Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times
Status: Offline

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Post by Naseef Mushroom » 29 Nov 2025, 13:30

Masamune wrote: 29 Nov 2025, 09:00 Kao što mnoge žene odmah na prvu traže neka opravdanja za ženu nasilnicu zbog čega je to uradila tako i mnogi muškarci rade potpuno istu stvar kad je muškarac nasilnik. Te vidi je kako je obučena, garant je tražila degenek i sve ostalo.

Međutim, kad se to skloni u stranu što je mahom stvar neke agende, nekih pokreta ili samog odgoja za koji smatram da je pogrešan u tom smislu ili jednostavnog nerazumijevanja i slično ostaju normalne ljudske reakcije. Više ćeš dobiti normalnih reakcija od žena u tom slučaju jer su empatičnije od nas i koje će to osuditi. Kod nas bude ili vrijeđanje ili se okrene tako na zajebanciju kao što si objasnio umjesto da se to ozbiljno posmatra, a rjeđe ćeš dobiti reakciju koja je ozbiljna i potrebna.

S obzirom da smo mi ovdje ipak više okrenuti patrijarhatu od odgoja do svega ostalog logično je da će biti i jedan broj žena koje prate takva ponašanja večine muškaraca jer smatraju da je to normalno i da je to za smjehotres (ne moraju se nužno solidarisati sa ženom koja vrši nasilje).

Kao i uvijek ti baš imaš potrebu da udrobiš svašta nešto te film te ovo te ono... de bgti drži se osnovnog.

Uostalom, tema je ženoubistvo, tako da ne znam zašto potežete te priče baš na ovoj temi osim ako je pojedincima stalo da temu pretvore u rat među spolovima tj. u tipično američko sranje. Otvorite temu nasilje nad muškarcima, dodajte i androcid ako smatrate da postoji osnova za to i onda opletite. Ovako to baš ostavlja dojam teške patetike i očaja.
Ti kao da si tek sad upao na temu, pa ne vidiš da sam tek o tome počeo pisati kada je neko drugi postavio o muškarcu i mašicama, a ne da sam iz vedra neba krenuo “Ali šta je sa muškarcima?”

Ja kad nešta “nadrobim”, to ima razlog.
Kao u ovom slučaju sa filmovima, nekako ispada u tvom postu da žene ipak imaju više empatije od muškaraca prema muškoj žrtvi, a muškarci su samo ti koji se šprdaju sa njim.

Filmove sam naveo jer ćeš najčešće u komedijama naći teme o pogledu muškarca na seks, polne organe i intimu, dok je kod žena više to romantizirano, i to je razlog zašto od žena nema takvih komentara, a ne kako ti pišeš da to veoma rijetko rade zbog empatije ili nekih drugih sličnih razloga.
Last edited by Naseef Mushroom on 29 Nov 2025, 13:50, edited 1 time in total.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Nov 2025, 13:41

tuzlak1212 wrote: 29 Nov 2025, 10:02
Masamune wrote: 29 Nov 2025, 09:57
To je opet posebna priča. Oboje su multimilioneri i spadaju u 5% elite svijeta.

Deppa mnoge žene obožavaju bile feministkinje ili ne. Da je neki američki kamiondžija, a ona neka kasirka u Walmartu npr., slika bi bila dosta drugačija mada tad to ne bi došlo u javnost do te mjere. Možda na nivou lokalne zajednice.
Nije od pocetka bas tako, na onom prvom sudjenju i presudi kad se on nije trudio da ista dokazuje su ga zahejtali svi redom, najvise zene ga zamrzile
On je drugim sudjenjem preokrenuo sve do te mjere da su Amber svi mrzili, a opet najvise zene
Zato što je u slučaju Amber, ona baš pretjerala i krenulo je u baš bolesnom smjeru, i to je još potvrđeno dokazima, tako da je postalo besmisleno je braniti.

A i kada je došlo do te tačke, tema je krenula više u duhovitom smjeru nego što je se neko ozbiljno pozabavio temom da i muškarci trpe teror, bar psihološki, već je krenulo sa zayebancijom.

Nezamislivo da se o muškarcu koji je na suđenju zbog psihološkog terora nad ženom, prave ovakvi memeovi

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23666 times
Been thanked: 21640 times

Post by Masamune » 29 Nov 2025, 14:48

Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 13:30
Masamune wrote: 29 Nov 2025, 09:00 Kao što mnoge žene odmah na prvu traže neka opravdanja za ženu nasilnicu zbog čega je to uradila tako i mnogi muškarci rade potpuno istu stvar kad je muškarac nasilnik. Te vidi je kako je obučena, garant je tražila degenek i sve ostalo.

Međutim, kad se to skloni u stranu što je mahom stvar neke agende, nekih pokreta ili samog odgoja za koji smatram da je pogrešan u tom smislu ili jednostavnog nerazumijevanja i slično ostaju normalne ljudske reakcije. Više ćeš dobiti normalnih reakcija od žena u tom slučaju jer su empatičnije od nas i koje će to osuditi. Kod nas bude ili vrijeđanje ili se okrene tako na zajebanciju kao što si objasnio umjesto da se to ozbiljno posmatra, a rjeđe ćeš dobiti reakciju koja je ozbiljna i potrebna.

S obzirom da smo mi ovdje ipak više okrenuti patrijarhatu od odgoja do svega ostalog logično je da će biti i jedan broj žena koje prate takva ponašanja večine muškaraca jer smatraju da je to normalno i da je to za smjehotres (ne moraju se nužno solidarisati sa ženom koja vrši nasilje).

Kao i uvijek ti baš imaš potrebu da udrobiš svašta nešto te film te ovo te ono... de bgti drži se osnovnog.

Uostalom, tema je ženoubistvo, tako da ne znam zašto potežete te priče baš na ovoj temi osim ako je pojedincima stalo da temu pretvore u rat među spolovima tj. u tipično američko sranje. Otvorite temu nasilje nad muškarcima, dodajte i androcid ako smatrate da postoji osnova za to i onda opletite. Ovako to baš ostavlja dojam teške patetike i očaja.
Ti kao da si tek sad upao na temu, pa ne vidiš da sam tek o tome počeo pisati kada je neko drugi postavio o muškarcu i mašicama, a ne da sam iz vedra neba krenuo “Ali šta je sa muškarcima?”

Kao u ovom slučaju sa filmovima, nekako ispada u tvom postu da žene ipak imaju više empatije od muškaraca prema muškoj žrtvi, a muškarci su samo ti koji se šprdaju sa njim.

Filmove sam naveo jer ćeš najčešće u komedijama naći teme o pogledu muškarca na seks, polne organe i intimu, dok je kod žena više to romantizirano, i to je razlog zašto od žena nema takvih komentara, a ne kako ti pišeš da to veoma rijetko rade zbog empatije ili nekih drugih sličnih razloga.
Nije da ispada, već jeste tako. To je u suštini i dio prirode žene kao žene.

Mrsko mi kucati i objašnjavati. Evo šta bot kaže:
Research indicates that women generally display higher levels of empathy towards male victims of assault by other women than men do. Men are more likely to hold negative views or "rape myths" about male victims, which can decrease compassion and increase victim-blaming.
Key Findings on Compassion and Gender
Higher Female Empathy: Multiple studies have found that female participants report significantly higher levels of general empathy and greater empathy towards male victims of sexual violence compared to male participants.
Male Victim Blaming: Men are more likely to minimize male victims' experiences or attribute blame, stemming from traditional masculine norms that emphasize strength and self-reliance. Common dismissive responses in social contexts can include joking that the male victim was "lucky".
Impact of Sexism:
Benevolent Sexism: Adherence to benevolent sexism (traditional admiration for men's role as protectors) is linked to less empathy towards male victims because it creates cognitive dissonance when a man is in a vulnerable position.
Hostile Sexism: Women with higher levels of hostile sexism (antipathy towards men's domination) tended to show more empathy, potentially because a situation with a male victim defies traditional gender roles.
Perpetrator's Gender Effect: Some research suggests that the gender of the perpetrator (whether male or female) doesn't significantly change the level of empathy received by a male victim when the case is presented in a detailed vignette. However, the general societal perception often views female-perpetrated violence as less severe or normalized, which can hinder the recognition of male victimhood.
Dakle, imaš izbor. Da prihvatiš te činjenice ili da guraš priče o feminizmu kao Mutevelija i da tvrdiš i da je sam bot feminiziran. Do tebe je šta ćeš izabrati, a ja sam svoje završio o ovoj priči jer je tema o ženoubistvu.

I ja ti govorim ovo kao neko ko je na stotine postova napisao protiv radikalnog feminizma na klixu kad sam ulazio u klinč sa Bloo, hadžinicom, wewom i mnogim drugim teškim feministkinjama tamo. Nora ti ovo može potvrditi ako želi. BiH generalno je daleko od toga i to postoji samo u tragovima.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Nov 2025, 15:12

Masamune wrote: 29 Nov 2025, 14:48

Research indicates that women generally display higher levels of empathy towards male victims of assault by other women than men do. Men are more likely to hold negative views or "rape myths" about male victims, which can decrease compassion and increase victim-blaming.
Higher Female Empathy: Multiple studies have found that female participants report significantly higher levels of general empathy and greater empathy towards male victims of sexual violence compared to male participants.
Male Victim Blaming: Men are more likely to minimize male victims' experiences or attribute blame, stemming from traditional masculine norms that emphasize strength and self-reliance. Common dismissive responses in social contexts can include joking that the male victim was "lucky".
Impact of Sexism:
Benevolent Sexism: Adherence to benevolent sexism (traditional admiration for men's role as protectors) is linked to less empathy towards male victims because it creates cognitive dissonance when a man is in a vulnerable position.
Hostile Sexism: Women with higher levels of hostile sexism (antipathy towards men's domination) tended to show more empathy, potentially because a situation with a male victim defies traditional gender roles.
Perpetrator's Gender Effect: Some research suggests that the gender of the perpetrator (whether male or female) doesn't significantly change the level of empathy received by a male victim when the case is presented in a detailed vignette. However, the general societal perception often views female-perpetrated violence as less severe or normalized, which can hinder the recognition of male victimhood.
Dakle, imaš izbor. Da prihvatiš te činjenice ili da guraš priče o feminizmu kao Mutevelija i da tvrdiš i da je sam bot feminiziran. Do tebe je šta ćeš izabrati, a ja sam svoje završio o ovoj priči jer je tema o ženoubistvu.

I ja ti govorim ovo kao neko ko je na stotine postova napisao protiv radikalnog feminizma na klixu kad sam ulazio u klinč sa Bloo, hadžinicom, wewom i mnogim drugim teškim feministkinjama tamo. Nora ti ovo može potvrditi ako želi. BiH generalno je daleko od toga i to postoji samo u tragovima.
Eh ne možeš citirati Chat GPT kod ove teme, a kod odgovora od iste mašine, na drugoj temi ignorisati što kaže da su mačke čistije od pasa :oo

To kao oni naši, što priznaju sud samo ako presuda ide u njihovu korist.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23666 times
Been thanked: 21640 times

Post by Masamune » 29 Nov 2025, 15:14

Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 15:12

Eh ne možeš citirati Chat GPT kod ove teme, a kod odgovora od iste mašine, na drugoj temi ignorisati što kaže da su mačke čistije od pasa :oo

To kao oni naši, što priznaju sud samo ako presuda ide u njihovu korist.
Masamune wrote: 26 Nov 2025, 08:11 I mačke, iako jesu čišće, mogu ljude zaraziti bakterijama i virusima kroz pljuvačku jer i one svašta love i jedu.

Nije problem gotiviti i voliti iz ovog ili onog razloga, ali ko tretira pse kao džukele iz čista mira pa ih šutaju i gađaju takvima j.... mater izvan foruma na prvu.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 3330 times

Post by Mutevelija » 29 Nov 2025, 15:18

Impact of Sexism:

Kako je bot isfeminizira n?
Nosa štikle i torbicu ili?
A ako misliš da je chatgpr i Ai pod liberalnom palicom ljevičara jest
Napiši nešto o homoseksualcima ili feministkinjama i diktira ti sve kontra.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Nov 2025, 15:27

Evo malo još off-topic, samo da bih u zadnjem djelu posta se vratio na temu.

Kada pročitamo neki članak da su djeca poginula, ili poginuli penzioneri, nama je naravno žao.
Ali mnogi su uz to svjesno ili nesvjesno šokirani i tužni, jer uvijek sebe zamišljaju “Šta ako je se to umjesto njih desilo nekom od mojih. I moj sin vozi auto, šta da je on poginuo u saobraćajnoj ili se sutra i njemu to desi, i sam sam roditelj, ne smijem ni zamisliti tu tugu da sopstveno dijete ukopaš.

I moji roditelji su stari i sami žive, mogli su se i oni ugušiti plinom ili im je neko isto tako mogao obiti kuću i napasti ih. Odoh ih obići ili nazvati jer me je članak potresao”.

Eh, šta to ima veze sa temom?
Ima, jer kada većina muškaraca pročita da je žena uradila nešto muškarcu, to nije samo mačo priča “Hajd nek proba meni to uraditi. Ja ne bih nikada dozvolio to jer nisam šonjo”,
već je i glavni razlog što smatraju da svoju suprugu toliko dovoljno poznaju i da imaju zdrav odnos, da ne bi nikada moglo doći do toga, zato fali empatije kod mnogih muškaraca na temi muška žrtva.

Ali kada žene pročitaju članak o femicidu, to im ledi krv u žilama jer su i one žene pa se to može i njima desiti.

Ukratko, muškarcu je dovoljna godina zabavljanja da postane siguran da se to neće nikada njemu desiti jer je izgradio zdrav odnos sa djevojkom, dok žene mogu biti 30 godina u braku sa muškarcem bez problema, one u njemu i dalje vide potencijalnog monstruma koji bi to mogao sutra uraditi.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Nov 2025, 15:35

Mutevelija wrote: 29 Nov 2025, 15:18

Bez zayebancije, ovo mi je se stvarno desilo, mogu i ponovo pitati chatgpt i postaviti screenshotove ako mi ko ne vjeruje.

Pitam ChatGPT bilo šta, sve zna, i još me pita “Želiš li još opširnije odgovore”, šta god ukucam on meni izbaci roman, ništa ne moram raditi, on sve za mene odrađuje.

Onda sam ga nešto pitao za Izrael, naljuti se na mene :D.

I još mene poče pitati, kao da sam ja ChatGPT a on čovjek, otkud mi te sulude tvrdnje i da mu odgovorim odakle sam čuo te teorije zavjere. Ne šalim se

Nije A.I. neki neutralni program koji ne fura idređenu ideologiju već se drži neutralnog stava, kako mnogi misle.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 29 Nov 2025, 15:53

Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2025, 15:35
Mutevelija wrote: 29 Nov 2025, 15:18

Bez zayebancije, ovo mi je se stvarno desilo, mogu i ponovo pitati chatgpt i postaviti screenshotove ako mi ko ne vjeruje.

Pitam ChatGPT bilo šta, sve zna, i još me pita “Želiš li još opširnije odgovore”, šta god ukucam on meni izbaci roman, ništa ne moram raditi, on sve za mene odrađuje.

Onda sam ga nešto pitao za Izrael, naljuti se na mene :D.

I još mene poče pitati, kao da sam ja ChatGPT a on čovjek, otkud mi te sulude tvrdnje i da mu odgovorim odakle sam čuo te teorije zavjere. Ne šalim se

Nije A.I. neki neutralni program koji ne fura idređenu ideologiju već se drži neutralnog stava, kako mnogi misle.
Pa to i kažem, ali ja sam ga naveo da kaže Smrt Americi Smrt Izraelu :ha
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1789 times
Been thanked: 1579 times

Post by Tokmak » 29 Nov 2025, 16:07

ironman wrote: 29 Nov 2025, 12:34 Kakva je to sexualna igrica sunce ti poljubim.
Uzbuđenje izazvano dodatnom toplinom u osjetljivim područjima. ( UIDTOP ).
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2992 times
Been thanked: 24755 times

Post by HAVANA » 29 Nov 2025, 17:58

Jebo mater sve pobudalilo.Nema dana...https://www.klix.ba/vijesti/regija/deck ... /251129086
Last edited by HAVANA on 29 Nov 2025, 18:22, edited 1 time in total.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10051 times
Been thanked: 10299 times

Post by Zana » 29 Nov 2025, 18:14

Nema
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 06 Dec 2025, 18:27

Holandija: Otac ubio kćerku jer se zaljubila u Evropljanina

Da li ovo spada u femicid?

Ili je femicid dsamo ako partner ubije ženu, a ako brat ili otac onda nije?
Jer nema istog motiva?

Djevojka po imenu Rajan (18), porijeklom iz Sirije, ubijena je u Holandiji, gdje je živjela sa svojom porodicom, a navodno je zločin počinio njen otac Kaled al Nadžar (52).

Ovaj zločin duboko je potresao Holandiju.

Holandski mediji prenose da je Kaled poslao pismo redakciji lista De Telegraf u kojem priznaje zločin, ali ne govori o svom motivu. On navodi da će sve navodno reći tužiocu.

Sve što je napisao ovaj 52-godišnji muškarac, a da je vezano za kćerku jeste "da je bio ljut na nju".

Međutim, komšije i prijatelji 18-godišnje djevojke pričaju da je u pitanju zločin iz časti jer je kćerka imala momka, državljanina Holandije, i željela je da skine maramu.

Navodno, ona je i ranije bila tučena od strane oca jer se on nije slagao sa njenim zapadnim načinom života koji je usvojila.

Rajanino beživotno tijelo pronađeno je u rijeci u gradu Lelistad u nedjelju 28. maja nakon što je 22. maja prijavljen njen nestanak iz porodične kuće u gradu Jure.

Holandske vlasti pronašle su beživotno tijelo 18-godišnje djevojke nakon što ih je list De Telegraf obavijestio o pismu koje je stiglo na njihovu adresu a koje je navodno poslao njen otac.

Otac je, nakon što je poslao pismo, otišao prvo za Njemačku, a onda u Tursku.

Takođe, holandski mediji pišu da su saučesnici u ovom ubistvu bila navodno braća devojke, uzrasta 22 i 24 godine. Oni su navodno pomogli ocu da ubije njihovu sestru.j

"Ja sam jedini odgovoran. Ne krivite druge, oni su nevini", navodno je napisao otac u pismu.

Jedan komšija je rekao da je 18-godišnja djevojka već imala priliku da vidi agresivnu očevu stranu kada je jednom prilikom navodno "htio da je ubije".

"Sjedio sam u kući kada mi je pokucala na vrata i tražila pomoć rekavši da otac hoće da je ubije", objasnio je komšija.

Porodica je iz Sirije, grada Idliba, stigla 2012. godine kada je izbio građanski rat. Od 2017. godine žive u gradu Jure.

Image
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2992 times
Been thanked: 24755 times

Post by HAVANA » 06 Dec 2025, 18:58

Oj majko draga.Otac i saucesnici braca.Pa jbt.Jadno dijete.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26586 times
Been thanked: 6976 times

Post by Veca » 06 Dec 2025, 19:02

HAVANA wrote: 06 Dec 2025, 18:58 Oj majko draga.Otac i saucesnici braca.Pa jbt.Jadno dijete.

koja ljepotica, Boze dragi :(
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 8434 times
Been thanked: 7560 times
Status: Online

Post by uvijek_kontra » 06 Dec 2025, 19:38

HAVANA wrote: 29 Nov 2025, 17:58 Jebo mater sve pobudalilo.Nema dana...https://www.klix.ba/vijesti/regija/deck ... /251129086
Davio je i slomio vrat.
Pritvorili i ocima i brata, al su ih kasnije pustili.
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 🪷

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10412 times
Been thanked: 12287 times

Post by Krokodil Behko » 06 Dec 2025, 21:02

Mutevelija wrote: 06 Dec 2025, 18:27 Holandija: Otac ubio kćerku jer se zaljubila u Evropljanina

Jer nema istog motiva?

Sam naslov teme ti daje odgovor.

Uksoricid = ubistvo supruge

Femicid = ubistvo bilo koje žene iz mizoginijskih razloga (polna diskriminacija, zlostavljanje, itd)

Čedomorstvo = ubistvo vlastitog novorođenčeta

Filicid = ubistvo svog djeteta u bilo kojoj starosnoj dobi.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 06 Dec 2025, 22:40

Krokodil Behko wrote: 06 Dec 2025, 21:02
Mutevelija wrote: 06 Dec 2025, 18:27 Holandija: Otac ubio kćerku jer se zaljubila u Evropljanina

Jer nema istog motiva?

Femicid = ubistvo bilo koje žene iz mizoginijskih razloga (polna diskriminacija, zlostavljanje, itd)

ČEkaj dakle uksoricid i femicid nisu isto?
Mislio sam da jesu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10412 times
Been thanked: 12287 times

Post by Krokodil Behko » 06 Dec 2025, 23:49

Mutevelija wrote: 06 Dec 2025, 22:40
Krokodil Behko wrote: 06 Dec 2025, 21:02

ČEkaj dakle uksoricid i femicid nisu isto?
Mislio sam da jesu.

Nisu isto

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 32547 times
Been thanked: 30419 times

Post by Morgen » 07 Dec 2025, 09:13

U nemackoj otac ubio bivsu suprugu, oba sina nisu uspeli da ga odvrate od namere da je ubije. Nozem.
4 zivota a mozda i vise unisteno

Post Reply

Return to “Drustvo”