Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Moderator: Krokodil Behko
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9795 times
- Been thanked: 9974 times
- Status: Offline
Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
A što nekima smeta ako šene hoće da nabave pištolj?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2824 times
- Been thanked: 5047 times
Pa de ti viljuskom na pistolj ljudinotuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 09:27 valjda kontam oboje, slazem se s oboje
Nora prica da ona hoce da obrne uloge ko je bully ako bi stvari dosle do te mjere, i tacno je da ako das do znanja da si budala nece te tek tako zajebavat
i Nazif je u pravu, ako si ti luda, luda si i s nozem, noktima, viljuskom, ako ti treba pistolj da bi postala luda nema od tebe nista, i tu Nazifu poentu mozda Nora fula a mozda izbjegava da prica o tome
koji silni muskarci se boje zeninog pogleda, ne treba joj nista osim pogleda da drzi cojka pod kontrolom
al ako odnos ide pravac nadmetanja ko ce koga bully, tu ce po mom misljenju zena zauvijek deblji kraj izvuc, jer nece ona nositi napunjen pistolj u dupetu bit 24/7 da je uvijek spremna, a budala je spremna s rukama samo
treba bjezat od takvih veza i ne ulagat nade u naoruzavanja neka, ja sam protiv toga nezz sta da je u pitanju
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

E to je tek indikatovno.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22837 times
- Been thanked: 20932 times
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 8 times
Za zene je pistolj, samo trebate proci obuku da znate o cemu se radi... i to je to.
Dobro bi vam bilo i nekih desetak puta otici u neki klub bilo koje borilacke vjestine... cisto da skinete taj strah koji vas koci, i da se oslobodite svega, narocito ovih glumaca... i bit ce to ok.
Ko se ne boji zene sa pistoljem... jos kad kazete da ga imate, pa se procuje... ma bombona.
I normala laganice laganini...
- Zana
- Gospođetina

Još se jedan prepo, pa šta vam je?zvrk wrote: 20 Nov 2025, 11:41
Za zene je pistolj, samo trebate proci obuku da znate o cemu se radi... i to je to.
Dobro bi vam bilo i nekih desetak puta otici u neki klub bilo koje borilacke vjestine... cisto da skinete taj strah koji vas koci, i da se oslobodite svega, narocito ovih glumaca... i bit ce to ok.
Ko se ne boji zene sa pistoljem... jos kad kazete da ga imate, pa se procuje... ma bombona.
A muškarci ne trebaju proći obuku? Vi se valjda rodite s pištoljem u ruci?
- Zana
- Gospođetina

Treba anketu napraviti
Pitanje : Šta mislite koji bi forumaš bio u stanju upotrijebiti silu na ženi?
Pitanje : Šta mislite koji bi forumaš bio u stanju upotrijebiti silu na ženi?
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 869 times
- Been thanked: 1299 times
ja previse prakticno gledam, a plus sam neko ko se cijelu osnovnu i srednju tukao s ljudima, sto po ulici sto u kick boxu, plus sam pucao iz raznog oruzja... to sto ti iznosis meni je nerazuman scenarij da se desi kako zamisljasNora Ibsenova wrote: 20 Nov 2025, 11:13Pa de ti viljuskom na pistolj ljudinotuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 09:27 valjda kontam oboje, slazem se s oboje
Nora prica da ona hoce da obrne uloge ko je bully ako bi stvari dosle do te mjere, i tacno je da ako das do znanja da si budala nece te tek tako zajebavat
i Nazif je u pravu, ako si ti luda, luda si i s nozem, noktima, viljuskom, ako ti treba pistolj da bi postala luda nema od tebe nista, i tu Nazifu poentu mozda Nora fula a mozda izbjegava da prica o tome
koji silni muskarci se boje zeninog pogleda, ne treba joj nista osim pogleda da drzi cojka pod kontrolom
al ako odnos ide pravac nadmetanja ko ce koga bully, tu ce po mom misljenju zena zauvijek deblji kraj izvuc, jer nece ona nositi napunjen pistolj u dupetu bit 24/7 da je uvijek spremna, a budala je spremna s rukama samo
treba bjezat od takvih veza i ne ulagat nade u naoruzavanja neka, ja sam protiv toga nezz sta da je u pitanju![]()
nece te niko napast naoruzanu, kontas? a ti neces nosit pistolj u dupetu, oruzje rukama i nogama je bolje nego u latici
tesko cemo mi pricat o tome s ovolikim distancama
sa srecom ti, nemoj napravit sranje s oruzjem u svakom slucaju
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 8 times
Zana wrote: 20 Nov 2025, 12:00 Još se jedan prepo, pa šta vam je?
Za vas je bolje da muskarci imaju taj neki strah od vas... jer divljaci hodaju, a divljak juri samo ono sto mu nece moci uzvrati...
A normalno da svako mora proci obuku kad je bilo kakvo oruzje u pitanju...
To sam za vas bas striktno rekao... je muskarci kontaju da ste bezze... tako da im morate pokazati da niste bezze...
O to da sam se prepao.... jesam, ja sam vazda prepadnut.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Ma djecaci ko djeca pucaju, pogotovo na balkanu, djedovi, amidze, komsije jedva cekaju naucit malo dijete da zapucaZana wrote: 20 Nov 2025, 12:00Još se jedan prepo, pa šta vam je?zvrk wrote: 20 Nov 2025, 11:41
Valjda da se zna na svadbama kako resetat da niko ne pogine
Mada i za ne daj Boze
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22837 times
- Been thanked: 20932 times
Sa pištoljem postaje problem bi li ga upotrijebile ako im se na kosti naklati druga žena?
Ili neko ko ih užasno nervira i ne mora biti nasilnik, pa da mu kao zaprijete.
Ili neko ko ih užasno nervira i ne mora biti nasilnik, pa da mu kao zaprijete.
- Zana
- Gospođetina

Mensečini da si ti bezzezvrk wrote: 20 Nov 2025, 12:06Zana wrote: 20 Nov 2025, 12:00 Još se jedan prepo, pa šta vam je?
Za vas je bolje da muskarci imaju taj neki strah od vas... jer divljaci hodaju, a divljak juri samo ono sto mu nece moci uzvrati...
A normalno da svako mora proci obuku kad je bilo kakvo oruzje u pitanju...
To sam za vas bas striktno rekao... je muskarci kontaju da ste bezze... tako da im morate pokazati da niste bezze...
O to da sam se prepao.... jesam, ja sam vazda prepadnut.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nije nego ti gledas jednu verziju dogadjaja.tuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 12:05ja previse prakticno gledam, a plus sam neko ko se cijelu osnovnu i srednju tukao s ljudima, sto po ulici sto u kick boxu, plus sam pucao iz raznog oruzja... to sto ti iznosis meni je nerazuman scenarij da se desi kako zamisljas
nece te niko napast naoruzanu, kontas? a ti neces nosit pistolj u dupetu, oruzje rukama i nogama je bolje nego u latici
Ako s nekim izlazim, dejtam, imam neki odnos u kojem razgovaramo (kao Aldina rahmetli recimo) sama cinjenica da on zna da ja znam i ne bojim se koristit oruzje, bi ga odvratila od potencijalnog napada. U njenoj situaciji, da je bilo tako, i da je umjesto telefona potegla pistolj, itekako bi se zaustavio.
Ne mora se nositi oruzje stalno, ali kad kao Aldina imas situaciju da te neko vec verbalno maltretira i prijeti ti, onda ga nosis. Ako zivis sama kao zena, onda ga spremis negdje gdje je nagodno doci do njega.
Naravno, nece ti pistolj puno pomoci ako setas parkom kroz mrak i zaskoci te budala direktno, puno bolje ce pomoc da se znas tuci (osim ako ta budala nema pistolj, onda ti je dzaba znas li se tuc)
Ne postoji univerzalna i 100% ucikovita zastita, policajci obuceni, istrenirani, pod pancirima, pa opet poginu.
Ti kao inzinjer ako niko drugi bi to trebao posmatrat kao stvar vjerovatnoce i most probable outcoma, i kroz if funkcije.
Cinjenica je, da ne postoji nijedan PROTIV argument da se zena nauci rukovat oruzjem, sigurnosnim procedurama, pucat, ciljat, ocistit, itd, itd. Sem nesavjesnog posjedovanja, a garantujem ti da zene koje zele to naucit radi vlastite sigurnosti i samoodbrane nece bit nesavjesne. Na koncu, ne daj Boze rata, jako je korisno znati tako nesto.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Roditelji mladih zena naprave gresku sto te zene nisu upisale na borilacke vjestine jos kao djevojcice, sto ih ne uce da dizu glas na nepravdu, da njihov zivot i dostojanstvo vrijedi samo zato jer su zive, da su dobri djecaci oni koji su pazljivi sa njima, a da se onima sto ih cupaju, udaraju i stipkaju ustvari ne svidjaju, da pomazu druge zene i budu im podrska umjesto sto nas uce da su druge zene zavidne, itd.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Ne razmisljas prakticno, kad si zadnji put cula za oruzanu razmjenu izmedju 2 lica? Da su oboje naoruzani i da su pucali tako..Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2025, 12:18Nije nego ti gledas jednu verziju dogadjaja.tuzlak1212 wrote: 20 Nov 2025, 12:05
ja previse prakticno gledam, a plus sam neko ko se cijelu osnovnu i srednju tukao s ljudima, sto po ulici sto u kick boxu, plus sam pucao iz raznog oruzja... to sto ti iznosis meni je nerazuman scenarij da se desi kako zamisljas
Ako s nekim izlazim, dejtam, imam neki odnos u kojem razgovaramo (kao Aldina rahmetli recimo) sama cinjenica da on zna da ja znam i ne bojim se koristit oruzje, bi ga odvratila od potencijalnog napada. U njenoj situaciji, da je bilo tako, i da je umjesto telefona potegla pistolj, itekako bi se zaustavio.
Ne mora se nositi oruzje stalno, ali kad kao Aldina imas situaciju da te neko vec verbalno maltretira i prijeti ti, onda ga nosis. Ako zivis sama kao zena, onda ga spremis negdje gdje je nagodno doci do njega.
Naravno, nece ti pistolj puno pomoci ako setas parkom kroz mrak i zaskoci te budala direktno, puno bolje ce pomoc da se znas tuci (osim ako ta budala nema pistolj, onda ti je dzaba znas li se tuc)
Ne postoji univerzalna i 100% ucikovita zastita, policajci obuceni, istrenirani, pod pancirima, pa opet poginu.
Ti kao inzinjer ako niko drugi bi to trebao posmatrat kao stvar vjerovatnoce i most probable outcoma, i kroz if funkcije.
Cinjenica je, da ne postoji nijedan PROTIV argument da se zena nauci rukovat oruzjem, sigurnosnim procedurama, pucat, ciljat, ocistit, itd, itd. Sem nesavjesnog posjedovanja, a garantujem ti da zene koje zele to naucit radi vlastite sigurnosti i samoodbrane nece bit nesavjesne. Na koncu, ne daj Boze rata, jako je korisno znati tako nesto.
Da je Aldina imala pistolj a ovaj dosao da je maltretira, ne bi on njoj dao priliku da rukom dodje do tasne uopste bila bi izresetana, to je sva moja poenta... To je nesto sto i ja i jos neki hocemo da kazemo... Jesil kad cula da je policajac zvao pomoc prije nego je ubijen, ne da mu se prilika pomjerit prstom... Ti ako se naoruzas a imas posao s budalom samo ides iz situacije Aldine u situaciju bilo kojeg ubijenog policajca. Moras malo po vjerovatnocama razmisljat koje su sve vjerovatnoce desavanja ako lik zna da si opasna a on ide da pokaze nadmoc, eto kad si izninjerski spomenula...
To ti je ko u cyber securitiju, napadac je uvijek u prednosti... Ne moze Maja nikad ovaj forum zastitit koliko bi neko mogao svaki dan novi nacin napada izvest i napada je bukvalno beskonacno do te mjere da je nemoguce to predvidjat. Da ti dam inzinjerskim primjerom o kojim nemogucim vjerovatnocama mi pricamo. Da se desi da imas spreman pri ruci pistolj je 0.1% vjerovatnoca da se desiti
Naoruzaj se ti, dabogda ti nikad ne zatrebalo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Brt, ti si taj koji nimalo ne razmislja prakticno.
Prakticno, uvijek je bolje posjedovat neki skill nego ga ne posjedovat. Eto da bas pojednostavim do banalnosti.
Prakticno, uvijek je bolje posjedovat neki skill nego ga ne posjedovat. Eto da bas pojednostavim do banalnosti.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1397 times
- Been thanked: 1708 times
U 90% slučajeva od naoružane žene strada nedužna osoba a ne nasilnik..
Pogled Joca Vujičića