Detoks
Moderator: Krokodil Behko
- biha
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 74 times
- Status: Offline
Ocisistite organizam od toksina?
100grama suhe sljive +100 grama hurme!!! Preljiti sa 1200ml prokuhano vruce vode! Ostavljati 20minuta van ringle da stoj!! Zatim iscjediti i stavljati u staklenu posudu (flasu) u frizideru!!! Uzimati svako jutro na prazan stomak po jednu veliku kasiku!!! Lijek cisti od toksina i polako skidaju se kile!! Provjeren recept!!
Last edited by biha on 15 Jun 2018, 23:17, edited 1 time in total.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3209 times
Re: Ocisistite organizam od toksina?
biha wrote: 15 Jun 2018, 22:37biha wrote: 15 Jun 2018, 22:35 100grama suhe sljive +100 grama hurme!!! Preljiti sa 1200ml prokuhano vruce vode! Ostavljati 20minuta van ringle da stoj!! Zatim iscjediti i stavljati u staklenu posudu (flasu) u frizideru!!! Uzimati svako jutro po veliku kasiku na prazan stomak!!! Lijek cisti od toksina i polako skidaju se kile!! Provjeren recept!!
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41557 times
- Been thanked: 28336 times
Re: Ocisistite organizam od toksina?
biha wrote: 15 Jun 2018, 22:35 100grama suhe sljive +100 grama hurme!!! Preljiti sa 1200ml prokuhano vruce vode! Ostavljati 20minuta van ringle da stoj!! Zatim iscjediti i stavljati u staklenu posudu (flasu) u frizideru!!! Uzimati svako jutro na prazan stomak po jednu veliku kasiku!!! Lijek cisti od toksina i polako skidaju se kile!! Provjeren recept!!
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8229 times
- Been thanked: 19378 times
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Re: Detoks
Uzela teglicu matcha čaja u prahu. Možeš praviti i ko kafu. Tzv matcha kafa. S bademovim mlijekom je najljepše. Imaš u dm'u i jedno i drugo.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8229 times
- Been thanked: 19378 times
Osjetis li promjenu prije/poslije
Ja sam nesto umorna zadnjih desetak dana a nema razloga. Kasnila mi je i m. Zadnji put su hormoni bili OK. Ne znam, bas bez energije. Manje se i krecem zbog ruznog vremena.
Ja sam nesto umorna zadnjih desetak dana a nema razloga. Kasnila mi je i m. Zadnji put su hormoni bili OK. Ne znam, bas bez energije. Manje se i krecem zbog ruznog vremena.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Uzimam dosta vitamina da dignem imunitet (paralelno s tim) pa ne znam šta pomaže, ali nemam onaj proljetni umor.Maja wrote: 09 May 2019, 23:15 Osjetis li promjenu prije/poslije
Zbog ovih alergija što me ubiše ako me stignu, moram dizati imunitet. Čim malo opadne, eto ih. Doduše ne valja ni kad ga previše digneš, eto ih opet
Hormone ako si radila treći i trideseti dan ciklusa (estrogen i progesteron) ne moraju biti tačni. Za najpreciznije mjerenje naručiš trakice za ovulaciju s e-baya.
Fali ove godine i D vitamina.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41557 times
- Been thanked: 28336 times
Ime „ursinum“ je latinskog porjekla i potiče od riječi „ursus“ koja znači medvjed, zato što je srijemuš u narodu poznat i po nazivu „medvjeđi luk“ jer po starim, narodnim pričama, srijemuš je prva biljka koja raste nakon zime i to je prvo što medvjed nakon dugog, zimskog sna traži da bi se nahranio i samim tim, da bi uklonio sve toksine iz organizam i regenerisao ga i povratio snagu nakon dugog, zimskog sna. Divlji luk je zaista jedan od najsnažnijih čistača organizma, kojeg pronalazimo u prirodi, jer pomaže u otklanjanju toksina nakupljenih u našem tijelu tokom zime. Nije čudo što i životinje posežu za njegovim ljekovitim moćima – iskustvo ih je naučilo da medveđi luk vraća energiju neophodnu za opstanak.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10000 times
- Been thanked: 11890 times
SLAVNA DIJETOLOŠKINJA ZANA PREPORUČUJE: Jedan obrok dnevno, kako OMAD dijeta utiče na vaše zdravlje

Nakon blagdanskog pretjerivanja u hrani i piću, mnogi početak nove godine vide kao idealnu priliku za promjenu životnih navika. Dok jedni kreću s vježbanjem ili se odriču alkohola, drugi se okreću ekstremnim dijetama u nadi za brzim rezultatima. Jedna od takvih je i popularna OMAD dijeta, koja podrazumijeva samo jedan obrok dnevno, no stručnjaci upozoravaju da to nije najbolji put do vitke linije i zdravlja, piše Unilad.
Šta je OMAD dijeta?
OMAD je ekstremni oblik povremenog posta koji se temelji na omjeru 23:1. To znači da osoba posti 23 sata, dok sve dnevne kalorije unosi unutar jednog sata. Najčešće, oni koji prakticiraju ovu dijetu svoj jedini obrok konzumiraju navečer, nakon čega slijedi post sve do sljedeće večeri.
Rizici i zablude
Pobornici ove metode kao glavne prednosti navode brzi gubitak kilograma, izostanak brojanja kalorija i mogućnost jedenja omiljene hrane bez ograničenja. Međutim, znanstvenih dokaza koji bi potvrdili učinkovitost takvog pristupa mršavljenju ima vrlo malo.
S druge strane, rizici su brojni. Ekstremno gladovanje može uzrokovati umor, manjak energije, osjećaj slabosti, razdražljivost zbog pada razine šećera u krvi i poteškoće s koncentracijom.
Studija iz 2019. godine pokazala je da preskakanje doručka, što je sastavni dio OMAD dijete, može narušiti kontrolu glukoze kasnije tokom dana i povećati rizik od razvoja dijabetesa tipa 2. Osim toga, unutar samo jednog sata teško je unijeti sve potrebne nutrijente, a kod nekih osoba ovakav restriktivan režim može potaknuti i razvoj poremećaja prehrane.
Uravnotežen pristup je ključan
Stručnjaci umjesto ekstremnih dijeta savjetuju usvajanje uravnotežene prehrane i zdravog načina života kao dugoročno održivog rješenja. Ako želite započeti novu rutinu u novoj godini, preporuka je uvoditi male i jednostavne promjene. To uključuje prilagodbu vrsta namirnica koje konzumirate i kontrolu veličine porcija. Nekim ljudima u procesu mršavljenja može pomoći i brojanje kalorija, uz neizostavnu redovitu tjelesnu aktivnost.
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13517 times
- Been thanked: 14723 times
NEMA dijete koja ti skida kilograme i da tu kilazu odrzis ...trenutno smrsas i onda ide jos vise kilograma....uravnoteziti ishranu , na minimum svesti slatko i bijelo brasno i to je to . Iz iskustva , godinu dana se hranom tako i smrsala sa 44 velicine Garderobe na 38. Ne gladujem , prakticiram svjeze voce i povrce sto cesce , crni hljeb i voda to mi je osnova , naravno da pojedem i sniclu i pitu i komad torte al puno rjedje nego prije.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 853 times
- Been thanked: 1288 times
- Status: Online
Isto cesto ljudi pri losem "mrsanju" vise gube misice nego mast a onda na cheat obrocima dodaju mast na mast a smanjili se misici i onda bolesti ledja, kukovi, koljena kukala mi majka
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6631 times
- Been thanked: 5962 times
14 dana za detoksikaciju jetre.
Zlica maslinovog ulja, zlica limuna i mlaka voda. Ko ne moze limun, kao ja, uzima grejp. Izmjesati i popiti svako jutro. Bomba.
Posebno ko mrsavi, ili zeli da smrsavi. Prvo detoks jetre, onda sve ide lakse. Jos ako se izbace slatkisi/alkohol, uspjeh zagarantiran.
Zlica maslinovog ulja, zlica limuna i mlaka voda. Ko ne moze limun, kao ja, uzima grejp. Izmjesati i popiti svako jutro. Bomba.
Posebno ko mrsavi, ili zeli da smrsavi. Prvo detoks jetre, onda sve ide lakse. Jos ako se izbace slatkisi/alkohol, uspjeh zagarantiran.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Bego
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 263 times
- Been thanked: 1790 times
- Greengo
- Sitna buranija

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 35 times
Ja bas dobio dijagnozu, zamascena jetra. Probat cu. Ne znam moze li onaj limunov sok iz flasice, da se ne cijedi svjezi posto je peglativno.uvijek_kontra wrote: 01 Jan 2026, 20:04 14 dana za detoksikaciju jetre.
@Bego, dobra napomena da grejp smeta mnogim lijekovima. Kako sam shvatio usporava djelovanje.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24494 times
- Been thanked: 10637 times
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Moze naravno.Greengo wrote: 01 Jan 2026, 21:25 Ja bas dobio dijagnozu, zamascena jetra. Probat cu. Ne znam moze li onaj limunov sok iz flasice, da se ne cijedi svjezi posto je peglativno.
@Bego, dobra napomena da grejp smeta mnogim lijekovima. Kako sam shvatio usporava djelovanje.
Nije lose da 1x ili 2x godisnje napravis to, kod nas svi 2x godisnje uzimamo ove kapsule. Jako dugo su na trzistu i zaista imaju fenomenalne rezultate. Ima u DM, ako ne bas te, neke koje sadrze "pegasti badelj". Izvini, ne znam na bosanski kako se zove.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by uvijek_kontra on 01 Jan 2026, 21:50, edited 2 times in total.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Ne pijem.
- immuno
- Forum [Bot]
Greengo wrote: 01 Jan 2026, 21:25Ja bas dobio dijagnozu, zamascena jetra. Probat cu. Ne znam moze li onaj limunov sok iz flasice, da se ne cijedi svjezi posto je peglativno.uvijek_kontra wrote: 01 Jan 2026, 20:04 14 dana za detoksikaciju jetre.
Taze licno iskustvo ....jetra voli sve sto je gorko , rikola , articoke, zatim vodu obicnu , caj od sikavca il kako jos zovu cickovo mlijeko , secer svesti na minimum ako mozes skroz izbaciti sto je skoro nemoguce , obroke uzimaj 3x dnevno izmedju nista sem vode il caja ....i kretanje.
Rikolu sam svjezu jela Max 100g dnevno , articoke nije bas jednostavno svjeze nabaviti al imas kapsule u apoteci tu kupi . Cajeve mozes mijenjati 1 dan sikavac , 2 dan zeleni caj , 3 dan kamilica pa opet iz pocetka ....nakon mjesec ces osjetiti promjene , nestaje umor , osjecaj lakoce u stomaku , laksa probava .... Evo to je sikavac ....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55305 times
- Been thanked: 9864 times
Ja sam pio taj caj jednom kad nisam umro. Ne znam ni sta mi je bilo ali znam da je bio taj caj 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- immuno
- Forum [Bot]
Sad da je ukusan nije ali kad moras ....zbog toga sam ubacivala zeleni caj i od kamilice to mi dodji ko slastica u odnosu na ovaj caj .....ElTriconi wrote: 01 Jan 2026, 22:02 Ja sam pio taj caj jednom kad nisam umro. Ne znam ni sta mi je bilo ali znam da je bio taj caj![]()