auuuu ma topKrokodil Behko wrote: 06 Jun 2026, 09:35Masamune wrote: 10 Feb 2024, 18:27
Izašli su prvi leakovi od Capcoma
Kažu da rade na 4-5 novih RE igara, ali ništa dok zvanično ne potvrde.
Ako je to tačno pretpostavljam RE 9, Code Veronica remakei možda neki novi Resident Evil Revelations (pretpostavljam trica). Možda i RE 1 i RE 0 u fazonu remakea dvice, trice i četvorke. Ostalo nemam pojma šta bi moglo biti. Možda onaj stari RE iz prvog lica sa broda, ali ta je bila bezveze.
Nego kako ide Veronica![]()
Pa ja ni ne znam jbt
Da, Capcom je zvanično najavio rimejk pod nazivom Resident Evil: Veronica.Najava je objavljena na događaju Summer Game Fest 2026. Igra predstavlja modernu interpretaciju kultnog klasika Resident Evil – Code: Veronica.Ključni detalji o rimejku
Datum izlaska: Igra je planirana za 2027. godinu, iako su pojedini mediji prenijeli informacije o lansiranju već krajem sljedeće godine.
Razvojni tim: Na projektu radi veliki dio tima koji je bio zaslužan za uspješni i hvaljeni Resident Evil 4 Remake.Zvanični materijali: Capcom je objavio i službeni trailer koji prikazuje prve kadrove igre.
Da, igra će imati kameru iz trećeg lica (third-person), ali donosi i jedno veliko iznenađenje — imaće i perspektivu iz prvog lica (first-person). [1, 2]
Zvanični detalji i analize [prikazanog trailera na Summer Game Festu](https://gameinformer.com/sgf-2026/2026/ ... -next-year) otkrivaju sljedeće pojedinosti o sistemu kamere:
## Kombinovana perspektiva i detalji o kameri
* Kamera iz trećeg lica: Poznati insajderi (poput Dusk Golema) potvrdili su da je igra primarno razvijana sa kamerom iz trećeg lica preko ramena (over-the-shoulder), prateći stil uspješnih rimejkova Resident Evil 2, 3 i 4. [1, 3, 4]
* Kamera iz prvog lica: Prvi zvanični trailer koji je Capcom objavio prikazuje dionice iz prvog lica dok Claire Redfield istražuje Pariz. [2]
* Hibridni sistem: Igra će koristiti mješoviti pristup sličan naslovu Resident Evil Requiem, gdje su određeni segmenti ili polovine igre prilagođeni specifičnoj perspektivi kako bi se pojačao osjećaj horora i akcije. [2, 4]
Veronica mi je odmah iza keca, dvice, trice i devetke što se tiče najboljih RE. Valja iskeširati za nju.
Još su objavili i final fantasy 7 treći i završni dio remake-a... to dvoje odigram i onda ću vjerovatno prodati PS5