Namjeravam inšallah, čim kćerka završi školu, što je sljedeće godine. A, idem u posjetu sada na ljeto. Naravno, javi se, kod mene uvijek ima bujruma.rocko wrote: 09 Mar 2026, 17:37Bez da zavirujem u tvoji privatni zivot , ides na odmor ili se potpuno vracas u BiH?Quds wrote: 09 Mar 2026, 10:06
Hajde eto, pred nama je, nisu daleko midterms. Ja svakako planiram u BiH nedugo nakon toga. Manje će me nervirati lopovi, nego da znam da pomažem Izraelu u ratnim zločinima.
P.S. ti si u Pho. Regiji, kad budem u tvom komsiluku javim ti se .
Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4147 times
- Been thanked: 1730 times
- Status: Offline
Re: Iran
- Quds
- Aktivni forumaš

Tih 90-tih, u školi gdje smo bili stacionirani kao četa, potrefilo se da je bilo struje. Taj dan je u Tuzli na Kapiji pobijena omladina, i mi smo čuli za to. Imali smo mali crno-bijeli TV, i gledam, neki gore planinare po Austriji, smiju se... kao da je Bosna negdje na drugoj planeti. Sjećam se dobro, da sam tada rekao, ''dabogda svugdje zaratilo, i nikad ne stalo''. Eh, vjerujem da se tako osjećaju i Iranu, nakon takvog brutalnog napada, dok su pregovarali, a ovi smišljali već kako da ih napadnu.
Što se mene tiče, otkako je počelo sve u Gazi, isto ponovo razmišljam. Ako nema pravde negdje, ne mora je biti nigdje. Ja ne vidim zašto sam ja danas preči da živim u nekoj relativnoj sigurnosti, od ovih ljudi koji nikome od ovih što ih napadoše, nikada nisu naudili. Jednostavno smetaju planovima. Kao što smi i mi nekad.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1743 times
- Been thanked: 3316 times
Njega bi Mojsije ubio rukom da ga vidi, jer mu je od države napravio Sodomu i Gomoru.harlekin wrote: 11 Mar 2026, 08:04 Sta vele iranci poslali brata od Natenjahua na druzenje s Mojsijom,nest valjda da se raspita o velikom Izraelu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Naplaćen je njima ceh tamo na Ozrenu Smolući i Vozući odakle su imali strateške položaje pogodne za dejstvovanje po Tuzli i Srebreniku, sreća je bila što je ArbiH dobro mogla nadgledati četničke položaje sa jedne strane MajeviceQuds wrote: 11 Mar 2026, 06:24Tih 90-tih, u školi gdje smo bili stacionirani kao četa, potrefilo se da je bilo struje. Taj dan je u Tuzli na Kapiji pobijena omladina, i mi smo čuli za to. Imali smo mali crno-bijeli TV, i gledam, neki gore planinare po Austriji, smiju se... kao da je Bosna negdje na drugoj planeti. Sjećam se dobro, da sam tada rekao, ''dabogda svugdje zaratilo, i nikad ne stalo''. Eh, vjerujem da se tako osjećaju i Iranu, nakon takvog brutalnog napada, dok su pregovarali, a ovi smišljali već kako da ih napadnu.
Što se mene tiče, otkako je počelo sve u Gazi, isto ponovo razmišljam. Ako nema pravde negdje, ne mora je biti nigdje. Ja ne vidim zašto sam ja danas preči da živim u nekoj relativnoj sigurnosti, od ovih ljudi koji nikome od ovih što ih napadoše, nikada nisu naudili. Jednostavno smetaju planovima. Kao što smi i mi nekad.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Quds
- Aktivni forumaš

Ma nije poginuo. I slika kuće koja gori koju predstavljaju kao njegovu je stari snimak, u Americi, NJ. Nema šanse da su ti pacovi u svojim kućama, čak i mjestima.harlekin wrote: 11 Mar 2026, 08:04 Sta vele iranci poslali brata od Natenjahua na druzenje s Mojsijom,nest valjda da se raspita o velikom Izraelu.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 394 times
Nemre čoek ni malo veselja dozivitiQuds wrote: 11 Mar 2026, 08:19Ma nije poginuo. I slika kuće koja gori koju predstavljaju kao njegovu je stari snimak, u Americi, NJ. Nema šanse da su ti pacovi u svojim kućama, čak i mjestima.harlekin wrote: 11 Mar 2026, 08:04 Sta vele iranci poslali brata od Natenjahua na druzenje s Mojsijom,nest valjda da se raspita o velikom Izraelu.
Al bi bilo krasno da se okupe na kakvom obiteljskom ručku sva koljena te trule krvi pa da se razlete u sitne komadice
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 962 times
- Been thanked: 1451 times
Okupljaju se oni al tesko je White House raznijet u komadiceharlekin wrote: 11 Mar 2026, 10:29Nemre čoek ni malo veselja dozivitiQuds wrote: 11 Mar 2026, 08:19
Ma nije poginuo. I slika kuće koja gori koju predstavljaju kao njegovu je stari snimak, u Americi, NJ. Nema šanse da su ti pacovi u svojim kućama, čak i mjestima.
Al bi bilo krasno da se okupe na kakvom obiteljskom ručku sva koljena te trule krvi pa da se razlete u sitne komadice![]()
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 394 times
Mozda bi popizdio da ovi ubijaju djecu a njega nema da ucestvuje?Mutevelija wrote: 11 Mar 2026, 08:06Njega bi Mojsije ubio rukom da ga vidi, jer mu je od države napravio Sodomu i Gomoru.harlekin wrote: 11 Mar 2026, 08:04 Sta vele iranci poslali brata od Natenjahua na druzenje s Mojsijom,nest valjda da se raspita o velikom Izraelu.
Il ce zbilja bit da bog u njegovo vrijeme pobio djecu egipcana,isti onaj bog sto je svemoguc i sve stvorio,poznaje svaciju dusu,samo et ne ide mu navigacija pa treba oznake na vratima da ne fula kucu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14758 times
- Been thanked: 25202 times
Na kraju ce ih ovi jos i namarat
Sto su prodavali suplju, prodavali su
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ne znam sta bi Musa a.s radio da vidi Netenjahua.harlekin wrote: 11 Mar 2026, 10:35Mozda bi popizdio da ovi ubijaju djecu a njega nema da ucestvuje?Mutevelija wrote: 11 Mar 2026, 08:06
Njega bi Mojsije ubio rukom da ga vidi, jer mu je od države napravio Sodomu i Gomoru.
Il ce zbilja bit da bog u njegovo vrijeme pobio djecu egipcana,isti onaj bog sto je svemoguc i sve stvorio,poznaje svaciju dusu,samo et ne ide mu navigacija pa treba oznake na vratima da ne fula kucu.
Tema nije Biblija i Kuran.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27390 times
- Been thanked: 28008 times
Zacepi gubicu kad ja pricam...vidi se da je ljudima preko glave i aipaca i izraela i da gube zivote zarad izraelskoe dobiti..Fuddo wrote: 11 Mar 2026, 10:51
Odvojit se od tih govana...ja ne znam,cak mi i nemoguce zvuci za bilo koju politiku da naslijedi narandzastog idiota..
Ali da ima ljudi koji kontaju i znaju..evo..
I kaze im covjek ,sutite da kazem istinu a vi se onda nadmecite u laznim pricama..nije doslovan prevod al u tom fazonu..
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14758 times
- Been thanked: 25202 times
Ovako je raspolozenje medju obicnim smrtnicima.ironman wrote: 11 Mar 2026, 11:02Zacepi gubicu kad ja pricam...vidi se da je ljudima preko glave i aipaca i izraela i da gube zivote zarad izraelskoe dobiti..Fuddo wrote: 11 Mar 2026, 10:51
Odvojit se od tih govana...ja ne znam,cak mi i nemoguce zvuci za bilo koju politiku da naslijedi narandzastog idiota..
Ali da ima ljudi koji kontaju i znaju..evo..
I kaze im covjek ,sutite da kazem istinu a vi se onda nadmecite u laznim pricama..nije doslovan prevod al u tom fazonu..
Na vrh one stvari su im se popeli.
Dozvolite da se obratimo
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58229 times
- Been thanked: 10449 times
- Status: Online
Ne diraju poslanici nikog, njega bi mojsije ostavio a pocero uza se sta se da spasit, voda bi odnjela ostaloMutevelija wrote: 11 Mar 2026, 08:06Njega bi Mojsije ubio rukom da ga vidi, jer mu je od države napravio Sodomu i Gomoru.harlekin wrote: 11 Mar 2026, 08:04 Sta vele iranci poslali brata od Natenjahua na druzenje s Mojsijom,nest valjda da se raspita o velikom Izraelu.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- ironman
- sirius

Četiri broda pogođena projektilima u Hormuzu.
A kako se kaze,ratno pravo je na strani Irana..oni u slucaju da budu napadnuti imaju pravo kontrole prolaza.
Tako da..
A kako se kaze,ratno pravo je na strani Irana..oni u slucaju da budu napadnuti imaju pravo kontrole prolaza.
Tako da..
dream of spring...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23465 times
- Been thanked: 21513 times
Iran je zaprijetio da će bombardovati i američke tech kompanije u regionu. Dakle, moglo bi 10x više raketa padati na Dubai u narednom periodu ako stvarno krenu u tom smjeru jer ih je tu najviše i to je postao novi offshore centar i Silicon Valley.
Gledam jutros baš uzavrele rasprave u britanskom parlamentu i drugim... valjda odlučuju hoće li se uključiti u rat. Ako stvarno krenu neka kasnije ne kukaju kad im se sve više u sred Londona budu raznosili samoubice i ubijali njihove građane. Biće da na Iraku i Siriji ništa nisu naučili.
Gledam jutros baš uzavrele rasprave u britanskom parlamentu i drugim... valjda odlučuju hoće li se uključiti u rat. Ako stvarno krenu neka kasnije ne kukaju kad im se sve više u sred Londona budu raznosili samoubice i ubijali njihove građane. Biće da na Iraku i Siriji ništa nisu naučili.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1426 times
- Been thanked: 1757 times
Milanović je komentirao i poziv izraelskog veleposlanika na razgovor na Pantovčak. "Tuđe infekte i bacile ne trebamo", poručio je, osvrćući se na veleposlanikove izjave o Iranu. Naglasio je da se mora jasno razlučiti govori li se o "terorističkoj jazbini" ili o "zemlji s kojom imamo diplomatske odnose i koja je članica UN-a".
"To uznemiravanje i te gadarije neka ostavi tamo od kud su došli", rekao je. Za Iran je rekao da ima svoj Ustav i institucije te ustvrdio da su "kao i Izrael skloni terorizmu". Ipak, dodao je kako mu nije poznato da Iran "u Europi ne djeluje teroristički", napomenuvši da je terorizam u Europi sunitski, a ne šijitski.
Pogled Joca Vujičića
- ironman
- sirius

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
E pa ako ćemo se držati Milanovićeve tvrdnje da je terorizam u Evropi uglavnom sunitski onda će uskoro dobiti i šiitsku verziju ako i oni krenu na Iran.
Mada nazivati terorizam na takav način je katastrofalno.
Mada nazivati terorizam na takav način je katastrofalno.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood: