Jelena Karleuša je sinoć više od 500 Tuzlaka ostavila bez daha u ”Vivi” koja je bila mala da primi sve one koji su željeli da uđu u ovaj klub i prisustvuju veoma dobrom nastupu kroz koji je srpska pjevačica promovisala svoj novi album “Diva”. Tuzlaci su sa njom pjevali zajedno u glas, i možemo slobodno kazati da je JK pravi profesionalac u pravljenju nezaboravne atmosfere i showa…
a scenu je izvodila i skidala momke, igrala se sa njima, ali se na razočarenje mnogih Tuzlaka koji od jutros negoduju zbog njenog ponašanja i negativno komentarišu ovaj gest na raznim forumima i sajtovima – popela na ”kozu” koja je simbol Tuzle.
Baš je dobro biti ja – komentarisala je Karleuša na svom Twitter profilu stavljajući sliku na kojoj ”jaše” simbol Tuzle. Pitamo se da li je uopšte znala šta Tuzlacima predstavlja upravo ta koza…
- To ni najvećoj budali nikad nije palo na pamet – kazao je jedan žitelj Grada na zrnu soli.
Aysela Malkić tuzlanska pjevačica ogorčena je postupkom Jelene Karleuše koja se tokom gostovanja u Tuzli popela na simbol Tuzle kozu i ovjekovječila aparatom. "Bože sačuvaj, ne mogu da vjerujem da se samoprozvana diva nije raspitala malo šta za Tuzlu znači taj simbol.
Nedo Bog da neka od mojih kolegica pa i ja odemo i uzveremo se na neki Beogradski spomenik, ali eto to je samo dokaz kakvi smo ljudi i šta sebi dopuštamo" - izjavila je ogorčena Aysela. Nakon ovoga, pitanje je da li će se Karleuša publici u Tuzli izvinuti na učinjenom ili će tek tako preći preko toga.
LEGENDA O KOZI Priča datira iz davnih vremena, još dok je Bosna i Hercegovina bila pod okupacijom Austro-Ugarske. U Tuzlu je poslan proglas kojim se zabranjuje držanje koza i naređuje da se sve koze pobiju, pošto se smatralo da uništavaju šume. U Mosniku, jednom od tuzlanskih naselja, ljudi se nisu držali te naredbe. Neki stranac koji je u to doba posjetio Tuzlu vidjevši kako ljudi tajno čuvaju, hrane i muzu jednu kozu izmisli i danas poznati stih:
“Cijela Tuzla jednu kozu muzla, pa se hvali da se sirom hrani”
Danas, tuzlanska koza predstavlja simbol snalažljivosti i otpora u prevazilaženju svih problema sa kojima se grad Tuzla suočavao kroz svoju historiju.
Kako je Karleuša napunila ”Viva” club vjerujemo da će u Grad soli biti opet pozvana, ali se bojimo da njeno slijedeće ”veranje” neće biti na friško postavljenog Kralja Tvrtka Kotromanića I.
Pogledajte neke od FB komentara:
doznajemo