Vantjelesna oplodnja

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

LadyDina
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Vantjelesna oplodnja

Post by LadyDina » 06 Feb 2016, 14:43

Pozdrav svim članovima. Mozda postoji ovakva tema, ali nadam se da necete brisati:). Kakva su vasa iskustva i stanje nakon vantjelesne oplodnje?
Moje je grozno..-Nakon neuspjesne VTO tacno sam osjetila da mi se citav organizam uzdrmao, cak sam zavrsila kod neurica zbog napada panike i bezvoljnosti. Imam osjecaj da su mi sve poremetili u organizmu ti silni hormoni u pripremi za transfer a i oni koje pijes i koji idu vaginalno dok se ocekuje beta nalaz. To je bilo u martu prosle godine, od tada su mi i menstruacije grozne, ili obilne ili nikakve..ma grozno!!!!
Prije 2 mjeseca mu je slucajno otisao na pregled i ustanovljena mu je varikočela za koju doktor tvrdi da je uzrok neplodnosti. Operisao ju je. DA li je neko imao takvo iskustvo? Inace mu je spermiogram prije toga bio jako los. Sad pije profertil i jos mnogo vitamina ...Da li da ocekujemo bebice?:) :hihi :klanja :klanja
[b]lady D[/b]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: PROMJENE NAKON VANTJELESNE OPLODNJE

Post by storm » 06 Feb 2016, 14:55

Sumnjam, da smo baš adresa za takva pitanja...

no ima tu forumašica @Calla...ona bi neke stvari mogla znati...naša doktorka :oo

ipak, bi ja osobnu doktoricu/ra pitao oko tih stvari :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 06 Feb 2016, 16:52

Eh Dino, da sam ti malo blize odmah bih ja znala ocel bit djecice..
Treba samo jedna mala masaza i pogled u dlan...al ne bi ja da se bas blamiram :p
Strpi se, budes vec saznala..
Nadam se da te nece niko grditi sto iznosis tak intimne stvari .. ;)
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14838 times
Been thanked: 10352 times

Post by Julia-Klara » 06 Feb 2016, 17:00

prijateljica je radila vantjelesnu jer nakon pobacaja nije uspjevala ostati u drugom stanju
nikakvih problema nije imala, ni sa hormonima, ni sa virusima, bakterijama,ali jednostavno nije islo

sada je vec u 5om mjesecu, sretna :D
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 06 Feb 2016, 17:04

Dina, najbitnije je da prestanes puno razmisljati sta ce biti.
Tadacse sve nekako poslozi :ok

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 06 Feb 2016, 17:12

LadyDi
Nemam osobnog iskustva..na srecu
Ali znam da hormoni mogu uzrokovati kaos...to prihvati kao nesto sto moras proci na putu do bebice
U svakom slucaju ova opereacija kod muza moze rezultirati popravljanjem spermiograma...ustvari trebala bi!
Imam dvije preslatke necakinje koje su dosle na svijet umjetnom oplodnjom i to u trenutku kad doktori vise nisu davali previse sanse( dob majke)
Tako da....sretno!

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 06 Feb 2016, 17:20

vila wrote:LadyDi
Ali znam da hormoni mogu uzrokovati kaos...to prihvati kao nesto sto moras proci na putu do bebice
U svakom slucaju ova opereacija kod muza moze rezultirati popravljanjem spermiograma...ustvari trebala bi!
Imam dvije preslatke necakinje koje su dosle na svijet umjetnom oplodnjom i to u trenutku kad doktori vise nisu davali previse sanse( dob majke)
Tako da....sretno!
:heidi koliko?

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 06 Feb 2016, 17:37

Dina, mozda si pomislila da ja provociram...
Ne.
Evo pitala sam mamu.
Sestra moje bake 11 godina nije imala djece.
Davno je to bilo.
Namjeravala je ici lijecniku, ali suprug je bio zadrt.
Rekao je ako nije moguce od Boga nece on ni od vraga...
Međutim bakina sestra je otisla nekoj zeni.
Ne znam kako je ta zena znala i cime se bavila.
Zaista je uzela ruku mlade zene, masirala joj mjesto između palca i kaziprsta te rekla da c imati djecu.
Ubrzo je bakina sestra dobila sina a potom i kci.
Supug joj j poginuo...mozda bi bilo jos djece.

Ovo memoj krivo shvatiti...
Vjeruj u medicinu i nemoj se opterecivati..jer sve ionako bude kako bude.

Nekad davno sam citala da je vrlo bitan psiholoski faktor.
Psiholog je bas opisibao kako parovi bjesomucno "rade " na tome da pod svaku cijenu dobiju dijete..
Treba se opustiti..sretno :ok

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 06 Feb 2016, 17:53

Julia-Klara wrote:
vila wrote:LadyDi
Tako da....sretno!
:heidi koliko?
41
Ali nemoj da te to sokira
U prvom postu nisam htjela biti preopsirna ali bilo je puno komplikacija prije tog zadnjeg pokusaja.
Necu opisivati zbog @ lady di
A i postoji ta dobna granica do koje imas pravo na um.oplodnju...cini mi se 42...bar je tako bilo tada
Prije 9 godina

@lady
Imas puno internet foruma na kojima pisu majke ili buduce majke
Tu se svasta moze procitati i zanimljivo je i korisno jer zene pisu svoja osobna iskustva

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Feb 2016, 19:34

Ma naš komunist je imao te probleme...bili su na pregledu i on i supruga...njemu je ustanovljeno da uma 1% živih spermatozoida u d , ako želi dete, mora ići na vantelesnu oplodnju....eno mu pionir i žuv i zdrav, pravi dečkić....e da...komunista naš, znamo ga svi, pita doktora: Doktore jer to znači da negde sa strane mogu bez vađenja?....Odgovor ga razočarao....i sa tih jebenih jedan posto može postati ćaća...gde ne želi :plavi
Muslim da in i Mojca nisu imali velukih problema kod vantelesne oplodnje...Znam da imaju zdravog lepog sina.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Feb 2016, 19:37

Nole wrote:Ma naš komunist je imao te probleme...bili su na pregledu i on i supruga...njemu je ustanovljeno da uma 1% živih spermatozoida i da, ako želi dete, mora ići na vantelesnu oplodnju....eno mu pionir i žuv i zdrav, pravi dečkić....e da...komunista naš, znamo ga svi, pita doktora: Doktore jer to znači da negde sa strane mogu bez vađenja?....Odgovor ga razočarao....i sa tih jebenih jedan posto može postati ćaća...gde ne želi :plavi
Mislim da in i Mojca nisu imali velukih problema kod vantelesne oplodnje...Znam da imaju zdravog lepog sina.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 06 Feb 2016, 19:39

Zasto ti pises o privatnim stvarima drugih forumasa?
Tracaro!!!

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Feb 2016, 19:40

Nole wrote:Ma naš komunist je imao te probleme...bili su na pregledu i on i supruga...njemu je ustanovljeno da uma 1% živih spermatozoida u d , ako želi dete, mora ići na vantelesnu oplodnju....eno mu pionir i žuv i zdrav, pravi dečkić....e da...komunista naš, znamo ga svi, pita doktora: Doktore jer to znači da negde sa strane mogu bez vađenja?....Odgovor ga razočarao....i sa tih jebenih jedan posto može postati ćaća...gde ne želi :plavi
Muslim da in i Mojca nisu imali velukih problema kod vantelesne oplodnje...Znam da imaju zdravog lepog sina.
Pa čuj...ako prosjećni ejakulat sadrži oko 200.000.000 spermatozoida, jedan posto znači 2.000.000 ..... sasvim dovoljno.

...fkt si tračara...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Feb 2016, 19:46

storm wrote:
Nole wrote:Ma naš komunist je imao te probleme...bili su na pregledu i on i supruga...njemu je ustanovljeno da uma 1% živih spermatozoida u d , ako želi dete, mora ići na vantelesnu oplodnju....eno mu pionir i žuv i zdrav, pravi dečkić....e da...komunista naš, znamo ga svi, pita doktora: Doktore jer to znači da negde sa strane mogu bez vađenja?....Odgovor ga razočarao....i sa tih jebenih jedan posto može postati ćaća...gde ne želi :plavi
Pa čuj...ako prosjećni ejakulat sadrži oko 200.000.000 spermatozoida, jedan posto znači 2.000.000 ..... sasvim dovoljno.

...fkt si tračara...
Fkt pojma nemaš...eto nam tu čovek živ i zdrav koji je išao sa suprugom na vantelesnu oplodnju. I sa prethodnog foruma gde smo bili to svi znamo i to nije nikakva sramota niti tračanje....jbt izađi iz XIX veka više...

mehaning
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mehaning » 06 Feb 2016, 19:52

storm wrote:

...fkt si tračara...
Image

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 06 Feb 2016, 19:56

Ako zeli nesto podijeliti s nama neka to sam odradi, a ne ti (ili bilo ko drugi)
Bas vam je bezze

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Feb 2016, 19:57

Meho....ovde žena koja ima tih zdravstvenih problema traži savet...o kom tračanju se ovde radi? Daj objasni mi ti...pusti ovog akademika storma...ne moraš mi verovati ali danas mladi u Novom Sadu imaju velikih problema da dobiju dete....

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Feb 2016, 19:58

Nole wrote:
storm wrote:

...fkt si tračara...
Fkt pojma nemaš...eto nam tu čovek živ i zdrav koji je išao sa suprugom na vantelesnu oplodnju. I sa prethodnog foruma gde smo bili to svi znamo i to nije nikakva sramota niti tračanje....jbt izađi iz XIX veka više...
...ako si ti 21. vijek, neka me u 19. vijeku :rol

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Feb 2016, 20:00

Julia-Klara wrote:Ako zeli nesto podijeliti s nama neka to sam odradi, a ne ti (ili bilo ko drugi)
Bas vam je bezze
A ko si ti pa da ocenjuješ šta je bezze????
Pišemo o realnim problemima mladih bračnih parova danas...ili se ozbiljno uključi u temu ili lao sa teme

mehaning
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mehaning » 06 Feb 2016, 20:00

Nole wrote:Meho....ovde žena koja ima tih zdravstvenih problema traži savet...o kom tračanju se ovde radi? Daj objasni mi ti...pusti ovog akademika storma...ne moraš mi verovati ali danas mladi u Novom Sadu imaju velikih problema da dobiju dete....
Po meni se može istu misao, sa istom porukom napisati u smislu, "poznajem nekog"... :123

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”