Dešavanja u svijetu
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 392 times
-
Status:
rocko wrote: 05 Mar 2026, 00:36
Da nisi lijen a biti lijen je haram vratio bi SE dvije stranice unazada I znao bi odogovor.
Evo ja cu Sam sebe citirati:
" Ovo je laz Velikackog Trumpa je poslao Dragi Allah da Nas povede u Malhama Al-Kubra
Jevreji imaju jedan zadatak da drze svijetla upaljena
Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Vjerovjesnici su braća po inočama, majke su im različite a vjera im je jedna. Ja sam najpreči Isau sinu Merjeminu, jer između njega i mene nije bilo vjerovjesnika. A on će ponovo doći, pa kada ga vidite, prepoznat ćete ga, to je čovjek srednjeg rasta, bijel i crven, na njemu dvodijelno odijelo svijetložute boje, kao da mu je kosa mokra, iako ga nije dotakla voda. Slomit će krst, ubiti svinju i dokinuti džizju. Pozivat će ljude u islam, a Allah će u njegovom dobu ukinuti sve vjere osim islama, i Allah će u njegovom dobu uništiti Dedždžala. Na zemlji će nastupiti sigurnost i spokoj da će lavovi i deve zajedno živjeti i jesti jedni kraj drugih, i tigrovi sa kravama, i vukovi sa sitnom stokom, a djeca će se igrati sa zmijama, i one im ništa neće nauditi. Živjet će četrdeset godina, pa kada preseli na ahiret, muslimani će mu klanjati dženazu.“
"Natanjahu je tu da drzi upaljena svijetla kada SE Isa s.v. vrati a Velikacki Trump Nas vodi u finalnu bitku, onda CE da SE nebo otvori I na zlatnom cilimu kojeg nose 4 krilata lava u zubima on CE da sleti i da SE pridruzi u Al-Malḥamat Al-Kubra."
Ma hajde

Jesu to posljedice mozda cjepiva nekakvog iz doba korone il ti oduvjek bio tako fijjuuu?

-
harlekin
- Aktivni forumaš

-
Status:
Duminjo wrote: 04 Mar 2026, 16:13
harlekin wrote: 04 Mar 2026, 16:09
Doce maca na vratanca.
Skičat ce i truli arapi kad dodju na red,biti melodija za usi cvilez i dreka o dzihadu kad cionisti i zapad pocnu čistku.
Nakon Irana i Palestine navijam za izrael i zapad,jer ostali su zasluzili sto ih ceka,daj boze da istrijebe tu ljudsku trulez.
Kako misliš "nakon Irana"?
Ja bih se i dalje kladio na persijance. Ništa ovo nije gotovo
Edit:
Cilj agresije je smjena na celu Irana i uspostavljanje vlasti koja ce dozvoliti Amerima ulazak naftnih kompanija u Iran i samim ti obustava sirovina prema Kini.
Sve dok su Iranski resursi pod kontrolom Iranaca i dok isti odlaze prema Kini, Iran se odbranio, bez obzira ko bio na vlasti.
Kladio ne kladio sanse su im ispod nule,prejaki su ovi predstavnici civilizovanog svijeta.
Kina ima priliku nategnuti amere u Iranu kao sto su oni ruse u Ukrajini,al fali im muda,tako da Iranci su definitivno pusiona.
-
Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3950 times
- Been thanked: 1613 times
-
Status:
tuzlak1212 wrote: 04 Mar 2026, 09:52
Quds wrote: 04 Mar 2026, 09:13
A, zar nisu dužni hidžru učiniti kao učenjaci, obzirom da ne smiju govoriti ono što je istina? Ima zemalja koje bi im platile pristojnu platu, da dođu kod njih sa svojim znanjem. Ali jok, nego treba govoriti čovjeku koji je u Engleskoj, i koji pita da li je dužan učiniti hidžru u muslimansku zemlju, ili da ostane u Engleskoj da čini dawu. Dobija odgovor da mu je vadžib hidžra, čak i nakon što čovjek pita kuda da ide, jer je rođen tamo (prešao na Islam). To mu je odgovorio Albani, i dalje ima na internetu audio snimak. A, ne ponudi da kaže da će urgirati u Jordanu ili gdje bilo, da se isti preseli.
Znam ja brate da ti želiš da vidiš dobro u današnjoj ulemi. Međutim, kada su stvari ovoliko jasne, onda nema zapreke da stvari nazovemo pravim imenom.
Da cine hidzru zbog fetve? Ma to je malo pretjerano
Pa onda je komplet historija uleme trebala hidrzu cinit, od imama Malika, Ebu Hanife, Ahmeda, pa kasnije do Ibn Tejmije pa kasnije do modernih ucenjaka. Svi su oni il sutili il bili hapseni i skoro svi u zatvorima umrli...
Nije ovo razlog za hidrzu, pogotovo dto su samo rijetke fetve u pitanju i drugo sto se tamo i dalje najvise procentualno Islama moze zivjet u praksi, gdje god ode moci ce pricat al nece moci 800 drugih stvari radit po Evropi sto se tice vjerskih stvari... Nije to ni matematicki dobra racunica
Nije poenta u tome, nismo se razumjeli. Baš mi mrsko sada o tome. Da bih objasnio šta mislim, morao bih to opširno objasniti da ne bi došlo do nerazumijevanja, a baš mi se i ne da.
-
rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 295 times
- Been thanked: 194 times
-
Status:
Masamune wrote: 05 Mar 2026, 07:19
tuzlak1212 wrote: 04 Mar 2026, 19:55
I fasizam je politicko sredstvo, sve je samo nije sta je definicija... Koristi se kad nekog ne mozes optuzit da je terorist al hoces da ga diskreditujes
Uzmi u obzir da je u Americi jako lahko bit fasist sa zakonima koje imaju, ima knjiga koja se zove "Three Felonies a Day" koju kontam bil citao, ona analizira kako je drustvo zapadno sazidano s takvim zakonima da svi moraju napravit svaki dan svog zivota 3 prekrsaja
Moras bit fasista pa se to usput i koristi kao oruzje
Evo i AI
In the last 10 years (roughly 2016–2026), the word "fascism" (and "fascist") has been used far more frequently in political discourse, especially in the US and English-language media, but almost always as a broad pejorative insult or rhetorical weapon rather than a precise historical or academic label.
Nisam ti ja jedan od onih koji se olako koriste tim pojmom, ali znam o čemu govoriš i ima i takvih.
Ja pratim obrasce ponašanja, odluke koje donose, postupke koje provode, riječi koje govore i koriste i slično, a šta je fašizam mi smo u Bosni dobro osjetili na svojoj koži. I da nismo historijske knjige su tu i svima su dostupne.
To što neko oko ljevice neki LGBT-ovac viče fašista nekom rednecku koji kaže da ne voli homoseksualce je druga priča.
Meni je smijesno kad Bosnjo Koji je vidio Fasizam u obliku koje kakvih hrakana, batkonja I ostale gamadi pocne zvati fasistima I gestapom ljude koji rade svoj posao PO zakonu a istovremeno ljudi I'm piste u lice , galame I sl.
Pa zamisli ide arkan Bijeljinom Aprila '92 a izasao narod I pisti zvizdi,galami.
Zato ja ovim ovdje to uvijek Tako I objasnim kad pocnu gestapo I Fasizam.
-
ironman
- sirius

- Has thanked: 27032 times
- Been thanked: 27612 times
-
Status:
Kad glupa kuja koja podrzava pedofilsko genocidne likove tabiri fasizam

dream of spring...
-
rocko
- Inventar foruma

-
Status:
harlekin wrote: 05 Mar 2026, 07:32
rocko wrote: 05 Mar 2026, 00:36
Da nisi lijen a biti lijen je haram vratio bi SE dvije stranice unazada I znao bi odogovor.
Evo ja cu Sam sebe citirati:
" Ovo je laz Velikackog Trumpa je poslao Dragi Allah da Nas povede u Malhama Al-Kubra
Jevreji imaju jedan zadatak da drze svijetla upaljena
Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Vjerovjesnici su braća po inočama, majke su im različite a vjera im je jedna. Ja sam najpreči Isau sinu Merjeminu, jer između njega i mene nije bilo vjerovjesnika. A on će ponovo doći, pa kada ga vidite, prepoznat ćete ga, to je čovjek srednjeg rasta, bijel i crven, na njemu dvodijelno odijelo svijetložute boje, kao da mu je kosa mokra, iako ga nije dotakla voda. Slomit će krst, ubiti svinju i dokinuti džizju. Pozivat će ljude u islam, a Allah će u njegovom dobu ukinuti sve vjere osim islama, i Allah će u njegovom dobu uništiti Dedždžala. Na zemlji će nastupiti sigurnost i spokoj da će lavovi i deve zajedno živjeti i jesti jedni kraj drugih, i tigrovi sa kravama, i vukovi sa sitnom stokom, a djeca će se igrati sa zmijama, i one im ništa neće nauditi. Živjet će četrdeset godina, pa kada preseli na ahiret, muslimani će mu klanjati dženazu.“
"Natanjahu je tu da drzi upaljena svijetla kada SE Isa s.v. vrati a Velikacki Trump Nas vodi u finalnu bitku, onda CE da SE nebo otvori I na zlatnom cilimu kojeg nose 4 krilata lava u zubima on CE da sleti i da SE pridruzi u Al-Malḥamat Al-Kubra."
Ma hajde

Jesu to posljedice mozda cjepiva nekakvog iz doba korone il ti oduvjek bio tako fijjuuu?
Jel to ti sumljas u rijeci Poslanika ?
-
rocko
- Inventar foruma

-
Status:
ironman wrote: 05 Mar 2026, 08:36
Kad glupa kuja koja podrzava pedofilsko genocidne likove tabiri fasizam
Pa nepodrzavam ja demokrate , usputile kakvo je stanje u" tvojoj " Americi?
Cim covjek Mora koristiti uvrede znaci NEMA argumenata.
-
ironman
- sirius

-
Status:
Sviraj qrcu jer si na strani pedofila i genocidasa..
Meni ne smeta da te u svakom postu podsjetim na to koliko si glup.
dream of spring...
-
rocko
- Inventar foruma

-
Status:
ironman wrote: 05 Mar 2026, 08:55
Ponavljam ti nisam Demokrata pedofilja I genocid je njihov business
Vazda ti taj kurac u ustima, slobodom jelde ti shvatas da to mene nece uvrijediti Niti napraviti glupim? Al sta ocekivati od osobe koja prica iz Bosne o" svojoj' Americi
To je za dobrog psihijatra. ti shvatas da je to mentalno oboljenje ? Meni je tebe zao, u normalnim drzavama Ako nista sud takve posalju u bolnicu da im pomognu.
-
Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3950 times
- Been thanked: 1613 times
-
Status:
rocko wrote: 05 Mar 2026, 09:11
ironman wrote: 05 Mar 2026, 08:55
Vazda ti taj kurac u ustima, slobodom jelde ti shvatas da to mene nece uvrijediti Niti napraviti glupim? Al sta ocekivati od osobe koja prica iz Bosne o" svojoj' Americi
To je za dobrog psihijatra. ti shvatas da je to mentalno oboljenje ? Meni je tebe zao, u normalnim drzavama Ako nista sud takve posalju u bolnicu da im pomognu.
Pa dobro, sad što ne živi u Americi, nema pravo reći šta misli o svemu što se događa ovamo? Pogotovo, ako uzmemo u obzir , da sve što se događa ovamo, itekako će uticati na druga mjesta u svijetu. Jebiga, Dejtonski Sporazum nam je Amerika uvalila, te tako imamo ustav i državu kao nigdje na svijetu.
-
harlekin
- Aktivni forumaš

-
Status:
rocko wrote: 05 Mar 2026, 08:52
harlekin wrote: 05 Mar 2026, 07:32
Ma hajde

Naravno da sumnjam,jer to nisu njegove rijeci nego necije kako je čuo Poslanika,a "culo" se ono sto je odgovaralo trenutno tko je na vlasti,inace odkotrlja se glava,kao i sad.
A cak i da ne sumnjam,gdje nadje poveznicu Trumpa primjera nevjernika i zla,Mehdija potomka Poslanika,pravedni muslimana i ubojica djece da to bude jedno te isto?
-
rocko
- Inventar foruma

-
Status:
harlekin wrote: 05 Mar 2026, 09:50
rocko wrote: 05 Mar 2026, 08:52
Naravno da sumnjam,jer to nisu njegove rijeci nego necije kako je čuo Poslanika,a "culo" se ono sto je odgovaralo trenutno tko je na vlasti,inace odkotrlja se glava,kao i sad.
A cak i da ne sumnjam,gdje nadje poveznicu Trumpa primjera nevjernika i zla,Mehdija potomka Poslanika,pravedni muslimana i ubojica djece da to bude jedno te isto?
Samo Dragi Allah Zna ko je kakav, nije nase da sudimo.
-
rocko
- Inventar foruma

-
Status:
tuzlak1212 wrote: 05 Mar 2026, 09:48
nezz koliko je vjerovat
To je ko Ono kad srna Javi srbovski eroji prije dorucka ubili iljadu muadzedina I trista stranih placenika
-
ironman
- sirius

-
Status:
Obećana im autonomija
Kurdi dobili podršku Mossada i CIA-e, planiraju krenuti u napad na sjeveroistoku Irana
Po koji puta u historiji?
dream of spring...
-
ironman
- sirius

-
Status:
Quds wrote: 05 Mar 2026, 09:25
rocko wrote: 05 Mar 2026, 09:11
Pa dobro, sad što ne živi u Americi, nema pravo reći šta misli o svemu što se događa ovamo? Pogotovo, ako uzmemo u obzir , da sve što se događa ovamo, itekako će uticati na druga mjesta u svijetu. Jebiga, Dejtonski Sporazum nam je Amerika uvalila, te tako imamo ustav i državu kao nigdje na svijetu.
Pusti glupu kuju nek laje..ono kad si glup na vise kontinenata..interkontinentalno glup

dream of spring...