AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 263 times
Been thanked: 164 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by rocko » 09 Jan 2026, 18:47

Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:09
tuzlak1212 wrote: 09 Jan 2026, 11:53

pa nije, al se nije nikad pricalo o svim tim ubistvima
sad se prica samo zato sto ima politicku konotaciju, kad god se spomene ometanje law enforcementa i sta to znaci u USA onda se pljuvanje vraca na politiku

boli mene briga bona, samo kazem u ovih 5-8 stranica rocko je iznio konkretne argumente i vjerovatno nije u pravu a ostali iznose samo emocije, vrijedjanja i gluposti
emocija nije argument
jesil zgrozena ubistvom? jesi? dobro sta cemo s tim da je upucana sprijeda u vozilu koje se kretalo prema federal agentu? kontas da je ovo teska siva zona
Nema nikakve sive zone.
Radi se o hladnokrvnom ubistvu potpuno nevine zene koja je odvukla dijete u skolu, i pokusavala da se ukljuci u saobracaj.
Vidi se na snimku kad mase rukom da nekoliko vozila prodje jer je bila ni tamo ni vamo.
Ubica je identifikovan, sve se zna o njemu, sad neka gleda kako ce da zivi sa tim.
Ovo su zivotinje koje jos vece zivotinje salju po mjestima gdje najvece zivotinje nemaju podrsku i pokusavaju da izazovu incident ne bi li dali opravdanje orangutanu da uvede vanredno stanje u zemlji i policijski sat, citaj, suspenduje ustav i proglasi se monarhom.
Neozbiljni, neodgovorni, pokvareni do srzi, budale, hejteri, sve to podrzavaju. A na kraju, i glupi ko kurac, jer ce se i njima obiti o glavu, na ovaj ili onaj nacin.
No, zilavo je ovo, nece sve ici kako su nanijetili, a mozda se neke stvari rijese i zavrse za dva vremena. Vise je pristojnih i postenih od ove bagre, za pocetak.
Jos je nosila I hranu da podjeli beskucnicima pa poslije trebala da ide da plete vunene priglavke za one u starackim domovima , pa poslije u dom za nezbrinutu djecu da im procitaj uspavanku
I onda neki ss-ovac je ubio

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 11890 times

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2026, 18:47

rocko wrote: 09 Jan 2026, 10:08
Masamune wrote: 09 Jan 2026, 10:02 Drogiraš se rocko. Nikog ona nije htjela zgaziti.
Sta si ti vidovita Dzemila pa znas STA je ona mislila , htjela, zeljela?

Ona da je ugasila auto I izasla Bila bi uhapsena Ali ziva, ona kada je krenula vidjela je zandara SA desne strane da je ukocila bila bi ziva, ona je krenula autom Prema njemu opalilia ga I izgubili Zivot. fala bogu pa su droge legalne . probaj pa ces biti opustenij.

Evo video iz drugog ugla vidi Kako opali zandara autom

E sad ćemo da te riješimo, možebit zauvijek.
Taj klip si sam postavio i tvrdiš da je žena pregazila policajca.
Pregledaj video i reci u kojoj sekundi tog klipa se to dešava. Navedi mi tačnu sekundu.
Ne bude li zgažen, a vidim te da pišeš kako se to ipak desilo - odletićeš na jaaaako dugo vremena.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 18:59

Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:25
tuzlak1212 wrote: 09 Jan 2026, 12:18

islusao sam intervjue i misljenja 3 former fbi agenta, svi su rekli da je ovo tesko procjenit sta je i ko je kriv i koliko se moze kritivi ovaj sto je pucao
zena je kriva sto nista nije slusala i jasno se cuje i vidi da ne slusa naredjenja i ne samo to neko pokrece vozilo, onaj je kriv sto je procjenio situaciju da je najgora i da nije toliko zagorilo da se poteze sila... ko je prije pokreno sav ambijent je siva zona
Koja tri fbi agenta si slusao?
Zena je stala, spusta prozor, prilazi lik i pokusava da otvori vrata, pri tom joj govori da se udalji, za to vrijeme lik vec vadi pistolj i puca.
Jednom kroz prednju sofersajbu, i onda dva puta kroz prozor kad vozilo nastsvlja da ide po inerciji jer je ona vec ubijena.
A da je hladnokrvi ubica dokazuje i to da se udaljava i sjeda u auto kao da se nista nije desilo. Hkandokrvno ubistvo 1/1, sa predumisljajem..
Regularni policajac i da je pucao u nekoga mora provjeriti da li je doticni jos ziv i pruziti mu pomoc.
Ovo je stoka, sutra ce trpat ljude u gasne komore bez da okom nece trepnuti, ako im zapadne.
Trazis opravdanje za nesto totalno nenormalno.
Uci se da budes bolji insan od onog sto si sad, valjace ti u zivotu.
Nemora nije strucan za to zandar je nije hirurg.
Sok , treba da procesuira sta se desili., profesionalac valjda je treba ko u Indijskom filmu kasnih 1980-ih je u narucije uzeti .nju I poceti plakat I tuzno pijevati.
A da je on usao u auto da joj pruzi pomoc ti bi sada pisao kako je unistio scenu I napravio fuzicke dokaze neupotrebljivim.

Nego kako ono Ashli Babbit ubi zandar za razbijen prozor na vratima sale kongresa I ti kazes opravdano onda je ovo Tek opravdano

Sto ti je novi Glock 47 nisu vako dobri bili dok su nosali hk P 2000 u 40 s&w

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4461 times
Been thanked: 3439 times

Post by Melek » 09 Jan 2026, 19:00

Ja isto tako vidim jednu vrlo jasnu drugu stvar na tom videu: Ona uopste nije blokirala nikoga, jasno se vidi da jedno auto potpuno normalno prolazi pored njenog a cetnicko auto ima istu tu mogucnost. Ona stoji na mjestu. Ali oni ipak ciljano staju i drcno je napadaju, pod izgovorom da ih blokira. Doslovno lete prema vratima da ih silom otvore. Ovo je sve bilo nastimano, oni su nju letili da ubiju. Za primjer drugima, sta li?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:05

Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:33 O kakvim se bolesnicma radi govori i to da covjek sa strane moli da ga puste da joj pomogne, i jos im vice da je doktor, onaj mu adolfov potomak kaze, boli me briga sto si doktor, odbij.
I to branit?
To shvatat i pravdati?
Pa to moze samo totalni psihopata i smecar..
I to ad hominem nabijem nakurac, neka je ad hominem.
Kaze da je doctor operativna rijec je kaze ,sta da su nasali vrecicu kokaina jel onda nijenja ili navodni doctor to ubacio, sta Ako je ovaj.mentalno bolestan pa ispadne pustili mentalnog bolesnika da zlostavlja zenu na samrti ?

Priberi se

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:07

Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:40 Sociopate bolan, luzeri
Promasio sve u zivotu, ussro sve sto se moglo usrat, ima mal kurac, crnac mu jebe zenu, docekao svojih pet minuta da kao bude bitan.
To su ti profili koje regrutuju.
Plus 50 hiljada bonus kad potpise.
I 1500 dolara po glavi koju privede, isto nekad sto su placali za indijanske skalpove.
Da sad zamutis po septickoj jami i zastruzes po dnu, bolje ces zive celije izvadit nego sto su oni.
Samo sto ovaj radi vec 10 godina

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 09 Jan 2026, 19:10

rocko wrote: 09 Jan 2026, 19:05
Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:33 O kakvim se bolesnicma radi govori i to da covjek sa strane moli da ga puste da joj pomogne, i jos im vice da je doktor, onaj mu adolfov potomak kaze, boli me briga sto si doktor, odbij.
I to branit?
To shvatat i pravdati?
Pa to moze samo totalni psihopata i smecar..
I to ad hominem nabijem nakurac, neka je ad hominem.
Kaze da je doctor operativna rijec je kaze ,sta da su nasali vrecicu kokaina jel onda nijenja ili navodni doctor to ubacio, sta Ako je ovaj.mentalno bolestan pa ispadne pustili mentalnog bolesnika da zlostavlja zenu na samrti ?

Priberi se
Sta? Vrecica ubacenog kokaina vrijedi vise od ljudskog zivota? Pa te arsine neces ni u Kambodzi naci..
Weak people revenge.
Strong people forgive.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:11

Masamune wrote: 09 Jan 2026, 12:42 Ma SS-ovci. Treba to nazivati pravim imenom.

Ovo trenutno u Americi podsjeća na Njemačku iz tridesetih godina prošlog vijeka kad su nacisti polako dolazili do sve više moći.
Federalni Agenti sprovode zakon koji su demokrati predliozili I izglasali

Ko I'ma problem neka mirno.protestuje pise svome kongresman I senatoru
Neka glasa na izborima.

Pokraj puta nije mjesto gdje se sa zandarima ni USA ni u BIH vodi rasprava ko je u pravu

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9777 times
Been thanked: 9946 times

Post by Zana » 09 Jan 2026, 19:12

Ovo sve liči na IDF vs palestinci
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:13

Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:47 Ako pogledas metode, potpuno preslikano.
Napada sudije, univerzitete, novinare, sve izvrce ruglu i oznacava ih neprijateljem.
Imas i zidove koji su krivi za sve, pardon, imigrante.
Sve prepisali.
To samo totalni debil ne vidi, ili ne zeli da vidi.
Ili onaj nitkov, sadista, koji u svemu tome uziva.
Strasnio da ubise Chatli Kirka nacisti sto je imao drugacije misljenje ,3 pokusaja atentata na Velikog Trumpa
Grozno je sta nacisti rade ti sumanuti liberali I demokrati

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:16

edo_79 wrote: 09 Jan 2026, 13:06
tuzlak1212 wrote: 09 Jan 2026, 12:13

u nju je pucao drugi agent koji jeste bio ispred vozila, upucana je sprijeda kroz sajbu dok se vozilo kretalo naprijed jednim metkom a onda nakon toga s 2 metka kroz vozacego staklo
Ako je sve tako kao što kažeš .... zar nije SOP da se počinilac onesposobi ili da mu se odmah puca u glavu?
Prijetnja se zaustavlja smrtosnom silom a Ako prijetnja prestane da zivi u procesu to je poslijedica .
U svakim slucaju prijetnja je zaustavljena

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14431 times
Been thanked: 24302 times

Post by Fuddo » 09 Jan 2026, 19:23

rocko wrote: 09 Jan 2026, 19:13
Fuddo wrote: 09 Jan 2026, 12:47 Ako pogledas metode, potpuno preslikano.
Napada sudije, univerzitete, novinare, sve izvrce ruglu i oznacava ih neprijateljem.
Imas i zidove koji su krivi za sve, pardon, imigrante.
Sve prepisali.
To samo totalni debil ne vidi, ili ne zeli da vidi.
Ili onaj nitkov, sadista, koji u svemu tome uziva.
Strasnio da ubise Chatli Kirka nacisti sto je imao drugacije misljenje ,3 pokusaja atentata na Velikog Trumpa
Grozno je sta nacisti rade ti sumanuti liberali I demokrati
Jest, eno i zena mu otisla helac od tuge
Uzeo joj sud djecu i dodijelio dedi i neni da brinu o njima.
Nema ona kad dok je vodaju okolo i prave seanse o hrabroj napustenoj bijelkinji, a i onaj kauc faker joj izgleda ponudio emotivni mir, djah jebe kauc, djah nju.
Sva ta vasa ideologija kojom ste obsihireni, cuj ideologija, bilmezluk, pokvarenost, i pasjaluk na kub, sve je toliko retardirano da se samo govnar moze nakaciti na to.
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:24

Melek wrote: 09 Jan 2026, 12:48
rocko wrote: 09 Jan 2026, 09:28

Hej ozbiljno pitanje Jel lovis SA 6x55 Swede?
Ne lovim. Imo sam jedan snajper s tim kalibrom ali prodo. Sad imam .222, .30-06, .308, 22wmr i sačmaricu. .308 imam za lov sa kerovima, pošto je aimpoint na njemu. Ostali snajperi preteški za tu vrstu lova naročito jer imam pojake suppressors na njima. A ti, jel stvarno loviš sa crossbow i to?
Luk I strijela compound luk. Nista samostrel
Lovim I puskama I sacmarams a pitam te ispo mi stvarno fin karabin sa punim kundakom onaj bavarski u 6x55 sw. Sa cijevi od 46 cm Zato te pitam jer spretan je za lova ,

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2026, 19:27

rocko wrote: 09 Jan 2026, 19:24

Ne lovim. Imo sam jedan snajper s tim kalibrom ali prodo. Sad imam .222, .30-06, .308, 22wmr i sačmaricu. .308 imam za lov sa kerovima, pošto je aimpoint na njemu. Ostali snajperi preteški za tu vrstu lova naročito jer imam pojake suppressors na njima. A ti, jel stvarno loviš sa crossbow i to?
Lovim I puskama I sacmarams a pitam te ispo mi stvarno fin karabin sa punim kundakom onaj bavarski u 6x55 sw. Sa cijevi od 46 cm Zato te pitam jer spretan je za lova ,

Vidim, ne mogu rahat kafu popit u kafiću.
Nešto sam te pitao u prošlom postu hinjice, ne pravi se lud.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 09 Jan 2026, 19:29

rocko wrote: 09 Jan 2026, 19:24

Ne znam bas kako se 6,5x55 swedish mauser ponasa sa tako kratkim cijevima. Ovdje se vecinom Norma municija koristi a ta municija je optimirana za standardni lovacki karabin, 60 - 61cm. Medjutim ima i "Norma Silencer" ammo, to je specificno radjeno za te krace cijevi. Ovdje je dozvoljeno kratiti cijev do min. 45 cm. Mozda se 6,5 creedmoor ponasa bolje? Ali to nije kompatibilno sa 6,5 swedish mauser.

EDIT:

ovaj metak bi ti bio optimalan za tu cijev:

https://www.norma-ammunition.com/en-gb/ ... --20166432
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2026, 19:38

Izgleda da je ovaj tu stvarno na zadatku.
Prijavite mi svaki post u kojem bude tvrdio da je policajac pregazen

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:44

Zana wrote: 09 Jan 2026, 17:52

Eto. Objasnila.
Ovi sunni Niko odavni nejebe nizasta

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:47

HAVANA wrote: 09 Jan 2026, 17:54 Nemas potrebe ni citat.Zna se sta je prekomjerna upotreba sile itd Ovo nije ni to,ovo je ubistvo.Hladno i boli njega qrac.Ode on.Ja kad bi zenu ubio na psihijatriji bi zavrsio.
Zato drzi se nekretnina a ovo su ti amerikanci iskreno fini dobri Al kad dodje vrijeme za njih su ti rusi cetnici Crveni kameri male mace po krvolocnosti.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9777 times
Been thanked: 9946 times

Post by Zana » 09 Jan 2026, 19:49

POV onog što je puco
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2026, 19:50

Matan wrote: 09 Jan 2026, 18:00 Pa vidio sa. na snimku da je pucao, bez da je bio ugrozen..
ovdje bi ganjali auto citav dan, ne bi pucali, ili bi u gume pucali..
Ali to je Amerika gdje svi nose oruzje i svi pucaju..
Usput bi metal se idbio od felg ubio necije dijete zgazili Jos par djece ja zvuci ko bolja opcija.

Bolje slusaju sta ti zandar kaze zivi da se svadjas u sudu ,
Tako su bez veze uhapsili zenu iz Bosne prije jedno 10 godina I ona ih uredno tuzila mislim dobila 750 hiljada odstete I ovi zandari izgubili posao

Post Reply

Return to “Svijet”