Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2860 times
Been thanked: 9073 times
Status: Offline

Re: Iran

Post by Duminjo » 22 Mar 2026, 23:19

Melek wrote: 22 Mar 2026, 21:55 Ja ipak mislim da se tu radi o čoporu pedofilčina koji benetaju lokalni white trash i vitlaju ostatak dunjaluka bacanjem dimnih bombi.
Ja bih reko da su te pedofilcine pijuni

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4154 times
Been thanked: 1732 times

Post by Quds » 23 Mar 2026, 01:20

Melek wrote: 22 Mar 2026, 21:42
Duminjo wrote: 22 Mar 2026, 18:23

Arapi su zadnjih godina potpisivali neke ugovore sa Kinezima da prodaju naftu u juanima.
Ko se god u svijetu krene odricati dolara, bivao je smaknut a drzava porusena i porobljena.

Eh, posto se ne moze odjednom direktno napasti i Kuvajt i Bahrein i UAE i S Arabija, hajmo mi napasti Irance pa neka Iranci nagrde Arape, neka im unište sve što im vrijedi.. a mi cemo ih ko fol braniti jer imamo tu obavezu dok cemo ih ustvari pustiti niz vodu. Jbo ih Kinez i Juan, neka im ovo bude lekcija.

Valjal' ova? :hm
Ih. Ma ne treba te prolupale garibe baš toliko bogovati. Ne znaju oni više ni dje im je rep a dje glava. Rodjo i Quds im dodju otprilike ko jedini preostali mudraci :cudi
Bježi tamo. :valja

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25550 times
Been thanked: 28540 times

Post by Shadow » 23 Mar 2026, 06:29

20260323_061045.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Acta non Verba

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27428 times
Been thanked: 28080 times

Post by ironman » 23 Mar 2026, 08:11

ironman wrote: 22 Mar 2026, 12:18 Trump postavio ultimatum.
48 sati da iranco otvore kanal.
Il ce unistit sve elektrane.
Iran odgovorio trenutno.
Postavili listu ciljeva po srednjem istoku.
Elektrane i one fabrike za desalinizaciju.
Mrak i zedj u emiratima i sire..
Zasluzeno.
Arapi su zadnjih godina potpisivali neke ugovore sa Kinezima da prodaju naftu u juanima.
Ko se god u svijetu krene odricati dolara, bivao je smaknut a drzava porusena i porobljena.

Eh, posto se ne moze odjednom direktno napasti i Kuvajt i Bahrein i UAE i S Arabija, hajmo mi napasti Irance pa neka Iranci nagrde Arape, neka im unište sve što im vrijedi.. a mi cemo ih ko fol braniti jer imamo tu obavezu dok cemo ih ustvari pustiti niz vodu. Jbo ih Kinez i Juan, neka im ovo bude lekcija.

Apsolutno je moguce sve..
Aipac drzi za jaja americku vanjsku politiku,predsjednika..kako ,paa vrlo moguce da je u posjedu svih pedofilskih ili ko zna kakvih uzasa koje je narandzasto govno radilo..
Jer de sad realno..ono kad insan glavom razmislja.
Pa u nekom hipotetskom scenariju..bolje je imati Iran kao saveznika tamo nego cioniste...
Jer isto tako budimo realni arapcici se Irana boje..i slusali bi ko kujice isto ko sto slusaju i danas a ne bi morao ratovati zarad cionistickih zelja..
Ovako...ovo je osudjeno na propast,msm na ovo sto rade ameri i cionisti trenutno...u jednom trenutku tikva ce puci .
dream of spring...

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Mar 2026, 12:41

dream of spring...

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Mar 2026, 12:48

I da li vjerovati ...cionisti su ih (SAD) do sad dvaput natjerali da napadnu u jeku pregovora..
Jel ovo opet kupuju vrijeme?
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 4629 times

Post by Laser » 23 Mar 2026, 13:13

ironman wrote: 23 Mar 2026, 12:48 I da li vjerovati ...cionisti su ih (SAD) do sad dvaput natjerali da napadnu u jeku pregovora..
Jel ovo opet kupuju vrijeme?
Kupuju vrijeme za nešto, nemajući ideja za šta.

Hormuz ostaje zatvoren. Ajetulasi imaju zajebane mini podmornice koje mogu torpedirati i polagati protubrodske mine.

Idealne su za te lokalne vode, male su, prave malo buke u ionako akustički zagađenom Hormuzu, ukratko nema načina da ih detektuješ.

A rakete za razyebavanje zaljevskih naftnih ppolja, rafinerija i terminala su spremne.

Pogotovo one za rušenje pogona za desalinizaciju vode. Ne postoje načini da ih brzo popraviš niti postoje logistički kapaciteti za dopremu tolikih količina vode u realnom vremenu.

Pregovori su izlaz, vješti pregovori gdje će svako odstupit od maksimuma, a da svako proglasi pobjedu.

Da sam ajetulah, ne bih odustajao prije nego li ispregovaram plaćanje čitave ratne štete, pa bilo to javno ili nekim tajnim kanalima.

Ukratko, daj pare, majku vam yebem.

Nije problem za pare, zaljevski krmci su spremni sve to platiti u roku od odmah, samo da se stvari što prije vrate u koliko toliko normalne postavke.

Problem je u posredniku.

Zar da to bude "fašistički hominidi" iz Rusije? :D.

Zar da oni budu mirotvorci?

Ko će drugi bit, budući da za Irance niko od zaljevskih krmaka nije kredibilan posrednik, a za Amerikance nisu dovoljno povjerljivi budući da svaki zaljevski krmak sada yebe amerikancima milosnu majku, ali tiho, posve tiho, onako kroz stisnute zube. Koliko god tiho 'sovali, amerikanci znaju da 'suju. :D.

Do raspleta situacije, plaćajmo gorivo i sve druge robe sve skuplje i skuplje. Ko nas yebe, tako nam i treba kad smo Irance proglasili agresorom i teroristima, a ameriku i Izrael uzornim demokratijama. :cudi
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 23 Mar 2026, 13:43

ironman wrote: 23 Mar 2026, 08:11

Aipac drzi za jaja americku vanjsku politiku,predsjednika..kako ,paa vrlo moguce da je u posjedu svih pedofilskih ili ko zna kakvih uzasa koje je narandzasto govno radilo..
Pa u nekom hipotetskom scenariju..bolje je imati Iran kao saveznika tamo nego cioniste...
Jer isto tako budimo realni arapcici se Irana boje..i slusali bi ko kujice isto ko sto slusaju i danas a ne bi morao ratovati zarad cionistickih zelja..
Ovako...ovo je osudjeno na propast,msm na ovo sto rade ameri i cionisti trenutno...u jednom trenutku tikva ce puci .
Ja kad podjem razmisljat onda tek nista ne znam.
Svako ga svakome hoce zavuc. Svi su skoro nekome nešto duzni ili oteli pa ovi hoce da vrate ili su neki od nekih ovisni pa ih ovi drugi ucjenjuju i ponizavaju..

Majkemi, da covjek ne zna da ce doci do ozbiljne ekonomske krize, smijao bi se i navijo. Ovako malo bezveze a opet se moraš nasmijati.
Ameri decenijama kuju planove kako da sruše Mule, razradjuju, grade sve okolo mic po mic, ulazu ogromne kolicine ljudstva i novaca i dodje ova budaletina i sve im planove, taktike i ugled razjebe preko noci da im se pola planete smije.

Nego kako mi, obicni smrtnici, da prodjemo pametno krizu koja slijedi.
Dizat sada odmah neke kredite namjerno i zavaljivati se ili vracati trenutne kredite pa se kasnije zavaljivati ako kasnije bude bolja opcija za kredite ili štekati, cuvati što se ima..
Kako ne ispasti glup? :D.

Ja nako laicki kontam, mozda se ne bi bilo loše zaduziti u banci kolko se god moze jer ce kasnije novac manje vrijediti. Ono, na prvu. Valjda ne ispadnem glup 😂

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Mar 2026, 13:51

Duminjo wrote: 23 Mar 2026, 13:43
ironman wrote: 23 Mar 2026, 08:11
Svako ga svakome hoce zavuc. Svi su skoro nekome nešto duzni ili oteli pa ovi hoce da vrate ili su neki od nekih ovisni pa ih ovi drugi ucjenjuju i ponizavaju..

Majkemi, da covjek ne zna da ce doci do ozbiljne ekonomske krize, smijao bi se i navijo. Ovako malo bezveze a opet se moraš nasmijati.
Ameri decenijama kuju planove kako da sruše Mule, razradjuju, grade sve okolo mic po mic, ulazu ogromne kolicine ljudstva i novaca i dodje ova budaletina i sve im planove, taktike i ugled razjebe preko noci da im se pola planete smije.

Dizat sada odmah neke kredite namjerno i zavaljivati se ili vracati trenutne kredite pa se kasnije zavaljivati ako kasnije bude bolja opcija za kredite ili štekati, cuvati što se ima..

Ja nako laicki kontam, mozda se ne bi bilo loše zaduziti u banci kolko se god moze jer ce kasnije novac manje vrijediti. Ono, na prvu. Valjda ne ispadnem glup 😂
Kljuc je u tome da se pokusa bit sto manje financijski ovisan...ako se razumijemo..
Krediti i pozajmice i slicne stvari...samo ako je ono neophodno bas..
Da se razumijemo,pricam o nama,ne o nekome ko je tek poceo zivjeti..pa mora rjesavat ona glavna zivotna pitanja ala stan ili kuca itd..
A bilo kakve financijeske malverzacije...ostavljam to onima ,recimo,pametnijima od mene :ooo
dream of spring...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 23 Mar 2026, 14:01

ironman wrote: 23 Mar 2026, 13:51
Duminjo wrote: 23 Mar 2026, 13:43

Kljuc je u tome da se pokusa bit sto manje financijski ovisan...ako se razumijemo..
Da se razumijemo,pricam o nama,ne o nekome ko je tek poceo zivjeti..pa mora rjesavat ona glavna zivotna pitanja ala stan ili kuca itd..
A bilo kakve financijeske malverzacije...ostavljam to onima ,recimo,pametnijima od mene :ooo
Mene zanima, ako svi kontamo da ce biti inflacija, koliko ce današnjih 500€ biti naredne godine. Sve kontam, za godinu dana ce to puno manje vrijediti nego sada. Samim time, ako bi se covjek sada zavalio za neku ratu od 500€, naredne godine ce je lakše otplacivati.

Sa druge strane, mozda se nešto naopako desi pa neceš imati ni tih 500€ da zaradiš i onda pušiona :D.

A loša opcija je i da novac stoji. Znaš koliko su ljudi stari stedili i štekali. On je pod jastuk gurno 5 hiljada i konta osiguro se u zivotu. Nekad je to bilo nešto.
Sada to moze za mjesec sjebat, isparilo.

Vanilla je ekonomista, treba nju zaganjat.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 23 Mar 2026, 14:03

Sto se trece opcije tice, samo sam napomenuo..
Ništa necu gurnuti pod jastuk i nema mi sta propasti.
Sad pogledo racun 11€ i 50 centi imam 😂😂

Skroz nespreman ulazim u krizu

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 23 Mar 2026, 14:12

Ide ludilo
VISOKI američki dužnosnici posljednjih su dana obavijestili svoje kolege u Izraelu i drugim zemljama kako se čini da SAD-u ne preostaje ništa drugo nego pokrenuti kopnenu vojnu operaciju i zauzeti iranski otok Harg, doznala su dva izvora upoznata sa situacijom, piše izraelski The Jerusalem Post.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Mar 2026, 14:42

Duminjo wrote: 23 Mar 2026, 14:01
ironman wrote: 23 Mar 2026, 13:51
Mene zanima, ako svi kontamo da ce biti inflacija, koliko ce današnjih 500€ biti naredne godine. Sve kontam, za godinu dana ce to puno manje vrijediti nego sada. Samim time, ako bi se covjek sada zavalio za neku ratu od 500€, naredne godine ce je lakše otplacivati.

Sa druge strane, mozda se nešto naopako desi pa neceš imati ni tih 500€ da zaradiš i onda pušiona :D.

A loša opcija je i da novac stoji. Znaš koliko su ljudi stari stedili i štekali. On je pod jastuk gurno 5 hiljada i konta osiguro se u zivotu. Nekad je to bilo nešto.
Sada to moze za mjesec sjebat, isparilo.

Vanilla je ekonomista, treba nju zaganjat.
Vjerujem da zidovi imaju zastitne mjere..ovaj bankari :D.
Ono bas za slucajevd inflacije.
Ali i ne zanima me..sto ti reko ,pokusat prezivjet sve ovo pa cemo vidjet🙈
dream of spring...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4597 times
Been thanked: 3615 times

Post by Melek » 23 Mar 2026, 14:49

Rodjo mudro šuti. Il to il ga je poslalo na Hormuz :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Mar 2026, 14:50

Melek wrote: 23 Mar 2026, 14:49 Rodjo mudro šuti. Il to il ga je poslalo na Hormuz :hm

:D.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 23 Mar 2026, 14:56

Melek wrote: 23 Mar 2026, 14:49 Rodjo mudro šuti. Il to il ga je poslalo na Hormuz :hm
Ne šuti rođo.

Nego on 'suje kad je u garaži, dok cuga pivo, ali potiho, da ga komšija Ned ne bi prijavio.

Pozayebano je sad bit rođo u amerikama. :D.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4597 times
Been thanked: 3615 times

Post by Melek » 23 Mar 2026, 15:03

Eno Ridjan popravio berzu :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2977 times
Been thanked: 24657 times

Post by HAVANA » 23 Mar 2026, 15:04

E jesam i ja naso kad cu u podstanare. :D. Nit sam objekat zavrsio nit ista.Imam godinu fore da propadnem gospodski,jebo mu hormuz staru.Rodjo popricaj s ridjim situacija je delikatna.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 23 Mar 2026, 15:05

Da li Trump najavljuje kraj rata: Tvrdi da je u Iranu došlo do "promjene režima", jer su to sada drugi ljudi
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/da-l ... 260323123

Nije govno, nego se pas posro. :D.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Mar 2026, 15:10

Kamo srece sa ovo stane.
Skroz...
Nekako imam osjecaj da ce potrajat.
dream of spring...