Jesu krkani. Nije ih tesko prepoznati. Krupni, visoki, kockaste glave, kajle oko vrata i neizostavno a da u govoru. Ima ih zasita dobrih ljudi ali uglavnom su katastrofa.
U Sarajevu su zaposjeli Ilidzu. Kad odes dole samo mozes cuti njihovo zavijanje, onaj ruzni naglasak, vidjeti skupe aute iz kojih vire te kockaste glave i ako je lijepo vrijeme oci ti zabljesnu od odsjaja sunca sa njihovih lancina
Interesantno je da ces ih rijetko vidjeti da su gdje zaposleni a svi imaju love. Valjda negdje posadili pa beru
Ja sam pobjegla u Stari grad, nadajuci se da cu ih izbjeci, medjutim kad sam se doselila parkira mi se neki hajvan pred ulaz u avliju. Kazem mu ja da ne moze tu parkirati, da mu je valjda to jasno, kad on otvori usta:" A da ti si ovdje tek dosla i pravis problem" (ali naglasak morate cut da biste dozivjeli napad za povracanje) i ne stade covjek na tome nego me napade, poce prijetiti, kazem mu:"Nisam ja tek dosla, ja sam se ovdje rodila, ne u ovoj mahali ali u ovom gradu, ti si taj koji je dosljo i moja preporuka ti je da se vratis u zabit odakle si izgamizao." A on nastavi kako ce me zapaliti zajedno sa djetetom itd. Uglavnom ostatak je rijesila policija.
I sta reci za covjeka koji kaze da ce zapaliti dijete od 3-4 mjeseca... Smece odvratno.