Velika Britanija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: London bi mogao dobiti prvog muslimanskog gradonačelnika

Post by storm » 09 May 2016, 10:03

Socrates wrote:
Evo, koristim opet priliku da cestitam Khanu sto je izabran za gradonacelnika.

Storme, zivota ti, imas li ti ikakvu predstavu o politickom sistemu Velike Britanije, kako se biraju gradonacelnici, kako uopste funkcionise politicki sistem? Naprimjer, odakle istovremeno I islamofobija a I dovodjenje imigranata iz islamskih zemalja u, recimo, Velikoj Britaniji?

Lijepo od tebe
Imam predstavu, onoliko koliko me zanima i malo ako potražiš, diskutirali smo o prošlim izborima...sad ne umišljam da sam ekspert, poput nekih tu...čisto znam, koliko je potrebno za neki široki pogled.
Odakle nabrojano?
Pa vjerojatno u Brazilu ne postoji islamofobija iz jednostavnog razloga- jer ne dolaze migranti iz arapskog svijeta.....
Ne razumijem ti baš logiku :cudi
Potpuno razumijem da neko primjenjuje navijacku kulturu u politickoj diskusiji, ali pisati ove gore povrsnosti, a ne biti dovoljno upucen u apsolutnu nijednu znacajnu stvar tog politickog sistema je pomalo neozbiljno.
O kakvoj primjeni navijačke kulture pišeš? I zašto trebam biti, ponavljam, ekspert, da izrazim zadovoljstvom izbora?
Koliko je do sad bilo muslimana gradonačelnika gradova približnog značenja kao London....i u ovo vrijeme?
Inače muslimani čine 13% populacije tog grada, tako da je jasno, da su ga i domicilni, autohtoni englezi podržali....
sumnjam da se pola commonwealtha taj dan dovezlo u London (eto ponešto znam)
jos imas hrabrosti da nekog optuzujes za trolovanje I da prijetis brisanjem. Razumijem, covjece, da si moderator, I da ti to daje odredjenu moc, ali ipak moras se jednom zapitati koliko si kompetentan da diskutujes o ovome. Tebi je duznost da obezbjedis kvalitet diskusije, a ne da navijas - to se radi na utakmicama. Da li se upitas ponekad, ono kao moderator, zasto ti Mohr I mirelam ne ucestvuju u ovoj diskusiji, a oni su vise nego kompetentni da to rade.
Ja nemam nikakvu moć na ovom pdf vijesti....isti sam kao i svi i ako si primjetio, osim donošenja vijesti do jučer se nisam ni oglasio na temi.(ne mogu urediti ni obrisati ničiji post osim svojih)
I nikad nisam reagirao na drugo mišljenje, osim ponekim argumentom ( koliko znam o nečemu :cudi )....ali ću uvijek reagirati kad (i suptilno) vrijeđanje i omalovažavanje postaje argument...i upravo kvalitet diskusije mi je na pameti...
Po tebi (i još nekima) su kompetentni jedino oni koji su na istoj liniji s tobom, ostali smo ili neznalice ili zatucani, etc etc..
Već dugo pvdje nije bitno što se napiše, nego tko napiše....
Tko o navijačkom pristupu?

al ok....ja i jesam tu za to da se istresete, mene to jako slabo dotiće....eventualno zaškaklja i tjera osmjeh na lice...

Ti i storm kad se uhvatite patetike ne znate stati.. Problem ste, naravno, jer vaše mišljenje jedino mora biti ispravno i jedino vi kažete pravu stvar, jedino vi ne trolate, jedino vi imate ispravan moral, itd..
@lebowski....doza patetike je vidljiva i po tome tko koga prati po temama....nadam se da si primjetio da te uopće ne doživljavam...sigurno zatrolam i ja nekad, ali mi nije to jedina misija na forumu....nekad se može i omaknuti, uostalom, ne postoji forum da je sve pod špagu....i ne treba biti...
Ali uvijek zalijepiti drugo mišljenje nekim etiketama je patologija....nađi gdje tvrdim, da sam jedino ja u pravu, a ja ti mogu naći postove gdje sam nakon nekih validnih argumenata, korigirao mišljenje.
Dobro zamjenjuješ teze.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 09 May 2016, 10:13

Ali prije nego sto masakriram svoj mozak kaladontom u narednoj deceniji da dodam, ako ste od nas ocekivali da na ovoj temi napisemo 58 000 komentara u kojima samo cestitamo gospodinu Khanu na izboru onda ste to trebali napisati u uvodu.

Isto ste morali da napisete da su pozeljne rijeci I izrazi kao "haters", "cool" I "kakva nevjerovatna pobjeda pravde u ovom dobu nepravde"

Ako nije bitno nista drugo osim patetisanja, kao sto kaze Lebowski, odmah recite. Jos bolje, napisite temu I zatvorite je za slucajne komentare, nego samo dodajte nikove 2000 I nesto forumasa koji podrzavaju ono sto Storm napise.

Koristim ovu priliku da cestitam Bakiru Izetbegovicu sto je musliman.
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 09 May 2016, 10:16

:kokice
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 May 2016, 10:19

Socrates wrote:Ali prije nego sto masakriram svoj mozak kaladontom u narednoj deceniji da dodam, ako ste od nas ocekivali da na ovoj temi napisemo 58 000 komentara u kojima samo cestitamo gospodinu Khanu na izboru onda ste to trebali napisati u uvodu.

Isto ste morali da napisete da su pozeljne rijeci I izrazi kao "haters", "cool" I "kakva nevjerovatna pobjeda pravde u ovom dobu nepravde"

Ako nije bitno nista drugo osim patetisanja, kao sto kaze Lebowski, odmah recite. Jos bolje, napisite temu I zatvorite je za slucajne komentare, nego samo dodajte nikove 2000 I nesto forumasa koji podrzavaju ono sto Storm napise.

Koristim ovu priliku da cestitam Bakiru Izetbegovicu sto je musliman.
Ajde ne ljuti se :pusa

Imaš ti i dobrih postova i puno toga za reći...
Ovakva patetika ti ne pristoji :)

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 May 2016, 10:20

Da te ne citiram.

Odvescete nas, covjece, u gore jednoumlje nego sto je ijedan komunisticki sistem ikad bio.

Prosto ne mogu da vjerujem da je ovako nesto moguce u 21-vom vijeku.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 May 2016, 10:23

Socrates wrote:Da te ne citiram.

Odvescete nas, covjece, u gore jednoumlje nego sto je ijedan komunisticki sistem ikad bio.

:oo jbga

Over& out

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 May 2016, 10:27

storm wrote:
Socrates wrote:Da te ne citiram.

:oo jbga

Over& out
Ako mislis da ova tema nije slika I prilika drustva, onda se varas. Pitaj Lebowskog. A ja, eto, mislim da mozemo biti bolji.
Last edited by Socrates on 09 May 2016, 10:32, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 09 May 2016, 10:32

U čast govornika ;)
[ytube][/ytube]
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10052 times
Been thanked: 11928 times

Post by Krokodil Behko » 09 May 2016, 10:40

Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8271 times
Been thanked: 19467 times

Post by Maja » 09 May 2016, 10:47

Socrates ne trebas prelaziti na kaladont. Pisi sta hoces. Ako pretjeras obrisat cu isto kao i ostalima mada je nemoguce ovu temu vratiti na pravi put.
Brisem i upozoravam al nema neke koristi. A nesto mi se ne zakljucava. Pogotovo mi se ne banuje jer gdje cu banovati na ovako divnoj vijesti koja ce promijeniti polozaj muslimanskog naroda, razbiti predrasude o istima i potaknuti isilovce da poloze oruzje a vehabihe da zatvore paradzemate.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 09 May 2016, 10:49

Pa ne mogu stati sa patetisanjem i dijeljenjem etiketa a pritom optuživati druge da to rade :grana
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 May 2016, 10:54

Maja wrote:Socrates ne trebas prelaziti na kaladont. Pisi sta hoces. Ako pretjeras obrisat cu isto kao i ostalima mada je nemoguce ovu temu vratiti na pravi put.
Brisem i upozoravam al nema neke koristi. A nesto mi se ne zakljucava. Pogotovo mi se ne banuje jer gdje cu banovati na ovako divnoj vijesti koja ce promijeniti polozaj muslimanskog naroda, razbiti predrasude o istima i potaknuti isilovce da poloze oruzje a vehabihe da zatvore paradzemate.
Hvala ti na ovoj poruci. Imas karmu sljedecih 52 sedmice samo zbog "seksepilnosti" ovog tvog komentara. :klanja

Hajde, pokusacu konstruktivnim pristupom kasnije. Idem na plivanje. :respekt
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 09 May 2016, 11:09

tako ju je i Zagorka poslušala pa joj nisu tikve nikle.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Velika Britanija

Post by SPINERKA » 09 May 2016, 16:01

Image

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 09 May 2016, 22:57

Maja wrote: A nesto mi se ne zakljucava. Pogotovo mi se ne banuje jer gdje cu banovati na ovako divnoj vijesti koja ce promijeniti polozaj muslimanskog naroda, razbiti predrasude o istima i potaknuti isilovce da poloze oruzje a vehabihe da zatvore paradzemate.
To si trebala napisati ovim sto su se propeli na straznje noge zbog ove vijesti. I onda se barem jednom upitati zbog cega ih ova vijest toliko zulja?

Forumas koji je uz zdusnu asistenciju @statebriga i vec standardno trolanje Lebowskog doveo temu na nivo gdje je - danas je obrusavanjem na storma dokazao da nije problem u meni (kako je obrnutom psihologijom pokusao 'dokazati' i to prosiriti na ostatak foruma). Danas je naprosto briljirao nevidjenom razinom patetike uz standarno visoku dozu malicioznosti. S obzirom da sam imala bliski susret s njim na Religiji, gdje je nakon 2 posta krenuo u flejmanje topica teskim ad hominemom, slazem se sa stormom i on je po mom misljenju trol koji posebno na ovakve teme ulazi kao u bokserski mec. Bitno je srusiti onog suprotnog misljenja (na Muteveliji se doslovno izviljava), sredstva se ne biraju. I storma je retorikom o ‘navijackoj kulturi' danas pokusao omalovaziti i na taj nacin diskreditirati njegovo misljenje o temi.

A zasto, pitas li se to ti Majo? Zato sto ga ova vijest jako smeta. Bila je tu vijest i o Arminki Helic koja radi kao Specijalna savjetnica William Hague-a. Prosla je normalno kako je trebala proci i ova vijest. Mozda je to zato sto Socratesa tada nije bilo na forumu, ne bih znala. Ili je ona ok, jer je mada je muslimanka ipak bijela (sto je pretpostavljam olaksavajuca okolnost gledano iz njegove pozicije).

Jer on je otvoreno ispoljio rasizam, ponavljano se pitajuci kako to mogu podrzavati ‘Pakistanca’. To sto je taj covjek vrhunski obrazovan, uspjesan i vrlo sposoban, to njemu naravno nije bitno. Pa je onda mene propitivao sto nisam odusevljena Arapima (ciljajuci valjda na to da bi i meni mogla smetati njihova boja koze a ne ponasanje). Pa se na trenutak povukao, ali naravno nije dugo izdrzao da nastavi kako valjda jedino zna.

I nece ova vijest promijeniti polozaj muslimanskog naroda, ali bi muslimani mogli mnogo nauciti od ovog covjeka (na ostatak iznesenog cinizma se necu osvrtati). Jer on je inspirativan na toliko mnogo nacina; potjece iz radnicke obitelji (oca sofera autobusa i majke krojacice), odrastao je u naselju predvidjenom za radnicku klasu, azijatskog je porijeka i uz sve to ima pogresnu religiju. Ali je imao i ima ispravan stav o sebi i zivotu. I budi sigurna da je mnogima inspiracija, muslimanima i nemuslimanima. 2012 je istrcao londonski maraton i pritom prikupio £20.000 za svoje dobrotvorno udruzenje. Uz to je na ispravan nacin ishendlao smear-campaign Konzervativaca koji su pred izbore pokusali njegovu asasinaciju karaktera. Jednostavno izuzetan covjek.

Oprosti molim te ukoliko tebe ne inspirira. Za Socratesa smo vec doznali da je njegova ‘velicina’ tolika da ga ne bi uzeo ni u razmatranje. Za njega muskarcinu je dovoljno izviljavati se na Muteveliji.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 May 2016, 23:48

Koristim ovu jedinstvenu priliku da cestitam svim profesionalno uspjesnim muslimanima svijeta njihove profesionalne uspjehe.

Profesionalno neuspjesnim muslimanima svijeta cestitam sto, I pored svega, I dalje pokusavaju da se izbore u ovoj ludnici od svijeta.

Ostalim muslimanima, koji ne spadaju u dvije prethodne grupe, cestitam sto su od krvi I mesa.

Ekstremisticki raspolozenim muslimanima ne cestitam nista.

Isto tako, svim ljudima svijeta cestitam predstojeci utorak, koji ce sutra da osvane.

Sadiq Khan je u svom prvom intervjuu nakon osvajanja izbora stavio veliki znak pitanja na liderske sposobnosti vodje Laburisticke Partije Jeremy Corbyna. Da podsjetimo drage citaoce, Mister Khan je clan ove partije I ona ga je nominovala na izborima za gradonacelnika Londona.

Ovaj napad na Corbyna Khan nije uradio zato sto je musliman, nego zato sto je politicar, I gleda da izgradi poziciju da preuzme vodstvo stranke.
Last edited by Socrates on 09 May 2016, 23:50, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1685 times
Been thanked: 3225 times

Post by Mutevelija » 09 May 2016, 23:50

Utorak je baksuzan dan u Islamu. Jer je Adem istjeran iz Dženneta na taj dan a i šejtan je tad stvoren.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 May 2016, 23:51

Mutevelija wrote:Utorak je baksuzan dan u Islamu. Jer je Adem istjeran iz Dženneta na taj dan a i šejtan je tad stvoren.
To mora da znaci da sam islamofob. Nema drugog objasnjenja.
. . . . . . . . .

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4478 times
Been thanked: 3459 times

Post by Melek » 09 May 2016, 23:55

Ovo je zaista veliki trenutak za cijeli Svijet a i za Dunjaluk.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 10 May 2016, 00:05

Melek wrote:Ovo je zaista veliki trenutak za cijeli Svijet a i za Dunjaluk.
Eki. Javi se kad postanes gradonacelnik...Kiseljaka. :oo
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Post Reply

Return to “Svijet”