Koji Srbi su za Bosnjake dobri Srbi?

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9990 times
Been thanked: 8603 times
Status: Offline

Re: Koji Srbi su za Bosnjake dobri Srbi?

Post by Zizi » 26 Nov 2021, 14:25

Naseef Mushroom wrote: 26 Nov 2021, 14:12
Zizi505 wrote: 26 Nov 2021, 13:45

Kako se ovo polako uvodi kada više ne znaš kako opravdati otkuda toliki broj među srbima silovatelja, koljača i ljudi toliko ispunjenih mržnjom prema bošnjacima spremnih da ih zauvijek unište.

Uredu, imamo pravo da nekoga ne volimo, pa i da mrzimo, samo još ne uvidjeh koji je to valjan razlog da je poprilično velik broj pripadnika srpskog naroda bio spreman na tako stravične egzekucije bošnjaka.

Ista priča se izgleda i sada nastavlja. Baš me zanima da li od bošnjaka očekuju isti odgovor u vidu silovanja i klanja, da barem onda čista srca imaju opravdanje, eto vidite, to smo radili da oni ne bi nama. :roll
Pa vidiš da sa Cacom provocira do te mjere dok i najmirnijem forumašu ne pukne film i kaže iz afekta a ne što tako misli "Eto volim Cacu, jesil zadovoljan, neka je ono uradio" samo da više prestane pa da dobije satisfakciju.
Ali neće nikada dobiti taj odgovor. Ako nismo takvi postali u nenormalnom vremenu dok su četnički divljaci klali neće ni sada u miru na forumu gdje neki depresivni lik trola jer mu je krivo što je se odlučio za pogrešnu stranu.
Pa sa jedne strane viču Bošnjaci Srbima "Ovaj je se pokajao, što se nas tiče evo vam ga džaba"
a Srbi uzvrate "E bogami nam takav ne treba ni da još 1000 maraka stavite uz njega" :D.
Omatorio si, a još nisi omudrao...ima pravo da iznese svoje mišljenje, kao i ti.

Vidi, meni kao biću koje postoji na ovoj planeti je potpuno nebitna etnička i nacionalna pripadnost. Dok god nam je to kao ljudima bitno, mi nikada nećemo na ovoj planeti u miru živjeti.

Ja kada vidim koliko je tebi bitno da naglasiš da si ti bošnjak, i kako doživljavaš sve srbe, ti se meni onda nalaziš u istom spektru kao i bilo koji srbin koji se ponaša isto kao i ti.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 26 Nov 2021, 14:28

Gluposti.

Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times

Post by Ma znas » 26 Nov 2021, 15:11

Neki ne razumiju desavanja oko sebe. Mozda ce ipak shvtiti kad mu oni drugi dodju u stan i kazu. Cija je ovo zemlja, ciji je ovo grad, ciji je ovo stan. Imas 20 minuta da uzmes najpotrebnije stvari i predas kljuc od stana i put pod nige balijo".

I ja sam tek tada shvatio ono sto ranije nisam. Vjerovao sam u bratstvo i jedinstvo. Zabluda koju sam mogao glavom platiti zajedno sa svojom poridicom.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 26 Nov 2021, 15:14

Ma znas wrote: 26 Nov 2021, 15:11 Neki ne razumiju desavanja oko sebe. Mozda ce ipak shvtiti kad mu oni drugi dodju u stan i kazu. Cija je ovo zemlja, ciji je ovo grad, ciji je ovo stan. Imas 20 minuta da uzmes najpotrebnije stvari i predas kljuc od stana i put pod nige balijo".

I ja sam tek tada shvatio ono sto ranije nisam. Vjerovao sam u bratstvo i jedinstvo. Zabluda koju sam mogao glavom platiti zajedno sa svojom poridicom.
Super, eto tamam kad si ti shvatio i vecina ostalih mozete da branite BiH sada - nema zime.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 26 Nov 2021, 15:30

Kako se ovo polako uvodi kada više ne znaš kako opravdati otkuda toliki broj među srbima silovatelja, koljača i ljudi toliko ispunjenih mržnjom prema bošnjacima spremnih da ih zauvijek unište.

Uredu, imamo pravo da nekoga ne volimo, pa i da mrzimo, samo još ne uvidjeh koji je to valjan razlog da je poprilično velik broj pripadnika srpskog naroda bio spreman na tako stravične egzekucije bošnjaka.

Ista priča se izgleda i sada nastavlja. Baš me zanima da li od bošnjaka očekuju isti odgovor u vidu silovanja i klanja, da barem onda čista srca imaju opravdanje, eto vidite, to smo radili da oni ne bi nama. :roll
Pa vidiš da sa Cacom provocira do te mjere dok i najmirnijem forumašu ne pukne film i kaže iz afekta a ne što tako misli "Eto volim Cacu, jesil zadovoljan, neka je ono uradio" samo da više prestane pa da dobije satisfakciju.
Ali neće nikada dobiti taj odgovor. Ako nismo takvi postali u nenormalnom vremenu dok su četnički divljaci klali neće ni sada u miru na forumu gdje neki depresivni lik trola jer mu je krivo što je se odlučio za pogrešnu stranu.
Pa sa jedne strane viču Bošnjaci Srbima "Ovaj je se pokajao, što se nas tiče evo vam ga džaba"
a Srbi uzvrate "E bogami nam takav ne treba ni da još 1000 maraka stavite uz njega" :D.
Jel to onom Caci sto si mislio da je fotosop?
Ne treba meni tvoj ili bilo ciji odgovor, ja tacno znam sta je je neko ko nema moc samorasudjivanja spreman uraditi kada se polako iskuha...a Ti si odlican primjer.
JA ne trazim da ti meni iz afekta kazes da volis cacu, znam ja to...ali zasto onda pokusavas da osudis druge, ako ti podastrem ocit primjer krivicnog djela za koje se skoro niko nije od Bosnjaka tvoje kulture dijaloga ogradio, a shodno Inckovom Zakonu u koji se kunes.
Niko nije ni pokusao da me demantuje u argumentima, vec konstantno furas taj glupi nacin diskvalifikacije, ne zato sto nisam u pravu vec sto kvari tvoju sliku o mantri nepogresivosti i time handri ti koncepciju.
I jeste depresivno odraslog covjeka gledati kako se ponasa ko djete, ali u drugu ruku interesantno posmatrati kao grupu.
Ja ne znam kako da ti kazem, ali Bosnjaci apsolutno nista ne podsjeduju kao etnicka grupa u BiH pa ne mogu nista ni davati, i ti si podsvjesno svjestan toga pa si zato sto je sigurno sigurno, razgulio vani. :oo
Tvoji klingonski stavovi se apslutno podudaraju sa nekim srpskim nacionalistom...tako reci ko da ste iz jedne ispali. :oo
Last edited by General War on 26 Nov 2021, 15:33, edited 1 time in total.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10019 times
Been thanked: 11904 times

Post by Krokodil Behko » 26 Nov 2021, 15:31

samo još ne uvidjeh koji je to valjan razlog da je poprilično velik broj pripadnika srpskog naroda bio spreman na tako stravične egzekucije bošnjaka.

https://kupdf.net/download/radomir-kons ... ab2807_pdf

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14441 times
Been thanked: 24330 times

Post by Fuddo » 26 Nov 2021, 15:32

Zizi505 wrote: 26 Nov 2021, 14:25
Omatorio si, a još nisi omudrao...ima pravo da iznese svoje mišljenje, kao i ti.

Vidi, meni kao biću koje postoji na ovoj planeti je potpuno nebitna etnička i nacionalna pripadnost. Dok god nam je to kao ljudima bitno, mi nikada nećemo na ovoj planeti u miru živjeti.

Ja kada vidim koliko je tebi bitno da naglasiš da si ti bošnjak, i kako doživljavaš sve srbe, ti se meni onda nalaziš u istom spektru kao i bilo koji srbin koji se ponaša isto kao i ti.
To da li je bitno, zavisi od okolnosti, realno.
Recimo, meni u momentalnom okruzenju uopste nije bitno. Ne znam ni ko su mi vecina komsija, i ne zanimaju me, a ni ja njih. Uopste me ne zanima ni neki tamo potencijalni nacionalizmom nabrijani lik. U slucaju nekog nezgodnog susreta ili konflikta sa takvima, samo bih rekao, momenat, i nazvao 911. Izvoli decko, rjesi to sa njima.
Isto tako moguce je i u danasnjem Sarajevu, bar tebi, da te te stvari ne zanimaju.
Onome sto se vratio u Kozarac, sumnjam da mu je svejedno i da moze na Srbe gledati iz istog ugla kao ti.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Nov 2021, 15:36

Evo, ovog gore recimo, ne volim ni na internetu srest, a kamo li da dijelim zivotni prostor sa takvim, ne zato sto je Srbin, vec zato sto slicne ljigavce pizda izbaci svake prestupne godine.
Dozvolite da se obratimo

Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times

Post by Ma znas » 26 Nov 2021, 16:26

Naravno Morning Star. Sad ce svi da brane BiH. Nismo vise u gradivima sa bosnjsckom manjinom. Sad ce sve buti malo drukcije.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 26 Nov 2021, 16:54

General War wrote: 26 Nov 2021, 15:30
Ja ne znam kako da ti kazem, ali Bosnjaci apsolutno nista ne podsjeduju kao etnicka grupa u BiH pa ne mogu nista ni davati, i ti si podsvjesno svjestan toga pa si zato sto je sigurno sigurno, razgulio vani. :oo
Tvoji klingonski stavovi se apslutno podudaraju sa nekim srpskim nacionalistom...tako reci ko da ste iz jedne ispali. :oo
Za razliku od tebe koji nisi otisao a sad se kajes sto nisi.
U medjuvremenu omatorio, nece te ni tvoji preko Drine a u vlastitoj se drzavi osjecas tufehli.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8246 times
Been thanked: 19415 times

Post by Maja » 26 Nov 2021, 17:02

General War wrote: 25 Nov 2021, 16:32 Nebitno za temu, bi li se mandalila nego koncept pitanja: Kojem Bosnjaku? Da li je taj bosnjak ikada upoznao kakvog srbina..je li se taj bosnjak ikada se posvadjao sa drugim bosnjakom pa da mu srbin (ili bilo ko drugi) jedini problem u zivotu..nevjerovatno u kakvom toxicnom okruzenju ljudi zive i sta im je problem.
Tema je odlicna za nas u BiH. Ne znam sto se bunis. S obzirom koliko medju tri naroda ima mrznje i predrasuda, pitanje je bas na mjestu.
Kakav covjek treba biti, tj kakav treba biti pripadnik jednog naroda da bi bio u redu za druga dva naroda.
Ako bi jedan Bosnjak bio dobar Bosnjak za Srbina ili Hrvata, bi li bilo moguce da taj isti Bosnjak bude prihvacen od strane svog naroda tj Bosnjaka.
Npr Bosnjak koji hoce jedinstvenu BiH, bez RS-a i treceg entiteta, bice prihvacen samo od Bosnjaka.
Bosnjak koji kaze, dajte hrvatima entitet, dajte im pravo da biraju svog predstavnika, bice prihvacen od Hrvata a od Bosnjaka ne.
Hrvat koji je za treci entitet, HDZ, koga nije briga za RS i negiranje genocida, bice prihvacen od svog naroda i Srba ali ne od Bosnjaka.

Kakve covjek treba imati politicke stavove da bi bio prihvacen od sva tri naroda.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 26 Nov 2021, 17:11

MunDzi wrote: 26 Nov 2021, 16:54
U medjuvremenu omatorio, nece te ni tvoji preko Drine a u vlastitoj se drzavi osjecas tufehli.
Njemu je Alija dao penziju
i sad,ko nevalja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Nov 2021, 17:12

U politickom smislu, ti si ova druga dva korpusa eventualno prihvatljiva kao gradjanin drugog reda, i to onoj liberalnoj opciji. Mainstreamu si prihvatljiva, da si u svedskoj, ili, ajovi, da sad ne navodim neke jos ekstremnije opcije koje su realne.
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 26 Nov 2021, 17:34

Fuddo wrote: 26 Nov 2021, 17:12 U politickom smislu, ti si ova druga dva korpusa eventualno prihvatljiva kao gradjanin drugog reda, i to onoj liberalnoj opciji. Mainstreamu si prihvatljiva, da si u svedskoj, ili, ajovi, da sad ne navodim neke jos ekstremnije opcije koje su realne.
U rangu pitanja koje je janje vucima prihvatiljivo.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 26 Nov 2021, 17:37

Pasaga wrote: 26 Nov 2021, 17:11

Njemu je Alija dao penziju
i sad,ko nevalja
Oj mozes misliti te muke.
Hrani te onaj koga mrzis.
Golemo.
Nije cudo sto zuc prosipa.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Nov 2021, 17:39

The 51st State wrote: 26 Nov 2021, 17:34
Fuddo wrote: 26 Nov 2021, 17:12 U politickom smislu, ti si ova druga dva korpusa eventualno prihvatljiva kao gradjanin drugog reda, i to onoj liberalnoj opciji. Mainstreamu si prihvatljiva, da si u svedskoj, ili, ajovi, da sad ne navodim neke jos ekstremnije opcije koje su realne.
U rangu pitanja koje je janje vucima prihvatiljivo.
Nedavno citam neku vijest, standradna kakofonija nasa nasusna, haj skrolam i na komentare.
To je borba na zivot i smrt, ti ovo, mi cemo ono, hu ha…al bio je jedan izuzetno iskren od strane nekog cetalja,
Fino cojek veli, jebomater ja ne znam kolko vas vise trebamo pobit da vam bude jasno da necemo da zivimo s vama?
I sad neko sebi postavi pitanje, kako takvom da budem prijvatljiv?
Ozbiljno?
Dozvolite da se obratimo

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 26 Nov 2021, 17:42

Skoro gledam onog četnika bradonju iz odreda Beli Vukovi kako je pricao da zavaljuje i kolje Balije .

Otvoreno bez cenzure,kažu da je sada u Vojvodini .
Ostalo je cutanje.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 26 Nov 2021, 18:40

...eto ne znam kako cu, valja mi ujutro na cevape poranit, pa kafa, ali ubi me sikiracija za vas na skeli ili u veseraju sto ste se snasli :oo
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 26 Nov 2021, 18:43

General War wrote: 26 Nov 2021, 18:40

...eto ne znam kako cu, valja mi ujutro na cevape poranit, pa kafa, ali ubi me sikiracija za vas na skeli ili u veseraju sto ste se snasli :oo
haha i jos tu pricu vrtite. :tjesi
najgore je kad sam sebe zderes, a tebi to dobro ide. :ok

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 26 Nov 2021, 18:44

bosnjak koji je dobar srbima ili hrvatima nije dobar sebi, tj nije dobar bosnjacima i tu nema dalje pametovanja. to su ti latici i hadzifejzovici. takvi nam bosnjaci ne trebaju
🐽

Post Reply

Return to “Drustvo”