Zdravko Mamić

Kutak za sportski trenutak

Moderator: pizarro

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41974 times
Been thanked: 28825 times
Status: Offline

Re: Zdravko Mamić

Post by Rum » 07 Feb 2026, 10:04

Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2931 times
Been thanked: 9288 times

Post by Duminjo » 09 Feb 2026, 01:33

pizarro wrote: 13 Jul 2025, 19:05 cestit covjek i veliki fudbalaki strucnjak :ok
Jedan veliki gospodin :D.

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 140 times
Been thanked: 430 times

Post by dert » 09 Feb 2026, 02:02

lopina prefarbana svim farbama

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 27783 times
Been thanked: 7403 times

Post by Veca » 09 Feb 2026, 04:38

:bua
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33287 times
Been thanked: 31215 times
Status: Online

Post by Morgen » 09 Feb 2026, 09:17

😂😂😂

Ja SI ne mogu pomoć
Meni je on superšega 😂😂😂

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7831 times
Been thanked: 9504 times

Post by pizarro » 21 Mar 2026, 18:50

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7831 times
Been thanked: 9504 times

Post by pizarro » 01 Apr 2026, 21:19

in your face majo, dumke i ostali hejteri gospodina mamica

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8780 times
Been thanked: 20695 times

Post by Maja » 02 Apr 2026, 10:54

To sto je rekao je sve tako ali ipak ostaje kriminalac kojem je BiH prinudna domovina. A nije bio ni na utakmici

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24203 times
Been thanked: 22168 times

Post by Masamune » 04 Apr 2026, 08:39

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24203 times
Been thanked: 22168 times

Post by Masamune » 04 Apr 2026, 08:42

Za hejtere

Image

:D.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 28896 times
Been thanked: 30016 times

Post by ironman » 04 Apr 2026, 08:53

Eh..koliko puta sam ga citirao :D.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1584 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 04 Apr 2026, 10:07

Gledam ove gore snimke sa svirki i izjave, malo ko se ovako ofirno gura da je u centru paznje i da je zvijezda noci sta god da je u pitanju :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10637 times
Been thanked: 12521 times

Post by Krokodil Behko » 26 Apr 2026, 09:05

HERCEGOVAČKI FRATAR U ŠOKU NAKON RIJEČI ZDRAVKA MAMIĆA: „Neka mu Bog oprosti...“

Image

Nakon što je Zdravko Mamić u televizijskom nastupu branio Josip Broz Tito te vrijeđao sve koji ga kritiziraju, uslijedila je oštra reakcija franjevca, svećenika i novinara, fra Maria Knezovića, koji se oglasio putem društvenih mreža.

„Tisuću puta sam mogao reagirati na izjave Zdravka Mamića. Nisam to činio jer čovjeka u nevolji, bez obzira na podrijetlo te nevolje, ne treba dodatno udarati. No danas nije kap, nego je ocean prelio čašu“, napisao je Knezović.

Posebno se osvrnuo na Mamićeve izjave o Titu i uvrede upućene neistomišljenicima.

„Mamić se hvali Titom i kaže da protiv Tita govore samo klošari koji se ne znaju ‘oseknuti’, te preporučuje da oni koji govore protiv Tita usta operu benzinom“, naveo je.

Knezović je potom iznio i lični stav o historijskoj ulozi Tita.

„Možda sam ‘klošar koji se ne zna oseknuti’, ali znam, a i dokumenti potvrđuju, da je Tito zločinac, da je naređivao izravne i masovne likvidacije, da je dopustio ubojstva moje braće franjevaca u Hercegovini i drugim dijelovima Hrvatske i BiH“, poručio je.

Dodao je da Mamićeve izjave smatra duboko uvredljivima, posebno zbog komentara o ratnim stradanjima i odnosu prema Hercegovini.

U završnici poruke naveo je kako, uprkos svemu, ne želi osuđivati.

„Ja kao ‘klošar koji se ne zna oseknuti’, i nakon što sam ‘benzinom oprao usta’, jasno kažem da te žalim. Ne osuđujem te. Duboko te žalim jer si pao toliko nisko da je izlaz samo u velikom kajanju, pokori i molitvi. Bog neka ti oprosti“, zaključio je Knezović.

Podsjetimo, Mamić je u emisiji „KIDA Show“ izjavio kako „ne da na Tita“, uz niz uvredljivih komentara upućenih svima koji osporavaju njegovu ulogu u historiji.

-Tisuću puta sam mogao reagirati na izjave Zdravka Mamića. Nisam to činio jer čovjeka u nevolji, ma kakvog podrijetla nevolja bila, ne treba dodatno udarati.

No, danas nije kap, nego je ocean, prelio čašu.

Naime, Mamić se hvali Titom i kaže da protiv Tita govore samo klošari koji se neznaju oseknuti i preporuča da oni koji govore protiv Tita usta operu benzinom.

Evo, poštovani Mamiću, možda sam klošar koji se nezna oseknuti ali znam i dokumenti znaju da je Tito zločinac, da je Tito naređivao izravne i masovne likvidacije, da je Tito pripustio ubojstvo moje braće fratara u Hercegovini i drugim dijelovima Hrvatske i BiH.

Zdravko, jako mi je neugodno spuštati se na tvoju razinu. No, dužan sam reći da je tvoja izjava velika uvreda svima nama. Ti kažeš da smo se svi samospalili. Dakle, po tebi, nema ni žrtve ni agresora. Svi su se samospalili. Strašna je to negacija istine i uvreda puku koji te u Hercegovini primio u teškim trenutcima tvoga progona.

Ja kao “klošar koji se nezna oseknuti” i nakon što sam “benzinom oprao usta” jasno kažem da te žalim. Ja te ne osuđujem. Ja te duboko žalim jer si pao toliko nisko da je izlaz samo u velikom kajanju, pokori i molitvi.

Bog neka ti oprosti. Čovjek se u nevolji hvata za svaku slamku spasa, ali na putu spasa nije dobro pričat što je laž, uvreda i dodvoravanje neprijateljima.

Posebno se osvrnuo na Mamićeve izjave o Titu i uvrede upućene neistomišljenicima.

„Mamić se hvali Titom i kaže da protiv Tita govore samo klošari koji se ne znaju ‘oseknuti’, te preporučuje da oni koji govore protiv Tita usta operu benzinom“, naveo je.

Knezović je potom iznio i lični stav o historijskoj ulozi Tita.

„Možda sam ‘klošar koji se ne zna oseknuti’, ali znam, a i dokumenti potvrđuju, da je Tito zločinac, da je naređivao izravne i masovne likvidacije, da je dopustio ubojstva moje braće franjevaca u Hercegovini i drugim dijelovima Hrvatske i BiH“, poručio je.

Dodao je da Mamićeve izjave smatra duboko uvredljivima, posebno zbog komentara o ratnim stradanjima i odnosu prema Hercegovini.

U završnici poruke naveo je kako, uprkos svemu, ne želi osuđivati.

„Ja kao ‘klošar koji se ne zna oseknuti’, i nakon što sam ‘benzinom oprao usta’, jasno kažem da te žalim. Ne osuđujem te. Duboko te žalim jer si pao toliko nisko da je izlaz samo u velikom kajanju, pokori i molitvi. Bog neka ti oprosti“, zaključio je Knezović.

Podsjetimo, Mamić je u emisiji „KIDA Show“ izjavio kako „ne da na Tita“, uz niz uvredljivih komentara upućenih svima koji osporavaju njegovu ulogu u historiji.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1837 times
Been thanked: 1593 times

Post by Tokmak » 26 Apr 2026, 16:33

Priča tako jer je trenutno orijentiran na Sarajevo.

Da je vezan za Dodika i Banjaluku, veličao bi Dražu Mihajlovića. (baš mu je danas godišnjica streljanja).
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10637 times
Been thanked: 12521 times

Post by Krokodil Behko » 15 Jun 2026, 21:48

MAMIĆ ŠOKIRAO JAVNOST U HRVATSKOJ, OVO MU NEĆE OPROSTITI: "Ponosan što sam Bošnjak"

Nekadašnji predsjednik zagrebačkog Dinama i dugogodišnji prvi čovjek hrvatskog fudbala Zdravko Mamić ponovo je uzdrmao regionalnu javnost i zapalio društvene mreže najnovijim istupom. Mamić, koji već godinama pronalazi utočište od hrvatskog pravosuđa u Međugorju, gostovao je u jutarnjem programu "Novi dan" televizije N1 Bosne i Hercegovine. Čovjek koji je ne tako davno pred kamerama javno molio krunicu, zazivao Međugorsku Gospu i strastveno isticao svoje hrvatsko domoljublje, u programu uživo predstavio je svoj posve novi identitet.

Povod za njegovo gostovanje bila je stručna analiza istorijskog nastupa reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu i utakmice protiv domaćina Kanade, koja je završila rezultatom 1:1. Mamić nije krio apsolutno oduševljenje igrom tima pod vodstvom selektora Sergeja Barbareza, ali je umjesto fudbalske taktike u prvi plan izbila njegova nevjerovatna nacionalna redefinicija. Komentarišući borbenost i sinergiju unutar ekipe popularnih "Zmajeva", bjegunac od hrvatskog zakona povukao je paralelu s uspjesima "Vatrenih", ali i poslao poruku koja je u sekundi postala viralni hit.

"Jučer je svaki igrač Bosne bio heroj, Robin Hood, bio je vitez, bio je superman, jer protiv onakvog motiviranog domaćina koji je u svaki start išao, ja bih rekao, smrtonosno, kao da mu je u zadnjem životu onako odgovoriti, onako izdominirati prvih 25 minuta i zabiti gol, to se o svemu može govoriti, ali nikako o kukavičluku ili o strahu ili ne znam o čemu drugom", naglasio je Mamić, vidno ponesen atmosferom oko reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Od domoljublja do ponosnog Bošnjaka

U samoj završnici svog prvog izlaganja, Mamić je izgovorio rečenicu koja će se dugo pamtiti i analizirati u političkim i sportskim kuloarima od Zagreba do Sarajeva, a kojom se direktno poistovjetio s narodom u Bosni i Hercegovini.

Zdravko Mamić je u prenosu uživo bez treptaja okom poručio: "Što se tiče Bosne, ona se predstavila onako kako ju mi svi sada osjećamo, kao jedan tim koji je u zajedništvu, herojskoj borbi, herojskom pristupu, svi za jednoga, jedan za sve. Pokazao kako se bori za boje svoje države i svog prijatelja. I silno sam ponosan što sam jedan od Bošnjaka koji se veseli ovom jučerašnjem rezultatu."

Ova izjava dolazi kao vrhunac niza nevjerovatnih transformacija čovjeka koji iz udobne hercegovačke svakodnevice, dok u Republici Hrvatskoj ima pravosnažne sudske presude, redovno prilagođava svoju retoriku trenutnim potrebama. Od žestokog Hrvata koji je decenijama dominirao maksimirskim stadionom i tamošnjim fudbalom, preko religioznog pokajnika koji je mir tražio u katoličkoj vjeri i marijanskom svetištu, Mamić je sada stigao do faze u kojoj se javno deklarira kao Bošnjak.

Tokom emisije, Mamić se žestoko obrušio i na sve dežurne kritičare u bosanskohercegovačkoj javnosti koji su imali zamjerke na Barbarezovu taktiku, nazivajući ih potpunim amaterima.

"Ja sam očito nešto prespavao, jer nisam čitao još analize tih 'stručnjaka' ili kvazi stručnjaka i moram reći da sam šokiran da uopće postoji nekakva kritika nakon jučerašnje utakmice Bosne. Mislim da mi se to ne događa. Mislim, ti ljudi su očito amateri i nemaju pojma, a oprosti im Bože, jer mi smo igrali jučer utakmicu Svjetskog prvenstva protiv domaćina, i to gdje je svaki igrač Kanade ozbiljno brži od svakog igrača Bosne i Hercegovine. Snažni su do bola, oni su se pripremali za ovo godinama", upozorio je Mamić.

Izvor: Dnevno.hr

Post Reply

Return to “Fudbal”