Nakon što je Ana Trišić-Babić i zvanično postala v. d. predsjednice RS, SAD će u sklopu sljedeće faze plana ‘deeskalacije’ za BiH privremeno ukinuti sankcije Miloradu Dodiku i njegovim najbližim saradnicima i članovima porodice, saznaje Raport.
Naime, danas je u Službenom glasniku RS objavljena odluka NSRS po kojoj Dodik više nije predsjednik RS te da tu dužnost preuzima Trišić-Babić.
Bio je to zahtjev SAD po kojem se Dodik mora povući sa svih funkcija, što je on očito ispoštovao.
Ranije je Dodik klimao glavom i na zahtjeve SAD da prvo prihvati presudu Suda BiH kojom je osuđen i politički diskvalificiran. I to je učinio.
U tom paketu, Dodik je naložio da NSRS poništi sve neustavne zakone i zaključke, a zauzvrat je dobio ukidanje sankcija za neke saradnike.
Prema informacijama Raporta, o ovoj narednoj fazi amaričkog plana već su obaviješteni Dodik i njegovi jataci, a povodom toga je navodno organizirano i slavlje u Banjoj Luci.
Sad se čeka još zvanična objava OFAC-a.
Milorad Dodik - SNSD
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10302 times
- Been thanked: 12179 times
- Status: Offline
Re: Milorad Dodik - SNSD
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Da hoće bogdo nestati. Bolje migranti nego oni.
Zatim je Dodik iznio kataklizmične najave o nestanku Srba u BiH.
"BiH je nemoguća zemlja, ona je propala, ona nije sigurno mjesto za Srbe. Srbi moraju gledati da što prije pobjegnu iz nje, inače neće ostati ni S od Srba za 20 i nešto godina. Globalisti žele da isprazne ovaj prostor za muslimane koje hoće da distribuiraju iz EU. Sve je spremno za to u BiH, imate dovoljno džamija", rekao je Dodik.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4597 times
- Been thanked: 3615 times
Pa nije ih nikad ni bilo. Osim rijetkih. Npr Jovan Divijak i još neki. Ostali svi od loših Bošnjana 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dodik podiže spomenik Trampu u Banjaluci?!

Samo što će, umjesto bitkoina, statua Trampa imati u ruci komad neke naše rude, zlata, litijuma ili magnezijuma, svejedno, jer mi svega toga imamo u izobilju, a sad je vrijeme da to fino unovčimo.
Podizanje Trampove statue će simbolično označiti početak našeg velikog posla, koji sam mu ja ponudio još početkom ove godine, ali su se tek sada stekli svi uslovi za taj big dil, što se kaže, kada su meni i mojim ljudima ukinute američke sankcije!“, otkrio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u intervjuu za Javni TV servis.
„Ja sam u martu u intervjuu za moj omiljeni list 'Američki konzervativac' otvoreno ponudio kolegi Trampu da trgujemo sa našim rudnim bogatstvima koja vrijede preko sto milijardi dolara, da nas dvojica lično postignemo obostrano korisni dogovor, ali to nismo mogli dok mi nisu ukinute sankcije.
Moji lobisti u Americi su mi onda rekli da ćemo se ja i kolega Tramp sresti i razgovarati o svemu tome kada se steknu uslovi, a da ja prvo moram da povučem one naše zakone kojima smo mislili da trasiramo nezavisnost Republike Srpske. Ja sam to nedavno učinio, jer znam da ćemo mi biti mnogo prije nezavisni kad napravimo biznis plan sa Trampom, nego sa tim zakonima.
Meni je jedan od naših lobista rekao ovako: ti si Mile uvijek bio biznismen, kao što je i Tramp, pa ćete se odlično razumjeti kao poslovni ljudi, jer ti imaš fantastične ideje. A moja osnovna ideja je da prodajom rudnog bogatstva kupimo nezavisnost i postanemo ozbiljna država u kojoj će stanovništvo živjeti bogato od te prodaje: nećemo morati više da se snalazimo na kojekakve načine da obezbijedimo novac i da se mučimo, te muke mi je stvarno preko glave.
Vrijeme je da malo manje radimo, a više zarađujemo i ja ću to da obezbijedim!“; istakao je Dodik.
„Kada predsjednik Tramp vidi kakvu sam mu podigao statuu u centru Banjaluke, biće mu jasno da sam mu ja iskreni prijatelj, a ne neki hohštapler i poltron! Tako su meni moji lobisti savjetovali i još mi rekli da ga pozovem da nam se, prilikom otkrivanja statue, on lično obrati preko video bima, zuma ili nekih od tih tehnoloških čudesa, ako ne bude mogao da dođe lično.
Ja se sad spremam da mu uputim pozivnicu u kojoj ću mu jasno saopštiti da želim da ja i on budemo kao braća, a da nam naše kese budu sestre: mi multimilioneri se tako najlakše sporazumijevamo kada su interesi naroda u pitanju! Moj vjerni narod može sada slobodno da nakrivi kapu, što se kaže, jer uskoro ulazimo u vječni period blagostanja. Živjeli!“, poručio je Dodik.
Tekst je satiričnog karaktera
autor: Slobodan Durmanović
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Čovjek istine i mira je Dodik. Ne, „Čovjek istine i mira“ je zbirka pjesama penzionisane profesorice iz Drvara Mirjane Danić Papić koja je oda liku i djelu Milorada Dodika.

- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8534 times
- Been thanked: 20245 times
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1426 times
- Been thanked: 1758 times
Hrvatski premijer će sutra u 16:30 sati prisustvovati polaganju kamena temeljca za Kulturno pastoralni studentski centar, koji će funkcionisati u okviru katoličke crkve na Petrićevcu.
Osim toga, Plenković će posjetiti i crkvu u Trapistima te Banjalučku biskupiju, kako bi se upoznao o radu katoličke zajednice na čijem je čelu banjalučki biskup Željko Majić, pišu Nezavisne novine.
Također, u planu je da premijer Hrvatske prisustvuje božićnom domjenku, koji će organizovati potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić.
Podsjećamo, Plenković će sutra prisustvovati otvaranju graničnog prelaza u Gradišci, dok sa bosanskohercegovačke strane dolazi delegacija na čelu sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.
Pogled Joca Vujičića
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2910 times
- Been thanked: 1334 times
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /251226060
Znaci, mozes da psujes genocid jer nema transkripta niti snimka iz sale.
Pa sta je sa svjedocima?
Bice da Nerko i ekipa nisu smjeli sve to potvrditi.
FUJ
Znaci, mozes da psujes genocid jer nema transkripta niti snimka iz sale.
Pa sta je sa svjedocima?
FUJ
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8534 times
- Been thanked: 20245 times
SDA podize tuzbu i skuplja poene protiv trojkeamidza idriz wrote: 26 Dec 2025, 21:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /251226060
Znaci, mozes da psujes genocid jer nema transkripta niti snimka iz sale.![]()
Pa sta je sa svjedocima?
FUJ
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14838 times
- Been thanked: 10352 times
i SNSD bi opet bio njihova prva opcija za koaliciju na drzavnom nivou, kao i Trojkasima 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23507 times
- Been thanked: 21540 times
Naravno da bi bili jer su uvijek bili.Julia-Klara wrote: 09 Feb 2026, 14:53 i SNSD bi opet bio njihova prva opcija za koaliciju na drzavnom nivou, kao i Trojkasima![]()
Tresla se gora rodio se miš. Dodik psuje genocid i vrti priče koje vrti zadnjih 10-15 godina, a opozicija reaguje kao da je ovo počeo od jučer. Čisto politikanstvo i populizam najniže vrste.
Al jbg treba ovce ošišati i aktivirati botove jer im fale direktorske fotelje. Kurac je njima stalo do ove države. To je priča za budale.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2910 times
- Been thanked: 1334 times
ako su radi poena i ne trebaju.Maja wrote: 09 Feb 2026, 14:28SDA podize tuzbu i skuplja poene protiv trojkeamidza idriz wrote: 26 Dec 2025, 21:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /251226060
Znaci, mozes da psujes genocid jer nema transkripta niti snimka iz sale.![]()
Pa sta je sa svjedocima?
FUJ
cudno, trojkasi ih optuzuju da jedva cekaju da sa snsd om idu u vlast a ovi ih tuzakaju a trojka se i ne cese na ''balije iz sarajeva''.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#