I kod Peter Jacksona je vise religiozno gledanje nego cinjenicno, i on je izmijenio spram knjiga nema sta nije, al bas nema sta nije, pa niko njemu toliko ne prigovara jer niko nije znao za pricu dok on nije napravio filmove... Al kad bi gledali na isti kantar njemu se treba jos vise prigovarat.Masamune wrote: 04 Jun 2024, 21:01 Nisam to upratio. Drugu sezonu možda i ne budem gledao jer mi je prva bila ispod prosjeka realno.
Ali se definitivno radujem ovim drugim projektima pogotovo jer je Peter Jakcson ponovo uključen. On je ipak mnogo više poštovao Tolkienov rad i svijet mada je i on usrao neke stvari u poređenju sa knjigama, ali ne puno. Ovi su sa serijom mnogo toga usrali do daske, jer ja sam jedan od onih koji cijeni izvorni materijal i isti su masakrirali. Nadam se da se isto neće desiti sa Harry Potter serijom koju HBO planira snimiti.
Od fantasy žanra to ostaje najbolja adaptacija ikad do sad. Pogotovo Fellowship of the ring. Odmah iza su, što se mene tiče, Harry Potter filmovi (ne svi, neki su bili bezveze) i Dune.
A ljudi ovu seriju hejtaju a po ovoj seriji i nema knjiga maltene, u mrvama se spominje, tako da ako zbog par mrva ovoliki rat dizu onda su Peter Jacksona trebali upucat
Hajmo reci ako je Henry Cavill sad primjer i standard glumca koji bojkotuje fantaziju ako se ne prati originalni lore, on bi 100x vise bojkotovao LOTR filmove nego RoP