PIVO
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 392 times
- Status: Offline
Re: PIVO
Meni Sarajevsko tamno pravo dobro.storm wrote:Možemo mi pričati, ali nikad tu nismo imali nekih kvalitetnih piva .... više navika i neka lokalpatriotska fora....
npr ožujsko i karlovačko su bile teške splačine, dok ih nisu nizozemci preuzeli i sredili recepturu, tako da je sad solidna pivuša
ali kad probaš neko iz vana, onda vidiš gdje smo .... vrijedi to za sve ex yu ...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
slabi smo tu sa njemačkim pivima
ponajviše ovih sa otoka šibaju, valjda i fancy pa ljudi kupuju i ide prodaja....a vjerujem da valja....meni je njemačka/češka centar pivovarstva
Habibti, ya nour el - ain... 
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
ovaj gore Altenmünstere crvena etiketa je za mene posebno dobro pivo,ako mogu birat,jedan je od prvih je na mojoj listi ...ima ista flasa ali sa zelenom etiketom,isto dobra ali po nekoj mojoj vizuelnoj ocjeni nesto je kiselije od ovog sa crvenom etiketom..

ima samo 16 flasa u gajbi 0,5...ali kosta vise nego vecina od 20 kom.

Čuj... Nije snobizam ali više volim tri fine pive popiti nego pola gajbe neke žabokrečineSTrendzer wrote:ovaj gore Altenmünstere crvena etiketa je za mene posebno dobro pivo,ako mogu birat,jedan je od prvih je na mojoj listi ...ima ista flasa ali sa zelenom etiketom,isto dobra ali po nekoj mojoj vizuelnoj ocjeni nesto je kiselije od ovog sa crvenom etiketom..
Samo dobro
Od ovih "komercijalnih" znači mass production... Guinness je bez konkurencije od tamnih pivaSTrendzer wrote:Guiness je pravo dobro pivo...one ostale bas i ne poznajem..
- STrendzer
- Inventar foruma

tesko bih se mogo odlucit izmedju onoga gore u postu i ovoga....ovoga sam ustvari pio samo tocenog boraveci nekoliko puta u Juznoj D. u restoranima ...nevjerovatno dobar ukus bez problema ujutro glava i to...bar kod mene
- STrendzer
- Inventar foruma

storm wrote:Od ovih "komercijalnih" znači mass production... Guinness je bez konkurencije od tamnih pivaSTrendzer wrote:Guiness je pravo dobro pivo...one ostale bas i ne poznajem..
Guiness sam pio nekoliko puta...jeste vrlo vrlo dobar bez rijeci...
od crnih piva nisam mnogo probo ali ovaj Köstritzer je vrlo dobro i pitko pivo...blago po ukusu i smeka..