Sad bi te ja nogom nabio u tu guzicu udarenu.Kad ti havanu citas samo kroz zajebanciju.Pa bona stavljo sam i slike i sve.Tek renovirana garsonjera kod hepoka,sve novo i pravo lijepo uradjeno.Rento na bookingu ni 3 mjeseca i zafalilo mi para za kucu,prodo nisam ni objavio na olx samo nazvo agenciju.Ostavio i sve aparate i namjestaj.Od kasike do posteljine,sve.Novo.121000km.Malo ali slatko ko med,funkcionalno.Rezije 130km sa internetom.Renta je covjek 550km nije htio nastaviti sa bookingom...A piso sam.I slike stavljo.Shadow wrote: 05 Jan 2026, 01:06A znam Dumi.Duminjo wrote: 05 Jan 2026, 01:02
Hocu ja da kupim stan od 100 hiljada.
Ja skupljo godinu dana, skupio 20 hiljada. Isti Stan za godinu dana poskupio tacno za 20 hiljada.
Naredne godine opet skupljo i skupio 20 hiljada. Naredne godine isti stan poskupio za još 20 hiljada.
Onaj stan od prije dvije godine sto sam htio kupiti, bio 100, sada je 140 hiljada.
Ja za dvije godine za stan uštedio 40 hiljada.
![]()
I nikad na zelenu granu. Nema druge nego zavalit se. Sto vise cekamo , veci je ponor.
Meni je misaona imenica naci stan od 100 000. Mozes. Evo sad da ukacas na olx izbacice ti mozda 2-3 pojma. Ali garsonjeru. I to neku prastaru i ni na sta nalik.
Kuća ili stan?
Moderator: spacebound
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24177 times
- Status: Offline
Re: Kuća ili stan?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Penzioner

Sta moze najgore da se desi,da prodam.Koliko god da izdrzim rata sebi sam ih platio vecinom a imam skok cijene.Jos se nije desilo da nemam.I meni se to desava citav zivot.Uvijek ali uvijek zapnem i dodjem do zida kad ne mogu dalje.I sad sam veoma blizu.Sramota me i napisat koliko puta sam zapeo,bukvalno mi se znalo desiti da ostanem bez marke.Vazda se prefinansiram i prodam.Ali uvijek zbog neceg drugog,boljeg itd Sigurno 12 puta mi se desilo da sam morao prodati i nikada matematika nije bila losa.Ako pametno kupis nema fule.Vazda je plus.I sve sto kupis,samo dvije godine da izdrzis rate pa da prodas vec si konja uzjaho.Nesta ce ostat.Da ne idem dalje od dvije godine...Vanilla wrote: 05 Jan 2026, 01:39 Kad sam trebala donijeti odluku sta uraditi, uzeti kredit i plus skolovati i podizati dvoje djece, svi su mi se organi skamenili, na samu pomisao. S druge strane, sve to isto samo umjesto kredita kirija... a-a-a - ne svidja mi se to, da u vjetar bacam pare plus da mi neko, eventualno, visi nad glavom.
Razmislila: sta moze najgore da se desi? - Da ostanem bez posla, ne budem u mogucnosti da otplacujem, bolest ne daj Boze,... Okej.
U tom slucaju, kazem sebi, prodat ces stan, vratiti banci kredit, biti na nuli, idi u podstanare.
Nista se, hB, od toga nije desilo a lijepih godina je proslo![]()
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3966 times
- Been thanked: 7340 times
Pa mozda zena ne moze da kupi, nema sredstava..HAVANA wrote: 05 Jan 2026, 08:08Sad bi te ja nogom nabio u tu guzicu udarenu.Kad ti havanu citas samo kroz zajebanciju.Pa bona stavljo sam i slike i sve.Tek renovirana garsonjera kod hepoka,sve novo i pravo lijepo uradjeno.Rento na bookingu ni 3 mjeseca i zafalilo mi para za kucu,prodo nisam ni objavio na olx samo nazvo agenciju.Ostavio i sve aparate i namjestaj.Od kasike do posteljine,sve.Novo.121000km.Malo ali slatko ko med,funkcionalno.Rezije 130km sa internetom.Renta je covjek 550km nije htio nastaviti sa bookingom...A piso sam.I slike stavljo.Shadow wrote: 05 Jan 2026, 01:06
A znam Dumi.
I nikad na zelenu granu. Nema druge nego zavalit se. Sto vise cekamo , veci je ponor.
Meni je misaona imenica naci stan od 100 000. Mozes. Evo sad da ukacas na olx izbacice ti mozda 2-3 pojma. Ali garsonjeru. I to neku prastaru i ni na sta nalik.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Penzioner

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2808 times
- Been thanked: 5044 times
Preskupo je sve.
Ja gledam kuce i Boze moj sta je ovo
Izletit ce nesto.
Ja gledam kuce i Boze moj sta je ovo
Izletit ce nesto.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25278 times
- Been thanked: 28064 times
Vidi Dumija sto se nalozio da mene zavali u kredit
De ti prvi pa mi reci kako je
Znala sam da o svom zivotu ne trebam pricat na forumu.
A Havana, stani. Ti barem znas otprilike ponesto vezano za mene. I zar mislis da je moglo odmah nakon svega? Naravno da nije.
Uz to, ne trazim garsonjeru. Nego nesto vece. Ako se vec zavalim da znam i zasto. A i to o tom po tom. Kad budem sigurna 100% onda. Ovako, dok sam na klackalici, ne radim nepromisljene stvari.
A Havana, stani. Ti barem znas otprilike ponesto vezano za mene. I zar mislis da je moglo odmah nakon svega? Naravno da nije.
Uz to, ne trazim garsonjeru. Nego nesto vece. Ako se vec zavalim da znam i zasto. A i to o tom po tom. Kad budem sigurna 100% onda. Ovako, dok sam na klackalici, ne radim nepromisljene stvari.
Acta non Verba
- HAVANA
- Penzioner

Ti znas najbolje ali nekad je lakse krenuti od malog.Lakse se placa,iznese,uvijek je lako prodati...
- Matan
- Sila nečista

Havana, ti si donio nesto ustedjevine iz vani, pa si poceo pametno, kao i moj brat..
ali je to trajalo 25 godina...
ali rijetki su taki..
ali je to trajalo 25 godina...
ali rijetki su taki..
- Shadow
- Svemirka

Znam ja to sve. Samo sto se bojim da ce mi ponestat snage dok ja to sve iznesem. Ima neko bitniji od mene u tom svemu. Pa se po tome i mjerim i gledam sta, kako.HAVANA wrote: 05 Jan 2026, 11:59 Ti znas najbolje ali nekad je lakse krenuti od malog.Lakse se placa,iznese,uvijek je lako prodati...
Acta non Verba
- Matan
- Sila nečista

Tesko je biti sam..ili fin...Shadow wrote: 05 Jan 2026, 12:08Znam ja to sve. Samo sto se bojim da ce mi ponestat snage dok ja to sve iznesem. Ima neko bitniji od mene u tom svemu. Pa se po tome i mjerim i gledam sta, kako.HAVANA wrote: 05 Jan 2026, 11:59 Ti znas najbolje ali nekad je lakse krenuti od malog.Lakse se placa,iznese,uvijek je lako prodati...
- Shadow
- Svemirka

Moguce. Ali ja biram takav put. Sve sto mi se desilo i desi, biram sama. Pa tako i da postignem nesto.
Ako na tom put i zahebem, zaheb je moj. Samo moj. Tacka.
Acta non Verba
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14425 times
- Been thanked: 24263 times
Uglavnom je tako, mada moze se desiti i najgore.HAVANA wrote: 05 Jan 2026, 08:21Sta moze najgore da se desi,da prodam.Koliko god da izdrzim rata sebi sam ih platio vecinom a imam skok cijene.Jos se nije desilo da nemam.I meni se to desava citav zivot.Uvijek ali uvijek zapnem i dodjem do zida kad ne mogu dalje.I sad sam veoma blizu.Sramota me i napisat koliko puta sam zapeo,bukvalno mi se znalo desiti da ostanem bez marke.Vazda se prefinansiram i prodam.Ali uvijek zbog neceg drugog,boljeg itd Sigurno 12 puta mi se desilo da sam morao prodati i nikada matematika nije bila losa.Ako pametno kupis nema fule.Vazda je plus.I sve sto kupis,samo dvije godine da izdrzis rate pa da prodas vec si konja uzjaho.Nesta ce ostat.Da ne idem dalje od dvije godine...Vanilla wrote: 05 Jan 2026, 01:39 Kad sam trebala donijeti odluku sta uraditi, uzeti kredit i plus skolovati i podizati dvoje djece, svi su mi se organi skamenili, na samu pomisao. S druge strane, sve to isto samo umjesto kredita kirija... a-a-a - ne svidja mi se to, da u vjetar bacam pare plus da mi neko, eventualno, visi nad glavom.
Razmislila: sta moze najgore da se desi? - Da ostanem bez posla, ne budem u mogucnosti da otplacujem, bolest ne daj Boze,... Okej.
U tom slucaju, kazem sebi, prodat ces stan, vratiti banci kredit, biti na nuli, idi u podstanare.
Nista se, hB, od toga nije desilo a lijepih godina je proslo![]()
Krahira market, ostanes bez posla, duzan si vise nego sto vrijedi, nemas kome prodat.
Ovdje te na neki nacin stiti, cuj stiti, opcija bankrota, tako da ti otpisu sve dugove i drzava te zastiti od banke da ti bubrege ne vade.
Ne znam kakva je opcija u Bosni za worst case scenario.
Dozvolite da se obratimo
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55238 times
- Been thanked: 9854 times
Pajdo dobio poso i doso u konjic da trazim stan, nidje nema pod kiriju da si ebu hurejre. Kad uputise me do jednog, izdaje sprat kuce, vec trojica tu zive, pita me vlasnik imam ti jedan krevet izdat, sve zajednicko, s jednim cu djelit sobu. Daj sta das, bio tako 6 mjeseci i dvije ipo godine bio pod kirijom u drugom kraju kuce, renoviro u medjuvremenu.
Nisu losi bili, i dan danas sam sa svima dobar
Babo me bio pritisko, sta god hoce kupit hajmo popola, i tako sam bio sve dok mi mama ne rece on to namjerno, gledaj kakvog stana i prestace. I eto zavalim se, treca godina kako sam aneks 7, pa ja.
A kuca prazna u zenici, dzaba kuca dzaba stan kad je poso u drugom mjestu. A babo sve vice nema veze, kad ovo kupimo ti ces nasljedit
Nisu losi bili, i dan danas sam sa svima dobar
Babo me bio pritisko, sta god hoce kupit hajmo popola, i tako sam bio sve dok mi mama ne rece on to namjerno, gledaj kakvog stana i prestace. I eto zavalim se, treca godina kako sam aneks 7, pa ja.
A kuca prazna u zenici, dzaba kuca dzaba stan kad je poso u drugom mjestu. A babo sve vice nema veze, kad ovo kupimo ti ces nasljedit
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Matan
- Sila nečista

Pa mogu i ja kupiti neku staru kucu i zemlju sutra tri sata voznje od Beca..
a kako ces na posao, zena ti, dijete u skolu..
nije to tako jednostavno, kako se cini..
a kako ces na posao, zena ti, dijete u skolu..
nije to tako jednostavno, kako se cini..
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Pa uzeo sam u aprilu ili maju, evo znaju Havana i Vanilla jer sam se s njima pokoju posavjetovo.Shadow wrote: 05 Jan 2026, 11:57 Vidi Dumija sto se nalozio da mene zavali u kreditDe ti prvi pa mi reci kako je
Zato i jesam navalio, jer sam licno iz svoga iskustava vidio da sam dvije godine izgubio skupljajuci. Zato te i pitah ono pitanje je li mislis na štednju za papire ili za štednju za stana, da kredit bude manji.
I naredne sedmice odoh ovdje u banku da trazim 200 hiljada € za stan a nemam nista na racunu, hiljadu-dvije..
Odoh da vidim makar da tacno znam na cemu sam i šta trebam. Zuri mi se iz prostog razloga jer svaki mjesec koji prodje, gubim..
Matematika mi nije na mojoj strani al ko ga jbe mozda su oni u banci pametniji
- Matan
- Sila nečista

Koliko ja znam, u Austriji, za mlade parove, koji uzimaju stambene kredite, kamate su minimalne..
a moras imati ucesca, neki 10 ili 20%, ne znam tacno..
i onda uzmes stan, recimo 80 kvadrata, na 30 godina otplate i udri..
ali pored kredita, imas betribskosten, tj. komunalije na tu kvadraturu, sigurno 300 eura..
a moras imati ucesca, neki 10 ili 20%, ne znam tacno..
i onda uzmes stan, recimo 80 kvadrata, na 30 godina otplate i udri..
ali pored kredita, imas betribskosten, tj. komunalije na tu kvadraturu, sigurno 300 eura..
- Shadow
- Svemirka

Uh puno. Sto ce ti tolika svota? Jedino ako ces neki manji poklopit. Il bas mora sa bazenom.Duminjo wrote: 05 Jan 2026, 15:28Pa uzeo sam u aprilu ili maju, evo znaju Havana i Vanilla jer sam se s njima pokoju posavjetovo.Shadow wrote: 05 Jan 2026, 11:57 Vidi Dumija sto se nalozio da mene zavali u kreditDe ti prvi pa mi reci kako je
Zato i jesam navalio, jer sam licno iz svoga iskustava vidio da sam dvije godine izgubio skupljajuci. Zato te i pitah ono pitanje je li mislis na štednju za papire ili za štednju za stana, da kredit bude manji.
I naredne sedmice odoh ovdje u banku da trazim 200 hiljada € za stan a nemam nista na racunu, hiljadu-dvije..
Odoh da vidim makar da tacno znam na cemu sam i šta trebam. Zuri mi se iz prostog razloga jer svaki mjesec koji prodje, gubim..![]()
Matematika mi nije na mojoj strani al ko ga jbe mozda su oni u banci pametnijiOni primaju platu da bi nama napravili ponude koje bismo prihvatili. Njima je u interesu da prihvatimo. Pa, ko ce koga zajebat i ko ce se bolje izracunati ili preracunati, vidjecemo
![]()
Mogu mislit rate.
Pa vidis, ti se zezas i sta bude bice. Ja bas tako i ne mogu.
Javi sta su rekli
Acta non Verba
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 164 times
- Status: Online
Ja Sam vazda isao logikom I to svakim kazem ako mozes zivjeti kod roditelja zivi dok se ne ozenis/udas Ako ces placati za krov nad glavom onda bolje placati ratu nego rentu jer isto ce ti biti Ako neplatis rentu izletices iz stana .Shadow wrote: 05 Jan 2026, 15:38Uh puno. Sto ce ti tolika svota? Jedino ako ces neki manji poklopit. Il bas mora sa bazenom.Duminjo wrote: 05 Jan 2026, 15:28
Pa uzeo sam u aprilu ili maju, evo znaju Havana i Vanilla jer sam se s njima pokoju posavjetovo.
Odoh da vidim makar da tacno znam na cemu sam i šta trebam. Zuri mi se iz prostog razloga jer svaki mjesec koji prodje, gubim..![]()
Matematika mi nije na mojoj strani al ko ga jbe mozda su oni u banci pametnijiOni primaju platu da bi nama napravili ponude koje bismo prihvatili. Njima je u interesu da prihvatimo. Pa, ko ce koga zajebat i ko ce se bolje izracunati ili preracunati, vidjecemo
![]()
![]()
Mogu mislit rate.
Pa vidis, ti se zezas i sta bude bice. Ja bas tako i ne mogu.
Javi sta su rekli![]()
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5281 times
- Been thanked: 7495 times
U provinciji Venecije ima stanova koji koštaju više od jedne starije kuće (treba se i samostalno više zapeti za renoviranje) u gotov istoj ili nedalekoj zoni..
i to i zato što su in i "aman" masovno tražen "novitet"
A moderni geometri furaju većinom visinu zgrada i terase izgleda zatvora.
A u stanu..
koliko tvoj.. nikad, ama baš nikad, nisi samo svoj.
Ne možeš uopšte ovo ili ono.. bez odobravanja većine i ostalih vlasnika i nekih zakonskih normi i uslova.
A podstanarenje je inače bacanje radnog staža.
Mislim..
i stan može biti sasvim ok investicija (ako tako želimo i drugačije ne ide.. što se u životu može nasaditi iz raznih motiva) .. ili i eventualno kao br 2 vlasništva.
i to i zato što su in i "aman" masovno tražen "novitet"
A moderni geometri furaju većinom visinu zgrada i terase izgleda zatvora.
A u stanu..
koliko tvoj.. nikad, ama baš nikad, nisi samo svoj.
Ne možeš uopšte ovo ili ono.. bez odobravanja većine i ostalih vlasnika i nekih zakonskih normi i uslova.
A podstanarenje je inače bacanje radnog staža.
Mislim..
i stan može biti sasvim ok investicija (ako tako želimo i drugačije ne ide.. što se u životu može nasaditi iz raznih motiva) .. ili i eventualno kao br 2 vlasništva.
Svijest ima sidrište.
- HAVANA
- Penzioner

Obican i svjez primjer.Duminjo prije koliko si kupio stan? Sad izracunaj koliko te izaslo a koliko je sad da prodas.A ovo je bas kratak period...Poslije dvije godine vec postaje smisleno u sarajevu.Mislim da si ti vec postigao smislenost i puno prije..A ovo sto fuddo napisa ne zna kako je ovde.E ja se ovde najsigurnije osjecam a imao sam nekretninu i u belgiji ,hrvatskoj...Sarajevo,dobra lokacija u zoni tramvaja i trolejbusa ne bojim se apsolutno nicega u ovoj kotlini.Jedino rat.Tu ga onda svakako pusimo.Imo ne imo stan...Kakav ba slom i qrac u kotlini.Sta ce se slomit nema 13 stanova na grbavici da se prodaje.Na cobaniji 5...