Mogu li se ljudi promijeniti?
Moderator: Krokodil Behko
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2910 times
- Been thanked: 1334 times
- Status: Offline
Re: Mogu li se ljudi promijeniti?
Mogu, slabi karakteri ili bas ''dresirani''.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26528 times
- Been thanked: 6950 times
Duminjo wrote: 13 Feb 2026, 22:23Veca wrote: 13 Feb 2026, 16:19
ne mjenjaju se samo ovnovi, to im lezi u prirodi, vjecita djecanikako da shvate, bukvalno, da ne mogu s glavom kroz zid
![]()
Kada te neko kazni zbog necega sto si radio, ti se ne mijenjaš samo ne smiješ više to da radiš.
Kada na poslu ili u zivotu zavisiš od nekoga a ne sam od sebe, paziš šta ces raditi i kako ces se ponasati.
Ako u medjuvremenu postaneš neovisan i ne zavisiš od bilo koga osim od samoga sebe, onda ne paziš šta ces raditi i kako ceš se ponašati.
Nisi ti ovan vec si uvijek isti, imaš skoro uvijek iste potrebe samo su ti mogucnosti nekad bolje, nekad lošije. Nekad mozeš biti šupak i bahat, nekad moraš usta zacepit i klimat glavom.. E, ako si u svim tim prilikama prizeman i uvijek se isto ophodiš i prema portiru i prema doktoru, onda je to mali izuzetak![]()
Dobro.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 10345 times
- Been thanked: 8876 times
Možemo se promijeniti ako želimo da se promijenimo i ako radimo na promjeni svog razmišljanja i ponašanja. Druge ljude ne možemo promijeniti, međutim, ako mi mijenjamo naše ponašanje, onda se može desiti da i ljudi oko nas krenu mijenjati svoje ponašanje, jer im je potreban drugačiji način usklađivanja s nama.
Ono što se ne može promijeniti je naš temperament, njega smo dobili rođenjem, dok je karakter podložan promjeni, na bolje ili na gore, šta izaberemo.
Ono što se ne može promijeniti je naš temperament, njega smo dobili rođenjem, dok je karakter podložan promjeni, na bolje ili na gore, šta izaberemo.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2860 times
- Been thanked: 9073 times
skineš dimije, obuces minjak i kazes ja se promijenila.Zizi wrote: 14 Feb 2026, 00:00 Možemo se promijeniti ako želimo da se promijenimo i ako radimo na promjeni svog razmišljanja i ponašanja. Druge ljude ne možemo promijeniti, međutim, ako mi mijenjamo naše ponašanje, onda se može desiti da i ljudi oko nas krenu mijenjati svoje ponašanje, jer im je potreban drugačiji način usklađivanja s nama.
Jašta si
- Duminjo
- Urednik foruma

Krava koja hoce u zijan, ona ce citav zivot ici u zijan..
A covjek je gori od hajvana
A covjek je gori od hajvana
- Zizi
- Forum [Bot]
Mogao si nešto smislenije napisati, ovo ti je nedorečeno.Duminjo wrote: 14 Feb 2026, 00:35skineš dimije, obuces minjak i kazes ja se promijenila.Zizi wrote: 14 Feb 2026, 00:00 Možemo se promijeniti ako želimo da se promijenimo i ako radimo na promjeni svog razmišljanja i ponašanja. Druge ljude ne možemo promijeniti, međutim, ako mi mijenjamo naše ponašanje, onda se može desiti da i ljudi oko nas krenu mijenjati svoje ponašanje, jer im je potreban drugačiji način usklađivanja s nama.
Jašta si
- Duminjo
- Urednik foruma

To ti je samo asocijacija na tvoje "radimo na promjeni svoga razmisljanja i ponašanja".
Ako si zrela osoba, a jesi.. nemaš ti sta više radit. Moze te odraditi neka, nedo bog nesreca ili neki poseban slucaj pa da više ni psihicki nisi ono što si bio i to je to.
Neko svjesno da sebe mijenja, moze "našminkati" tj skinuti dimije i obuci minjak. Temelji ostaju...
- Zizi
- Forum [Bot]
Hm, nekako mi se olako hvataš za zrelost.Duminjo wrote: 14 Feb 2026, 00:46To ti je samo asocijacija na tvoje "radimo na promjeni svoga razmisljanja i ponašanja".
Ako si zrela osoba, a jesi.. nemaš ti sta više radit. Moze te odraditi neka, nedo bog nesreca ili neki poseban slucaj pa da više ni psihicki nisi ono što si bio i to je to.
Neko svjesno da sebe mijenja, moze "našminkati" tj skinuti dimije i obuci minjak. Temelji ostaju...
Rad na sebi ide do smrtnog časa.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 29227 times
- Been thanked: 33489 times
Ovo ni Sartr ne bi boljeDuminjo wrote: 13 Feb 2026, 22:23Veca wrote: 13 Feb 2026, 16:19
ne mjenjaju se samo ovnovi, to im lezi u prirodi, vjecita djecanikako da shvate, bukvalno, da ne mogu s glavom kroz zid
![]()
Kada te neko kazni zbog necega sto si radio, ti se ne mijenjaš samo ne smiješ više to da radiš.
Kada na poslu ili u zivotu zavisiš od nekoga a ne sam od sebe, paziš šta ces raditi i kako ces se ponasati.
Ako u medjuvremenu postaneš neovisan i ne zavisiš od bilo koga osim od samoga sebe, onda ne paziš šta ces raditi i kako ceš se ponašati.
Nisi ti ovan vec si uvijek isti, imaš skoro uvijek iste potrebe samo su ti mogucnosti nekad bolje, nekad lošije. Nekad mozeš biti šupak i bahat, nekad moraš usta zacepit i klimat glavom.. E, ako si u svim tim prilikama prizeman i uvijek se isto ophodiš i prema portiru i prema doktoru, onda je to mali izuzetak![]()
Caveat emptor
- Duminjo
- Urednik foruma

I Golf se radi dok ne crkne, nekad goni dobro, nekad lošije. Kada crkne niko ne kaze kako je to bio dobar FordZizi wrote: 14 Feb 2026, 01:10Hm, nekako mi se olako hvataš za zrelost.Duminjo wrote: 14 Feb 2026, 00:46
To ti je samo asocijacija na tvoje "radimo na promjeni svoga razmisljanja i ponašanja".
Rad na sebi ide do smrtnog časa.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14778 times
- Been thanked: 25255 times
Mijenjali se, ne mijenjali
Isto cemo svi zavrsiti
Dva metra ilovace, i alahimanet
Tja
Zivot ti more bit dobar, a more bit i malo bolji ako pozuris da ga skratis
Realno, ovo nista kurcu ne valja, al et
Isto cemo svi zavrsiti
Dva metra ilovace, i alahimanet
Tja
Zivot ti more bit dobar, a more bit i malo bolji ako pozuris da ga skratis
Realno, ovo nista kurcu ne valja, al et
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2977 times
- Been thanked: 24657 times
Strumfeta wrote: 08 Nov 2011, 01:43 Mogu, ali je potrebno da se nešto značajno dogodi u njihovom životu, nešto što će ostaviti neizbrisiv trag i izazvati promenu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27431 times
- Been thanked: 28080 times
Stani bolan da progledam ...otkud ja znam sta se moze a sta ne moze u pola osam ujutro 
dream of spring...
- Zizi
- Forum [Bot]
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9729 times
- Been thanked: 10579 times
- ironman
- sirius

- Zizi
- Forum [Bot]
Ne pijem kafu.
Jutros mi je na meniju bio čaj od nevena.
Tako su mu lijepi cvjetovi da sam imala dojam kako su me obasjali svojom divnom narandžastom bojom.
- ironman
- sirius

A pio sam neven pa skoro godinu umjesto vode..on i brusnica su mi uz limun vjerovatno tri omiljene biljke uopce.
dream of spring...
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9729 times
- Been thanked: 10579 times
Meni Melisa prija. Spavam od nje k'o beba
Pobjeci sad od svega zelim
- Zizi
- Forum [Bot]