Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderator: pizarro
- Greengo
- Sitna buranija

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 61 times
- Status: Offline
Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sta je nacionalni stadion?
Sto se Sarajeva tice, Grbavica nije nista veca od Bilinog cini mi se. Provjerim poslije ovog posta.
Kosevo nikad nije bilo i nece biti fudbalski stadion. Ono je na zalost kamen oko vrata za FK Sarajevo. Zbog Koseva, Olimpijskog stadiona i odrzavanja te istorije, Sarajevu se nikad nece dati prilika da dodje do stadiona na koji je lijepo otici i lijepo odgledati utakmicu.
Kad je Tan dosao, prva garnitura koja je vodila FKS je trazila da opstina Centar da zemljiste iza dvorane Zetra da se pravi stadion za 14 hiljada gledalaca. To je odbijeno jer sta onda sa spomenikom Kosevo.
Sadasnji nacelnik ne da ni da se ukloni atletska staza mada ni to ne bi nista promijenilo i da dozvole. Blagi pad tribina, daljina terena, ovalni oblik, predimenzioniran sa sadasnjih 33 000 mjesta moze se popuniti jednom u 20 godina, sve moguce mane ima.
Ko ga je projektovao, da Bog do' nije nikad zavrsio arhitekturu.
Sto se Sarajeva tice, Grbavica nije nista veca od Bilinog cini mi se. Provjerim poslije ovog posta.
Kosevo nikad nije bilo i nece biti fudbalski stadion. Ono je na zalost kamen oko vrata za FK Sarajevo. Zbog Koseva, Olimpijskog stadiona i odrzavanja te istorije, Sarajevu se nikad nece dati prilika da dodje do stadiona na koji je lijepo otici i lijepo odgledati utakmicu.
Kad je Tan dosao, prva garnitura koja je vodila FKS je trazila da opstina Centar da zemljiste iza dvorane Zetra da se pravi stadion za 14 hiljada gledalaca. To je odbijeno jer sta onda sa spomenikom Kosevo.
Sadasnji nacelnik ne da ni da se ukloni atletska staza mada ni to ne bi nista promijenilo i da dozvole. Blagi pad tribina, daljina terena, ovalni oblik, predimenzioniran sa sadasnjih 33 000 mjesta moze se popuniti jednom u 20 godina, sve moguce mane ima.
Ko ga je projektovao, da Bog do' nije nikad zavrsio arhitekturu.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2892 times
- Been thanked: 9106 times
- Duminjo
- Urednik foruma

Kupite zemljište..
Citav zivot bi da vam se daje
Citav zivot bi da vam se daje
- Greengo
- Sitna buranija

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 61 times
Sta da nam se daje sta nije dato drugima? Ko da kupi i od kojih para? Zelji se evo sadaka daje godinama, dvije tribine se grade iz budzeta raznih institucija. Godinama su privilegovani u gradu. Na kraju, sta ce Sarajevo u Butmiru, klub je iz Opstine Centar.
Uglavnom od toga nista, niti ce se Kosevo raditi niti ce biti stadiona na koji vrijedi otici i gdje neces kisnuti i fasovati upalu pluca u 21 vijeku. Ja se divim ljudima koji odu na Kosevo a znaju da ce biti kise. Evropske utakmice FKS ce se i dalje igrati u Zenici i tada se vidi sta znaci dobar stadion za atmisferu, kad navijaci FKS dodju na BP.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10417 times
- Been thanked: 12291 times
- Status: Online
"Italija je kao Arsenal među reprezentacijama, puna emocija zasnovanih na staroj slavi. Ne igraju s jasnom vizijom kao tim. Sve se svodi na individualne poteze i zato imaju ovako loše rezultate", naglasio je Scholes.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23668 times
- Been thanked: 21645 times
Scholes je kao igrač bio vanserijski, ali je kao fudbalski stručnjak poprilično glup što je pokazao u više navrata.
Kakvi bolan individualni potezi kod Arsenala. Njih upravo nedostaje jer ekipa djeluje kao da su roboti na terenu. Arsenalu upravo trebaju igrači koji svojom magijom odlučuju utakmice, a postojeći ne smiju jer Arteta to ne dozvoljava.
Pored toga ako iko živi od prošlosti to su Scholes, Neville i slični Unitedovi punditi koji nikako ne znaju izaći iz Fergusonove sjene. Tako da... Italija više veze ima sa Unitedom nego Arsenalom jer je United bio gigant od kluba za vrijeme Fergusona koliko je i Italija bila dominantna na prvenstvima.
Kakvi bolan individualni potezi kod Arsenala. Njih upravo nedostaje jer ekipa djeluje kao da su roboti na terenu. Arsenalu upravo trebaju igrači koji svojom magijom odlučuju utakmice, a postojeći ne smiju jer Arteta to ne dozvoljava.
Pored toga ako iko živi od prošlosti to su Scholes, Neville i slični Unitedovi punditi koji nikako ne znaju izaći iz Fergusonove sjene. Tako da... Italija više veze ima sa Unitedom nego Arsenalom jer je United bio gigant od kluba za vrijeme Fergusona koliko je i Italija bila dominantna na prvenstvima.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8592 times
- Been thanked: 20386 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

POMIRILI SE MIRSAD I ANEL AHMEDHODŽIĆ: "U životu svi pravimo greške"

Mirsad i Anel Ahmedhodžić ponovo su pronašli zajednički jezik nakon višemjesečnih nesuglasica koje su bile u fokusu javnosti.
Otac bh. reprezentativca odlučio je prekinuti šutnju i javno se obratiti, priznavši greške i uputivši izvinjenje porodici.
Priznanje greške i emocije koje su prevladale
U svom obraćanju Mirsad Ahmedhodžić istakao je da je reagovao u afektu i bez potpunih informacija. "U životu svi pravimo greške, ali je najveća odgovornost priznati ih i iskreno se pokajati. Danas želim javno da izrazim žaljenje zbog riječi i postupaka koje sam u afektu izrekao. Emocije su me nadjačale i dozvolio sam sebi da povrijedim one koje najviše volim.
Moja reakcija je dijelom proizašla iz toga što nisam imao pravu informaciju o razlozima zbog kojih je moj sin udaljen iz reprezentacije, niti mi je to bilo na vrijeme objašnjeno. U takvom stanju ljutnje i nerazumijevanja reagovao sam nepromišljeno."
Izvinjenje snahi i porodici
Poseban dio poruke odnosio se na njegovu snahu, kojoj je uputio direktno izvinjenje.
"Posebno želim da se izvinim svojoj snahi, kojoj sam uputio teške i neprimjerene riječi. Sve što sam rekao o njoj – nije istina. Ona nije kriva ni za jednu odluku mog sina, niti ima bilo kakve veze sa njegovom karijerom ili stvarima koje sam joj pripisivao. Naprotiv, bila mu je i ostala najveća podrška. Riječi koje sam izgovorio bile su izrečene u ljutnji i sa namjerom da povrijedim, i zbog toga se iskreno kajem."
Poruka pomirenja i zajedništva
Na kraju, Mirsad Ahmedhodžić uputio je jasnu poruku pomirenja i želje za novim početkom.
"Izvinjavam se svom sinu, svojoj snahi i njenoj porodici zbog svega što sam rekao i učinio.
Moja jedina želja od danas je mir, razumijevanje i jedinstvo u porodici.
Nadam se da ćemo svi zajedno naći snage da ostavimo prošlost iza sebe i krenemo dalje u poštovanju i slozi.
Ovo je ujedno i moje posljednje javno obraćanje na ovu temu."
Nova stranica za porodicu Ahmedhodžić
Ovim obraćanjem stavljena je tačka na jedan turbulentan period u porodici Ahmedhodžić.
Sada ostaje da se odnosi dodatno stabilizuju, dok se fokus ponovo prebacuje na teren i reprezentativne obaveze Anela Ahmedhodžića.
- EmirTr
- Sitna buranija

- Has thanked: 85 times
- Been thanked: 290 times
Ne.... samo sam uživao.... ali na kanalu ima LIVE iz grada neposredno nakon utakmice.......
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

SKANDALOZNA PORUKA POZNATOG ALBANCA NAKON DOLASKA ĐOKOVIĆA U ZENICU: "Kakva je država postala Bosna, bolje bi bilo da nikada nije ni postojala"
Albanski pisac i influenser rodom sa Kosova, Valon Qorri, komentarisao je odlazaka Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo, ali ga je jedna stvar "pogodila".
Bosna i Hercegovina slavi novi plasman na Svjetsko prvenstvo, nakon što je nedavno u Zenici na penale izbacila Italiju u finalu baraža.
Na stadionu Bilino polje te je večeri bio i Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena. Srpska zvijezda došla je da bodri Zmajeve, a Qorri se dotakao i prvog čovjeka Fudbalskog saveza BiH, Vice Zeljkovića i njegovih korijena.
Qorri se zapitao šta će Novak na tribinama kvalifikacija za Mundijal, a onda se dodakao i Zeljkovića.
"Zašto je Đoković došao u Bosnu? Vico Zeljković (Srbin), predsjednik Fudbalskog saveza Bosne, Srbin je i unuk srpskog ultranacionaliste Milorada Dodika (nije mu unuk op.a). Kakva je država postala Bosna - bolje bi bilo da je nikad nije ni postojala.
Ako narod zaboravi svoju prošlost, nikad ne može da krene ka budućnosti. Mi Kosovari nikad ne bismo dozvolili Srbinu da vodi našu federaciju, a kamoli unuk zloglasnog srpskog političara", stoji u veoma kontroverznoj objavi Qorrija, koju je objavio jučer, a prenijeli su je i neki regionalni mediji.
Zaista krupne riječi Albanca s Kosova, koji je očigledno ljubomoran na uspjeh Bosne i Hercegovine, nakon što je Kosovo u finalu baraža ispalo od Turske, a Albanija je bila nemoćna protiv Poljske još u polufinalu.
Ne znamo šta je influensera sa Kosova nagnalo da prebrojava krvna zrnca ko je ko na stadionu i u Nogometnom savezu BiH.
- Maja
- Administrator

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Naravno da nije u pravu jer je to i suviše naivno razmišljanje.
Lako je njemu palamuditi kako Kosovari nikad ne bi dozvolili Srbinu da vodi njihovu federaciju kad im je to Amerika dozvolila, a nama nije. Insistiranjem na tome kod nas državu bi opet gurnulo u rat ili bi BiH stvarno spala samo na Federaciju, a možda i na fildžan državu.
Srbe ma kakvi da su ne možeš izbrisati gumicom niti možeš praviti Bosnu bez njih.
Zbog takvih tvrdokornih stavova Kosovara prema Srbima oni i imaju problem sa Albanijom kojima piče po živcima. Albanija ima bolji odnos sa Srbijom nego sa Kosovom u zadnje vrijeme.
Lako je njemu palamuditi kako Kosovari nikad ne bi dozvolili Srbinu da vodi njihovu federaciju kad im je to Amerika dozvolila, a nama nije. Insistiranjem na tome kod nas državu bi opet gurnulo u rat ili bi BiH stvarno spala samo na Federaciju, a možda i na fildžan državu.
Srbe ma kakvi da su ne možeš izbrisati gumicom niti možeš praviti Bosnu bez njih.
Zbog takvih tvrdokornih stavova Kosovara prema Srbima oni i imaju problem sa Albanijom kojima piče po živcima. Albanija ima bolji odnos sa Srbijom nego sa Kosovom u zadnje vrijeme.
- Maja
- Administrator

Ne zanima me Albanija nego Vico, Djokovic i Mamic i pozitivna histerija oko zadnja dva. Jedan cetnik, jedan kriminalac. Vicu su kao pokusavali da uklone pa sad ce primiriti jer smo izborili plasman na SP
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
I za Mirka Šarovića rekoše da je četnik više puta, pa čovjek možda i najviše odradi za BiH od svih ministara ikad.
Ili je i dalje hrak pljuc četnik bez obzira na ovo gore?
Vico ako ispuni sva obećanja oko nacionalnog stadiona i ostalog to ko je, odakle je i šta mu dođe Dodik vrlo brzo će pasti u drugi plan.
Mamić ne obnaša nikakvu funkciju pa neću o njemu niti je sportska veličina tipa Novaka. Novak je prije svega najbolji teniser ikad (iako ja više volim Federera) pa je onda Srbin.
Ili je i dalje hrak pljuc četnik bez obzira na ovo gore?
Vico ako ispuni sva obećanja oko nacionalnog stadiona i ostalog to ko je, odakle je i šta mu dođe Dodik vrlo brzo će pasti u drugi plan.
Mamić ne obnaša nikakvu funkciju pa neću o njemu niti je sportska veličina tipa Novaka. Novak je prije svega najbolji teniser ikad (iako ja više volim Federera) pa je onda Srbin.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Duminjo
- Urednik foruma

Sve su to iskusni lešinari kojima su milioni zamirisali.
Nema bolje pijace od svjetskog prvenstva nit se igrac moze bolje prodati nego iz reprezentacije.
Naš Muharemovic je u Juventusu završio tako što je vidjen na utakmici reprezentacije i to one mlade U21. Nije vidjen u austriji nego u reprezentaciji.
Zato u toj našoj reprezentaciji U21 ima svega osim onih igraca koji bi tu trebali biti.
Kao što se Bešic 2014te moro prodati, kao sto je Pape poveo svoga Tina pa prodo, tako ce isto lešinari sada naviliti da se neko njihov stavi i proda. Srbi su poceli sa pritiskom na vrijeme, plasman se nije ni ohladio, odmah se udara u kost.
Vidjecemo ko ce iz Borca biti na spisku.
Daj Boze da grijesim.
Samo da onaj David Vukovic ponovo ne dobije poziv. To bi bio prelazak svih granica..
Opet, da ne idemo grlom u jagode, sacekajmo spisak. On je najbitniji i tu nema ljubavi. Taj spisak ce nam sve reci.
Nema bolje pijace od svjetskog prvenstva nit se igrac moze bolje prodati nego iz reprezentacije.
Naš Muharemovic je u Juventusu završio tako što je vidjen na utakmici reprezentacije i to one mlade U21. Nije vidjen u austriji nego u reprezentaciji.
Zato u toj našoj reprezentaciji U21 ima svega osim onih igraca koji bi tu trebali biti.
Kao što se Bešic 2014te moro prodati, kao sto je Pape poveo svoga Tina pa prodo, tako ce isto lešinari sada naviliti da se neko njihov stavi i proda. Srbi su poceli sa pritiskom na vrijeme, plasman se nije ni ohladio, odmah se udara u kost.
Vidjecemo ko ce iz Borca biti na spisku.
Daj Boze da grijesim.
Samo da onaj David Vukovic ponovo ne dobije poziv. To bi bio prelazak svih granica..
Opet, da ne idemo grlom u jagode, sacekajmo spisak. On je najbitniji i tu nema ljubavi. Taj spisak ce nam sve reci.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Džeko ošo na tortu u Beograd i tamo ga poslastičari iznenadili
Dok je boravio u beogradskom restoranu, osoblje je odlučilo iznenaditi kapetena bh. reprezentacije – na tanjuru s komadom torte čekala ga je posebna poruka: "Gdje god svirate, mi smo ovdje od Zenice do Amerike! Sretno, zmajevi!!!"
Džeko je fotografiju objavio na svom Instagram profilu. Kapeten Schalkea godinama je najveće ime bh. fudbala i igrač kojeg navijači posebno cijene – pa ne čudi što ga podrška prati i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Dok je boravio u beogradskom restoranu, osoblje je odlučilo iznenaditi kapetena bh. reprezentacije – na tanjuru s komadom torte čekala ga je posebna poruka: "Gdje god svirate, mi smo ovdje od Zenice do Amerike! Sretno, zmajevi!!!"
Džeko je fotografiju objavio na svom Instagram profilu. Kapeten Schalkea godinama je najveće ime bh. fudbala i igrač kojeg navijači posebno cijene – pa ne čudi što ga podrška prati i izvan granica Bosne i Hercegovine.

- ironman
- sirius

- Has thanked: 27740 times
- Been thanked: 28547 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator