SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23150 times
Been thanked: 21172 times
Status: Offline

Re: SDA

Post by Masamune » 14 Jan 2025, 12:25

ironman wrote: 14 Jan 2025, 12:19 Ima chechena svugdje..
Od sto hiljada glasova izgovorenih od sto hiljada ljudi odjekne onaj jedan.
Serviranje vijesti u 2025 godini.
In the nutshell.
Nije ovo baš toliko bezopasno. Hajd da je neko to napisao na FB ili ovdje na forumu pa ok, sloboda mišljenja ovo ono...

Ovaj čovjek je političar i obnaša funkciju u Vladi TK i SDA. Neko bi se unutar SDA trebao oglasiti na ovo i sankcionisati lika, jer ovo je katastrofalno šta govori.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26597 times
Been thanked: 27192 times

Post by ironman » 14 Jan 2025, 12:40

Nije u vladi msm.
Zastupnik i sekretar stranke jel.
Mah..ne kazem da treba vladat jednoumlje ali stranke nase proBiH bi morale imati unutarstranacki dogovor o nekim aksiomima.
Jedan od njih vanjska politika BiH.
Zapad. Tacka.
Mislis drugacije?
Idi osnuj sebi kult il idi u neki od postojecih.
dream of spring...

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 14 Jan 2025, 12:42

A sta nam ovo i Fahra okreno plocu.
Prica ko i ja i svi mi osim Lasera :D. o minimalcu.
Te o trojci.
Kakvi su ovo novi vjetrovi :ooo
dream of spring...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4511 times
Been thanked: 3497 times

Post by Melek » 14 Jan 2025, 22:21

Vidio opet šansu da se ugradi.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10163 times
Been thanked: 12042 times

Post by Krokodil Behko » 24 Aug 2025, 21:52

Image

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 25 Aug 2025, 11:22

Sta je ovo sad?
Nisam u toku zadnjih mjeseci.
Aha naso sam..
Ovo nesto ko kad nazif drzi predavanja nama koji zivimo i disemo u BiH :D.
" da vam ja kazem kako treba"
dream of spring...

SefTemua
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 1 time

Post by SefTemua » 03 Sep 2025, 11:40

Vratice se Fadil
Jebace vam mater

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 03 Sep 2025, 11:52

Krokodil Behko wrote: 24 Aug 2025, 21:52 Image
Odgovor Zahirage:

Vrijeđali su mi članove porodice, majku, oca rahmetli, čak su mi i tek rođenu kćerkicu nazvali “vanbračnim kopiletom”.
Brojali su, ti duševni siromasi, dane i mjesece od kada sam se oženio, pa do kada se ona rodila i zaključili su valjda da se rodila “čitavih” mjesec dana ranije.
Nisu pomislili da je bila životno ugrožena i da se, Božijom voljom, morala roditi tih mjeseca dana ranije, te da u takvim okolnostima i takvim danima iskušenja za mene i moju porodicu, bez obzira na neslaganje, ne bi trebali na takav način “udarati” ispod pojasa.

Nisu na tome stali. Izvlače mi stare emisije, režu dijelove istih i objavljuju izvan konteksta na dnevnoj osnovi – u ovisnosti kako procijene da mi taj dan mogu nanijeti neku političku štetu. Izmišljaju mi neke firme i biznise, a svi koji me poznaju znaju da nikada nisam bio od tog posla. Nažalost, jer nemam nikakve firme, niti udjela u istim. Istina, bilo bi bolje da imam.

Nazivaju me novim Konakovićem i kite me inim drugim epitetima, a javnost je svjedok da sam lično, imenom i prezimenom, u borbi protiv tih pojava i izdajničke vlasti “išao glavom”, tamo gdje mnogi drugi koji su bili pozvani nisu smjeli ići nogom. Pišu o nekim sastancima sa predstavnicima drugih stranka, lokacijama i temama tih sastanaka – iako se ti sastanci nisu ni desili.

Najnovija laž takve vrste je da sam prilikom posjete Krajini za vikend bio u nekom cazinskom restoranu sa Rifatom Hozanovićem. Jedina istina je da sam bio u Bosanskoj krajini za vikend, ali nisam bio ni u Cazinu, niti sam se čuo ili sastajao sa gospodinom Hozanovićem. Prave lažne profile sa mojim imenom i prezimenom i neke stranice poput one “SDA info”, sa koje me kao “brane” od samih sebe, a kako bi se stekao utisak da ja stojim iza tih stranica. Naravno, nemam ništa sa tim stanicama, a zapravo isti oni koji me napadaju na taj način vode klasični kontraobavještajni rat protiv mene.

Ono što me najviše u tome iritira jeste to što oni to sve rade “u ime Vjere”, “u ime naroda”, “u ime Stranke”, navodno te hijene tako brane Vjeru, narod i Stranku od mene. Zapravo, oni brane licemjerni sistem vrijednosti, a u kojem se prema njihovom moralnom kodeksu može krasti, tenderisati, imenovati loše kadrove, pljačkaški privatizirati, sve dok se to radi sa vjersko-nacionalnim narativom. Znam ugrozili smo taj sistem i sada smo problem. I neka smo…

Nisam htio ništa odgovarati, ignorisao sam ovu antikampanju koja ne prestaje, imao sam važnijeg posla, borio sam sa protiv loše i izdajničke vlasti i za državu Bosnu i Hercegovinu. Međutim, prešli ste svaku mjeru. Neću odgovarati jadnom Mulahusiću i ostalim pljuvačima, oni će odgovarati za svaku napisanu bljuvotinu i neistinu tamo gdje se za takve stvari konačno i odgovara.

Međutim, njihovim nalogodavcima i “izvorima”, a naravno da znam ko su, znam svaki pojedini krak te mreže laži, ovim putem poručujem da su konačno pretjerali, pa će se u skladu sa tim i oni veoma brzo naći na mom dnevnom redu, jedan po jedan. Ne putem botova, ne putem laži, ne putem naručenih tekstova, nego lično i putem istine, pa “kom obojci, kom opanci”.

I da, mi se nećemo umoriti.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 03 Sep 2025, 11:53

Ne valja im ovo što se kolju unutarstranački godinu pred izbore. A Bakir naravno šuti umjesto da gasi ove požare.

SefTemua
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 1 time

Post by SefTemua » 03 Sep 2025, 12:14

Realno kad je Bakir bio ista osim lica sa TVa i klixa. Dosao da odbrani svog babu od zlih jezika, ok postujem, al tjt. Al da zna il razumije il ga uopste zanima sta se desava? Cisto sumnjam

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 03 Sep 2025, 18:16

Mislim da je mnogima od njih Haris prijetnja unutar stranke, jer ono što govori i o čemu se očitava rezonuje sa velikim dijelom glasačkog tijela. Pogotovo onim koji su ogorčeni Trojkom. Uz to je i mlad i vrlo energičan.

Na stranu to što je galamdžija i što ljude vrlo često vuče sa sobom u blato u debatama i što smatram da nema neki kapacitet, ali je vrlo inteligentan u kontekstu snalažljivosti. Bakir je već star i on se sigurno polako povlači, a Haris sebe vjerovatno vidi nekad u budućnosti na poziciji šefa stranke. Kad se Bakir povuče biće tu velike unutarstranačke borbe, a mislim da su pojedini već naložili botine tipa ovog Mulahusejna da Harisov uspon zaustave jer ipak misli svojom glavom i ne libi se reći ono što stvarno misli. Ne djeluje mi kao potrčko, već postepeno gradi svoju političku karijeru kao moderan političar koji maksimalno koristi društvene mreže.

Ako i ode iz SDA i formira svoju stranku to će biti zbog ovih botina i njihovh nalogodavaca, jer je on ipak ideološki u tim okvirima i mislim da će do kraja pokušavati da nešto napravi unutar SDA.
Last edited by Masamune on 03 Sep 2025, 18:19, edited 1 time in total.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 03 Sep 2025, 18:19

Faruk i Haris su ono sto SDA treba da bude.
Zna to i Bakir.
A struje selamalejk imal pive koja ce mamu i oca prodat za zaradu i to s halalom ce se morat il uklonit il napokon prihvatit cinjenica da SDA nije stranka naroda i iz naroda ...od prvog dana sam uz Faruka,pisao sam vec.
dream of spring...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41761 times
Been thanked: 28582 times

Post by Rum » 25 Nov 2025, 11:25

Danas, više neko ikada Bošnjaci moraju slaviti i braniti domovinu Bosnu i Hercegovinu⚜️
Politički smo uklonjeni iz vlasti i po prvi put nakon Dejtona smo “na stolu ali nismo za stolom”! Zato pozivam na OPREZ!!!

Domovino sretan ti praznik⚜️🇧🇦
FB_IMG_1764066307398.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Nov 2025, 07:41

Masamune wrote: 03 Sep 2025, 18:16 Ako i ode iz SDA i formira svoju stranku to će biti zbog ovih botina i njihovh nalogodavaca, jer je on ipak ideološki u tim okvirima i mislim da će do kraja pokušavati da nešto napravi unutar SDA.
Šemsudin Mehmedović koji je popushio u svom Tešnju je najbolji dokaz da bi to bila velika greška.
A Haris u Sarajevu i Šemso u Tešnju se ne mogu uopšte porediti jer je Šemso u Tešnju alfa i omega, ima više političkog staža a i ratnih zasluga.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Nov 2025, 08:47

ironman wrote: 14 Jan 2025, 12:42 A sta nam ovo i Fahra okreno plocu.
Prica ko i ja i svi mi osim Lasera :D. o minimalcu.
Te o trojci.
Kakvi su ovo novi vjetrovi :ooo
Faaaahro!!!! :oo

Ovdje u tekstu nisam dodao nijedno slovo, ovo je Avaz jučer na svom portalu objavio :plavi
NIJE DOBAR

Konaković sebe dokumentovao da svjesno širi gripu?!
Bez mnogo pametovanja: Čisti nemoral i neodgovornost inficiranja drugih gripom, a vjerovatno i postupak na ivici krivičnog djela ugrožavanja zdravlja drugih osoba

Image

Ono čega se pametan stidi - budala se ponosi. E, to bi se moglo reći i za najnoviju objavu Elmedina Dine Konakovića, gdje objavljuje jučerašnju sliku s kiseonikom, a onda i današnju da putuje u Prijedor.

Bez mnogo pametovanja: Čisti nemoral i neodgovornost inficiranja drugih gripom, a vjerovatno i postupak na ivici krivičnog djela ugrožavanja zdravlja drugih osoba.

Jednostavan zaključak: On stvarno nije dobro!

Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Jan 2026, 10:15

"Ja mislim da je još uvijek rano govoriti o tome, ove godine se požurilo s tim. SDA je uvijek imala običaj da na konvenciji, koja se održava svake godine povodom godišnjice stranke 26. maja da se utvrdi kandidat i obavijesti javnost. Predsjednik stranke po prirodi stvari treba da bude kandidat za člana Predsjedništva. Predsjednik Izetbegović ima podršku i ukoliko se odluči on će biti kandidat, ukoliko se napravi druga procjena onda treba provesti proceduru koja je provedena 2018. godine, prikupiti kandidature, i na konvenciji 26. maja tajnim glasanjem odrediti kandidata", kazao je Džaferović.
Ako bude ovako i pored kraha Trojke koji im se servira na pladnju ovi će sebi zabiti samo takav autogol sa Izetbegovićem.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Jan 2026, 10:22

Bosnjacki clan predsjednistva nije toliko bitan koliko hrvatski.
Iz poznatog 2:1 razloga.
Mada budimo iskreni imali smo 2:1 kad zeljko i denis nadglasase Komsica i instalirase dodikove u vlast :D.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 Jan 2026, 10:24

Ja guram Čovića da bude član Predsjedništva sve dok Komšić ne odabere adekvatnog nasljednika.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 29 Jan 2026, 10:27

Nemam nikakve poruke za poslat.
Moja podrska vako kad pisem ne znaci i da cu glasat..ne jer lazem nego mozda uopce i ne izadjem na glasanje.
Prosli izbori ce mi ostat u sjecanju dok sam ziv.
Sting u Sa bio,ybo izbore :ooo
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1317 times
Been thanked: 4281 times
Status: Online

Post by Laser » 29 Jan 2026, 11:20

ironman wrote: 29 Jan 2026, 10:27 Nemam nikakve poruke za poslat.
Moja podrska vako kad pisem ne znaci i da cu glasat..ne jer lazem nego mozda uopce i ne izadjem na glasanje.
Prosli izbori ce mi ostat u sjecanju dok sam ziv.
Sting u Sa bio,ybo izbore :ooo
Haj što lažeš nama da nećeš glasat, ali što lažeš sebi? :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”