AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4569 times
Been thanked: 3578 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by Melek » 08 Feb 2026, 11:10

rocko wrote: 08 Feb 2026, 10:41
Melek wrote: 08 Feb 2026, 09:23

Nije valjda da ne znaš za šta se sve riječ “pedigre” koristi, i to na mnogim jezicima pa tako i na onim našim? Ovdje se govori o političkom pedigreu a ne o psećem. To ti proguglaj.

Ama nisam ti ja nikakav malogradjanin, pišeš totalno nečitko, kadkad i nepovezano, rastrgano, tako da treba vremena protumačiti to. Jednostavno je tako.

Druga je stvar kad neki sitan pijun iz neke stranke izvali javno rasizam pa zato bude kažnjen, dok je sasvim druga stvar kad jedan predsjednik jedne USA to izvali i još na kraju kaže da ne žali zbog toga. Ni jedan USA predsjednik do sad nije bio javni i samodeklarisani rasista na sceni do ovoga a posebno nikom nije na um padalo da formira vlastite paravojske i pusti ih da ubijaju gradjane neistomišljenike i to bez ikakvih pravnih posljedica. Suludo je i porediti i Clintona i Obamu sa ovom nakaradom.

Ponoviću, on ne predsjednikuje, on je u suštini influenser radikalne bijele desnice a ti sebe, kao musliman, smatraš dijelom njih, što je totalno nakaradno.
Jok kod Nas na Bosanskom pedigre Ili rodoslov SE koristi da dokazes da znas ko su ti roditelji od PSA od kojih krvnih linija vuce, vidio si cak I na Engleskom pedigre je krvna linija pasa.
Napravio si lapsus lingua I sto kazu Amerikanici move on.
Mozda ti ne smatras sebe malogradjaninom Ali prvi pouzdan znak da komuniciras SA malogradjaninom taj nagon kojem SE nemogu oduprijeti da ispravljaju I ukazuju na pravopis , gramaticke greske I pronaunsijaciju. ( Imam jarana iz mog kraja predaje na Sarajevskom Univerzitetu jedno 30 godina fin, obrazovan Dr. nauka, pametan sposoban Jos uvijek prica arhaicni Bosanski vazda mi smijesno kad neki malogradjanin upozori ga da nije "unisao" nego usao ( mada Ako pogledas par knjiga na temu Srpsko-Hrvatskog Jezika znaci prije 1992 cak PO Mazuranicu "Unisao" "Unici" je bilo gramaticki ispravno) jeben ti je Nas jezik a pola prosvjetara nije znalo naprimjer da unici I unisao je ispravno .

Jednostavno ponasas se kao malogradjanin. to ti je Tako.
Neprica SE o sitnim pijunima osim Ako ti nesmatras Bajdena, Hilary , Obamu, Camalu , Nancy Pelosi , sitnim pijunima? A Niko nije bio kaznjen .
I ova su dvojica bili Predsjednici a njih dvije kandidati za Predsjednika a treca bila Speaker of the House.

Kakav ba rasista ucino vise za crnce u Americi od Obame, kao sto rekoh neukusno Al nije rasizam.
kakva ba paravojska o cemu ti ba pricas? gdje ta paravojska koga ubija ko ubija neistomisljenike?
Clinton Waco Opsada 76 Amerikanaca zivih spaljenih od toga 25 djece nivo onog Lukica Iz Visegrada, Obama ubio u Jemenu Americkog drzavljanina I njegovo maloljetno dijete ( hajde ovaj je bio terorista Al I'ma Zakon Koji brani ubijanje takvih nego hapsenje I onda ide sudski proces , njegov maksum nije bio krivi , maksum nije kriv za oceve postupaka)
Pokazujes koliko nemas pojma o cemu pricas.

Mi Bosnjaci Smo bijeli ljudi, arijevci dokazano I potvrdio Hadji Amin al-Husseini, Muftija Jerusalemski.
Problem je sto to bjela desnica mali Trump postoji samo u propagandi, mislim mozes zajebati sve ljude jednom nemozes zajebati sve ljude uvijek kao sto imaju Amerikanci Izreku, Tako mali Trump rasista influencer Bijele Desnice Al onoliki Crnci , Muslimani u Dearborn /Michigan , Hispanici ( Koji su 60% ICE/DHS/Border Patrol) glasase 3 puta za njega.

To tvoje je ko da ja kazem svi zivite u socijalnim stanovima ( Ono ozbiljno ) tamo vam Arapi I Albanci red zavode, srbadija bombe pod auta postavlja, zandari ne ulaze dok nemoraju a I to je samo PO danu. Mislim to ti je kako SE Swedska predstavlja u USA, sad ja znam da mozda I'ma takvih krajeva ali Sam siguran da to nije realnost u cijeloj Swedskoj. Ti me ispravi Ako tu grijesim.

Ti pravis onu pravu liberalnu gresku daj da ti ja kazem Kako je tebi, ja ovdje zivim decenijam nikad nisam imao jedan problem ma jedan nesporazum vezan na moje porijeklo, ime, religiju niti Sam bio ikada drukcije tretiran od Republikanac/MAGA . Nekazem da nema oko drugih stvari razlika u misljenima Ili sukoba misljenja sa ljudim svih opredijeljenja religija političkim uvijernja Al to je Ono vise profesionalno
Ali ja cekam Jos uvijek da vidim taj bijeli rasizam od MAGA,

vidis Kako to izgleda

Dobro, kako tumačiš onaj poraz u Texasu od prije neki dan gdje Demokrate nisu odnijele nikakvu pobjedu od tamo 1991. a sad je glat odnijeli? Ja to tumačim ovim što sam napisao, da su mnogi republikanci prepoznali kakav je to desnoradikalni idiotizam i čemu sve vodi.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 296 times
Been thanked: 196 times

Post by rocko » 08 Feb 2026, 11:53

Melek wrote: 08 Feb 2026, 11:10
rocko wrote: 08 Feb 2026, 10:41

Jok kod Nas na Bosanskom pedigre Ili rodoslov SE koristi da dokazes da znas ko su ti roditelji od PSA od kojih krvnih linija vuce, vidio si cak I na Engleskom pedigre je krvna linija pasa.
Napravio si lapsus lingua I sto kazu Amerikanici move on.
Mozda ti ne smatras sebe malogradjaninom Ali prvi pouzdan znak da komuniciras SA malogradjaninom taj nagon kojem SE nemogu oduprijeti da ispravljaju I ukazuju na pravopis , gramaticke greske I pronaunsijaciju. ( Imam jarana iz mog kraja predaje na Sarajevskom Univerzitetu jedno 30 godina fin, obrazovan Dr. nauka, pametan sposoban Jos uvijek prica arhaicni Bosanski vazda mi smijesno kad neki malogradjanin upozori ga da nije "unisao" nego usao ( mada Ako pogledas par knjiga na temu Srpsko-Hrvatskog Jezika znaci prije 1992 cak PO Mazuranicu "Unisao" "Unici" je bilo gramaticki ispravno) jeben ti je Nas jezik a pola prosvjetara nije znalo naprimjer da unici I unisao je ispravno .

Jednostavno ponasas se kao malogradjanin. to ti je Tako.
Neprica SE o sitnim pijunima osim Ako ti nesmatras Bajdena, Hilary , Obamu, Camalu , Nancy Pelosi , sitnim pijunima? A Niko nije bio kaznjen .
I ova su dvojica bili Predsjednici a njih dvije kandidati za Predsjednika a treca bila Speaker of the House.

Kakav ba rasista ucino vise za crnce u Americi od Obame, kao sto rekoh neukusno Al nije rasizam.
kakva ba paravojska o cemu ti ba pricas? gdje ta paravojska koga ubija ko ubija neistomisljenike?
Clinton Waco Opsada 76 Amerikanaca zivih spaljenih od toga 25 djece nivo onog Lukica Iz Visegrada, Obama ubio u Jemenu Americkog drzavljanina I njegovo maloljetno dijete ( hajde ovaj je bio terorista Al I'ma Zakon Koji brani ubijanje takvih nego hapsenje I onda ide sudski proces , njegov maksum nije bio krivi , maksum nije kriv za oceve postupaka)
Pokazujes koliko nemas pojma o cemu pricas.

Mi Bosnjaci Smo bijeli ljudi, arijevci dokazano I potvrdio Hadji Amin al-Husseini, Muftija Jerusalemski.
Problem je sto to bjela desnica mali Trump postoji samo u propagandi, mislim mozes zajebati sve ljude jednom nemozes zajebati sve ljude uvijek kao sto imaju Amerikanci Izreku, Tako mali Trump rasista influencer Bijele Desnice Al onoliki Crnci , Muslimani u Dearborn /Michigan , Hispanici ( Koji su 60% ICE/DHS/Border Patrol) glasase 3 puta za njega.

To tvoje je ko da ja kazem svi zivite u socijalnim stanovima ( Ono ozbiljno ) tamo vam Arapi I Albanci red zavode, srbadija bombe pod auta postavlja, zandari ne ulaze dok nemoraju a I to je samo PO danu. Mislim to ti je kako SE Swedska predstavlja u USA, sad ja znam da mozda I'ma takvih krajeva ali Sam siguran da to nije realnost u cijeloj Swedskoj. Ti me ispravi Ako tu grijesim.

Ti pravis onu pravu liberalnu gresku daj da ti ja kazem Kako je tebi, ja ovdje zivim decenijam nikad nisam imao jedan problem ma jedan nesporazum vezan na moje porijeklo, ime, religiju niti Sam bio ikada drukcije tretiran od Republikanac/MAGA . Nekazem da nema oko drugih stvari razlika u misljenima Ili sukoba misljenja sa ljudim svih opredijeljenja religija političkim uvijernja Al to je Ono vise profesionalno
Ali ja cekam Jos uvijek da vidim taj bijeli rasizam od MAGA,

vidis Kako to izgleda

Dobro, kako tumačiš onaj poraz u Texasu od prije neki dan gdje Demokrate nisu odnijele nikakvu pobjedu od tamo 1991. a sad je glat odnijeli? Ja to tumačim ovim što sam napisao, da su mnogi republikanci prepoznali kakav je to desnoradikalni idiotizam i čemu sve vodi.
Daleko je to bilo od glat pobijedi a takvi su ti lokalni izbori ovaj Rahmet izgleda kao fin covjek , na ove vandredne lokalnie Izbore ljudi neizadju, to je Fort Worth jedan od vecih gradova u USA, ljudi SE useljavaju, 30 hiljada nije izaslo glasati ko zna mozda bi on I vise odnio glasova Ili bi izgubio bila kazu snijezna oluja a tamo bilo snijega I leda to SE njima u Fort Worth desi jednom u 10 godina I starija raja I oni Koji neznaju voziti na snijegu I ledu nemozes ih puskom istjerali na cestu, pazi oni proglase prirodnu nepogodu kad padne 3 cm snijegu na jugu, jugo zapadu,

To je Senat drzave TX I'ma 31 senatora od toga 18 rep. SA Rahmetom sad je 12 Dem. I jedno upraznjeno Guverner Rep. nije SE nista promijenilo.
To je u njih normalno da izaberu lokanu vlast iz jednog tabora I onda izaberu federalnu iz drugog tabora.

Ovdje SE vodi jedna izgubljena bitka za demokrate , jednostavno narod napusta plave drzave kao Kalifornija, NY, I sele u Crvene drzave kao TX , SA trenutnim podatcima da sada stane ta migracija demokrate su vec izgubile 7 mjesta u Congress jer broj mjesta u Congress daje na osnovu broja stanovninka a migracija SE nece zaustavit,
Malo su ih spasavali ilegallni imigranit jer I oni ulaze u popis .

Znaci da od danas bude status quo demokrate SA svim plavim drzavama u onom idealnom slucaju imaju 253 electoral glasa od 270 potrebnih znaci misija nemoguce da navuku 17 glasova iz republikanski drzava, sad uzmi u obzir da cak I da migracija uspori na 50% to je gubitak od 10 mjesta u kongresu I vjerovatno Jos 5-7 elektorskih glasova, na to dodaj Jos par miliona illegalaca protjeranih I da je granica sigurna da smo SA 4000-5000 ilegalaca dnevno spali na 30-40 to je bar Jos 7 mjesta u kongresu I 3-5 elektorskih glasova. Ovdje pricam o popisu 2030

Jel ti SADA jasno o čemu SE radi?

Bukvalno dok God SE drze uporista kao sto je TX Koji CE glasati za rep I SADA I 2028 Dem partija je zavrsena.

Dovoljno je republikanski glasova u TX da ostane republikansko uporiste
Last edited by rocko on 08 Feb 2026, 12:22, edited 1 time in total.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4569 times
Been thanked: 3578 times

Post by Melek » 08 Feb 2026, 12:05

Izašli ne izašli, to se u Texasu od 91. naovamo nije desilo. Izuzetno mi je jasno o čemu se tu radi :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 08 Feb 2026, 12:09

Melek wrote: 08 Feb 2026, 12:05 Izašli ne izašli, to se u Texasu od 91. naovamo nije desilo. Izuzetno mi je jasno o čemu se tu radi :D.
Ponavljam ti nije to nesto posebno Eno Bernie Sanderes Socijalista iz Vermonta a u Vermonta I guverner I zamjenik guverner su Republikanci.

Ponavljam ti Senat Teksasa ima sa Rahemtom 12 senatora Demokrata, 18 Republikanaca I jedno upraznjeno mijesto I guverner je Republikanac.

Ovo nisu bili izbori za US Senat nego za Senat drzave Teksasas.

Svaka drzava I'ma svoj Senat.

I ti razumijes da on mora pobijediti u Novembru na izborima opet?

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 32136 times
Been thanked: 30040 times
Status: Online

Post by Morgen » 09 Feb 2026, 09:11

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 09 Feb 2026, 09:11

💪🏻

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 7941 times
Been thanked: 7133 times

Post by uvijek_kontra » 09 Feb 2026, 09:25

Ebu ga sa svih strana, i treba. :D.

"I dalje smo tu."

Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 🪷

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 09 Feb 2026, 09:29

Ja za njega tek mesec dana znam al mi je ❤️❤️❤️

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 09 Feb 2026, 09:31

:aplauzz

Ma super je. :srce Na jednoj od zadnjih podjela, gdje je i on medju dobitnicima, sjedio je sam i svima je bilo cudno zasto. Tek se kasnije saznalo da mu prijete smrcu, da nije zelio da neko zbog njega nastrada u slucaju da se desi nesto. I nosio je bulletproof vest, pretpostavljam i ovdje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 09 Feb 2026, 09:32

Aha
Morao je da nosi Schutzweste

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 09 Feb 2026, 09:37

Morgen wrote: 09 Feb 2026, 09:32 Aha
Da, nemam pojma kako se kaze na bosanski. :D

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 09 Feb 2026, 09:40

uvijek_kontra wrote: 09 Feb 2026, 09:37
:ruke

Zastitni prsluk 😂 kaze google

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Feb 2026, 19:23

uvijek_kontra wrote: 09 Feb 2026, 09:31 :aplauzz

Ma super je. :srce Na jednoj od zadnjih podjela, gdje je i on medju dobitnicima, sjedio je sam i svima je bilo cudno zasto. Tek se kasnije saznalo da mu prijete smrcu, da nije zelio da neko zbog njega nastrada u slucaju da se desi nesto. I nosio je bulletproof vest, pretpostavljam i ovdje.
Zabava za mase sto bi rekao Marks religija I fudbal opium za narod
Last edited by rocko on 09 Feb 2026, 19:24, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Feb 2026, 19:24

uvijek_kontra wrote: 09 Feb 2026, 09:37
Pancir

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Feb 2026, 19:47

Mene stvarno fascinira sjede ljudi u drzavi u kojoj jedan Karan I'ma funkciju, gdje sud u mostaru zabrani ljudima okupljanje na njihovim posjedima jer se bune da masinerija za kamenolom ide preko njihove zemlje umjesto putem.to moze samo u Mostaru I Tanzanian
I ti ljudi umjesto da se fokusiraju sta I kako u drzavi gdje zive opsjedaju se drzavom u kojoj ni ko turisti nisu bili , ljudima koji nemaju nikakvih uthecaja na njihov zivotu osim u njihovoj glavi I daju savjete kako trebajy ljudi u toj dalekoj zemlji glasati.

Evo ja vjerujem da je Ramo Isak najbolji kandidat za Predsjednik BIH

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26342 times
Been thanked: 6911 times

Post by Veca » 09 Feb 2026, 20:10

da vi, cemerika, ne krojite kapu cijelom svijetu, rijetko ko bi se za vas interesir'o, ovako, hoces neces, moras.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Feb 2026, 20:14

Veca wrote: 09 Feb 2026, 20:10 da vi, cemerika, ne krojite kapu cijelom svijetu, rijetko ko bi se za vas interesir'o, ovako, hoces neces, moras.
Pa Evo mali Trump se ubi vicuci hajte Malo sami vrijeme vam je da prohodate da se ostamostalite ond vriska place neostavljajte Nas .

Vecika sto kaze nas narod da se j ebu a da im ne udje

Poenta imaju vece I prece probleme u svojoj avliji da se brinu tudjom.

Znas onu o pomesti svoju avliju prvo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 09 Feb 2026, 20:26

a evo, sad ako nisu shvatili, stvarno nas treba zasut s nuklearnim bombama, drugo nista nismo ni zasluzili

a vi, tamokarce, cemerika, dosla cica na kolica, pa se sami o sebi zabavili...

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27107 times
Been thanked: 27674 times

Post by ironman » 09 Feb 2026, 20:32

Ma nije amerika maga nit krmad koja zagovaraju maga pokret.
dream of spring...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 09 Feb 2026, 20:36

evo, sad si me umirio :D

Post Reply

Return to “Svijet”