HISTORIJA JE ISPISANA: Zohran Mamdani položio zakletvu kao novi gradonačelnik New Yorka, objavljena slika Kur'ana

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14461 times
Been thanked: 24388 times
Status: Online

Re: HISTORIJA JE ISPISANA: Zohran Mamdani položio zakletvu kao novi gradonačelnik New Yorka, objavljena slika Kur'ana

Post by Fuddo » 02 Jan 2026, 17:47

tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 17:34
Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 15:36

Šta god da je ostaje pitanje, jer kad je Izrael u pitanju, obično smo za sve koji su protiv njega i u ovom kontekstu, u kontekstu vijesti o podršci Palestincima, njegov šiizam (ma kakav bio i ma kome bio blizak) apsolutno bi trebao biti nebitan.

Tako da se vraćamo na oon što sam rekao, puštamo li Palestince niz vodu, jer više mrzimo gejeve i lezbare, nego što volimo Palestince, Irance, Saudijce, Indonežane, Ujgure, BiH, mater rođenu, isl?
A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?
Image
Al si ga poentirao sa ovom slikom :D.
Ovi likovi jesu Jevreji, ali su oni protiv postojanja Izraela jer ne vjeruju da to treba postojati dok se ne vrati nekakav taj mesija kojeg cekaju 2000 godina.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1299 times
Been thanked: 4168 times

Re: HISTORIJA JE ISPISANA: Zohran Mamdani položio zakletvu kao novi gradonačelnik New Yorka, objavljena slika Kur'ana

Post by Laser » 02 Jan 2026, 18:04

Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 16:54 A jest ga Laser izanaliziro, da cojek procita ovo reko bi dajem ostavku nista mi nije jasno.
Pa rođo, drogiranje je mnogo jednostavnije, zado udarajmo se čime god stignemo, a ono komplikovano ostavimo Veci i Havani. :D.
Glavu dajem, a kamena jednog ne dam.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1299 times
Been thanked: 4168 times

Post by Laser » 02 Jan 2026, 18:05

Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 17:47

A ko je tebe slagao i na kojem jeziku da je Zohran protiv Izraela i da zbog tog treba stati uz njeg? Ili jos gore, ko je te slagao da je Zohran uz Palestinu sa svojim politickim kapacitetima i resursima? I sta njegovi politicki kapaciteti mogu protiv Izraela ili u korist Palestine?
Image
Ovi likovi jesu Jevreji, ali su oni protiv postojanja Izraela jer ne vjeruju da to treba postojati dok se ne vrati nekakav taj mesija kojeg cekaju 2000 godina.
A šta će našem Zehrudinu mu ona kapica na glavi? :D.
Glavu dajem, a kamena jednog ne dam.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 02 Jan 2026, 18:07

Laser wrote: 02 Jan 2026, 18:04
Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 16:54 A jest ga Laser izanaliziro, da cojek procita ovo reko bi dajem ostavku nista mi nije jasno.
Pa rođo, drogiranje je mnogo jednostavnije, zado udarajmo se čime god stignemo, a ono komplikovano ostavimo Veci i Havani. :D.
Realno, nista drugo nije ni ostalo.
Mi bez litra u sebi vise nemremo funkcionisat.
Svratio jucer na benzinsku, ona sto tamo radi lezi na podu i jede kokice, smije se vice happy new year.
Uzmi sam sta ti treba
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 02 Jan 2026, 18:08

Laser wrote: 02 Jan 2026, 18:05
Fuddo wrote: 02 Jan 2026, 17:47

A šta će našem Zehrudinu mu ona kapica na glavi? :D.
A sta ja znam, ko biva tradicija taka kad s njima rucas.
Ima ih milion u njujorku, moras se i s njima slizat ako hos pobjedit.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10041 times
Been thanked: 11917 times
Status: Offline

Post by Krokodil Behko » 02 Jan 2026, 21:10

Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 15:36

Šta god da je ostaje pitanje, jer kad je Izrael u pitanju, obično smo za sve koji su protiv njega i u ovom kontekstu, u kontekstu vijesti o podršci Palestincima, njegov šiizam (ma kakav bio i ma kome bio blizak) apsolutno bi trebao biti nebitan.

Tako da se vraćamo na oon što sam rekao, puštamo li Palestince niz vodu, jer više mrzimo gejeve i lezbare, nego što volimo Palestince, Irance, Saudijce, Indonežane, Ujgure, BiH, mater rođenu, isl?
Image

Fudaga ti je dobro odgovorio, al možda nije primjetio tvoj poriv da izofiraš ovu strašnu vijest o protivniku Izraela koji eto, podržava i LGBT. Nisam ja ni sumnjao da nećeš izdržati. Očekujemo Nazija i Parlekina, da nastave.
IZRAEL SE OBRUŠIO NA MAMDANIJA: Kojom odlukom je novi gradonačelnik New Yorka izazvao bijes Netanyauhove vlade

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/45 ... vlade.html

Sve jasno ko dan.
Boli vas q za Palestince. Vi ste sebe same, takvi kakvi i jeste, projicirali u tog Trumpa, pa mislite da je on zapravo vi. Očekujete da radi samo one stvari. koje biste vi radili na njegovom mjestu.

Nije Hitler bio najveći fašista u historiji :jok
To je bio sasvim običan čovjek, frustriran, ogorčen vlastitim autsajderlukom, istovremeno oduševljen sobom samim, svojim idejama za "spašenje svijeta", svojom veličinom i odlučni u naumu da isprave sve "nepravde" koje su pretrpjeli od dip stejta, liberala, lezbara i smrdljivih naučnika.

Utom, pojavi se neki šarlantan s obećanjima i samoprojekcija sebe samog u tog lika može da počne.

VEOMA VAŽNO:
Desetine miliona ljudi, svakodnevno se pitaju, kako vođa nekog kulta može da nekima bude značajniji od domovine, religije, porodice, naroda i svega ostalog.
Odgovor sam već naveo. Ne vole oni toliko svog firera, koliko sebe same projicirane u njega. Vide sebe same u njemu.

Najpametniji sam na svijetu, ovo još niko nije napisao :respekt

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 02 Jan 2026, 21:31

Mah, pasjaluk.
Dozvolite da se obratimo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25410 times
Been thanked: 6646 times

Post by Veca » 02 Jan 2026, 21:38

Laser wrote: 02 Jan 2026, 18:04

jebalateveca :D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 898 times
Been thanked: 1327 times

Post by tuzlak1212 » 02 Jan 2026, 21:52

Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 21:10

Image

Fudaga ti je dobro odgovorio, al možda nije primjetio tvoj poriv da izofiraš ovu strašnu vijest o protivniku Izraela koji eto, podržava i LGBT. Nisam ja ni sumnjao da nećeš izdržati. Očekujemo Nazija i Parlekina, da nastave.
IZRAEL SE OBRUŠIO NA MAMDANIJA: Kojom odlukom je novi gradonačelnik New Yorka izazvao bijes Netanyauhove vlade

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/45 ... vlade.html

Sve jasno ko dan.
Boli vas q za Palestince. Vi ste sebe same, takvi kakvi i jeste, projicirali u tog Trumpa, pa mislite da je on zapravo vi. Očekujete da radi samo one stvari. koje biste vi radili na njegovom mjestu.

To je bio sasvim običan čovjek, frustriran, ogorčen vlastitim autsajderlukom, istovremeno oduševljen sobom samim, svojim idejama za "spašenje svijeta", svojom veličinom i odlučni u naumu da isprave sve "nepravde" koje su pretrpjeli od dip stejta, liberala, lezbara i smrdljivih naučnika.

Utom, pojavi se neki šarlantan s obećanjima i samoprojekcija sebe samog u tog lika može da počne.

VEOMA VAŽNO:
Desetine miliona ljudi, svakodnevno se pitaju, kako vođa nekog kulta može da nekima bude značajniji od domovine, religije, porodice, naroda i svega ostalog.
Odgovor sam već naveo. Ne vole oni toliko svog firera, koliko sebe same projicirane u njega. Vide sebe same u njemu.

Najpametniji sam na svijetu, ovo još niko nije napisao :respekt
ispo si panglu i sad okreces da se napadom branis, ne moze tako frende
muslimane boli briga i za Zorana i za Trumpa, ni jedan ne mogu nista po pitanju Palestine uradit a Zoka pogotovo

70 godina raznih heroja, budala, genijalaca, idiota od Americke politike i niko nije pomogao nikome osim Izraelu, i ti mislis da ce ovaj nebitni pokemon nesto uradit? a taj isti pokemon cak sta vise ni u svom gradu nema nadleznost nad svime...
al nije stvar pokomona nego sto od pocetka teme hoces sukob i prepirku i na zor prozivas druge forumase koji o ovome nikad nista i nisu rekli
a to sto ti jedva cekas da Americke politicare likujes ne govori da je iko od njih spasioc, nego govori kako tvoj mali komunisticki tetrapak od mozga ne zna izaci iz misaonog kalupa u kojem je odgojen, samo si u tom kalupu zamjenio petokraku sa 50 zvjezda al ista vrsta zaostale zatucane osobe si ostao

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Jan 2026, 22:02

tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 21:52

ispo si panglu i sad okreces da se napadom branis, ne moze tako frende
muslimane boli briga i za Zorana i za Trumpa, ni jedan ne mogu nista po pitanju Palestine uradit a Zoka pogotovo

70 godina raznih heroja, budala, genijalaca, idiota od Americke politike i niko nije pomogao nikome osim Izraelu, i ti mislis da ce ovaj nebitni pokemon nesto uradit? a taj isti pokemon cak sta vise ni u svom gradu nema nadleznost nad svime...

Prozirno ti je relativiziranje ovog lika, s ciljem da bude onako kako sam te i opisao iznad.
Primjetan je taj tvoj narcizam, pa tako da se potpuno uklapaš u rečeno :citaj

Apsolutno podudaranje :ok

A ne mislim ja da će on bogzna šta učiniti, ali će učiniti ono što može i koliko može.
Hvala na učešću na temi i nadam se da ćeš nastaviti.
Samo, ako ikako može da malo brže odgovaraš, ovaj post sam čekao pola sata

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 898 times
Been thanked: 1327 times

Post by tuzlak1212 » 02 Jan 2026, 22:11

Losa ti furka od pocetka
Ti si odlucio da neko nesto relativizira pa sad hoces da ti se ljudi pravdaju, providan si, nece se tebi niko pravdat
A hajmo vidjeti tvoje heroje
But less than 24 hours earlier, United States President Joe Biden cast doubt over the figures, saying that he has “no confidence in the number that the Palestinians are using”.

“I have no notion that the Palestinians are telling the truth about how many people are killed,” Biden said on Wednesday.
Sta mislis da su demokrate usutkali Muska sa slobodama na netu, da je ostao medijski mrak kao sve decenije do sad, da li bi mi danas ista znali sta se gdje desava i kako bi ti tad kukao? Aha znamo sta bi kukao, mozemo otici u historiju postova prije 2-3 godine i vidjeti koliko si lupao totalne retardirane gluposti, sto po pitanju Ukrajine sto Palestine. Iz sedmice u sedmicu ti ljudi dokazuju da nisi u pravu, al ti pucas od ponosa u svojoj gluposti

Nije za tebe politika, drzi se sporta i serija

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Jan 2026, 22:20

tuzlak1212 wrote: 02 Jan 2026, 22:11 Losa ti furka od pocetka
Ti si odlucio da neko nesto relativizira pa sad hoces da ti se ljudi pravdaju, providan si, nece se tebi niko pravdat
A hajmo vidjeti tvoje heroje
But less than 24 hours earlier, United States President Joe Biden cast doubt over the figures, saying that he has “no confidence in the number that the Palestinians are using”.

“I have no notion that the Palestinians are telling the truth about how many people are killed,” Biden said on Wednesday.
Sta mislis da su demokrate usutkali Muska sa slobodama na netu, da je ostao medijski mrak kao sve decenije do sad, da li bi mi danas ista znali sta se gdje desava i kako bi ti tad kukao? Aha znamo sta bi kukao, mozemo otici u historiju postova prije 2-3 godine i vidjeti koliko si lupao totalne retardirane gluposti, sto po pitanju Ukrajine sto Palestine. Iz sedmice u sedmicu ti ljudi dokazuju da nisi u pravu, al ti pucas od ponosa u svojoj gluposti

Nije za tebe politika, drzi se sporta i serija

Tema je Zohran i tvoje namjerno ofiranje i relativiziranje

zagortenej
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Post by zagortenej » 02 Jan 2026, 22:26

Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 11:16
zagortenej wrote: 02 Jan 2026, 10:46 Zo(h)ran iliti Sabahudin je šija i podržava LGBT zajednicu.
Nemojte se puno radovati.

Pretpostavljam da je ovdje naglasak na LGBT, jer i Iranci su šije, a obično navijamo za njih protiv Izraela?
Da vidimo jesam li sve razumio.
Ako neko podržava Palestince, protivi se izraelskom genocidu i uz to podržava LGBT, bitno je samo ovo zadnje. Jesam li dobro razumio sve?
Navijamo za Irance kad ratuju protiv Izraela. Inače ih baš ne simpatišemo jer su šije i nek šire šiizam na sj.polu, kako je to onomad rekao jedan ovdašnji alim.
Zo(h)rana bi u Bosni vrlo brzo proglasili Zoranom, jer čudno klanja, ima svoju verziju ezana, podržava LGBT zajednicu. dok god je Zohran negdje tamo daleko, i što manje znamo o njemu, podržavaćemo ga, jer je "naš".
btw na posljednjoj paradi ponosa u Sarajevu su se mogle vidjeti palestinske zastave, tako da i njih treba podržati jer su na "našoj strani".
„A one koji se bore u Nama – Mi ćemo sigurno uputiti putem Našim. A Allah je, doista, s onima koji čine dobro.“

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Jan 2026, 22:28

zagortenej wrote: 02 Jan 2026, 22:26

Pretpostavljam da je ovdje naglasak na LGBT, jer i Iranci su šije, a obično navijamo za njih protiv Izraela?
Ako neko podržava Palestince, protivi se izraelskom genocidu i uz to podržava LGBT, bitno je samo ovo zadnje. Jesam li dobro razumio sve?
Navijamo za Irance kad ratuju protiv Izraela. Inače ih baš ne simpatišemo jer su šije i nek šire šiizam na sj.polu, kako je to onomad rekao jedan ovdašnji alim.
Zo(h)rana bi u Bosni vrlo brzo proglasili Zoranom, jer čudno klanja, ima svoju verziju ezana, podržava LGBT zajednicu. dok god je Zohran negdje tamo daleko, i što manje znamo o njemu, podržavaćemo ga, jer je "naš".
btw na posljednjoj paradi ponosa u Sarajevu su se mogle vidjeti palestinske zastave, tako da i njih treba podržati jer su na "našoj strani".

Pa trebali bi ih podržati :hm
Nekako su mi ti gejevi i lezbare, mnogo manji problem od četnika i ustaša, pa i od balija

zagortenej
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Post by zagortenej » 02 Jan 2026, 22:51

Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2026, 22:28
zagortenej wrote: 02 Jan 2026, 22:26

Pa trebali bi ih podržati :hm
Nekako su mi ti gejevi i lezbare, mnogo manji problem od četnika i ustaša, pa i od balija
super onda, i to smo riješili :ok
„A one koji se bore u Nama – Mi ćemo sigurno uputiti putem Našim. A Allah je, doista, s onima koji čine dobro.“

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2932 times
Been thanked: 24269 times

Post by HAVANA » 02 Jan 2026, 23:53

Laser wrote: 02 Jan 2026, 13:41

Da je rođen u Bosni, Zohran Mamdani bi se zvao Zehro Muhamedović ili možda Zuhro Mehmedović. Zašto je to tako, mrsko mi objašnjavat jer je vrlo komplikovano, čak se i antropolozi ne slažu odakle tolike devijacije u izgovoru nekih termina i kako je došlo do toga da se jedan te isti pojam u nekim krajevima vrlo različito izgovara u odnosu na original odakle potiče. Uglavnom, suštinsko značenje je isto, bez obzira na glasovne devijacije nastale u raznim kulturama i podnebljima.

Primjer, Habib NurmuGamedov, a trebalo bi biti NurmuHamedov. Niko ne zna odakle i kako se glas "H" u tom kontekstu pretvorio u glas"G".

Oficijelno je šiija duodecimalac, džeferija itd, a njegov šiizam ima veze sa iranskim šiizmom koliko ja, bosanski hanefija maturidijske akide imam veze sa vehabijama ili još bolje, on je šiija koliko su to i Azerbejdžanci koji nominalno spadaju u tu grupu, ali su jedva slični jedni drugima.

Kao što želiš reći sa svojim postom, ništa nije tako jednostavno kao što bi ljudi htjeli protumačiti.

Moju opservaciju sam ubacio samo da još zakomplikujem, tako da na kraju skoro nikome ništa neće biti jasno.

Havana, jesi li sada još više zabrinut? :D.
Doso sam do zehro muhamedovic i otiso vidit jel fuddo presto pit i pusit.Ima prece od preceg vazda.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2638 times
Been thanked: 1248 times

Post by amidza idriz » 03 Jan 2026, 00:27

Hoce li ovaj Mamdani ZoHran praviti kakav mevlud ili tevhid, pitam za jarana? :kafa
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 263 times
Been thanked: 164 times

Post by rocko » 07 Jan 2026, 04:06

Krokodil Behko wrote: 01 Jan 2026, 14:42 Image

Zohran Mamdani u četvrtak je položio zakletvu kao gradonačelnik New Yorka, postavši tako prvi musliman i najmlađi gradonačelnik najvećega grada Sjedinjenih Država.

Zohran Mamdani u četvrtak je položio zakletvu kao gradonačelnik New Yorka, postavši tako prvi musliman i najmlađi gradonačelnik najvećega grada Sjedinjenih Država.

Ovaj 34-godišnji demokrata prisegnuo je nedugo nakon ponoći pred glavnom državnom tužiteljicom New Yorka, Letitijom James, na maloj ceremoniji održanoj na historijskoj stanici podzemne željeznice Old City Hall.

Mamdani, koji je na zakletvu stigao sa suprugom Ramom Duwaji, rekao je da je ta dužnost za njega "čast i životni privilegij".

Kao novi gradonačelnik Mamdani je odmah najavio imenovanje novog povjerenika za saobraćaj.

Druga, ona javna ceremonija polaganja zakletve, kojoj će prisustvovati desetine hiljada zvanica, planirana je za kasnije u četvrtak na stepenicama njujorške gradske vijećnice, gdje će lijevo orijentirani senator Bernie Sanders voditi zakletvu, a govor bi trebala održati njujorška kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez.

Nakon toga u području oko gradske vijećnice planiran je javni ulični festival.

Mamdani je pobijedio na izborima početkom novembra, čime je osigurao četverogodišnji mandat na funkciji gradonačelnika.

Image

Iz njegova ureda objavljeno je da je svrha izbora mjesta - metro-stanice koja se nalazi ispod napuštene stare Gradske vijećnice - za održavanje skromne ceremonije bila istaknuti Mamdanijevu povezanost s radničkom klasom.

Godine 1904. prva vožnja podzemne željeznice u New Yorku krenula je sa stanice City Hall.

Preuzimanje dužnosti na prijelazu godine dugogodišnja je tradicija u New Yorku.

Mamdanijev prethodnik, Eric Adams, svoju je prisegu položio na Times Squareu, a gradonačelnik koji je dužnost obnašao prije njega, Bill de Blasio, svoju je zakletvu položio u vlastitom domu u Brooklynu.

(SB)
Behko I'ma Muslimana u kongresu I oni su zakletvu polozili na Kuran casni

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4477 times
Been thanked: 3457 times

Post by Melek » 07 Jan 2026, 05:23

Sa velikim M? Stvarno?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22880 times
Been thanked: 20967 times

Post by Masamune » 07 Jan 2026, 05:47

Kad im je Tito uvalio yugo vjerovatno im je uvalio i neke Muslimane :hm

Post Reply

Return to “Vijesti”