shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:31
jelena... wrote: 12 Aug 2020, 11:24
Da, to me zanimalo, sa koliko godina djeca odlučuju.
Onda u tom slučaju, ako sud u Australiji bude odlučivao, djeca se ipak neće pitati mnogo.
Ovo je, naravno, samo moja pretpostavka jer ne vjerujem da djeca u ovoj priči imaju toliko godina.
Sa 15 g mogu da odu od kuce, ne mozesh im zabraniti, tek sa 16 mogu da odluce sa kim da zive
apsurd ..ali tako je
Imala, nažalost, dodira i sa takvim.
Mene frapira mogućnost da sa 14, u slučaju razvedenih roditelja, mogu odlučiti i ko će dobiti starateljstvo.
Mislim da je to važno ovdje navesti, nevezano za ovaj slučaj...čisto da roditelje navede na razmišljanje o tome koliko ne poznaju svoju rođenu djecu.
Čitala izvještaj sudskog vještaka, sve navodilo na to da budu dodijeljena jednom roditelju, ali odluka djece se na kraju poklopila sa konačnom odlukom o dodjeli starateljstva drugom.
Kako to?
Tako što je važna i finansijska podloga...roditelj koji ima više kvadrata i više novca u prednosti je na sudu, a u prednosti je i u glavi djece, vjerovali ili ne, bez obzira na to šta kažu statistike, biologije i oni koji su stručni da ocjene psihičko stanje djeteta i daju precizan psihološki profil budućeg staratelja.