotelu tj proslo mjesec dana. Uplatila 1km, nestao onaj 1km al dobila 25 giga interneta. Neki dan sam isla u eronet da uzmem puk i serijski, nisam stigla, bilo pred zatvaranje. Kaze moras podnijet zahtjev pa ovjeriti u opstini :D. pa ovo i ono... Svasta uveli samo da odgovore narod od prelaska na drugu mrezu

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 01 Dec 2025, 23:14

Maja wrote: 01 Dec 2025, 22:31 Kaze moras podnijet zahtjev pa ovjeriti u opstini :D. pa ovo i ono... Svasta uveli samo da odgovore narod od prelaska na drugu mrezu
Ma hajdeeee

a kad sam ti ja reko kontas zajebavam te,steta sto se nisi kladila sad bi bio haos na forumu :D.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 8335 times
Been thanked: 7427 times

Post by uvijek_kontra » 17 Dec 2025, 01:14

Maja wrote: 01 Dec 2025, 22:31 Istekao mi broj na novotelu tj proslo mjesec dana. Uplatila 1km, nestao onaj 1km al dobila 25 giga interneta. Neki dan sam isla u eronet da uzmem puk i serijski, nisam stigla, bilo pred zatvaranje. Kaze moras podnijet zahtjev pa ovjeriti u opstini :D. pa ovo i ono... Svasta uveli samo da odgovore narod od prelaska na drugu mrezu
Kakva je to republika banana, cuj na opstinu. :lupa

Kod nas kad mjenjas operatera odes kod novog, kazes da hoces promjenit i oni ti srede sve. Ne moras ni otic kod starog, ni zvat, ni nista.
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 🪷

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58486 times
Been thanked: 10488 times

Post by ElTriconi » 17 Dec 2025, 01:46

To je segregacija dole u maje 😱
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 17 Dec 2025, 21:09

uvijek_kontra wrote: 17 Dec 2025, 01:14
Maja wrote: 01 Dec 2025, 22:31 Istekao mi broj na novotelu tj proslo mjesec dana. Uplatila 1km, nestao onaj 1km al dobila 25 giga interneta. Neki dan sam isla u eronet da uzmem puk i serijski, nisam stigla, bilo pred zatvaranje. Kaze moras podnijet zahtjev pa ovjeriti u opstini :D. pa ovo i ono... Svasta uveli samo da odgovore narod od prelaska na drugu mrezu
Kakva je to republika banana, cuj na opstinu. :lupa

Kod nas kad mjenjas operatera odes kod novog, kazes da hoces promjenit i oni ti srede sve. Ne moras ni otic kod starog, ni zvat, ni nista.
Moze se samo kupiti novi broj a ako hoces da zadrzis stari a promijenis mrezu, treba ti serijski i puk broj.
Ako si star, pa cuvas sve papire, imaces i serijski i puk broj. Ali ako sve bacas, neces. Onda ga moras traziti putem pismenog zahtjeva pa dobijes izjavu da popunis i ovjeris u opstini. Uglavnom, odradila sam. Sad cekam dan, dva dok bude gotovo

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 8335 times
Been thanked: 7427 times

Post by uvijek_kontra » 17 Dec 2025, 23:56

Maja wrote: 17 Dec 2025, 21:09
Moze se samo kupiti novi broj a ako hoces da zadrzis stari a promijenis mrezu, treba ti serijski i puk broj.
Ako si star, pa cuvas sve papire, imaces i serijski i puk broj. Ali ako sve bacas, neces. Onda ga moras traziti putem pismenog zahtjeva pa dobijes izjavu da popunis i ovjeris u opstini. Uglavnom, odradila sam. Sad cekam dan, dva dok bude gotovo
Majo, mjenjaj drzavu. :D.
Kod nista od toga ne trebas. :lupa
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 🪷

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 31 Dec 2025, 21:26

Otkad prelazim na Novotel :D.

Danas su mi stigli papiri da potpisem i kartica i, posto je lik iz brze poste cekao da potpisem papire i vratim mu, da bih sto prije to obavila pocela sam brzinski listati papire ali nigdje nisam nasla gdje se treba potpisati pa se potpisem na SVAKI list :lupa

Na kraju citam primjerak za mene, pise da sam se trebala potpisati na 2 mjesta i upisati broj licne sto bezbeli nisam uradila.

Kad vide potpise na svakoj stranici rece ko je ova seljanka

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58486 times
Been thanked: 10488 times

Post by ElTriconi » 31 Dec 2025, 22:45

Trebala si ga zvat na kafu dok procitas sta vice na papiru 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10351 times
Been thanked: 12229 times

Post by Krokodil Behko » 07 Apr 2026, 09:57

NA POMOLU JE PREOKRET: Generalni direktor BH Telecoma otkrio detalje plana oko preuzimanja Telemacha

Čiji fondovi su, pored BH Telecoma, zainteresirani za kupovinu Telemacha? Šta bi bili benefiti, a je li za nas rizik kupiti ako se čulo o razlici procjene od stotinu miliona eura? O ovome, ali i političkim kritikama, za Mrežu FTV-a je govorio generalni direktor BH Telecoma Amel Kovačević.

Angažirane konsultantske kuće

Na samom početku, generalni direktor BH Telecoma, Amel Kovačević pojasnio je angažman konsultantskih renomiranih kuća koje se bave revizijom i koje posjeduju, navodi, stručnjake za akvizicije.

Nadalje, pojašnjava Kovačević, uradile su se analize koje pospješuju donošenje najbolje odluke.

„Ako dvije revizorske kuće prave procjenu i ostave raspon cijene sto miliona eura, pa nije to baš deset miliona pa da je svejedno“, kazao je premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić. Kako je došlo do takve razlike, Kovačević je pojasnio:

„Na tržištu postoje različite transakcije koje su se dešavale i u tim različitim transakcijama postignute su različite vrste cijena koje imaju određeni raspon. U tom tržišnom rasponu nalazi se i naša transakcija.“

Pitanje realnosti situacije
Vlasnici imaju pravo i mogućnosti postavljati ciljeve i zahtjeve, pojasnio je Kovačević, rekavši kako kako se ne radi o cijeni, nego jednom 'procesu prihvatanja realnosti u kojoj se nalazimo'.

„Dakle, mi imamo jednog prodavača koji je postavio cijenu koju od nas traže. Mi smo ispregovarali što smo mogli ispregovarati u ovom trenutku i došli smo do nekakvog zajedničkog prihvatljivog rješenja koje nudimo našim vlasnicima“, dodao je.

Političke kritike

Na pitanje kako odgovara na političke kritike, Kovačević je kazao kako će sve vrste insinuacija 'raspravljati tamo gdje je mjesto da se takve stvari raspravljaju'.

„Proces od dvije godine trajao je na takav način da su svi sudionici upoznati sa svim elementima procesa - vlasnici, uprava, nadzorni odbor. Pripremamo ovu transakciju na takav način da svi zajedno budemo spremni da preuzmemo tu odgovornost i kažemo da je ovo nešto dobro za BH Telekom, za državu BiH i da ovdje apsolutno nema nikakvih insinuacija. Odlučno i rezolutno kažemo ovdje nema korupcije“, zaključio je Kovačević.

Bez garanta i s podrškom sindikata

Direktor BH Telecoma je precizno odgovorio i da Telecom može, na osnovu svojih kapaciteta, i bez garanta iznijeti projekat do kraja.

Govoreći o uposlenicima, direktor je kazao kako postoji kvalitetna komunikacija i kako sindikat radnika podržava projekat za koji, tvrdi Kovačević, 'BH Telecom nema negativnih posljedica'.

Procjena dobiti

Važnost tržišta i konkurentnosti, pojasnio je direktor, ključni su za BH Telecom.

„Ako ne budemo postizali okrupnjavanje barem na našem tržištu, mi ćemo doći u poziciju da nećemo biti u stanju da odgovorimo na kapitalno intenzivnu industriju u kojoj se nalazimo.“

„Snaga Telecoma se mijenja. Ako ne napravimo kvalitetne investicione cikluse, ako se ne pripremimo kvalitetno za budućnost, onda nećemo biti u poziciji da imamo onu snagu koja nam je neophodna, da na kvalitetan način odgovorimo konkurenciji“, zaključio je Kovačević.

Rizici kupovine

Rizici su analizirani detaljno i duboko, ističe direktor.

„Dobijamo tzv. ekonomiju razmjera s ovim. Dobijamo nove klijente, prihode koji su zagarantovani 100%, jer ljudi primaju račune. I onda bismo uspjeli da, kroz različite vrste sinergije između dvije kompanije smanjimo troškove koje imamo, investicije koje imamo, jer se ovako dupliraju. I kupujemo vrijeme. Naš najveći neprijatelj, u ovom trenutku, je vrijeme. Mi bismo i znali šta trebamo da uradimo, mi bismo ko i imali para da to uradimo, međutim, nemamo tog vremena.“

Ko je još zainteresiran za kupovinu?

„Ono što mi znamo, jeste da su za ovu transakciju i u procesu kvalifikacija koje su tekle u proteklom vremenskom periodu, bili zainteresovani prisutni regionalni igrači iz Mađarske, Čehoslovačke, Emirata, u kooperaciji sa nekim lokalnim komšijskim igračima“, odgovorio je Kovačević.

Na samom kraju, generalni direktor BH Telecoma, naglasio je svoje uvjerenje u kvalitet ovog projekta.

„Vjerujemo duboko u ovaj proces. Ovo je nešto što je zasigurno dobro za BH Telecom. Ovo je nešto što je tržišno utemeljeno, ovdje nema korupcije i ovaj proces se desio na najbolji mogući način“, zaključio je.

Video možete pogledati od 13. minute.

Post Reply

Return to “Mobiteli”