Predložite mi kakav laptop

Sve o kompjuterima
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24992 times
Been thanked: 22973 times
Status: Offline

Re: Predložite mi kakav laptop

Post by Masamune » 27 Jul 2026, 13:49

Quds wrote: 27 Jul 2026, 13:08
Masamune wrote: 27 Jul 2026, 13:03
Al ovi na poslu su najjači... uzmi bolan laptop budi gospodin.

I onda me zovne šef u subotu kad sam na odmoru i viče de pripremi nam za ponedjeljak materijal za sastanak sad imaš laptop i možeš od kuće raditi.

e šipak jašta ću :mmm
Aaaa...pa tako kaži, a nije lafo gadi mu se laptop. :D.
To je jedan od dodatnih razloga :oo

A da mi se gadi spram PC to je isto tačno. Nosi ba laptop biži

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5387 times
Been thanked: 2420 times

Post by Quds » 27 Jul 2026, 14:02

Masamune wrote: 27 Jul 2026, 13:49
Quds wrote: 27 Jul 2026, 13:08

Aaaa...pa tako kaži, a nije lafo gadi mu se laptop. :D.
To je jedan od dodatnih razloga :oo

A da mi se gadi spram PC to je isto tačno. Nosi ba laptop biži
Vidi, kad bih ja morao birati da odustanem od jednog, odustao bih od laptopa. Lakoća nadogradnje desktopa, monitora i sl, čini ga očitim izborom. Ja volim imati laptop uvijek, jer nekada hoću da odem u sobu sam, neću da mi niko prolazi u ''vidnom polju'', da slušam bilo kakve zvukove, itd. I, tu bih kao trebao staviti desktop onda... ali, nekad mi ni neka soba ne godi. Eh, tada mi je laptop prijeka potreba.

I drugo, teško je naći laptop sa performansama desktopa, čak i kada plaćaš dva puta više.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24992 times
Been thanked: 22973 times

Post by Masamune » 27 Jul 2026, 14:06

Sve to što si nabrojao, ali kod laptopa me najviše nervira kad se opterete počnu da bruje kao traktori.

Ili se zagriju katastrofa. Kod PC uzmeš fan, uzmeš neke tantavice vazda samom sebi mijenjaš i šteliš od paste i procesura do vodenog hlađenja ako to želiš.

I kao što kažeš nadograđuješ stalno. Laptop kad postane spor i nikakav moraš uvijek novi uzimati.

To kod PC-a nije stvar. Ima ljudi sa PC starim 10 godina koji su i dalje beton dobri, ali zato što su povremeno dograđivali memoriju, grafičke itd.

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5387 times
Been thanked: 2420 times

Post by Quds » 27 Jul 2026, 14:27

Masamune wrote: 27 Jul 2026, 14:06 Sve to što si nabrojao, ali kod laptopa me najviše nervira kad se opterete počnu da bruje kao traktori.

Ili se zagriju katastrofa. Kod PC uzmeš fan, uzmeš neke tantavice vazda samom sebi mijenjaš i šteliš od paste i procesura do vodenog hlađenja ako to želiš.

I kao što kažeš nadograđuješ stalno. Laptop kad postane spor i nikakav moraš uvijek novi uzimati.

To kod PC-a nije stvar. Ima ljudi sa PC starim 10 godina koji su i dalje beton dobri, ali zato što su povremeno dograđivali memoriju, grafičke itd.
To je to. :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10919 times
Been thanked: 12809 times

Post by Krokodil Behko » 27 Jul 2026, 16:58

Masamune wrote: 27 Jul 2026, 14:06 Sve to što si nabrojao, ali kod laptopa me najviše nervira kad se opterete počnu da bruje kao traktori.

Pa ne zagrijavaju se toliko, ovi sa SSD.

A ne znam što bih uzimao desktop, kad mi ne treba više od 8 GB RAM i integrisana grafika. :cudi
Igre se mogu igrati i na xboxu/PS, isl.
Ogromna je mana tog desktopa što si prikovan za neki ćošak, pa čak i ako je u pitanmju all in one comp.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61755 times
Been thanked: 11255 times

Post by ElTriconi » 27 Jul 2026, 17:15

Metnes sebi kauc uz kompjuter i rahat si 😂
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊