Odnos djece prema roditeljima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Odnos djece prema roditeljima

Post by gejsha » 11 Mar 2012, 12:28

U posljednje vrijeme sve je više razmažene djece koja se prema svojim roditeljima ponašaju oholo,govore im uvrjedljive riječi,nazivaju ih ružnim imenima,ne poštuju ih :ne
Naravno nisu svi takvi,ima i onih koji se lijepo odnose prema svojim roditeljima.
Po mom mišljenju , sve zavisi od samih roditelja, kako se oni postave prema svojoj djeci , na koji način ih odgajaju.
Kakav je vaš odnos prema roditeljima ?
Primjećujete li vi sve više razmažene djece u vašoj okolini koja se prema roditeljima ponašaju kako žele?
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Obrisan profil

Re: Odnos djece prema roditeljima

Post by Obrisan profil » 11 Mar 2012, 13:04

NIkad ne znas sta je pravilno. Biti kao sto ti je bio roditelj, ili pak drugacije. Da li je njihovo staromodno vaspitanje ipak ispravno?
Mi danas vaspitavamo tako da strasno pazimo. Bojimo se da svaki korak, svaki poduhvat koji mi ucinimo njima ne nanese neku traumu zbog koje ce se leciti kao odrastao covek.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Post by Luna. » 11 Mar 2012, 14:09

ja se u vaspitavanju djece ne ugledam ni nakoga. sa svojim roditeljima imam dobar odnos, mada mi se cini da tek sad nas odnos postaje pristan. ranije je bio puno vise baziran na postovanju.
ja hocu da moja djeca osjecaju prisnost, da mi vjeruju, da znaju ko im je uvijek oslonac. zelim da moja djeca imaju obzira prema meni, a mislim da je zato potrebna da oni osjete da i ja imam obzira za njih, njihove potrebe i zelje... ne mogu djeca mene postovat ako ja na neki nacin ne postujem njih
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 14:49

Nisam mozda najkompetentnija osoba jer nisam mama,ali jesam dijete,imam roditelje,pa cu iz tog ugla reci da smo mi zasita rasli u nekom drugom okruzenju...mozda su bili malo vise strogi,ali ipak odgoj djeteta nije lak zadatak...
Nije mi nimalo lijepo ovo sto sad gledam da je na tv-u kanal koji djete zeli,da se kuha rucak sta djete pozeli,znaci stavlja mu se uloga sefa,ja kao gost u takvoj kuci ne osjecam se nimalo prijatno....

Ne uce ga odgovornosti,ne uce da novac treba zaraditi,znaci odi pomesti garazu dobices 2 km,neka zna da novci ne padaju s neba,treba da uci ravnopravnost,zasto da on tek tako dobija novce?Samo zato sto se rodio/la?Samo zato sto postoji?
Zasto da mu se u deset sati noci ide po zvakace koje su mu eto prahnule,zasto da ima 20 bundi i sleper igracki,normalno da ce dijete biti sito svega,nezadovoljno,nezahvalno i mrzovoljno..... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 11 Mar 2012, 15:30

Moja deca ne dobiju novac za kucne poslove - to je obaveza normalna, kako cerke tako i sinmoraju da rade. Nema razgovora.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 11 Mar 2012, 16:54

MORENA wrote:Moja deca ne dobiju novac za kucne poslove - to je obaveza normalna, kako cerke tako i sinmoraju da rade. Nema razgovora.
Naravno da djeci treba podijeliti obaveze i u kuci jer svaki clan porodice treba znati sta je kome duznost.Nikad ne placati svoju rodzenu dijecu jer to ce nauciti i onda ce se sve okrecati koliko ces mi platit.Svojoj dijeci treba dat dzeparac odredzen iznos da ono se uci rasporedzivat i sebi kupit od tog novca sta mu je potrebno,posebno dijeca koja su u pubertetu ne bi trebala bit bez dzeparca.Sve zavisi kako ce roditelj naucit i odgojit svoje dijete,jer sva kultura odgoja i ponasanja dolazi od kuce kako mu se roditelj ponasa i ono ce.Ima tu odgoj i skola obdaniste ali ipak kuca je svetinja odgoja. :zubi :zubi :zubi
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 11 Mar 2012, 18:48

Sjećam se da je nama profesorica znala reći kako nju ljuti kada neko kaže npr iznio sam drva roditeljima iz podruma, kao da se on neće grijati na ta drva , nego je samo učinio uslugu roditeljima.
A kamoli da uradi nešto što njemu neće koristiti nego samo roditelju , tada bi bilo i prigovora možda.
Sve to zavisi od roditelja kako odgoje djecu , ali koliko ja danas vidim sve je više te razmažene djece.
Sve im je pruženo i naravno onda mora nastati nezadvoljstvo , jer nisu navikli skloniti iza sebe.
Neki dan mi rodica koja je mlađa od mene kaže da njoj mama ne da da radi po kući . :lud
Mene su moji odgojili tako da sam uvijek imala poštovanja prema njima , uvijek je bila njihova rije glavna , ali su se poštovale i naše želje.
Od oca i dan danas pomalo strahujem kada trebam npr pitati da noćim negdje , ali nije to strah da ga se bojim , nego jednostavno nego poštovanje prema njemu .
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 22:43

danas bili u gostima kod mene dvoje ljudi,imaju kcerku cetvrti razred,a ponasa se kao da ima jednu godinu :lup brojala sam minute dok nisu otisli,djete mi je picilo po zivcima zesce :123 zagrizne,pa baci,duri se,salta kanale,pojacava tv,baca jastuke u cvijece mislim fakat :lud

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 11 Mar 2012, 22:46

madam Bovary wrote:danas bili u gostima kod mene dvoje ljudi,imaju kcerku cetvrti razred,a ponasa se kao da ima jednu godinu :lup brojala sam minute dok nisu otisli,djete mi je picilo po zivcima zesce :123 zagrizne,pa baci,duri se,salta kanale,pojacava tv,baca jastuke u cvijece mislim fakat :lud
roditelji nista? Jel tako?
Grozno. Ne da su je lose vaspitali, nego je nisu nikako vaspitali..
Pitam se, kako ih nije sramota???

Pa sta treba to za 10 godina da bude debil od zene???

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:01

MORENA wrote:
madam Bovary wrote:danas bili u gostima kod mene dvoje ljudi,imaju kcerku cetvrti razred,a ponasa se kao da ima jednu godinu :lup brojala sam minute dok nisu otisli,djete mi je picilo po zivcima zesce :123 zagrizne,pa baci,duri se,salta kanale,pojacava tv,baca jastuke u cvijece mislim fakat :lud
roditelji nista? Jel tako?
Grozno. Ne da su je lose vaspitali, nego je nisu nikako vaspitali..
Pitam se, kako ih nije sramota???

Pa sta treba to za 10 godina da bude debil od zene???
Roditelji govore kad ona reži:"sta je jebla te beba,hoces ovaj keks?neces?a ovaj?hoces seriju?dobro,de ti prebaci pa gledaj sta hoces :lup otac joj se manje-vise pravi mutav kao da nije tu,povremeno joj tepa,a mati je mazi,na kraju sam uzela daljinski,rekla ako mislis gledati safunicu ja odoh narednih 45 min kod komsinice preko puta,ne pada mi na pamet da sutim a vi gledate :cudi
Kao da kod kuce nemaju tv-a....na to je ona roditelje natjerala da idu smjesta kuci.....uzas,nedaj mi Boze takvog djeteta :bua

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 11 Mar 2012, 23:04

madam Bovary wrote:
Roditelji govore kad ona reži:"sta je jebla te beba,hoces ovaj keks?neces?a ovaj?hoces seriju?dobro,de ti prebaci pa gledaj sta hoces :lup otac joj se manje-vise pravi mutav kao da nije tu,povremeno joj tepa,a mati je mazi,na kraju sam uzela daljinski,rekla ako mislis gledati safunicu ja odoh narednih 45 min kod komsinice preko puta,ne pada mi na pamet da sutim a vi gledate :cudi
Kao da kod kuce nemaju tv-a....na to je ona roditelje natjerala da idu smjesta kuci.....uzas,nedaj mi Boze takvog djeteta :bua
Što se ranije nisi dosjetila da uzmeš daljinski...Šteta... :plavi
Prije bi otišli....
:plavi
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 11 Mar 2012, 23:07

Madame, tvoje nece biti takvo.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:08

silence wrote:
madam Bovary wrote:
Što se ranije nisi dosjetila da uzmeš daljinski...Šteta... :plavi
Prije bi otišli....
:plavi
jao suti,rekla sam muzu,od sada kad se najave doci,reci nismo kod kuce,otisli smo na mars,necemo se vracati 3 godine :lupa :zubi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 11 Mar 2012, 23:09

Ja mislim da ti više nikada neće doći. Malojsi se dobro zamjerila... :plavi
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:09

MORENA wrote:Madame, tvoje nece biti takvo.
Iz tvojih usta u Bozije usi :klanja koja sam ja ludjakinja kad mi prekipi,nedaj mi Boze takvog djeteta,lupala bi ga od zid cini mi se :zid

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:11

Sheval wrote:A odnos roditelja prema djeci?
Ono kad me je majka gađala sa peglom,i pogodila :D.
mene moja skemlijom :ha ali neka je,nije za dzaba,ispala sam sasvim dobro,sad shvatam sta su zivot i njena borba bili,svejedno je volim i postujem....
silence mala me ne moze organski,vidi se :hihi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 11 Mar 2012, 23:12

madam Bovary wrote:
Iz tvojih usta u Bozije usi :klanja koja sam ja ludjakinja kad mi prekipi,nedaj mi Boze takvog djeteta,lupala bi ga od zid cini mi se :zid
MB, ne krivi dijete. Roditelji su napravili od nje to što jeste. Oni su krivi za takvo njeno ponašanje. Nije ona.
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:18

Sheval wrote:Ti si ispala dobra a ja nisam,e to je bit :jupi
sta je u glavu te pogodilo? :zubi :tjesi ili ti to sad hoces da ja tebi govorim kako si ispao sasvim dobar,kako ti nista ne fali i to? :hm

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:19

silence wrote:
madam Bovary wrote:
MB, ne krivi dijete. Roditelji su napravili od nje to što jeste. Oni su krivi za takvo njeno ponašanje. Nije ona.
jao i ja nisam sigurna koga bi od njih troje mlatila :bije

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Mar 2012, 23:26

Sheval wrote:Ma štaš mi govort :valja
Osjetim promjenu vremena :jupi
Bice bolje :hihi

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”