pricaj s njima, kad krenu da zena moze sve pokazi im ovoMutevelija wrote: 12 Dec 2025, 21:21 Zašto je meni lakse pisati ovde anonimno o feminizmu a kad pišem u inbox sa ženama ne zucnem o njemu?
Jel to što nemam nikakvog rizika ovde da bi nekog mogao dejtat, pa mi nebitno.
Muškarci pitaju žene odgovaraju ...
Moderator: Krokodil Behko
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 932 times
- Been thanked: 1410 times
- Status: Offline
Re: Muškarci pitaju žene odgovaraju ...
Last edited by tuzlak1212 on 13 Dec 2025, 10:46, edited 1 time in total.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1701 times
- Been thanked: 3265 times
Šta kad žena može ?tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2025, 10:19pricaj s njima, kad krenu da zena moze pokazi im ovoMutevelija wrote: 12 Dec 2025, 21:21 Zašto je meni lakse pisati ovde anonimno o feminizmu a kad pišem u inbox sa ženama ne zucnem o njemu?
Nego nije zanimljivo to bolje trazhiti vode iz bokala, pise meni ona ja zavedem i odjebem, ima muskaraca.
Haj rekoh dobro da je se kutarišem
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ali nije mi se cilj sa njom raspravljati, forumi za to služe. A iskreno nije me ni jedan ni pitala nikad sta mislis o feminizmu, a niti sam ja koju pitao iz vedra neba, hej šta ti misliš o feminizmu.Morgen wrote: 13 Dec 2025, 10:16Zato što znaš da si izgubio ako počneš o toj temi sa jednom ženom koja te stvarno zanima.Mutevelija wrote: 12 Dec 2025, 21:21 Zašto je meni lakse pisati ovde anonimno o feminizmu a kad pišem u inbox sa ženama ne zucnem o njemu?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 932 times
- Been thanked: 1410 times
Ma zena moze sve, nezz kako se izbrisaloMutevelija wrote: 13 Dec 2025, 10:25Šta kad žena može ?
Nego nije zanimljivo to bolje trazhiti vode iz bokala, pise meni ona ja zavedem i odjebem, ima muskaraca.
Haj rekoh dobro da je se kutarišem![]()
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 32100 times
- Been thanked: 30011 times
Pa bolje ti jeMutevelija wrote: 13 Dec 2025, 10:26Ali nije mi se cilj sa njom raspravljati, forumi za to služe. A iskreno nije me ni jedan ni pitala nikad sta mislis o feminizmu, a niti sam ja koju pitao iz vedra neba, hej šta ti misliš o feminizmu.Morgen wrote: 13 Dec 2025, 10:16
Zato što znaš da si izgubio ako počneš o toj temi sa jednom ženom koja te stvarno zanima.
![]()
Nisam ni ja ikad nikad imala tu temu u drustvu
- Mutevelija
- Selonačelnik

Zbog nje sad češće upotrebljavam izraz AkoBogda
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1414 times
- Been thanked: 1746 times
Kom tipu svekrve iz pakla pripada Viktorija Bekam, a kom majka vašeg muža? U jednom od 7 morate ih pronaći
Zašto su sukobi između snaha i svekrva toliko česti i kako prepoznati obrasce koji mogu ozbiljno ugroziti brak?
Napet odnos između snaha i svekrva nije mit, već realnost sa kojom se, prema istraživanjima, suočava oko 70 odsto žena.
Psiholozi ovaj obrazac opisuju pojmom majčinska konkurencija - situacijom u kojoj majkama teško pada gubitak centralne uloge u životu sina. Umesto otvorenih rasprava, tenzije se često ispoljavaju kroz suptilne kritike, pasivno-agresivne poruke i emocionalne pritiske koje je teško dokazati, a još teže ignorisati bez osećaja krivice.
Zašto su problemi ređi sa tastovima
Muškarci ređe ulaze u konflikt sa roditeljima partnerki jer majke češće traže snažnu emocionalnu povezanost sa sinovima. Odnosi među ženama, naročito kada su u pitanju izgled, majčinstvo i vođenje domaćinstva, često su direktniji i samim tim konfliktni.
Stručnjak za partnerske odnose Trejsi Koks upozorava: "Toksična dinamika između žene i majke partnera može vremenom da nagrize i najstabilniji brak."
Primer iz poznate porodice
Da ovakve tenzije ne zaobilaze ni slavne, pokazuje i slučaj porodice Bekam. Bruklin Bekam je govorio o zategnutim odnosima sa majkom Viktorijom Bekam, navodeći da su nesuglasice tokom njegovog venčanja sa Nikolom Pelc 2022. godine bacile senku čak i na njihov prvi ples. Bez obzira na tačnost svih detalja, primer pokazuje koliko majčinska potreba za kontrolom može daleko da ode.
Sedam tipičnih profila problematičnih svekrva
Trejsi Koks izdvaja sedam najčešćih obrazaca ponašanja i nudi savete kako ih prepoznati i ublažiti - uz očuvanje braka.
1. Kontrolorka
Ljubav koristi kao sredstvo pritiska. Ako ne dobije što želi, povlači se, prekida kontakt ili šalje hladne, dvosmislene poruke, naročito kada je sin sklon izbegavanju sukoba.
2. Konkurentkinja
Stalno dovodi u pitanje vaše odluke, roditeljske sposobnosti ili izgled, jer se oseća ugroženo novom porodičnom dinamikom.
Savet: Ne ulazite u nadmetanje. Partner treba jasno da pokaže da su brak i nova porodica prioritet.
3. Spletkarašica
Deluje prikriveno - premešta stvari, širi komentare i pokušava da posvađa supružnike. Reč je o klasičnoj triangulaciji.
Savet: Sin mora jasno reći da ne učestvuje u podelama i igrama iza leđa.
4. Preterano intimna
Odbija emocionalnu distancu i ponaša se kao da sin i dalje "pripada" njoj, dok snahu vidi kao pretnju.
Savet: Samo sin treba da postavlja granice, jer se snaha u suprotnom lako etiketira kao agresivna.
5. Pasivno-agresivna
Uvredljivi komentari upakovani su u šalu, uz obavezno: "Ma, samo se šalim." Svaka reakcija se tumači kao preosetljivost.
Savet: Ne raspravljajte se. Partner treba jasno da stavi do znanja da takav ton nije prihvatljiv.
6. Mučenica
Stalno podseća na žrtvu i koristi krivicu kao glavno oružje: "Sve sam dala za tebe."
Savet: Ne pristajte na emocionalnu ucenu. Dogovori o kontaktima i posetama moraju biti jasni.
7. Teritorijalna
Preuzima kuhinju, decu ili donošenje odluka kako bi pokazala dominaciju.
Savet: Partner treba mirno i odlučno da kaže: "Hvala na pomoći, ali mi to radimo na svoj način."
Kako sačuvati brak u ovakvim situacijama
Prema Trejsi Koks, parovi koji uspešno prebrode ovakve odnose imaju jednu zajedničku osobinu - muž razume da štiti brak, a ne da odbacuje majku. Cilj nije prekid odnosa, već njegovo redefinisanje i jasno postavljanje granica.
Situaciju gotovo uvek pogoršavaju:
ćutanje uz nadu da će se ponašanje samo promeniti
takmičenje za ljubav
tolerisanje uvreda
ultimatumi tipa "ili ona ili ja"
Kada odnos postane ozbiljno toksičan, partnerska ili porodična terapija može biti najzdraviji izbor. Dugotrajna izloženost ovakvom stresu ne ugrožava samo brak, već i mentalno zdravlje svih uključenih.
Kom tipu svekrve iz pakla pripada vaša?
Zašto su sukobi između snaha i svekrva toliko česti i kako prepoznati obrasce koji mogu ozbiljno ugroziti brak?
Napet odnos između snaha i svekrva nije mit, već realnost sa kojom se, prema istraživanjima, suočava oko 70 odsto žena.
Psiholozi ovaj obrazac opisuju pojmom majčinska konkurencija - situacijom u kojoj majkama teško pada gubitak centralne uloge u životu sina. Umesto otvorenih rasprava, tenzije se često ispoljavaju kroz suptilne kritike, pasivno-agresivne poruke i emocionalne pritiske koje je teško dokazati, a još teže ignorisati bez osećaja krivice.
Zašto su problemi ređi sa tastovima
Muškarci ređe ulaze u konflikt sa roditeljima partnerki jer majke češće traže snažnu emocionalnu povezanost sa sinovima. Odnosi među ženama, naročito kada su u pitanju izgled, majčinstvo i vođenje domaćinstva, često su direktniji i samim tim konfliktni.
Stručnjak za partnerske odnose Trejsi Koks upozorava: "Toksična dinamika između žene i majke partnera može vremenom da nagrize i najstabilniji brak."
Primer iz poznate porodice
Da ovakve tenzije ne zaobilaze ni slavne, pokazuje i slučaj porodice Bekam. Bruklin Bekam je govorio o zategnutim odnosima sa majkom Viktorijom Bekam, navodeći da su nesuglasice tokom njegovog venčanja sa Nikolom Pelc 2022. godine bacile senku čak i na njihov prvi ples. Bez obzira na tačnost svih detalja, primer pokazuje koliko majčinska potreba za kontrolom može daleko da ode.
Sedam tipičnih profila problematičnih svekrva
Trejsi Koks izdvaja sedam najčešćih obrazaca ponašanja i nudi savete kako ih prepoznati i ublažiti - uz očuvanje braka.
1. Kontrolorka
Ljubav koristi kao sredstvo pritiska. Ako ne dobije što želi, povlači se, prekida kontakt ili šalje hladne, dvosmislene poruke, naročito kada je sin sklon izbegavanju sukoba.
2. Konkurentkinja
Stalno dovodi u pitanje vaše odluke, roditeljske sposobnosti ili izgled, jer se oseća ugroženo novom porodičnom dinamikom.
Savet: Ne ulazite u nadmetanje. Partner treba jasno da pokaže da su brak i nova porodica prioritet.
3. Spletkarašica
Deluje prikriveno - premešta stvari, širi komentare i pokušava da posvađa supružnike. Reč je o klasičnoj triangulaciji.
Savet: Sin mora jasno reći da ne učestvuje u podelama i igrama iza leđa.
4. Preterano intimna
Odbija emocionalnu distancu i ponaša se kao da sin i dalje "pripada" njoj, dok snahu vidi kao pretnju.
Savet: Samo sin treba da postavlja granice, jer se snaha u suprotnom lako etiketira kao agresivna.
5. Pasivno-agresivna
Uvredljivi komentari upakovani su u šalu, uz obavezno: "Ma, samo se šalim." Svaka reakcija se tumači kao preosetljivost.
Savet: Ne raspravljajte se. Partner treba jasno da stavi do znanja da takav ton nije prihvatljiv.
6. Mučenica
Stalno podseća na žrtvu i koristi krivicu kao glavno oružje: "Sve sam dala za tebe."
Savet: Ne pristajte na emocionalnu ucenu. Dogovori o kontaktima i posetama moraju biti jasni.
7. Teritorijalna
Preuzima kuhinju, decu ili donošenje odluka kako bi pokazala dominaciju.
Savet: Partner treba mirno i odlučno da kaže: "Hvala na pomoći, ali mi to radimo na svoj način."
Kako sačuvati brak u ovakvim situacijama
Prema Trejsi Koks, parovi koji uspešno prebrode ovakve odnose imaju jednu zajedničku osobinu - muž razume da štiti brak, a ne da odbacuje majku. Cilj nije prekid odnosa, već njegovo redefinisanje i jasno postavljanje granica.
Situaciju gotovo uvek pogoršavaju:
ćutanje uz nadu da će se ponašanje samo promeniti
takmičenje za ljubav
tolerisanje uvreda
ultimatumi tipa "ili ona ili ja"
Kada odnos postane ozbiljno toksičan, partnerska ili porodična terapija može biti najzdraviji izbor. Dugotrajna izloženost ovakvom stresu ne ugrožava samo brak, već i mentalno zdravlje svih uključenih.
Kom tipu svekrve iz pakla pripada vaša?
Pogled Joca Vujičića
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 32100 times
- Been thanked: 30011 times
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 2441 times
Imam svekrvu,i sama Sam svekrva ,nista Od ovog Gore navedenog nemamo.
5 x u godini se sastanemo ponekad telefoniramo ,i svako zivi svoj zivot onako kako ga zeli.zivjeti najbolji odnosi u odraslom dobu postizemo sa respektom iz daljine ,sve sto je preblizu postoji opasnost od disbalansa odnosa .
5 x u godini se sastanemo ponekad telefoniramo ,i svako zivi svoj zivot onako kako ga zeli.zivjeti najbolji odnosi u odraslom dobu postizemo sa respektom iz daljine ,sve sto je preblizu postoji opasnost od disbalansa odnosa .
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23303 times
- Been thanked: 21347 times
Osjete to one svakako po našim postupcima i da im ne kažeš. Očaj kod muškarca najprije namirišu.Mutevelija wrote: 12 Dec 2025, 21:21 Zašto je meni lakse pisati ovde anonimno o feminizmu a kad pišem u inbox sa ženama ne zucnem o njemu?
Mudrije su one od nas.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Osjete ali neće osjetiti ako im ne daješ pažnju, one se hrane na pažnju, ne treba im je davati ako je ne zaslužuju, e drugi je ako je planiras za prijateljicu ,ali i ona mora pokazivati pažnju javljati se, nešto inicirati, ne samo da ti upita postavljana pitanja.Masamune wrote: 22 Jan 2026, 15:18Osjete to one svakako po našim postupcima i da im ne kažeš. Očaj kod muškarca najprije namirišu.Mutevelija wrote: 12 Dec 2025, 21:21 Zašto je meni lakse pisati ovde anonimno o feminizmu a kad pišem u inbox sa ženama ne zucnem o njemu?
Mudrije su one od nas.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 24937 times
- Been thanked: 10816 times
Najbolje je tako, tačnoCalla wrote: 22 Jan 2026, 15:11 Imam svekrvu,i sama Sam svekrva ,nista Od ovog Gore navedenog nemamo.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5359 times
- Been thanked: 6865 times
Kada bude vrijeme za to da postanem svekrva, voljela bih da imamo korektan odnos, nesto kao ovo kako je Calla opisala. I sama sam istog misljenja, da sve sto je preblizu, prisno, blisko, s vremenom stvori disbalans u odnosu, posebno u ovoj vrsti odnosa.
Uzajamno postovanje i umjerena doza ljubavi = bonus.
Uzajamno postovanje i umjerena doza ljubavi = bonus.