Lavlje_srce wrote: 19 Feb 2026, 19:18
Mutevelija wrote: 19 Feb 2026, 18:11
Ne znam nekako mi se ne uklapa dama da terminom moderne strong independent woman
Da bi bila dama žena se treba praviti malo "nesposobna" kao ne mogu ja Dee ti dragi uredi nešto.
Nešto na ovaj fazon cilja "dama" ne mozes niti kavalir zrno koja se ne " trudi" da joj treba kavalir
Pa dobro, mi vas pustimo da se pravite snažni ako vas volimo. Sto ne znaci da ne možemo sve i bez vas.
panter7 wrote: 19 Feb 2026, 15:13
nije pogodilo sekunde nego pokusavam da razumijem gdje sam grijesio, grijesim
Pa ti si došao sa zapaljivom tezom da slabe žene traže one koje ce gaziti, a jake žene traže "Alfe" koje ce ih voditi kroz život, a sad se (kao) pitaš gdje grijesis. Možeš li mi definirati "Alfe", kao i slabe i jake žene?
Trebalo bi mi 3 zivota, nemam toliko vremena
Bogami, ti ko da je ovo neki kruzok ili dodatna nastava u skoli (liga mladih lingvista, titovim stazama revolucije), tako nesto, pa se za svaku rijec "uhvatis", a ne forum
Kazu da nisam moderan, a ja znam i CHAT koristit (blago li je meni)
kaze:?
Glavna značenja:
.
U društvu: Muškarac koji se smatra rođenim vođom, pun je samopouzdanja, odlučan i uspešan u svom poslu). Često se opisuje kao harizmatična osoba koja privlači pažnju čim uđe u prostoriju
Savremena interpretacija: Danas se pravi "alfa" često razlikuje od agresivnog "nasilnika". Istinski alfa mužjak je emocionalno inteligentan, asertivan, smiren u krizama i preuzima odgovornost za dobrobit svoje porodice ili tima
Ključne osobine koje mu se pripisuju:
Samopouzdanje: Veruje u svoje sposobnosti bez potrebe za hvalisanjem
Liderstvo: Drugi ga prirodno prate i traže njegovo vođstvo
Zaštitnički stav: Brine o članovima svoje "grupe" (porodice, kolega)
Odlučnost: Brzo donosi odluke i ne plaši se rizika