Džaba i tebi dok Iranci guze na sve strane.
Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1397 times
- Been thanked: 4629 times
- Status: Offline
Re: Iran
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2860 times
- Been thanked: 9073 times
Ne vjerujem ti ja u te brojke.. sirijaca na svakom koraku i nešto se slabo izgleda vracaju u Siriju iako je sada tamo priznata neka vlast.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 19:14pa ima i toga, u vecoj drzavi odmah vece sanse da se negdje ukopas, zasadis sta, iskopas bunar i šućuraš dok ne prodje... nije toliko alarm da se bjezi napolje ko u ovim manjim drzavamaDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 18:18
Unutar Irana je jedno, vani je drugo.
Mora se unutra negdje pomjeriti ako mu je kuca porušena. Hoce li ostati unutra pa se nekad vratiti svojoj kuci ili ce pokušati van granice ne znamo.
Samo mi se cini da su ostali nekako bili puno brzi.
Eto vidjecemo i to
ne bi ni Sirijci i Iracani tek tako isli da su imali komfor ko u Iranu, na kraju krajeva napisao sam gore koliko im je mala dijaspora, i dalje su oni dominantno ostali u svojim drzavama ruku na srce
Ukrajina nije mala, mogli su se negdje zavuci ali ih ima ko mrava po Evropi. Nakon dvije hefte agresije na Ukrajinu, vec su mnogo bili u njemackoj po stanovima i prijavljeni na socijalu.
Pakistanaca, afganistanaca, indijaca.. balkanaca milioni.
Svega osim Iranaca.
A samo u Iranu treba skidati rezim jer taj rezim ne valja za svoje stanovništvo.
Cudno jbo mater
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3241 times
Da im Dragi Bog olakša patnju.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 16:59Bit ce i Iranaca, budi siguran u to, vec su na putu ka Turskoj, samo sto je Iran ko pola Evrope velik i u planincugama ko Mordor, nije narodu tek tako domac se sigurnih granicaDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 14:29 Zanimljive su i izbjeglice.
Ili se o njima ne prica ili nema izbjeglica iz Irana. Dok iz okolnjh drzava, pojedinih koje godinama nisu u ratu, hrle ljudi da dodju do zapada, Irance ne vidimo po granicama i u kolonama.
Ukrajinci, iz svih dijelova ukrajine, napustili su svoju zemlju haman ko je mogo.
Gdje su iranske izbjeglice?
Izgleda više ce zidova napustiti Izrael nego Iranaca Iran.
Zidova je u Izraelu 4-5 miliona, Iranaca u Iranu preko 90.
Prije 2 dana clanak kaze oko 3 miliona ljudi je unutar Irana raseljeno vec sad u 2 sedmice rata, tj da je oko milion domacinstava vec unisteno
https://fortune.com/2026/03/14/iranian- ... pe-turkey/
https://www.unhcr.org/news/press-releas ... ntensifies
E sad Iračana po svijetu ko migranata ima oko 370 hiljada, Sirijaca ima oko 800 hiljada - podaci iz 2024. Ako je njih tako "malo" iz "malih" drzava, zamisli koji ce smak svijeta da Iranci prirede u EU
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 970 times
- Been thanked: 1458 times
Ma prije ce bit da se razni sjeverno Afrikanci i Afganistanci predstavljaju ko Sirijci bez dokumenata da lakse prodjuDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 19:58Ne vjerujem ti ja u te brojke.. sirijaca na svakom koraku i nešto se slabo izgleda vracaju u Siriju iako je sada tamo priznata neka vlast.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 19:14
pa ima i toga, u vecoj drzavi odmah vece sanse da se negdje ukopas, zasadis sta, iskopas bunar i šućuraš dok ne prodje... nije toliko alarm da se bjezi napolje ko u ovim manjim drzavama
ne bi ni Sirijci i Iracani tek tako isli da su imali komfor ko u Iranu, na kraju krajeva napisao sam gore koliko im je mala dijaspora, i dalje su oni dominantno ostali u svojim drzavama ruku na srce
Ukrajina nije mala, mogli su se negdje zavuci ali ih ima ko mrava po Evropi. Nakon dvije hefte agresije na Ukrajinu, vec su mnogo bili u njemackoj po stanovima i prijavljeni na socijalu.
Svega osim Iranaca.
A samo u Iranu treba skidati rezim jer taj rezim ne valja za svoje stanovništvo.
Cudno jbo mater![]()
Sirijci nisu nista manje ponosan narod od Irana, svi su oni u 5 deka, samo nju uspjeli na vrijeme iznutra razmontirat a Iran se jos drzi
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3241 times
Nemoj se naslađivati, mnogo je ovakvih bivših boraca na svim stranama. Možda bi i ti bio ovakav da si u njegovoj situaciji.
Rat je zlo, a zlo nikom ne može donijeti dobro. Ali ljudi se sile. Pa se opet sile, dok kabure ne napune.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Da, Iranci se drže, koliko god ti to mrsko bilo.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 20:03Ma prije ce bit da se razni sjeverno Afrikanci i Afganistanci predstavljaju ko Sirijci bez dokumenata da lakse prodjuDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 19:58
Ne vjerujem ti ja u te brojke.. sirijaca na svakom koraku i nešto se slabo izgleda vracaju u Siriju iako je sada tamo priznata neka vlast.
Svega osim Iranaca.
Cudno jbo mater![]()
Sirijci nisu nista manje ponosan narod od Irana, svi su oni u 5 deka, samo nju uspjeli na vrijeme iznutra razmontirat a Iran se jos drzi
- Duminjo
- Urednik foruma

Ne razumijemo setuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 20:03Ma prije ce bit da se razni sjeverno Afrikanci i Afganistanci predstavljaju ko Sirijci bez dokumenata da lakse prodjuDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 19:58
Ne vjerujem ti ja u te brojke.. sirijaca na svakom koraku i nešto se slabo izgleda vracaju u Siriju iako je sada tamo priznata neka vlast.
Svega osim Iranaca.
Cudno jbo mater![]()
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Sto mi je mrsko, ja ih samo ne gledam ko spasioce poput maturidija i sufijaLaser wrote: 16 Mar 2026, 20:13Da, Iranci se drže, koliko god ti to mrsko bilo.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 20:03
Ma prije ce bit da se razni sjeverno Afrikanci i Afganistanci predstavljaju ko Sirijci bez dokumenata da lakse prodju
Sirijci nisu nista manje ponosan narod od Irana, svi su oni u 5 deka, samo nju uspjeli na vrijeme iznutra razmontirat a Iran se jos drzi![]()
A mimo toga nek zgaze izrael sto bolje ja im svu srecu zelim
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa kad zgaze Izrael, onda ćeš promijenit dove i želit im svaku nesreću?tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 20:44Sto mi je mrsko, ja ih samo ne gledam ko spasioce poput maturidija i sufija
A mimo toga nek zgaze izrael sto bolje ja im svu srecu zelim
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1743 times
- Been thanked: 3322 times
Dobro upravu si, ali sam to vise zbog nekog Ibreta stavio.Lavlje_srce wrote: 16 Mar 2026, 20:13Nemoj se naslađivati, mnogo je ovakvih bivših boraca na svim stranama. Možda bi i ti bio ovakav da si u njegovoj situaciji.
Rat je zlo, a zlo nikom ne može donijeti dobro. Ali ljudi se sile. Pa se opet sile, dok kabure ne napune.
Tražio sam video a ima i taj gdje ga Palestinac jednog Idf vojnika progoni i govori mu ubio si me.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- tuzlak1212
- Inventar foruma

ne dovim ja ni sad tek tako, ima ko brine tamo o svemu, razmisli dobro koga opravdavas i za koga navijas da ne bi nasao svakvih stvari koje nisi uradio u svojoj knjizi, ja nisam ni uz koga jer su svi zlocinci, i meni je ovdje najbolje jer mogu da serem i po Iranu i po zapadnoj osovini kako kontekst mi dozvoli, ne moram gutat knedlu kako nesto opravdatLaser wrote: 16 Mar 2026, 21:11Pa kad zgaze Izrael, onda ćeš promijenit dove i želit im svaku nesreću?tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 20:44
Sto mi je mrsko, ja ih samo ne gledam ko spasioce poput maturidija i sufija
A mimo toga nek zgaze izrael sto bolje ja im svu srecu zelim![]()
i kako je Saudija jedina drzava spasena sendvica, Bozije cudo je sto je Saudija spasena ovih petljanija i nije zrtva ovog sendvica
a prosjecnom maturidiji zadojenom Sijskim ilmihalima puna usta jedino protiv Saudije, jel slucajno? Nije
al sto bi Zivinicani rekli, ti si nas pa da si cigan najcrniji
- Duminjo
- Urednik foruma

Bice u narednom periodu zanimljivo gledati ove odnose EU i Amerike
EU je Trumpu pokazala srednji prst..
Trump šuruje sa Putinom
EU i Putin se gledaju kroz nišan
Izgleda da cemo ga mi u EU popušit
Trump šuruje sa Putinom
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1743 times
- Been thanked: 3322 times
Istina je gorka ali je takva, sunije se više plaše snažnog Irana nego Amerike i Izraela dole, jer ako bi Iran bio snažan mogla bi se ponoviti Sirija i koliko su Šije ubili Sunita u njoj.
Dokle god Šije tameme "Odabranu Naciju" oni su korisni međutim čim bude mir i vidi se jak Iran, hajmo zvati Amerikance da postave baze, i čak ćemo surađivati sa kafirima (Saudija i ostale zemlje ) kako bi nas zaštitili od braće Šija jer, mogu nam početi naplaćivati za to knje trebao biti prvi halifa Jel Alija ili Ebu Bekr
Dalje Sunitske zemlje više ne vjeruju (kažem mišljenja uleme) Šijama da ne takijaju, samo što eto sad ratuju protiv Izraela ne znači da neće protiv muslimana kasnije.
To nepovjerenje među muslimanima je ružno ali je tako, počelo je kad je Muhammed a.s ih sve otjerao iz sobe , na samrti , što su se prepirali ko bi trebao biti namjesnik od strane Boga na zemlji tj halifa.
Šije to zovu ajatollah tj znak Božiji na zemlji.
I sve zbog dunjaluka ode u propast i vlasti, i moći.
Možda ih Bog i kažnjava i sunije i šije, eto sad ćete plaćati Arapi džizju Americi da vas brani kad ne vjerujete svojoj braći od strane Alija.
Huti u Jemenu su od strane Irana instalirani i Šije su koje ratuju protiv Saudijske Arabije.
Hammas je sunitski .
Kažu ne muslimani sa naših prostora da jedini koji su u koaliciji bili sa Šijama su Hammas Palestinski kao sunitsko tijelo i ARBiH i Bošnjaci.
Dakle Palestinci i Bošnjaci kao narod pred genocidima je jedini u sunita bio podržan od strane Irana.
To sam baš gledao intervju gdje Hrvatska strane priča sa izraelskom ambasadorom u Albaniji i kaže jedina koalicija muslimana sunija i šija je Hammas i ArBiH .
A to mi znamo da je za naš opstanak kao Bošnjaka kao i što je to za opstanak Palestinaca i quds.
Dokle god Šije tameme "Odabranu Naciju" oni su korisni međutim čim bude mir i vidi se jak Iran, hajmo zvati Amerikance da postave baze, i čak ćemo surađivati sa kafirima (Saudija i ostale zemlje ) kako bi nas zaštitili od braće Šija jer, mogu nam početi naplaćivati za to knje trebao biti prvi halifa Jel Alija ili Ebu Bekr
Dalje Sunitske zemlje više ne vjeruju (kažem mišljenja uleme) Šijama da ne takijaju, samo što eto sad ratuju protiv Izraela ne znači da neće protiv muslimana kasnije.
To nepovjerenje među muslimanima je ružno ali je tako, počelo je kad je Muhammed a.s ih sve otjerao iz sobe , na samrti , što su se prepirali ko bi trebao biti namjesnik od strane Boga na zemlji tj halifa.
Šije to zovu ajatollah tj znak Božiji na zemlji.
I sve zbog dunjaluka ode u propast i vlasti, i moći.
Možda ih Bog i kažnjava i sunije i šije, eto sad ćete plaćati Arapi džizju Americi da vas brani kad ne vjerujete svojoj braći od strane Alija.
Huti u Jemenu su od strane Irana instalirani i Šije su koje ratuju protiv Saudijske Arabije.
Hammas je sunitski .
Kažu ne muslimani sa naših prostora da jedini koji su u koaliciji bili sa Šijama su Hammas Palestinski kao sunitsko tijelo i ARBiH i Bošnjaci.
Dakle Palestinci i Bošnjaci kao narod pred genocidima je jedini u sunita bio podržan od strane Irana.
To sam baš gledao intervju gdje Hrvatska strane priča sa izraelskom ambasadorom u Albaniji i kaže jedina koalicija muslimana sunija i šija je Hammas i ArBiH .
A to mi znamo da je za naš opstanak kao Bošnjaka kao i što je to za opstanak Palestinaca i quds.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Duminjo
- Urednik foruma

Guten Morgen
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 394 times
Ne znam odkad je mjerilo ispravnog ono sto ti godi,nekom godi silovat uokolo i pljackati znaci ok je,ima covjek koristi i godi mu,bolesno.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 09:03Ima nas par forumasa koji to ovdje godinama govore, Ameri i Rusi su ista govna ako Ameri nisu vecaharlekin wrote: 16 Mar 2026, 07:23
Serem se po zlocincima i agresorima no1.
Onima sto ti u jednom postu velicas,u drugom kukas o zrtvama istih,u trecem o logici
Valjda onoj logici po kojoj je Obama agresor jer je Trump ucjenjen Epsteinom.
Logika i licimjerstvo ima veze ko krava i balet pa bar suti ziv bio.
To sto nama jadnicima u Bosni slucajno godi Amer to nema veze s objektivnom realnoscu sta se u svijetu desava
Vrsit zlocine i agresije je bolesno i to je kraj price,ovi sto takve podrzavaju zbog kao svoje koristi nisu bolesni nego samo pokvareni,ne mozes nist promjenit al jel bas moras bit prodano govno.
Iran je samo jedna zrtva u nizu takvog razmisljanja.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27431 times
- Been thanked: 28080 times
Oj pogaco..fetivi zapadnjak prica o tome da je truhli zapad zao jer je bombardovo talibane i pokorio Irak..
I da mi kojima je napad pedofilske koalicije na Iran pogrsan potez nemamo pravo glasa jer eto nismo kukali za talibanima i Irakom
Plus jos i ne smijemo smatrati amerikance saveznicima iako su ljudi utrosili milijarde na pomoc BiH iako je njihovih koliko 40 hiljada vojnika bilo ovdje 95 da pomognu da drzava prodise..zayebi to jarane..
I Iran i SAD su nam pomogli...to sto neko voli talibane vise od svog komsije u BiH nije moj problem..
I da mi kojima je napad pedofilske koalicije na Iran pogrsan potez nemamo pravo glasa jer eto nismo kukali za talibanima i Irakom
Plus jos i ne smijemo smatrati amerikance saveznicima iako su ljudi utrosili milijarde na pomoc BiH iako je njihovih koliko 40 hiljada vojnika bilo ovdje 95 da pomognu da drzava prodise..zayebi to jarane..
I Iran i SAD su nam pomogli...to sto neko voli talibane vise od svog komsije u BiH nije moj problem..
dream of spring...
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2973 times
- Been thanked: 2521 times
- Calla
- Legenda foruma

Odnosi EU i Amerike nece nikada prestati postojat,Samo je razlika u odnosima partnerstva izmedu EU i Americkog Trampa na celu.Duminjo wrote: 16 Mar 2026, 23:42 Bice u narednom periodu zanimljivo gledati ove odnose EU i Amerike
Trump šuruje sa Putinom
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma

Neka tebe tu gdje Si,, i slobodno navijaj za Irance , draze Mi je Tako nego kad navijas za AFD (nastavis li ,udavit cu te ko pileDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 14:16Pa svi smo mi tu, u odnosu na ova dešavanja, na zapadu. Nema to plaho veze gdje sam samo ja.
A hiljade je Bosanaca i Bošnjaka koji su protiv Mula, hrvata, srba, evropljana..
To sada i ne pije neke vode, gdje je ko u Evropi.
Last edited by Calla on 17 Mar 2026, 09:07, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Duminjo
- Urednik foruma

A gdje sam ja napiso da ce se odnosi prekinuti ili prestati?Calla wrote: 17 Mar 2026, 09:03Odnosi EU i Amerike nece nikada prestati postojat,Samo je razlika u odnosima partnerstva izmedu EU i Americkog Trampa na celu.Duminjo wrote: 16 Mar 2026, 23:42 Bice u narednom periodu zanimljivo gledati ove odnose EU i Amerike
Trump šuruje sa Putinom