BiH u doba prve i druge Jugoslavije

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times
Status: Offline

Re: U Jugoslaviji su nam vadili zdrave zube jer smo muslimani

Post by Naseef Mushroom » 05 Feb 2023, 11:45

HAVANA wrote: 05 Feb 2023, 07:35 Danasnji skecevi bi bili o sebiji, haticu, zahiragicu, radeljasu, fadilu, kifli, draganu, onom kuratom iz rs-a, vucicu, dodiku itditd Ima kod nas materijala koliko hoces vazda. Al nema niko volje za zajebancije... Jebali su nam majku ti iz skeceva sa politicke i vjerske strane. Puno vise od jalijasa krezavih i budala opjevanih. Oni te bar nasmiju. Ovi prvi te rasplacu, qrcu ti ne valjas. Eto pjevajte i pravite predstave. Sad je sve potaman. Prije nista nije valjalo.A ima i zubara dovoljno.
Previše prošlost romantično predstavljaš, neko mlađi bi mogao u to povjerovati.
U onom sistemu kada je sve bilo potaman, prve decenije u SFRJ, kada je Tito bio živ, nije se mogao zamisliti humor na račun ikoga u vlasti jer bi komplet ekipa Primitivesa završila na Golom Otoku, čak je i kasnije bilo problema kada je Nele rekao da je crko Maršal.

Kasnije početkom 80ih, kada je sve postalo tolerantnije i mogla je se koristiti kritika, satira, skečevi, parodije, to po nekoj logici nije moglo kod nas to proći bezazleno jer je u tom periodu krenuo buran period u komplet SFRJ.

U jednom periodu dok su četnici pjevali “Muslimani nema više Tita da vas brani”, dok je Zapad već tada razmišljao kako bi većinski muslimanska nezavisna Bosna i Hercegovina trebala izgledati pa možda uz pomoć genocida i ne bude više većinska, dok su se po ostalim djelovima SFRJ očekivali protesti da se na vrijeme zaustavi agresija na Bosnu i Hercegovinu i dok su se pravili planovi da Srbi i Hrvati podjele Bosnu i Hercegovinu a Bošnjaci budu sretni da dobiju 5% teritorije, naš najbolji izvoz je tada bio Nadrealisti i Audicija sa glupim Musom-Pusom i vucibatinama iz Nadrealista, tako da se i nisu mogle probuditi emocije kod ostalih da mi uopšte zaslužujemo ista prava kao i ostali narodi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1743 times

Post by Kai » 05 Feb 2023, 11:52

Nije bosnjo navikao da vlada vec da sluzi.. nama su uvjek drugi krivi.. a ljudi izmedju sebe nikakvi...
Vragolasto..:zao

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4481 times
Been thanked: 3465 times

Post by Melek » 05 Feb 2023, 12:11

Taare wrote: 05 Feb 2023, 11:13 Legenda i gazija par ekselans :srce

Image
4. Lahka, Slavna. Izgledom ko pravoslavna :D.

Al hajd, dobro. Ipak su naši :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 05 Feb 2023, 12:13

jedna od neiscrpnih tema za balkanske poete je-zasto smo se borili?!

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2975 times

Post by Pasaga » 05 Feb 2023, 12:15

Duh wrote: 05 Feb 2023, 12:13 jedna od neiscrpnih tema za balkanske poete je-zasto smo se borili?!
i najveci ratovi zavrse se za stolm :cudi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 05 Feb 2023, 12:25

Pasaga wrote: 05 Feb 2023, 12:15
Duh wrote: 05 Feb 2023, 12:13 jedna od neiscrpnih tema za balkanske poete je-zasto smo se borili?!
i najveci ratovi zavrse se za stolm :cudi
men se cini da stalno donose mezu i nesto za popiti.
ovi nikad zavrsiti...

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 05 Feb 2023, 16:05

:D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10085 times
Been thanked: 11960 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 06 Feb 2023, 11:09

Naseef Mushroom wrote: 04 Feb 2023, 14:55 Pa dobro, kod nas su nekoliko godina pred zadnji genocid mnogi Srbi, od toga mnogi djeca JNA oficira, sebi nabacili bošnjačka umjetnička imena i predstavljali nas kroz Audicije, Nadrealiste i ostale New Primitives projekte kao luzere, džeparoše, zgubidane, koji ne zaslužuju imati svoj sokak a kamoli državu, i tako nas predstavljali kao najnižu rasu u SFRJ, pa kasnije zbrisali u Beograd.

Nije tačno.
Srbi su nas pripazili ko niko. Čak su i krokodilu u BG ZOO vrtu dali ime Mujo.
Jel vidiš da nisi u pravu?

Umesto odgovora na pitanja koja zaslužujemo, sad moramo da brinemo, i brinemo, i pričamo, i pričamo, o tome kako će Muja (trenutno najstariji živi američki aligator na svetu) koji na Kalemegdanu boravi još od pre Drugog svetskog rata, da pregura selidbu, i kakvo li će tek zdanje u budućnosti da nikne na tom prostoru.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pone ... skog-vrta/

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3487 times

Post by Chloe » 06 Feb 2023, 14:29

Melek wrote: 05 Feb 2023, 07:54
Chloe wrote: 05 Feb 2023, 06:31

Prije svega, ko si ti, neko drugi ili treći ili ja nakon skoro 30 godina? :)

Druga stvar, svaki vjernik sve u životu gleda, tumači kroz vjeru.
Kako god za sofru sjeda Bismilom, tako taj obrok završava Elhamom.

Neko je išao u boj pod dejstvom alkohola, neko napušen travom, neko pod abdestom, neko se krstio.

Jesi zapeo za čovjeka halal ti pita. :lupa
Wtf, da pustim čovjeka na miru? Pa ako hoće da izigrava wannabe Palestinca u odori ISIL-a nek to radi da ga svijet ne gleda. Može on glumiti čistuna i vjernika koliko hoće ali nek nam time ne pogani narod i naciju, time nam kolektivno zlo navlači. Čemu navlačiti crne odore i puštati bradurine pa onda paradirati uz arapske zvuke i bajonete pred svijetom? Isto Kalabić, jbt. Ama sram ga bilo.

Ja bih se roknula da ovako nešto napišem. :o
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 06 Feb 2023, 16:13

Chloe wrote: 06 Feb 2023, 14:29
Melek wrote: 05 Feb 2023, 07:54

Wtf, da pustim čovjeka na miru? Pa ako hoće da izigrava wannabe Palestinca u odori ISIL-a nek to radi da ga svijet ne gleda. Može on glumiti čistuna i vjernika koliko hoće ali nek nam time ne pogani narod i naciju, time nam kolektivno zlo navlači. Čemu navlačiti crne odore i puštati bradurine pa onda paradirati uz arapske zvuke i bajonete pred svijetom? Isto Kalabić, jbt. Ama sram ga bilo.

Vjerujem da bi.

A ja isto tako ne bi taj džihad-teatar pravio koji ne donosi dobrog nikom od nas da sam ne znam kakav vjernik.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Feb 2023, 16:28

Krokodil Behko wrote: 06 Feb 2023, 11:09
Naseef Mushroom wrote: 04 Feb 2023, 14:55 Pa dobro, kod nas su nekoliko godina pred zadnji genocid mnogi Srbi, od toga mnogi djeca JNA oficira, sebi nabacili bošnjačka umjetnička imena i predstavljali nas kroz Audicije, Nadrealiste i ostale New Primitives projekte kao luzere, džeparoše, zgubidane, koji ne zaslužuju imati svoj sokak a kamoli državu, i tako nas predstavljali kao najnižu rasu u SFRJ, pa kasnije zbrisali u Beograd.

Nije tačno.
Srbi su nas pripazili ko niko. Čak su i krokodilu u BG ZOO vrtu dali ime Mujo.
Jel vidiš da nisi u pravu?

Umesto odgovora na pitanja koja zaslužujemo, sad moramo da brinemo, i brinemo, i pričamo, i pričamo, o tome kako će Muja (trenutno najstariji živi američki aligator na svetu) koji na Kalemegdanu boravi još od pre Drugog svetskog rata, da pregura selidbu, i kakvo li će tek zdanje u budućnosti da nikne na tom prostoru.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pone ... skog-vrta/
Pa dobro, ipak nas ovdje paze.
Sa druge strane imamo jednog Acu Pejovića koji je svom paščetu dao ime Muhamed, pa to opet ne utiče da ne rasproda sve karte kada god navrati u Sarajevo ili neka druga mjesta gdje su Bošnjaci većina.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Feb 2023, 17:04

Melek wrote: 06 Feb 2023, 16:13
Chloe wrote: 06 Feb 2023, 14:29

Vjerujem da bi.

A ja isto tako ne bi taj džihad-teatar pravio koji ne donosi dobrog nikom od nas da sam ne znam kakav vjernik.
LOL

Schmidt uz podršku Zapada uvede u 2023. (godina gdje ljudi voze električna auta, putuju na mjesec i gdje postoji 5.000 seksualnih orijentacija i spolova) fašistički aparthejdski zakon gdje glas jednog Hrvata važi kao 4 Bošnjaka i ti mu poručuješ da se prestane ponašati kao Palestinac?

Samo ukratko šta mi spontano pada na pamet, patetika o suživotu, peticije za građansku državu, popuštanje mrziteljima države radi mira u kući, glasanje za Njihovu Stranku, glasanje za Komšića, Kojovića, Mandića i ostale Nebošnjake, svirka kroz grad za Bogićevića kao gradonačelnika, grljenje i svršavanje na Draška i Vukanovića, navijanje za Hrvatsku i Đokovića, doček Schmidta na crvenom tepihu za vrijeme SFF (gdje je 24 sata kasnije otputovao u Njemačku da prisustvuje debati “Bosna i Hercegovina, opasnost od muslimanskog ostrva u Europi), gay parade, džinovski penis koji je prošao kroz Sarajevo, razni koncerti poput Stinga, božićni sajam, Merlinka trans festival, pivo festivali, Božo Vrećo, spašavanje guzice dobojskim Srbima za vrijeme poplave, ponižavanje od strane Penisa Bešlagića sa raznim bratstvo i jedinstvo pričama i šta nam je to dobro donijelo?

Ne kažem da neko treba promjeniti stav ali zar se može više zamjeriti nekome što glumi “isil palestinca” jer svaki bi narod do sada pukao nakon 30 dana nepravde a kamoli nakon 30 godina i zar može još neko živjeti u iluziji da postoji neko pravilo po kojem se moramo ponašati da bi nas prihvatili?
Samo mrtav, kršten ili protjeran Bošnjak je prihvatljiv Bošnjak, kada ćete to više shvatiti?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 06 Feb 2023, 17:16

Ma ne, ne razumiješ. Taj i takav način ratovanja je grijeh sam po sebi. Hajde zamisli bradate četnike da udju u crnim odorama u jednu ne-srpsku čaršiju vs ove u jednoj srpskoj čaršiji. Cilj toga je zastrašivanje, prvenstveno civila pa i svih ostalih. To jedna stvar, druga stvar - ratnik koji se krije iza bradurine i sunčanica se krije nekom svjesnom namjerom. Treća - prikazivanje nas Bošnjaka u takvom jednom svjetlu je bezobrazno. Bezobrazno prema meni koji neću to a bezobrazno i prema mnogim ostalima.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 06 Feb 2023, 17:30

sto se tice Nazifovog upisa,ono sta je nabrojao
mogu reci,sve je ono mala maca
Tek cemo da vidimo,a bgm i osjetimo cemu ce nas ovi demokratski odabrani, izloziti,pa i prisiliti
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 06 Feb 2023, 18:39

Melek wrote: 06 Feb 2023, 17:16 Ma ne, ne razumiješ. Taj i takav način ratovanja je grijeh sam po sebi. Hajde zamisli bradate četnike da udju u crnim odorama u jednu ne-srpsku čaršiju vs ove u jednoj srpskoj čaršiji. Cilj toga je zastrašivanje, prvenstveno civila pa i svih ostalih. To jedna stvar, druga stvar - ratnik koji se krije iza bradurine i sunčanica se krije nekom svjesnom namjerom. Treća - prikazivanje nas Bošnjaka u takvom jednom svjetlu je bezobrazno. Bezobrazno prema meni koji neću to a bezobrazno i prema mnogim ostalima.
Rat je zlo, i kamo sreće da ga nije nikad bilo, da ga nema I da ga nikad ne bude.

U ratu sam vidjela i doživjela dovoljno, da ne bih riječ rekla ni onom napušenom ni onom što je u odbranu krenulo veličaajući Allaha. Svako je svoje učešće doživljavao na svoj način, a cilj je bio jedan jedini, obraniti nas.

Ko si ti? Šta si ti radio u ratu?

Ti se skrivaš, ti si tajnovit, nije Muderis, čije ratne snimke stoje na YT dostupne svima, sa njegovim imenom i prezimenom. :cudi

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26332 times
Been thanked: 26949 times

Post by ironman » 06 Feb 2023, 18:41

Naseefu zamjerim sto prozva Stinga .
dream of spring...

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 06 Feb 2023, 18:42

Nedavno sam naletjela na ovu pričicu:

SVIMA HALAL - MUSLIMANIMA HARAM!

Nekada davno jedan od esnafa u Bursi sagradi jednu česmu a iznad nje stavi natpis: "Svima halal - muslimanima haram!“, i to u vrijeme kada je Bursa još uvijek bila prijestolnica Osmanske države. Vidjevši natpis ljudi se pobunise, smatrajući taj čin velikom smutnjom i provokacijom. Ubrzo su otišli kod kadije i požalili mu se po ovom pitanju. Kadija je odmah naredio da mu dovedu čovjeka koji je sagradio česmu. Kada je isti došao kod kadije, kadija mu se ljutito obrati: "Šta ovo radiš? Kakva je ovo smutnja? U velikoj islamskoj državi kakva je naša Osmanska država sagradio si hajrat, sagradio si česmu i zabranio si muslimanima da piju sa nje! Kako si to uopće smio uraditi? Zbog čega si to uradio? Jesi li ti poludio."

Čovjek mu na to reče: "Molim Vas dozvolite mi da vam sve objasnim. Nisam to uradio bez razloga. Dozvolite mi da Vam sve detaljno obrazložim!“, a kadija mu na to opet ljutito: "Kakav sad razlog i kakvo obrazloženje!? Prvo si izazvao smutnju a zatim si uznemirio narod. Vadžib je otkinuti ti glavu!“.

Međutim s druge strane kadiju poče interesirati zbog čega je taj čovjek zaista tako postupio pa ga upita: "Uredu, de nam reci zbog čega si to uradio?" Čovjek mu na to odgovori: "To samo Sultanu mogu reći i nikom drugom!"

Nakon toga situacija posta još složenija jer su Sultana upoznali sa situacijom. Kada je čovjek doveden pred Sultana vidjeo je da je Sultan ljut ali je znao da ce i Sultana kopkati znatizelja zbog čega je to uradio.

Onda mu se Sultan obrati: "Slušam te. Reci mi to što si mi htio reći! Kakav je to posao? Napravio si česmu a iznad nje si napisao da svi mogu piti osim muslimana. Reci mi zbog čega je to ostalima halal a muslimanima haram?"

Čovjek mu na to odgovori: "Imam dokaze da sam u potpunosti u pravu i to Vam mogu dokazati."

Sultan ga na to upita: "A šta ako ne budeš uspio dokazati da si u pravu?" Čovjek mu na to odgovori: "Ako ne budem u pravu slobodno mi odsjecite glavu!". Sultan mu na to reče: "Uredu. Hajde da vidimo da li si u pravu ili nisi!

Reci mi šta tražiš od mene?" Čovjek mu na to reče: "Kao prvo uhapsite bilo kojeg rabina iz bilo koje sinagoge u gradu i strpajte ga u zatvor nedjelju dana pa vidite šta će se sve desiti!" Sultan je postupio onako kako mu je čovjek rekao. Nakon toga se svi Jevreji u gradu okupiše i svi skupa odoše kod Sultana te mu se počeše žaliti: "Šta se ovo dešava? Kakva je ovo nepravda? Šta je to zgriješio naš rabin da biste ga strpali u zatvor? Mi garantujemo za našeg vjerskog vođu jer on nije ni kriv ni dužan. Zato Vas molimo da ga što prije pustite na slobodu!“ Tu nije bio kraj, iz okolnih zemalja počeše dolaziti izaslanici sa mnoštvom pisama u kojima traže da se rabin pusti na slobodu. Kada prođe jedna nedjelja čovjek reče Sultanu: "Uvaženi Sultane! Molim Vas da pustite rabina na slobodu!" Sultan tako i postupi te pusti rabina na slobodu što obradova Jevreje koji se zahvališe Sultanu što im je pustio rabina na slobodu.

Nakon toga čovjek se ponovo obrati Sultanu: "Uvaženi Sultane sada Vas molim da na isti način postupite i sa jednim popom! Uhapsite bilo kojeg popa iz bilo koje crkve u gradu i strpajte ga u zatvor nedjelju dana.“ Na isti način uhapsiše i popa i to na sveti dan dok je predvodio molitvu u crkvi. Nakon toga i Hrišćani postupiše na isti način poput Jevreja pa pop nakon nedjelju dana bi pušten na slobodu zbog čega se i Hrišćani obradovaše te se počeše zahvaljivati Sultanu donoseći mu razne poklone.

Nakon toga Sultan upita čovjeka: "Imaš li još koji zahtjev od mene?" Čovjek mu na to odgovori: "Da Uvaženi Sultane. Imam samo još jedan zahtjev od Vas pa nakon toga vi donesite presudu o ispravnosti ili neispravnosti onog što sam uradio." Sultan ga upita: “Koji je to zahtjev?“ Čovjek mu na to reče: "Uvaženi Sultane sada Vas molim da uhapsite najomiljenijeg i najuglednijeg hodžu u našoj prijestolnici Bursi i to da ga uhapsite dok bude držao hutbu sa minbera!“

Sultan postupi onako kako mu bi rečeno te naredi da se uhapsi imam džamije dok bude držao hutbu sa minbera. Dok su hapsili hodžu niko od džematlija ne ustade da bar kaže "Šta se ovo dešava, šta to radite!? Što bar u najmanju ruku ne sačekaste da završi sa hutbom nego ga hapsite dok drži hutbu!?", niti iko od njih ode za imamom niti iko nakon toga upita šta je bilo s njim.

Uprkos što prođe jedna nedjelja od hapšenja hodže niko od muslimana ne dođe kod Sultana da ga upita: "Gdje nam je hodža? Šta li je sa njime!?“ itd. Mada je uhapšeni hodža važio za najomiljenijeg i najuglednijeg hodžu u gradu, džematlije ga počeše ogovarati i to svako na sebi svojstven način:
- "Kakav mi je to hodža, to hodže nije ni vidjelo!"
- "Samo Allah Jedini zna šta je uradio!"
- "Zar bi ga bez ikakvog razloga strpali u zatvor!?"
- "Da sam znao da je takav prevarant nikada za njime ne bih klanjao namaz!"
- “Ovo je stvarno nedopustivo!".

Sultan, kadija i čovjek koji je sagradio česmu su posmatrali šta se dešava. Na kraju Sultan upita čovjeka: "Reci nam šta sad trebam raditi!?" Čovjek mu na to reče: "Sada Vas molim da pustite hodžu na slobodu tako što ćete zatražiti halal od njega!“ Sultan tako i postupi i naredi da i hodžu puste na slobodu.

Nakon toga čovjek upita Sultana: "Moj dragi Sultane zar ovakvim muslimanima nije haram voda, zar ovakve muslimane nije haram napojiti vodom?"
Sultan mu na to uz jedan gorki osmjeh odgovori: "Ne samo da im je voda haram već im je haram i zrak kojeg udišu !“

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 06 Feb 2023, 18:44

ironman wrote: 06 Feb 2023, 18:41 Naseefu zamjerim sto prozva Stinga .
luzer,ublehas

:sunja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 06 Feb 2023, 18:45

Cim to hoda rame uz rame s kriminalcima, bodri i brani takve upitan je tu hodzaluk
Samo sabura

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 06 Feb 2023, 18:57

Chloe wrote: 06 Feb 2023, 18:39
Melek wrote: 06 Feb 2023, 17:16 Ma ne, ne razumiješ. Taj i takav način ratovanja je grijeh sam po sebi. Hajde zamisli bradate četnike da udju u crnim odorama u jednu ne-srpsku čaršiju vs ove u jednoj srpskoj čaršiji. Cilj toga je zastrašivanje, prvenstveno civila pa i svih ostalih. To jedna stvar, druga stvar - ratnik koji se krije iza bradurine i sunčanica se krije nekom svjesnom namjerom. Treća - prikazivanje nas Bošnjaka u takvom jednom svjetlu je bezobrazno. Bezobrazno prema meni koji neću to a bezobrazno i prema mnogim ostalima.
Rat je zlo, i kamo sreće da ga nije nikad bilo, da ga nema I da ga nikad ne bude.

U ratu sam vidjela i doživjela dovoljno, da ne bih riječ rekla ni onom napušenom ni onom što je u odbranu krenulo veličaajući Allaha. Svako je svoje učešće doživljavao na svoj način, a cilj je bio jedan jedini, obraniti nas.

Ko si ti? Šta si ti radio u ratu?

Ti se skrivaš, ti si tajnovit, nije Muderis, čije ratne snimke stoje na YT dostupne svima, sa njegovim imenom i prezimenom. :cudi
Po meni to nije veličanje Allaha, ta parada arapskog kiča, već je to bogohuljenje. To je eksponiranje poput oholosti. U ime Allaha se to i takvo ne radi. A pravi musliman je baš diskretan. Niti je nametljiv niti je upadljiv. On svoju konekciju sa Allahom ne traži i ne ispoljava na taj način. To o čemu pričam ja više vidim kao korištenje jedne velike nesreće da se narodu nametne neki treći imidž, s kojim blage veze imali nismo. To čak ni Turci ne praktikuju, taj araplahluk. Mućni malo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Post Reply

Return to “Historija”