Izetbegović: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8529 times
Been thanked: 20243 times
Status: Offline

Izetbegović: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru

Post by Maja » 18 Feb 2026, 09:19

Image

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović otkrio je da je zbog lobiranja Milorada Dodika tražio razgovor sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Također je komentarisao i činjenicu da Turska ne investira u BiH kao, naprimjer, u Srbiji.

Izetbegović je kazao da Dodikovi lobisti na koje su potrošene desetine miliona dolara u novoj strategiji optužuju muslimane za svaki problem koji se dešava u svijetu, pa i u BiH i tako napraviti front u napadu na muslimane.

"Dodik je nevjerovatne stvari govorio. Mogli smo se samo čuditi i govoriti 'šta mu je', ali nije čudno jer ide na uši koje žele to da čuju. Rekao je da je Sarajevo opkolilo Republiku Srpsku, da mi otimamo pravoslavne crkve, da smo mi muslimani u BiH u Drugom svjetskom ratu pobili 45.000 jevrejske djece... Možete reći 'ovaj opet lupa gluposti', ali ne. To ide u utjecajne krugove, imamo jačajuću islamofobiju diljem svijeta kod snaga koje mogu okrenuti trendove u BiH kuda ne treba. Procijenio sam da se moramo suprotstaviti i da to ne možemo sami. Bez prijatelja u svijetu ne možemo. Tražio sam telefonski razgovor s Erdoganom i on je rekao da je bolje da se vidimo", rekao je Izetbegović prilikom gostovanja na TV BIR.

Otkrio je da je Erdoganu ostavio prevedeno na turski sve što je Dodik rekao za muslimane u BiH i za Turke.

"On je procijenio da nije bezazleno i pitao šta konkretno tražim. To je da dođemo do ljudi koji kreiraju politike, prvenstveno u SAD, i da demontiramo laži."

Na pitanje voditelja jesu li Recep Tayyip Erdogan i Turska najveći prijatelji Bosne i Hercegovine, Izetbegović je kazao da se treba učiti diplomatiji.

"Kad se tako opredijelite onda možete naljutiti druge, pa da se učimo diplomatiji od Erdogana. Mi smo Evropljani, mi živimo u Evropi, potrebna nam je jaka EU. Mi težimo NATO-u, to je kišobran za nas, zaštita. Amerika je najviše uradila za Bosnu i Hercegovinu.

Skandinavske zemlje su više investirale u BiH nego islamske zemlje. Mi smo s muslimanima braća, ali ovo su brojke. Turska je vjerovatno najsrčaniji i najutjecajniji prijatelj BiH. Oni imaju emotivnu i genetsku vezu s nama, tamo živi par miliona Bošnjaka. Oni su uvijek tu prisutni. Mi smo vezani na različite načine. Ne investiraju, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru, osjećaju ga kao svog", izjavio je.

Izetbegović smatra da i nije loše što smo "okrenuti na tri strane od kojih očekujemo podršku, investicije i pomoć, a ne samo prema jednoj."

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27427 times
Been thanked: 28075 times

Re: Izetbegović: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru

Post by ironman » 18 Feb 2026, 09:31

I tako ..veoma bitna posjeta sa veoma bitnom porukom koju se Erdoan prenijeti na bitne adrese ostane u drugom planu jer ovo zvuci kamikazno..
Ybn savjetnici i priprema nastupa..
dream of spring...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2988 times
Been thanked: 5261 times

Re: Izetbegović: Turci ne investiraju u BiH, ali ćete ih uvijek naći na Alijinom mezaru

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2026, 10:00

:D. E sto cemo se najest od njihovih posjeta mezaru.
Tacno covjeku dodje da psuje i Aliju i mezar mu od huje kad ovako nesto procita.

Sto rekli Nigerijci, proklinjem utrobu koja te okotila.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2395 times
Been thanked: 6065 times

Post by Beni » 18 Feb 2026, 10:05

Sad ce hurme od brace muslimana.
Fuck you a friendly note to start the day

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 18 Feb 2026, 10:05

Naravno tu je i kiksovskog masla koje nije za Ramazana..
Fokus na tome da se sastao sa Erdoganom se prebaci na jednu stupidnu recenicu.
Jel jos uvijek kapa od onih 80 miliona il je ovo bilo "za dobra stara vremena" da se sukne sda-u :ooo
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23507 times
Been thanked: 21540 times

Post by Masamune » 18 Feb 2026, 11:06

Nije to jedna stupidna rečenica, već to zaokružuje sve što se ljudima gadi u vezi Bakira, njegove porodice i njegovog kompletnog stranačkog krila.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10003 times
Been thanked: 10245 times

Post by Zana » 18 Feb 2026, 11:14

Nemoguće da je ovo izjavio :ha
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2026, 11:26

Masamune wrote: 18 Feb 2026, 11:06 Nije to jedna stupidna rečenica, već to zaokružuje sve što se ljudima gadi u vezi Bakira, njegove porodice i njegovog kompletnog stranačkog krila.
Upravo tako. A sve ostalo sto je rekao je svakako nebitan word salad.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 18 Feb 2026, 11:38

Majstorski iz konteksta izvuceno
dream of spring...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2026, 12:08

Ne mogu ga vidjet ni na slici a kamoli da gledam 50 minuta videa :D.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14778 times
Been thanked: 25254 times

Post by Fuddo » 18 Feb 2026, 12:10

Braca Simici odradjuju odlican posao
Svaka cast, nema sta.
Dozvolite da se obratimo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26528 times
Been thanked: 6950 times
Status: Online

Post by Veca » 18 Feb 2026, 12:24

Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2026, 10:00 :D. E sto cemo se najest od njihovih posjeta mezaru.
Tacno covjeku dodje da psuje i Aliju i mezar mu od huje kad ovako nesto procita.

Sto rekli Nigerijci, proklinjem utrobu koja te okotila.

sta mislis sta sam ja uradila, cim sam naslov procitala :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10301 times
Been thanked: 12175 times

Post by Krokodil Behko » 18 Feb 2026, 21:33

Nebitne Bakirove gluposti, koliko god malo uradilo za BiH, opet tu Turci vise čine nego naše stranke. A i siguran sam da će Erdogan u vezi ovih napada preduzeti nesto

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 126 times
Been thanked: 388 times

Post by dert » 18 Feb 2026, 23:56

ih , sto bih se nalajo svasta nesta :zao

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2910 times
Been thanked: 1333 times

Post by amidza idriz » 19 Feb 2026, 00:55

Sve dok imamo Dodika i ekipu, svijet ce nas zaobilaziti i u Srbiju ulagati.
Sve dok pljujemo po Turcima i Arapima ne mozemo nista dobro ocekivati a oni su pozeljni u Srbiji i manjem entitetu.

...nije sve do drugih, nesto je i do nas.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10301 times
Been thanked: 12175 times

Post by Krokodil Behko » 19 Feb 2026, 05:40

amidza idriz wrote: 19 Feb 2026, 00:55 Sve dok imamo Dodika i ekipu, svijet ce nas zaobilaziti i u Srbiju ulagati.
Sve dok pljujemo po Turcima i Arapima ne mozemo nista dobro ocekivati a oni su pozeljni u Srbiji i manjem entitetu.

...nije sve do drugih, nesto je i do nas.

Zbog toga i imaju podršku.
Prigrabiti sve investicije, a ono sto sami proizvedu opljackati

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14838 times
Been thanked: 10352 times

Post by Julia-Klara » 19 Feb 2026, 15:31

Sve doklegod mislimo da smo Turskoj bitniji od Srbije, bice nam ovako :)
Sta vam je boninebili? Ebe se Turcima za nama :cudi to je i vidljivo iz boravka na ljetovanjima :cudi kada cuju nas jezik prva im je asocijacija "Srbija brate/sestro". Sjebu se kad im kazem da nisam iz Srbije...Bizi, goni. Svakom svacije, ali doklegod cekamo nesto od drugih bicemo "bogalji". Ko pseto kad pilji u gazdu!

Ljuta sam!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 19 Feb 2026, 16:47

Ma ne piljimo mi ni u koga.
Da piljimo il da gazdu imamo onda bi davno ovdje preuzeli ja srbija ja hrvatska.
Ybena smo mi sorta il nesorta..svejedno,cak mi kad me nesortom zovnu bude draze.
dream of spring...

biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 57 times
Been thanked: 87 times

Post by biha » 19 Feb 2026, 16:51

Oprosti nam Allahu moj! Ovakve obozavaju oni koji zaboravljaju i nerazumiju!

Post Reply

Return to “Vijesti”