Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14778 times
- Been thanked: 25254 times
-
Status:
Masamune wrote: 08 Jul 2024, 10:19
Ne postoje više nikakva opravdanja za ovo što Srbi rade. To je čisto zlo i stvari treba nazivati pravim imenom. Bolestan narod od vođe do najnižih nivoa, a uvjeriće me u suprotno tek kad neke druge struje postanu mainstream u Srbiji. Možda je za njih čak i prikladnije reći ako nego kad.
Nek se na ovo ljuti ko hoće i na ovom forumu. Nisam ja kriv što ovo vidim na ovaj način, a koji sam ljevičar cijeli svoj život i što sam odrastao u gradu u kojem je u Jugi Beograd bio uvijek bliži od Sarajeva po svemu. Nisu krivi ni bošnjački nacionalisti s druge strane, jer je njihov nacionalizam reakcija upravo na ovo zlo koje nikad nije nestalo, a dok je ovakvih lidera i onih koji ih biraju neće nikad ni nestati.
Krivi su Srbi, srpski nacionalizam, srpska crkva u službi tog istog nacionalizma, kancerogeno društvo u svim segmentima od medija, televizija do vrha države... u konačnici, jedan jako primitivan i glup narod u globalu. "Poturice" im mogu držati lekcije iz kulture i svega ostalog, a njih to sad najviše jede jer nemaju više tu nadmoć koju su nekad imali putem JNA.
Indoktrinacija i manipulacija tim ljudima predugo traje, mene vise cudi kad naletim na nekog pristojnog ko nije podlegao tom ludilu.
Nijedan kolektiv nije imun na te stvari ako ga izlozis bolesnoj propagandi i populizmu iz dana u dan, primjera imas koliko hoces, iz istorije. Ovo nije nikakva odbrana tog drustva, slazem se da su skorz zastranili, neko sa strane i li oni sami medju sobom ce to prije ili kasnije morati rjesavati. Dok se to ne desi onima koji su igrom slucaja prisiljeni da trpe sve to ludilo ostaje samo oprez.
Dozvolite da se obratimo
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14778 times
- Been thanked: 25254 times
-
Status:
Glup, zao, pokvaren, ili kombinacija svega navedonog?
Dozvolite da se obratimo
-
ironman
- sirius

- Has thanked: 27428 times
- Been thanked: 28075 times
-
Status:
Normalan insan s ovih prostora bi da se radi o hrpi drvosjeca ili ribolovaca iz srbije bio oprezan i 5x sve provjerio.
Ali neee.
Samo prigovori nametnutim odma vriska sda ,bot,robot,AI..ybse nas..
Zato,bolje cutat.
dream of spring...
-
Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
-
Status:
bosnjakinja wrote: 08 Jul 2024, 12:50
Prije su drzali bosnjaci i bili su cevapi , bosanska kafa
Sad drze turci masa kebaba turskih shisha barova i cajeva
Razlika je bitna jer tu sad su vlasnici turci ne bosnjaci, nije vise Sarajevo spoj istoka i zapada sad je vise mini Istanbul
ako smo srce Sarajeva predali sta za drugo? Npr nije to predgradje, Ilidza vec sami turisticki centar drzave
Ja zaista ne trollan vec vidim da je ovo opasno za bosnjake, trebala bi samo okrenut i ko ga hebe al ne mogu jos,zato komentarisem
Kod tebe svaki dokaz za neke stvari su ono što ti vidiš očima. Mislim to je prvi znak da osoba nije naučila osnove dokaza i pravljenja argumenta. Možeš reći da ti nešto tako izgleda i sl. ali toliko jako braniti argument koji se zasniva na "ja to vidila" ili "mama mi vidila" je suludo.
Na Baščaršiji većinu stvari drže Bošnjaci, Turci drže tek neke stvari. A te sladolede gdje se čovjek zeza, normalno da će Turčin držati jer su oni u tome najbolji i poznati.
Evo ti link radnja i shopova sa Baščaršije, imaš ovdje oko 180 radnja i za svaku piše vlasnik:
https://bascarsija.ba/razne-trgovacke-radnje/sve
p.s. Glumiš nekog ljevičara ili liberala a furaš priču kao klasični Evropski ili Američki desničar.
-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58320 times
- Been thanked: 10465 times
-
Status:
Bosnia_Nord wrote: 08 Jul 2024, 18:32
Razlika je bitna jer tu sad su vlasnici turci ne bosnjaci, nije vise Sarajevo spoj istoka i zapada sad je vise mini Istanbul
ako smo srce Sarajeva predali sta za drugo? Npr nije to predgradje, Ilidza vec sami turisticki centar drzave
Ja zaista ne trollan vec vidim da je ovo opasno za bosnjake, trebala bi samo okrenut i ko ga hebe al ne mogu jos,zato komentarisem
Kod tebe svaki dokaz za neke stvari su ono što ti vidiš očima. Mislim to je prvi znak da osoba nije naučila osnove dokaza i pravljenja argumenta. Možeš reći da ti nešto tako izgleda i sl. ali toliko jako braniti argument koji se zasniva na "ja to vidila" ili "mama mi vidila" je suludo.
Na Baščaršiji većinu stvari drže Bošnjaci, Turci drže tek neke stvari. A te sladolede gdje se čovjek zeza, normalno da će Turčin držati jer su oni u tome najbolji i poznati.
Evo ti link radnja i shopova sa Baščaršije, imaš ovdje oko 180 radnja i za svaku piše vlasnik:
p.s. Glumiš nekog ljevičara ili liberala a furaš priču kao klasični Evropski ili Američki desničar.
Pise ko pravi hrvat, europejac

Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

-
bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
-
Status:
Bosnia_Nord wrote: 08 Jul 2024, 18:32
Ok ovo vec postujem dokazima me pobij
Pogledat cu
Ps:do jucer dok sam bila za SDA i bila sam desnicar i mogu reci da duboko u srcu nisam zeljela vidjet druge u BIH zeljela sam Bosnjacima Bosnu, osipala na vijesti o suzivotu,nazalost tako vecina sda glasaca i misli
-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
-
Status:
Bez suzivota ne postoji bosna, koncept bosne i jest multietnicnost i tako to. Gledano historijski i to

-
bosnjakinja
- Inventar foruma

-
Status:
ElTriconi wrote: 08 Jul 2024, 18:48
Bez suzivota ne postoji bosna, koncept bosne i jest multietnicnost i tako to. Gledano historijski i to
Znam
Ali meni je islam bio broj 1 vise sam voljela vidjet etnicki ciste gradove.
-
Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
-
Status:
bosnjakinja wrote: 08 Jul 2024, 18:53
Znam
I to je multietničnost. Etnički čisti gradovi sa većinskim Bošnjačkim, Srpskim i Hrvatskim stanovništvom zajedno čine multietničnu Bosnu.
Paradoks vaše multietničnosti jeste da vodi ka nemultietnočnoj državi

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
-
Status:
Znam
Iz kakve si ti vukojebine pa nisi nikad upoznala hrvate i srbe? Zar nisi imala kontakta sa hrvatima i srbima na poslu, u skoli, zar ti se nisu roditelji druzili sa njima i to?
Tacno je nekima mozak samo za balansiranje da ne padnu kad hodaju i bio bi im najveci ukras da samo sute

-
immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13770 times
- Been thanked: 15041 times
-
Status:
Znam
Nemoj vise vidjat nista ko boga te molim, dosta je I previse

-
bosnjakinja
- Inventar foruma

-
Status:
immuno wrote: 08 Jul 2024, 19:12
Znam
Tako ste me odgajali vi iz IZ

de
Ja se odmetnula iZ privatnih razloga ali je masa onih koji su isti i danas, zatrovana omladina
-
immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13770 times
- Been thanked: 15041 times
-
Status:
bosnjakinja wrote: 08 Jul 2024, 19:24

de
Ja se odmetnula iZ privatnih razloga ali je masa onih koji su isti i danas, zatrovana omladina
Ocito nisi slusala na nastavi, pretpostavljam jer tako se prezentiras... Ne znam na koga mislis " vi iz IZ"

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
-
Status:
bosnjakinja wrote: 08 Jul 2024, 19:24

de
Ja sam ti clan IZ, placam te clanarine i to. Odem klanjat nekad, druzim se sa svakim. Druzim se sa efendijama, fini ljudi ocam. Nije nijedan nikad nista reko protiv bilo koga. Odakle si ti to cula hljeba ti?

-
Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4028 times
- Been thanked: 7459 times
-
Status:
Fuddo wrote: 08 Jul 2024, 15:43
Glup, zao, pokvaren, ili kombinacija svega navedonog?
Pa to se radi vec godinama, oni to smatraju vec Srbijom, ulaze i rade sta hoce..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
-
spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10240 times
- Been thanked: 17418 times
-
Status:
Masamune wrote: 08 Jul 2024, 10:19
Ne postoje više nikakva opravdanja za ovo što Srbi rade. To je čisto zlo i stvari treba nazivati pravim imenom. Bolestan narod od vođe do najnižih nivoa, a uvjeriće me u suprotno tek kad neke druge struje postanu mainstream u Srbiji. Možda je za njih čak i prikladnije reći ako nego kad.
Nek se na ovo ljuti ko hoće i na ovom forumu. Nisam ja kriv što ovo vidim na ovaj način, a koji sam ljevičar cijeli svoj život i što sam odrastao u gradu u kojem je u Jugi Beograd bio uvijek bliži od Sarajeva po svemu. Nisu krivi ni bošnjački nacionalisti s druge strane, jer je njihov nacionalizam reakcija upravo na ovo zlo koje nikad nije nestalo, a dok je ovakvih lidera i onih koji ih biraju neće nikad ni nestati.
Krivi su Srbi, srpski nacionalizam, srpska crkva u službi tog istog nacionalizma, kancerogeno društvo u svim segmentima od medija, televizija do vrha države... u konačnici, jedan jako primitivan i glup narod u globalu. "Poturice" im mogu držati lekcije iz kulture i svega ostalog, a njih to sad najviše jede jer nemaju više tu nadmoć koju su nekad imali putem JNA.
A nados'o i ti, ne tako davni si se htio svadjat sa mnom zbog ovakvih tvrdnji

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
-
spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10240 times
- Been thanked: 17418 times
-
Status:
bosnjakinja wrote: 08 Jul 2024, 12:32
Moja mama koja je tipicni bosnjak eno sinoc govori sta je ono na bas carsiji sve sami turci drze kebab sladoled itd, uspjeli smo i bas carsiju predat turcima mirnim putem.Jack pot za srbe i hrvate kad sutra kazu strano ste tijelo ovdje, ostatak osmanlija
U biti se tako i ponasamo
Post sedmice!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
-
Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41969 times
- Been thanked: 28801 times
-
-
Status:
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
-
Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41969 times
- Been thanked: 28801 times
-
-
Status:
Ovo nema nigdje samo kod nas
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
-
bosnjakinja
- Inventar foruma

-
Status:
spacebound wrote: 08 Jul 2024, 20:51
bosnjakinja wrote: 08 Jul 2024, 12:32
Moja mama koja je tipicni bosnjak eno sinoc govori sta je ono na bas carsiji sve sami turci drze kebab sladoled itd, uspjeli smo i bas carsiju predat turcima mirnim putem.Jack pot za srbe i hrvate kad sutra kazu strano ste tijelo ovdje, ostatak osmanlija
U biti se tako i ponasamo
Post sedmice!
Ajde ti bogati idi na bas carsiju na saHlep i kebab kod abi Mehmeta