Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1091 times
- Status: Offline
Re: Iran
Uglavnom današnji ratovi dobro unište neku državu..poruše i ubiju naroda...ali je ne zauzmu i ne istrijebe neki narod čija je to država gdje je većinski
taj narod.Znači onda ide izgradnja, zaduženja kroz novac ili resurse...ili jeftina radna snaga.
taj narod.Znači onda ide izgradnja, zaduženja kroz novac ili resurse...ili jeftina radna snaga.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 394 times
Bože sačuvaj jel ti to sumnjas u riječi Velkackog Trumparocko wrote: 09 Mar 2026, 02:31Mislis kako vec 4 godine cekamo propast Rusije, na osnovu izvjedtaja zapadnih medija?Duminjo wrote: 08 Mar 2026, 14:17 Jedan od razloga zašto zapadni mediji, pogotovo drzavni koje uglavnom kontrolišu vlade tih drzava, daju sliku ove agresije na Iran iskljucivo iz ugla Amerike i Izraela je da se stvori slika u javnosti kako je rezim u Iranu skoro pao, evo još malo i gotovo. Obzirom da je masa svjesna kako ovo sve košta, kako ce opet inflacija cvjetati, takvim izvještavanjem se ta masa smirije i ubjedjuje kako je ovo malo i trenutno poskupljenje i kako ce to vec sutra sve proci i kako ce sve biti jeftinije nego što je bilo i prije pocetka ove agresije.
Jer, ukoloko bi ta masa koja upija informacije iz americkih i izraelskih izvora, promuckala glavom, otrijeznila se i pocela slusati vijesti iz još nekih drugih izvora, skontali bi vrlo brzo da ce inflacija samo rasti i da ce obicnom covjeku uskoro mnoge stvari, koje su jucer bile svakodnevnjca, postati luksuz.
Samim tim takvim shvatanjem i razmisljanjem, mnoge vlade Evrope i svijeta bi bile pod udarom te mase, vrlo moguce da bi se protiv nekih organizovali i manji ili veci protesti i neke od tih bi sugorno pale.
Trenutna politika vecina svjetskih a pogotovo evropskih vlada radi po principu "drzi vodu dok majstori ne odu". Nemaju pojma i nikakve predstave nemaju sta ce se dešavati narednih mjeseci. Nemaju nikakav plan A, B, C ili neki dalji. Trenutno su ušuškani i samo cekaju.
Mislim da su danas pokrajinski izbori u njemackoj pokrajini Baden-Württemberg. Baš me zanima kako ce kancelarov CDU proci.
Irance tuku Amerika I izrael 1000 puta vise nanose 1000 puta vise stete nego sto je ukrajina nanijela rusiji za 4 godine .
I opet Iranci kazu mogu oni vako jedno 6 mijeseci pa ce onda umjesto 10000 raketa dnevno ispaljivati 9500.
A nedo bog kakve kopnene invazije nebi bilo 100 mrtvih za 1km2 nego 1000 za 10m2.
To je ono Duminjo I cemu ja svo vrijeme pricam..
Naviklo se na ratove gdje pobjednik I'ma tehnolosku superiornost
To je bilo ko da Napoleon ratuje sa Njemackom iz 2025 sad kad dodje do ratova gdje su manje vise svi na istom nivou pocne povuci potegni .
Smaknuto vodstvo,unisteni lanseri,potrosene rakete,vojska u rasulu,narod jedva doceko slobodu sto im donio mirotvorac.
I veli nije ovo rat,jes da ljudi umiru u ratu al srecom vi niste u ratu,tako da oni vasi retardi sto otegnuse papke sad se na onom svijetu ceskaju po glavi wtf..
Moras malo poslusat Velkackog i ekipu pa nes imati te napade razuma
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 296 times
- Been thanked: 196 times
Ja vazda sumnjam u propagandu vezanu ratnim uspjesima ,harlekin wrote: 09 Mar 2026, 07:48Bože sačuvaj jel ti to sumnjas u riječi Velkackog Trumparocko wrote: 09 Mar 2026, 02:31
Mislis kako vec 4 godine cekamo propast Rusije, na osnovu izvjedtaja zapadnih medija?
Irance tuku Amerika I izrael 1000 puta vise nanose 1000 puta vise stete nego sto je ukrajina nanijela rusiji za 4 godine .
I opet Iranci kazu mogu oni vako jedno 6 mijeseci pa ce onda umjesto 10000 raketa dnevno ispaljivati 9500.
A nedo bog kakve kopnene invazije nebi bilo 100 mrtvih za 1km2 nego 1000 za 10m2.
To je ono Duminjo I cemu ja svo vrijeme pricam..
Naviklo se na ratove gdje pobjednik I'ma tehnolosku superiornost
To je bilo ko da Napoleon ratuje sa Njemackom iz 2025 sad kad dodje do ratova gdje su manje vise svi na istom nivou pocne povuci potegni .
Smaknuto vodstvo,unisteni lanseri,potrosene rakete,vojska u rasulu,narod jedva doceko slobodu sto im donio mirotvorac.
I veli nije ovo rat,jes da ljudi umiru u ratu al srecom vi niste u ratu,tako da oni vasi retardi sto otegnuse papke sad se na onom svijetu ceskaju po glavi wtf..
Moras malo poslusat Velkackog i ekipu pa nes imati te napade razuma![]()
Ja Sam vazda pisao Putin hoce da bude dio Europe guraju GA I tretiraju ga ko divljaka sa Istoka on ce se okrenuti "divljacima " a kad se oni udruze I pocnu ojacavati nece biti izbora nego rat da se oslabe..
A to nece biti Mali rat nego rat da razvalis Venezuela, Iran, S.Koreju
Kinu Indiju ., Ma lakese vikati prorus , chetnik etc.
A kad plane na sve strane tad nece biti neutralnih.
Eno Velikacki Trump vice WTF to je bila I poruka Natanjahu , kaze prekrsili su dogovor udarima na rafinerije I skladista nafte.
Popizdio Velikacki Trump ne bi se zacudio da jave da smo zavrsili operacije u Iranu I da iz kaprica ostavi izrael da sami ratuju sa Iranom
Last edited by rocko on 09 Mar 2026, 09:33, edited 1 time in total.
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4152 times
- Been thanked: 1732 times
Njemu je samo izlaz da na neki način proglasi ''pobjedu'' i da se izvuče. Rat je svakim danom sve nepopularniji među narodom, da ovo neće ionako moći dugo. Gubi sve glasače koji su glasali za njega upravo zbog obećanja da neče biti ratova, a on se zaletio u najgori.rocko wrote: 09 Mar 2026, 09:25Ja vazda sumnjan u propagandu vezanu ratnim uspjesima ,harlekin wrote: 09 Mar 2026, 07:48
Bože sačuvaj jel ti to sumnjas u riječi Velkackog Trumpa
Ja Sam vazda pisao Putin hoce da bude dio Europe guraju GA I tretiraju ga ko divljaka sa Istoka on ce se okrenuti "divljacima " a kad se oni udruze I pocnu ojacavati nece biti izbora nego rat da se oslabe..
Eno Velikacki Trump vice WTF to je bila I poruka Natanjahu , kaze prekrsili su dogovor udarima na rafinerije I skladista nafte.
Popizdio Velikacki Trump ne bi se zacudio da jave da smo zavrsili operacije u Iranu I da iz kaprica ostavi izrael da sami ratuju sa Iranom
Jbt, kad onaj Meksinac fuentes viče, ''glasati za Demokrate'', pa to je ludnica.
- rocko
- Inventar foruma

Nije to tako nepopularno ko sto CNN I slicno mediji prikazujuQuds wrote: 09 Mar 2026, 09:32Njemu je samo izlaz da na neki način proglasi ''pobjedu'' i da se izvuče. Rat je svakim danom sve nepopularniji među narodom, da ovo neće ionako moći dugo. Gubi sve glasače koji su glasali za njega upravo zbog obećanja da neče biti ratova, a on se zaletio u najgori.rocko wrote: 09 Mar 2026, 09:25
Ja vazda sumnjan u propagandu vezanu ratnim uspjesima ,
Jbt, kad onaj Meksinac fuentes viče, ''glasati za Demokrate'', pa to je ludnica.![]()
Al sa njim se mozes ne slagati Al on ne trpi vrijedjanje I kad GA napravis budalom a to je izrael upravo ucinio udarom ma rafinerije I skladista nafte , bukvalno crna kisa pada u Teheranu to je toliko opasno za stanivnistvo de fakto ratni zlocin .
Nije Niko glasao sto on je govorio nece biti ratova nego sto on ukazivao na stvari koje se ticu populacije sto rece Bill Maher adamu shitu prije neku noc 10 godina vi nesto se kao opirete Velikackom Trumpu ofucalo se to, imate li vi sta ponuditi narodu osim nismo Trump?
Sto kaze Stephen Smith glasajte za nas republikanci su rasisti, a sta ja trebamo vjerovati da vi niste rasisti?
Malo ljudi pridaju previse vaznosti tipu kojega drma nejebica ,misli SE na Fuentes
Prema CNN poll Velikacki Trump I'ma podrsku medju republikancima 86% sto je vise I od Obame I Bajdena I W.Busa
- Quds
- Aktivni forumaš

Kakav ba CNN, roćko. Pogledaj malo ove konzervativne izvore. Za njega su glasali mnogi mladi koji su htjeli radikalnu promjenu, glasalo dosta Hispanica, čak i muslimana. Haman je zasr'o sa svima. A, za školu, naftna skladišta, pogone za desalinizaciju vode, niko odgovarati neće. Navikli smo već da vidimo zločine, ogromna večina svijeta ti i potvrdi, i ništa.rocko wrote: 09 Mar 2026, 09:43Nije to tako nepopularno ko sto CNN I slicno mediji prikazujuQuds wrote: 09 Mar 2026, 09:32
Njemu je samo izlaz da na neki način proglasi ''pobjedu'' i da se izvuče. Rat je svakim danom sve nepopularniji među narodom, da ovo neće ionako moći dugo. Gubi sve glasače koji su glasali za njega upravo zbog obećanja da neče biti ratova, a on se zaletio u najgori.
Jbt, kad onaj Meksinac fuentes viče, ''glasati za Demokrate'', pa to je ludnica.![]()
Al sa njim se mozes ne slagati Al on ne trpi vrijedjanje I kad GA napravis budalom a to je izrael upravo ucinio udarom ma rafinerije I skladista nafte , bukvalno crna kisa pada u Teheranu to je toliko opasno za stanivnistvo de fakto ratni zlocin .
Nije Niko glasao sto on je govorio nece biti ratova nego sto on ukazivao na stvari koje se ticu populacije sto rece Bill Maher adamu shitu prije neku noc 10 godina vi nesto se kao opirete Velikackom Trumpu ofucalo se to, imate li vi sta ponuditi narodu osim nismo Trump?
Sto kaze Stephen Smith glasajte za nas republikanci su rasisti, a sta ja trebamo vjerovati da vi niste rasisti?
Malo ljudi pridaju vaznosti tipu kojega drma nejebica ,misli SE na Fuentes
Kad niko za Gazu nije i neće odgovorati, neće onda nikad. I još konj poziva Herzoga da ''hitno pomiluje'' krvnika Netanjahua. Dno, majke mi. Nisam nikada slutio da će mi se moći gaditi američki predsjednik više i od onih tamo magaraca u BiH.
- rocko
- Inventar foruma

Pusti ba te izvore svasta se pise i.prica al.kad dodje do glasanja izbora je ili retro ili povrataknu buducnost a za mnoge buducnost ne radi.Quds wrote: 09 Mar 2026, 09:55Kakav ba CNN, roćko. Pogledaj malo ove konzervativne izvore. Za njega su glasali mnogi mladi koji su htjeli radikalnu promjenu, glasalo dosta Hispanica, čak i muslimana. Haman je zasr'o sa svima. A, za školu, naftna skladišta, pogone za desalinizaciju vode, niko odgovarati neće. Navikli smo već da vidimo zločine, ogromna večina svijeta ti i potvrdi, i ništa.rocko wrote: 09 Mar 2026, 09:43
Nije to tako nepopularno ko sto CNN I slicno mediji prikazuju
Malo ljudi pridaju vaznosti tipu kojega drma nejebica ,misli SE na Fuentes
Kad niko za Gazu nije i neće odgovorati, neće onda nikad. I još konj poziva Herzoga da ''hitno pomiluje'' krvnika Netanjahua. Dno, majke mi. Nisam nikada slutio da će mi se moći gaditi američki predsjednik više i od onih tamo magaraca u BiH.
- Quds
- Aktivni forumaš

Hajde eto, pred nama je, nisu daleko midterms. Ja svakako planiram u BiH nedugo nakon toga. Manje će me nervirati lopovi, nego da znam da pomažem Izraelu u ratnim zločinima.rocko wrote: 09 Mar 2026, 09:59Pusti ba te izvore svasta se pise i.prica al.kad dodje do glasanja izbora je ili retro ili povrataknu buducnost a za mnoge buducnost ne radi.Quds wrote: 09 Mar 2026, 09:55
Kakav ba CNN, roćko. Pogledaj malo ove konzervativne izvore. Za njega su glasali mnogi mladi koji su htjeli radikalnu promjenu, glasalo dosta Hispanica, čak i muslimana. Haman je zasr'o sa svima. A, za školu, naftna skladišta, pogone za desalinizaciju vode, niko odgovarati neće. Navikli smo već da vidimo zločine, ogromna večina svijeta ti i potvrdi, i ništa.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 394 times
Ma hajderocko wrote: 09 Mar 2026, 09:25Ja vazda sumnjam u propagandu vezanu ratnim uspjesima ,harlekin wrote: 09 Mar 2026, 07:48
Bože sačuvaj jel ti to sumnjas u riječi Velkackog Trumpa
A to nece biti Mali rat nego rat da razvalis Venezuela, Iran, S.Koreju
Kinu Indiju ., Ma lakese vikati prorus , chetnik etc.
A kad plane na sve strane tad nece biti neutralnih.
Ti ko veliki poznavalac americke vlade velis da bi Trump mogao ostavit Izrael na cjedilu i kao zavrsit kako velis operacije
Mozda ce te šokirat al to ce odlučit Natenjahu,Trump i ekipa su tu da laju i grizu ko pravi poslusni psi,slusaju sta im se kaze.
Ti debili na znaju odlucit jesu li u ratu ili nisu a kamoli sta drugo,jbg to tako bude kad se ne pitas nist.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4597 times
- Been thanked: 3614 times
Dakako da pišem. Eno, tomahawk pobio djevojčice u Iranu, Ridjan trubi ko Karadžić onomad da ovi tuku sami sebe, dok Hegset nešto mulja. Sve fake news, ha?rocko wrote: 08 Mar 2026, 23:35 Ja Sam svoj , ljudino PA ti vise pises o meni nego o svim drugim temama zajedno![]()
Nije ba do mene sto ti neki rodjo iz Amerika ide na racku.
Nego de ti nama ipak tačno reci, ko si, šta si i kakav te to gadan prdež vamo nanosi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1426 times
- Been thanked: 1758 times
- rocko
- Inventar foruma

I sad kakve to I'ma veze sa cijenom pive u Farmingtonu ?Melek wrote: 09 Mar 2026, 12:36Dakako da pišem. Eno, tomahawk pobio djevojčice u Iranu, Ridjan trubi ko Karadžić onomad da ovi tuku sami sebe, dok Hegset nešto mulja. Sve fake news, ha?rocko wrote: 08 Mar 2026, 23:35 Ja Sam svoj , ljudino PA ti vise pises o meni nego o svim drugim temama zajedno![]()
Nije ba do mene sto ti neki rodjo iz Amerika ide na racku.
Nego de ti nama ipak tačno reci, ko si, šta si i kakav te to gadan prdež vamo nanosi![]()
Meni su sega ljudi koji sebi umisle da mogu nekoga nesto pitati ono zahtjevati da se njima Neko pravda.
Tema je Iran
Last edited by rocko on 09 Mar 2026, 17:41, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma

Bez da zavirujem u tvoji privatni zivot , ides na odmor ili se potpuno vracas u BiH?Quds wrote: 09 Mar 2026, 10:06Hajde eto, pred nama je, nisu daleko midterms. Ja svakako planiram u BiH nedugo nakon toga. Manje će me nervirati lopovi, nego da znam da pomažem Izraelu u ratnim zločinima.rocko wrote: 09 Mar 2026, 09:59
Pusti ba te izvore svasta se pise i.prica al.kad dodje do glasanja izbora je ili retro ili povrataknu buducnost a za mnoge buducnost ne radi.
P.S. ti si u Pho. Regiji, kad budem u tvom komsiluku javim ti se .
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27426 times
- Been thanked: 28075 times
Sad citam malo tamo ..i stvarno,panika i kupovina brasna i ulja a gorivo za 30 feninga otislo..
Na sta ce sve liciti ako se ostvare prognoze o duplim ili vise cijenama nafte?
Jal nas stvarno ocekuju neki apokalipticni scenariji gdje ce ljudi masovno pokrenut proteste protiv vlasti sirom EU..
Stupidna narandzasta svinja..korisna budala scenaristima sudnjeg dana.
Jal nas stvarno ocekuju neki apokalipticni scenariji gdje ce ljudi masovno pokrenut proteste protiv vlasti sirom EU..
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58320 times
- Been thanked: 10465 times
Mozes vazda pokrenut proteste ali sta je alternativa? Jedino neko radikalno rjesenje da se ukine socijala, "finalno rjesenje" penzionera i jos ponesta sitnije. Ili to ili ukradi od druge drzave da bi mogo finansirat standard jos koju godinuironman wrote: 09 Mar 2026, 19:29 Sad citam malo tamo ..i stvarno,panika i kupovina brasna i ulja a gorivo za 30 feninga otislo..
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1762 times
- Been thanked: 1566 times
Iskreno, volio bih samo vidjeti Plenkovića na koljenima, da ga gnjevna rulja gazi dok on govori kako je izdvojeno još stotone milijardi Eura za Ukrajinu, a u isto vrijeme gorivo u RH otišlo iznad 3 €.
Na moju velika žalost, takav scenarij je nemoguć.
I to onaj dio o gnjevnoj rulji.
Na moju velika žalost, takav scenarij je nemoguć.
I to onaj dio o gnjevnoj rulji.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- ironman
- sirius

Neam nista protiv anarhije...al jarane nesto mi je svih sukoba preko glave..da hoce ovo il implodirat il zavrsit sve..ElTriconi wrote: 09 Mar 2026, 19:35Mozes vazda pokrenut proteste ali sta je alternativa? Jedino neko radikalno rjesenje da se ukine socijala, "finalno rjesenje" penzionera i jos ponesta sitnije. Ili to ili ukradi od druge drzave da bi mogo finansirat standard jos koju godinuironman wrote: 09 Mar 2026, 19:29 Sad citam malo tamo ..i stvarno,panika i kupovina brasna i ulja a gorivo za 30 feninga otislo..
Stupidna narandzasta svinja..korisna budala scenaristima sudnjeg dana.![]()
Od pandemije naovamo planeta vazda ko da bi nesto al sve zamal..prodje zivot u tome hocel il nece..
Prvenstveno ww3.
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Radis citav zivot nesta, kamo milioni? Milioni su daleki za mnoge, nedostizni. Isto tako i za drzave. Lakse je ukrast i prisvojit nego izgradit i zaraditironman wrote: 09 Mar 2026, 19:51Neam nista protiv anarhije...al jarane nesto mi je svih sukoba preko glave..da hoce ovo il implodirat il zavrsit sve..ElTriconi wrote: 09 Mar 2026, 19:35
Mozes vazda pokrenut proteste ali sta je alternativa? Jedino neko radikalno rjesenje da se ukine socijala, "finalno rjesenje" penzionera i jos ponesta sitnije. Ili to ili ukradi od druge drzave da bi mogo finansirat standard jos koju godinu![]()
Od pandemije naovamo planeta vazda ko da bi nesto al sve zamal..prodje zivot u tome hocel il nece..
Prvenstveno ww3.
Citava europa se izgradila na jadu kolonija

- ironman
- sirius

A ybg mogli su sacekat jos 100 godina pa se onda poravnavatElTriconi wrote: 09 Mar 2026, 20:15Radis citav zivot nesta, kamo milioni? Milioni su daleki za mnoge, nedostizni. Isto tako i za drzave. Lakse je ukrast i prisvojit nego izgradit i zaraditironman wrote: 09 Mar 2026, 19:51
Neam nista protiv anarhije...al jarane nesto mi je svih sukoba preko glave..da hoce ovo il implodirat il zavrsit sve..
Prvenstveno ww3.
Citava europa se izgradila na jadu kolonija![]()
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Zato i jest svjet u rasulu, nek je meni dobro, pa jaironman wrote: 09 Mar 2026, 20:17A ybg mogli su sacekat jos 100 godina pa se onda poravnavatElTriconi wrote: 09 Mar 2026, 20:15
Radis citav zivot nesta, kamo milioni? Milioni su daleki za mnoge, nedostizni. Isto tako i za drzave. Lakse je ukrast i prisvojit nego izgradit i zaradit
Citava europa se izgradila na jadu kolonija![]()
![]()