Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times
Status: Offline

Re: Tanja Savić progovorila o mužu Dušanu, oteo njihovu djecu!

Post by Heidi » 12 Aug 2020, 11:13

spacebound wrote: 12 Aug 2020, 11:09
Heidi wrote: 12 Aug 2020, 11:04

Moramo to prvo potvrditi.

Dajte clanke.
Za sad imamo samo njene rijeci, sudski proces nije ni poceo :cudi
https://www.alo.rs/vip/estrada/poznati- ... 33346/vest
Mene ovo ispali

Kada sam otvorila vrata stana, on je bio prazan, bez dečijih stvari, bez kofera, deca nisu bila tu.

Strasno ba, bilo musko ili zensko, ovo ne ide

Ali sad cekamo sudjenje, :kafa
Last edited by Heidi on 12 Aug 2020, 11:14, edited 1 time in total.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo » 12 Aug 2020, 11:13

shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:05
Pitali smo pravnika iz Australije da li je Dušan imao pravo da odvede decu iz Srbije bez Tanjinog pristanka, a on nam je odgovorio da jeste jer se mališani vraćaju u matičnu državu i nije potrebna saglasnost drugog roditelja, prema zakonima sa tog kontinenta.
ok, logično je da je tako do momenta kada se uđe u sudski proces dodjeljivanja starateljstva. onda se mora uzeti u obzir mjesto stanovanja drugog roditelja, najbolji interes za djecu sa svih aspekata i ostalo.....australija sama po sebi sa svojim uređenjem može značiti mnogo, ali i ništa u slučaju šire slike o dobrobiti djece.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 12 Aug 2020, 11:16

Problem je sto mi ne znamo zakone drzava, ovo ce trajati duugo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 12 Aug 2020, 11:17

ja vjerujem da postoji neki konsenzus na globalnom nivou o dobrobiti djece..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2905 times
Been thanked: 5167 times

Post by Nora Ibsenova » 12 Aug 2020, 11:19

lejlamo wrote: 12 Aug 2020, 10:03 bio je jedan slučaj kojeg sam pratila kroz emisiju život priča, kada je muž turčin na sličan način odveo djecu u tursku, a supruga srpkinja ostala u srbiji, nije znala gdje su tačno, rijetka javljanja djece, mnogo peripetija....sad' ću baš potražiti kako se to riješilo, ako jeste uopšte...

edit: evo jeste tek prošle godine uspjela...
Beograđanka Slavica Burmazović bila je u braku sa Turčinom Ejupom Jundžuom, rodila mu troje dece, Ajšu (15), Esmu (14) i Tarika (8), koje je on u avgustu 2015. odveo iz Srbije i više ih nije vratio. Ona ih je otada videla samo jednom, u maju 2016. Čekala je sve vreme, uplakana provodila neprospavane i dane i noći misleći na njih.
četiri godine :sok
I ja sam pratila tu emisiju neko vrijeme i taj konkretno slučaj..

A stavljala sam ovdje isto dvije emisije, slučaj oca kojem je bivša odvela djecu u Švedsku i nije ih vidiš već 2 godine iako su imali dogovoren model viđanja i iako je njemu 2 ili 3 puta dodjeljivano puno starateljstvo pa je na apelacionom sudu to poništeno.

Čini mi se da se taj slučaj još nije riješio.

Strašno šta ljudi rade s životima svoje djece...
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 12 Aug 2020, 11:20

jelena... wrote: 12 Aug 2020, 11:12

Cesto sam na sudu u ulozi svjedoka vjeshtaka i znam kako se neki bore i "bore" za djecu...
nekom je samo finansijski dio vazan..starateljstvo to donosi...nishta drugo nije bitno

ovo je shto zakon i "pravda" kaze (za one internet "strucnjake") ...

Pitali smo pravnika iz Australije da li je Dušan imao pravo da odvede decu iz Srbije bez Tanjinog pristanka, a on nam je odgovorio da jeste jer se mališani vraćaju u matičnu državu i nije potrebna saglasnost drugog roditelja, prema zakonima sa tog kontinenta.
Pretpostavila sam, zato i navedoh primjere slučajeva u dijalogu s tobom. Inače ih ne bih ni navodila.

I vjeruj mi da se u BIH ni vaša ''ne pika'' ako djeca imaju dovoljno godina da odluče gdje će i šta će....recimo 13 - 14.

Koliko godina imaju djeca?
zavisi od "drzave" do "drzave" (mislim na Au pokrajine) vecinom 16 g nakon toga djeca mogu da odluciju samovoljno.

Djeca su rodjena u Austaliji i on moze rec da ih je ona kidnapovala i odvela u Srbiju...kako/shta sve pravno ne znam tacno nisam pravnik

ne znam koliko su stara djeca, zivi u istom gradu, ali ne poznajem ni njeg, ni djecu..
KIAORA

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... » 12 Aug 2020, 11:24

shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:20
jelena... wrote: 12 Aug 2020, 11:12

Pretpostavila sam, zato i navedoh primjere slučajeva u dijalogu s tobom. Inače ih ne bih ni navodila.

I vjeruj mi da se u BIH ni vaša ''ne pika'' ako djeca imaju dovoljno godina da odluče gdje će i šta će....recimo 13 - 14.

Koliko godina imaju djeca?
zavisi od "drzave" do "drzave" (mislim na Au pokrajine) vecinom 16 g nakon toga djeca mogu da odluciju samovoljno.

Djeca su rodjena u Austaliji i on moze rec da ih je ona kidnapovala i odvela u Srbiju...kako/shta sve pravno ne znam tacno nisam pravnik

ne znam koliko su stara djeca, zivi u istom gradu, ali ne poznajem ni njeg, ni djecu..
Da, to me zanimalo, sa koliko godina djeca odlučuju.

Onda u tom slučaju, ako sud u Australiji bude odlučivao, djeca se ipak neće pitati mnogo.

Ovo je, naravno, samo moja pretpostavka jer ne vjerujem da djeca u ovoj priči imaju toliko godina.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 12 Aug 2020, 11:27

lejlamo wrote: 12 Aug 2020, 11:13
ok, logično je da je tako do momenta kada se uđe u sudski proces dodjeljivanja starateljstva. onda se mora uzeti u obzir mjesto stanovanja drugog roditelja, najbolji interes za djecu sa svih aspekata i ostalo.....australija sama po sebi sa svojim uređenjem može značiti mnogo, ali i ništa u slučaju šire slike o dobrobiti djece.
Koliko sam "cuo' o doticnom..za djecu je mnogo bolje da su sa mamom...ona nema Au drzavljanstvo i to joj moze biti problem
Napisao sam vec ne tretira se isto ako odvedesh ili da dovedesh djecu...(iz zemalja "treceg'" svijeta) nazalost, ali je to tako..
za djecu se svi 'formalno" brinu..neki drugi interesi su uvijek iznad
KIAORA

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 12 Aug 2020, 11:31

jelena... wrote: 12 Aug 2020, 11:24
shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:20

Onda u tom slučaju, ako sud u Australiji bude odlučivao, djeca se ipak neće pitati mnogo.

Ovo je, naravno, samo moja pretpostavka jer ne vjerujem da djeca u ovoj priči imaju toliko godina.
Sa 15 g mogu da odu od kuce, ne mozesh im zabraniti, tek sa 16 mogu da odluce sa kim da zive
apsurd ..ali tako je
KIAORA

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10213 times
Been thanked: 8830 times

Post by Zizi » 12 Aug 2020, 11:34

shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:27
lejlamo wrote: 12 Aug 2020, 11:13

Koliko sam "cuo' o doticnom..za djecu je mnogo bolje da su sa mamom...ona nema Au drzavljanstvo i to joj moze biti problem
Napisao sam vec ne tretira se isto ako odvedesh ili da dovedesh djecu...(iz zemalja "treceg'" svijeta) nazalost, ali je to tako..
za djecu se svi 'formalno" brinu..neki drugi interesi su uvijek iznad
Boldirano je bolna istina većine razvoda.

Nažalost, zadnjih godina kod nas, a i u regiji dosta se povećao broj visokokonfliktnih razvoda, a sistem nema kapacitet da tom problemu adekvatno odgovori.

Mi nemamo ni kvalitetno obučene vještake za ovakve slučajeve.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 12 Aug 2020, 11:46

spacebound wrote: 11 Aug 2020, 13:27 Milioni oceva i majki koji su imali nesrecu da naprave dijete ili djecu s monstrumima, jer ovaj covjek sigurno nije.
Niko, sta god ucinio, ne zasluzuje ovakvu kaznu i samo monstrum je sposoban ovo uciniti. Ovakvim cinom ne kaznjava se samo bivsi partner, najvise se kazne i povrijede vlastita djeca i samo osoba bez srca ih tako moze gledati.
Moja ti spejso, slomljena srca često, prečesto iz insana izvuku ono najgore i naprave monstruma.
Što se mene tiče, da mi je žena kurva koja vlastitu egzistenciju obezbjeđuje u bordelu, nema šanse da bih joj zabranio kontakt sa djecom.
Ono, preduslov je da je dobra prema djeci.
Al jbg, lako je pametovat meni koji nisam u toj situaciji.
Svi mi se morete obratit

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 12 Aug 2020, 12:01

shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:31
jelena... wrote: 12 Aug 2020, 11:24

Sa 15 g mogu da odu od kuce, ne mozesh im zabraniti, tek sa 16 mogu da odluce sa kim da zive
apsurd ..ali tako je
Imala, nažalost, dodira i sa takvim.

Mene frapira mogućnost da sa 14, u slučaju razvedenih roditelja, mogu odlučiti i ko će dobiti starateljstvo.

Mislim da je to važno ovdje navesti, nevezano za ovaj slučaj...čisto da roditelje navede na razmišljanje o tome koliko ne poznaju svoju rođenu djecu.

Čitala izvještaj sudskog vještaka, sve navodilo na to da budu dodijeljena jednom roditelju, ali odluka djece se na kraju poklopila sa konačnom odlukom o dodjeli starateljstva drugom.

Kako to?

Tako što je važna i finansijska podloga...roditelj koji ima više kvadrata i više novca u prednosti je na sudu, a u prednosti je i u glavi djece, vjerovali ili ne, bez obzira na to šta kažu statistike, biologije i oni koji su stručni da ocjene psihičko stanje djeteta i daju precizan psihološki profil budućeg staratelja.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 12 Aug 2020, 12:07

jelena... wrote: 12 Aug 2020, 12:01
shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:31

apsurd ..ali tako je
Imala, nažalost, dodira i sa takvim.

Mene frapira mogućnost da sa 14, u slučaju razvedenih roditelja, mogu odlučiti i ko će dobiti starateljstvo.

Mislim da je to važno ovdje navesti, nevezano za ovaj slučaj...čisto da roditelje navede na razmišljanje o tome koliko ne poznaju svoju rođenu djecu.

Čitala izvještaj sudskog vještaka, sve navodilo na to da budu dodijeljena jednom roditelju, ali odluka djece se na kraju poklopila sa konačnom odlukom o dodjeli starateljstva drugom.

Kako to?

Tako što je važna i finansijska podloga...roditelj koji ima više kvadrata i više novca u prednosti je na sudu, a u prednosti je i u glavi djece, vjerovali ili ne, bez obzira na to šta kažu statistike, biologije i oni koji su stručni da ocjene psihičko stanje djeteta i daju precizan psihološki profil budućeg staratelja.
tinejdjeri..danashnje drustvo i vrijednosti
ako imash za dobar "i phone"/markiranu garderobu..kasnije za dobro auto..ulazak u "bogato drushtvo".. "kupit" cesh rodjeno dijete..
KIAORA

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10187 times
Been thanked: 17301 times

Post by spacebound » 12 Aug 2020, 12:13

Fufe wrote: 12 Aug 2020, 11:46
spacebound wrote: 11 Aug 2020, 13:27 Milioni oceva i majki koji su imali nesrecu da naprave dijete ili djecu s monstrumima, jer ovaj covjek sigurno nije.
Niko, sta god ucinio, ne zasluzuje ovakvu kaznu i samo monstrum je sposoban ovo uciniti. Ovakvim cinom ne kaznjava se samo bivsi partner, najvise se kazne i povrijede vlastita djeca i samo osoba bez srca ih tako moze gledati.
Moja ti spejso, slomljena srca često, prečesto iz insana izvuku ono najgore i naprave monstruma.
Što se mene tiče, da mi je žena kurva koja vlastitu egzistenciju obezbjeđuje u bordelu, nema šanse da bih joj zabranio kontakt sa djecom.
Ono, preduslov je da je dobra prema djeci.
Al jbg, lako je pametovat meni koji nisam u toj situaciji.
Ni za monstruma ne mogu da shvatim da povrjedjuje nekog povrjedjujuci vlastitu djecu. A iz prve ruke znam sta djetetu daljina majke uradi, u psihickom, a manifestuje se i u fizickom smislu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 12 Aug 2020, 12:18

Kako to?

za to su zaslužni odgoj i društvo. uticaj opšte društvene percepcije važnosti novca, takmičenja ko će boljejačeviše, ali i odgojni uticaji i odnosi unutar porodice.

finansije jesu izuzetno bitan faktor, ali, ukoliko roditelj skromnijih mogućnosti nudi mnogo bolje kompetencije i uslove za razvoj zdrave osobe, onda se taj novčani segment treba nadomjestiti uplatom naknade, alimentacije, kako god da se zove...

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9310 times
Been thanked: 5975 times

Post by Mister No » 12 Aug 2020, 12:45

Heidi wrote: 12 Aug 2020, 11:03 I, sta sad, da ne komentarisemo?

Tema je tema. Bila o Sanji, Dervisi ili Zvonki.
Mozes ti komentarisati koliko hoces, i ostali, nego nemate ni 1% pravih informacija sta se desilo, a razapeli ste covjeka.

Lijepo ste ga i osudili, cca 20 - 30 god.
Sve međunarodni advokati. :mmm
The Dark Side Of The Forum...

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 12 Aug 2020, 12:49

spacebound wrote: 12 Aug 2020, 12:13
Ni za monstruma ne mogu da shvatim da povrjedjuje nekog povrjedjujuci vlastitu djecu. A iz prve ruke znam sta djetetu daljina majke uradi, u psihickom, a manifestuje se i u fizickom smislu.
Imaš ba Spejs i loših majki, gdje je bolje da joj djeca nisu u blizini, jer im pravi psihičku, fizičku ili obje vrste štete. Možda je to tebi ili nekome drugom teško prihvatiti da je to moguće, ali ipak jeste. Ne tvrdim da je ovo takav slučaj, ali ih ima.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 12 Aug 2020, 12:52

Mister No wrote: 12 Aug 2020, 12:45
Mozes ti komentarisati koliko hoces, i ostali, nego nemate ni 1% pravih informacija sta se desilo, a razapeli ste covjeka.

Lijepo ste ga i osudili, cca 20 - 30 god.
Sve međunarodni advokati. :mmm
Zato što se muškarac defacto smatra lažovom i krivcem.
Imam blisku osobu koja je muku izmučila da dokaže da nije loš i krivac za sve da dobije starateljstvo nad djetetom. Od početka je bila sva krivica u njemu, dok nije dokazao suprotno.

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 12 Aug 2020, 12:54

lejlamo wrote: 12 Aug 2020, 12:18
Kako to?

za to su zaslužni odgoj i društvo. uticaj opšte društvene percepcije važnosti novca, takmičenja ko će boljejačeviše, ali i odgojni uticaji i odnosi unutar porodice.

finansije jesu izuzetno bitan faktor, ali, ukoliko roditelj skromnijih mogućnosti nudi mnogo bolje kompetencije i uslove za razvoj zdrave osobe, onda se taj novčani segment treba nadomjestiti uplatom naknade, alimentacije, kako god da se zove...

Da, ali ta naknada može vrlo lako biti okidač za gubljenje već stečenog starateljstva u situaciji kada je do raskida došlo par godina po rođenju djeteta.

Ne znam, ne razumijem se u te sudove i to, samo me zanima kako se i na osnovu čega dodjeljuje alimentacija.

Ide li to procentualno u zavisnosti od zarade roditelja koji je izgubio starateljstvo? Mijenja li se taj iznos novca i kako?

Sve su to izvori budućih konflikata koji mogu dovesti do preokreta da ne povjeruješ.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4532 times
Been thanked: 3525 times

Post by Melek » 12 Aug 2020, 12:58

Kad prestaje sva ta tragedija? Pa onog dana kad se djeca osamostale. I tad dolazi naplata svega i to od strane osoba koje su bile sredstvo za potkusurivanje. Dakle, kroz desetak godina znaće se pravi ishod.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”